Merlot

Merlot numit si Picard sau Langon, este un soi de strugure rosu originar din Franta, regiunea viticola Bordeaux. Merlot este folosit pentru vinuri produse exclusiv din acest soi si pentru cupaje cu alte soiuri.


Soiul Merlot este cultivat in toata lumea, in doua stiluri diferite: stilul international, favorizat de tarile din Lumea Noua (America de Nord, America de Sud, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelanda), si stilul clasic folosit in Europa de Franta si alte state in care se cultiva si se produc vinuri din Merlot, dupa modelul Bordeaux.


 


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurii din soiul Merlot au boaba de un albastru inchis. Vinurile tinere obtinute din acest soi pot varia de la rosu deschis la rosu inchis (opac). Merlot este mai deschis decat Cabernet Sauvignon si mai inchis decat Pinot Noir. Merlot este folosit si pentru producerea vinurilor rose sau albe, prin vinificare in alb.


 


Miros: Din Merlot rezulta vinuri cu arome de fructe de padure si posibile arome vegetale.  Fructele si notele vegetale variaza in functie de climatul, rece, mediu sau cald, in care sunt crescuti strugurii, metodele de vinificare si maturare.


 


Gust: Gustul este sec iar detaliile aromatice depind de cele doua stiluri abordate de producatorii de vin din Lumea Noua si Lumea Veche. Stilul favorizat de tarile din Lumea Noua, presupune culegerea tarzie a strugurilor, pentru consistenta, grad ridicat de alcool, arome bogate si intense de prune si mure. Apoi este stilul clasic din Lumea Veche, instituit de Franta. In regiunea Bordeaux strugurii sunt culesi devreme pentru a pastra aciditatea, gradul scazut de alcool, aromele proaspete de zmeura si capsuni si potential pentru dezvoltarea aromelor vegetale.


 


Merlot este un soi de calitate superioara, folosit pentru toate tipuri de vinuri linistite, exclusiv din acest soi, (monosoi), dar si in cupaj cu alte soiuri. Datorita calitatilor sale organoleptice: buchet corpolenta, finete vinurile din Merlot au potential de maturare care pot dezvolta arome noi, sofisticate.

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Ţara de Origine: Romania Eliminare
  • Crama Girboiu - Bacanta - Merlot - Barrique 2015 - 0.75L Crama Girboiu - Bacanta - Merlot - Barrique 2015 - 0.75L

    Crama Girboiu - Bacanta - Merlot - Barrique 2015 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEȘTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu, ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat, pentru cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

    Vinul din Merlot oferit de gama Bacanta este un monosoi obținut prin metoda tradițională, maturat în baricuri noi, franțuzești și păstrat la sticlă timp de câțiva ani.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Merlot Barique este un vin esențial pentru identitatea și tradiția cremai Gîrboiu din Moldova. Buchetul prezintă arome de fructe roșii și condimente imprumutate cu subtilitate din barrique-urile de maturare.

     

    GUST: Complex, robust, cu arome de cireșe negre, cacao și condimente ușor îndulcite cu vanilie. Vinul are tanini moi și aciditate medie, ce îl face plăcut și comparabil cu un vin francez din regiunea Bordeaux.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Acest vin se pretează la preparate din carne roșie (porc, miel, vită, berbecuț, curcan), împănate, cu mirodenii, servite cu cartofi cartofi rumeniti sau varză de Bruxelles.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 2 ore).

     

  • Crama Oprisor - La Cetate Merlot 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Crama Oprisor - La Cetate Merlot 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Crama Oprisor - La Cetate Merlot 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Pentru crama Oprișor, poveștile vechi care încep cu “a fost o dată”, reprezintă un adevăr istoric incontestabil. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului.

     

    Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă. În 1994, compania Reh Kendermann, fondată de afaceristul german Carl Reh, în cunoscuta regiune viticolă din Valea Mosell, Germania, a dorit să cumpere cele mai bune vinuri din Mehedinți. În cele din urmă, compania a hotărât să investească în crama Oprișor, să reconstruiască vinăria și să ofere vinuri din soiuri cu tradiție în România, dar și vinuri clasice din soiuri originare din Germania și Franța.

     

    La cetate este un vin roșu din Merlot, pur, maleabil și potrivit pentru toate gusturile. Chiar și cele mai pretențioase evaluări îl pot coborâ cu greu de la înălțimea demnă de vin tânăr, puțin rebel, totuși aristocrat, manierat și din ‘familie bună’, cu origini în Lumea Veche.  

     

     

    ASPECT: Roșu cireș. O culoare fermecătoare pentru un vin select ce stă cu rafinament în sticla decorată cu elemente aurii, distinsă în orice împrejurate.

     

    MIROS: Fructe roșii și condimente. Acestea sunt aromele care anunță tânărul vin de Merlot, oferit de Crama Oprișor.

     

    GUST: Revin fructele, ce se dezvăluie a fi cireșe, mure și grepfrut roșu. Condimentele sunt cele care urmează, cu note de șofran și cuișoare. Finalul este marcat de tanini subtili și tonuri serioase de pielărie și tutun.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin complex din Merlot potrivit la mesele cu carne de porc la grătar, sau la cuptor, mâncăruri cu sosuri de usturoi, sosuri din ardei chilli, alte preparate cu condimente exotice, sau brânzeturi intens aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Potențial de maturare la sticlă de până la 5 ani).

     

  • Mosia Tohani - Principele Radu Merlot 2015 - 0.75L, Alc: 14.8% Mosia Tohani - Principele Radu Merlot 2015 - 0.75L, Alc: 14.8%

    Mosia Tohani - Principele Radu Merlot 2015 - 0.75L, Alc: 14.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.8%

     

    VIN ROȘU SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    Principele Radu Merlot este un vin creat pentru gusturi selecte, cu spirit regalist, care apreciază și eleganța inegalabilă a unui monosoi produs din soiul francez Merlot. Soiul provine din podgoria Tohani, unde o mică parte dintr-un hectar este ocupată de căteva rânduri cu soi Merlot, numite “via regală”.

     

    Strugurii sunt vinificați în stilul tradițional din Bordeaux, pentru a oferi un vin cizelat cu arome puternice de fructe supracoapte și esențe din lemn de baric.

     

     

    ASPECT: Rubiniu intens.

     

    MIROS: Buchetul începe o defilare elegantă de arome clare de piper negru și roșu, fructe roșii ce ies în evideță prin prospețimea impecabilă de cireșe negre, vișine și mure coapte. Baricul își asumă meritul pentru condimente dulci, ierburi balsamice și rășină de brad.

     

    GUST: Câteva secunde sunt necesare pentru a simți licoarea mătoasă, fructele ce par să fi fost macerate în alcool, frunze de tutun din Lumea Nouă, note de vanilie și gudron. Finalul aduce taninurile schimbtate de maturare în butoi, iar post gustul este lung și fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Merlot corpolent merită savurat la mesele cu carne de porc, însă merită încercat și alături de carnea roșie. Gustul ușor picant se potrivește și la carne de pasăre și preparate cu ciuperci.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    89,01 RON
  • Crama Viisoara - Liliana vin rose demidulce 2017 -  0.75L, Alc: 13% Crama Viisoara - Liliana vin rose demidulce 2017 -  0.75L, Alc: 13%

    Crama Viisoara - Liliana vin rose demidulce 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

    REGIUNE / ȚARĂ: COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13%

    VIN ROSE DEMIDULCE. Satul Viișoara se află la 40 de kilometri de Constanța, aproape de drumul dintre Tomis și Adamclisi. Aici, de o parte și de alta a drumului lăsat de Imperiul Roman, oamenii din primul sat, numit Caceamac, și-au construit casele printre vii, apoi satul fost redenumit Viișoara.

     

    În Viișoara, îndeletnicirea sătenilor este legată de vii din vremea ocupației otomane până în 1947 când a început colectivizarea comunistă. Înspirat de poveștile despre vița nobilă din Valea Caceamac, inginerul Gheorghe Albu a replantat vița pe aproape 100 de hectare, cu soiuri albe și roșii aduse de la o pepinieră din Franța. Apoi a construit crama și a început să culeagă rodul de pe pământul dobrogean.

     

    La Crama din Viișoara, echipa inginerului Gheorghe Albu produce vinuri de toate tipurile din cele mai bune soiuri românești, franceze și italiene. Vinurile proaspete și cele baricate, din colecțiile cramei Viișoara, sunt apreciate în toate colțurile țării și premiate la concursuri internaționale de renume. 

     

     

    ASPECT: Rose.

     

    MIROS: Liliana este un vin frumos, asemenea chipului curat de pe etichetă, ce împarte farmece cu note de grepfrut și portocale roșii.

     

    GUST: Un Merlot vinificat lejer într-o licoare fructată, plăcută și răcoritoare, cu post gust mediu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Gustul demidulce al acestui vin îl recomandă la deserturi: salată, plăcintă, tort și tot ce mai bun, cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    22,00 RON
  • Crama Viisoara - Via Maria vin rosu sec (ME), 2016 - 6 buc x 0.187L, Alc: 14.5% Crama Viisoara - Via Maria vin rosu sec (ME), 2016 - 6 buc x 0.187L, Alc: 14.5%

    Crama Viisoara - Via Maria vin rosu sec (ME), 2016 - 6 buc x 0.187L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Satul Viișoara se află la 40 de kilometri de Constanța, aproape de drumul dintre Tomis și Adamclisi. Aici, de o parte și de alta a drumului lăsat de Imperiul Roman, oamenii din primul sat, numit Caceamac, și-au construit casele printre vii, apoi satul fost redenumit Viișoara.

     

    În Viișoara, îndeletnicirea sătenilor este legată de vii din vremea ocupației otomane până în 1947 când a început colectivizarea comunistă. Înspirat de poveștile despre vița nobilă din Valea Caceamac, inginerul Gheorghe Albu a replantat vița pe aproape 100 de hectare, cu soiuri albe și roșii aduse de la o pepinieră din Franța. Apoi a construit crama și a început să culeagă rodul de pe pământul dobrogean.

     

    La Crama din Viișoara, echipa inginerului Gheorghe Albu produce vinuri de toate tipurile din cele mai bune soiuri românești, franceze și italiene. Vinurile proaspete și cele baricate, din colecțiile cramei Viișoara, sunt apreciate în toate colțurile țării și premiate la concursuri internaționale de renume. 

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu.

     

    MIROS: Un vin de Merlot, cu buchet șic, compus din arome fine de zmeură proaspătă, afine, piper și scorțișoară, ce aduc o parte din atmosfera grădinilor din Micul Paris, dar și pe cea din marele Paris.   

     

    GUST: Fructele și condimentele se așează uniform și lasă la iveală taninuri consistenți ce se diluați ușor spre final.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin excelent pentru preparate din vânat, frigărui din carne de berbec și cașcaval picant.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    58,91 RON
  • Prince Stirbey - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Prince Stirbey - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Prince Stirbey - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinurile produse pe domeniul Știrbey din Drăgășani au tradiție de peste 120 de ani, însă perioada comunistă a afectat producția și zeci de ani vinurile Știrbey au fost date uitării.

     

    Renașterea numelui Știrbey în lumea vinurilor românești a fost posibilă mulțumită descendentei Prințului Barbu Știrbey - Baroneasa leana Kripp-Costinescu și a soțului acesteia, care au descoperit zona Drăgășani în 1999. Cele două personalități s-au îndrăgostit de locuri, de oameni, de tradiția lor în munca viilor și arta de a produce cele mai bune vinuri din regiune.

     

    În prezent, Prince Știrbey produce vinuri liniștite și spumante, monosoi și cupaj, din soiuri românești cu origini vechi, dar și din soiuri (cu origini franceze), cultivate în întreaga lume pentru vinuri clasice, de calitate.

    Merlot este unul dintre soiurile cu origini vechi din Bordeaux, și unul dintre cele trei soiuri pentru vinuri de calitate, aduse din Lumea Veche în toate colțurile lumii.

     

    Strugurii din Merlot, cultivați în Drăgășani, păstrează puritatea și aromele excelente în vinuri premium. Buchetul soiului francez este desăvârșit după o perioadă de maturare de minim 12 luni în butoaie din lemn, noi, ce țin cantități mici.

     

    ASPECT: Roșu-grena adânc.

     

     

    MIROS: Merlot-ul anului 2016 are buchet de fructe roșii, coapte, și condimente.

     

    GUST: Un vin roșu unic, definit de prune coapte, vișine și un ameste de cel puțin trei plante aromatice, mai puțin întâlnite la un vin liniștit (piper, ienupăr și dafin). La textură Stirbey Merlot are un corp plin, tanini bine intergați și aciditate medie. Potențial de învechile la sticlă de câțiva ani.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin la mesele cu vânat și vițel la grătar (condimentate), sau la cuptor cu legume și sosuri, musaca de porc, brânzeturi intens aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Rotenberg - Notorius, Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 13.8% Rotenberg - Notorius, Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 13.8%

    Rotenberg - Notorius, Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 13.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.8%

     

    VIN ROȘU SEC. Pe 23 de hectare aflate între comunele Ceptura si Fântânele, echipa Rotenberg cultivă cîteva soiuri de referință pentru lumea vinurilor rafinate. Solul și condițiile climatice din Dealu Mare sunt asemănătoare cu cele din regiunile Bordeaux și Toscana.

     

    În crama Rotenberg, strugurii sunt fermentați separat, cu căciula imersată. Sâmburii sunt păstrați în caciulă fără a fi spartă pentru a se elimina cea mai mare parte a taninurilor rele, amare și ierboase. Trecerea mustului în vase de fermentare și mai apoi în butoaiele de maturare se face sub influența greutății proprii (fără pompe).

     

    Toate aceste procese sunt costisitoare, însă oferă vinuri naturale, pure, neatinse de efectele neplăcute ale producției industriale clasice.

    Lemnul butoaielor de maturare este învechit cel puțin 18 luni, timp în care este supus tuturor capriciilor vremii, pentru a spăla seva și o parte din tanini tari. Unele butoaie sunt supuse și arderii în adâncime, fapt ce oferă vinurilor un buchet select. Atenția, simplitatea și răbdarea sunt virtuțile care fac din vinurile Rotemberg o experiență plăcută și unică. 

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: După o maturare de 18 luni în butoaie noi din stejar românesc, Notorius Merlot vă așteaptă să îi descoperiți aromele de dulceață de vișine și vișine macerate în alcool, cu tonuri de vanilie și ciocolată.

     

    GUST: Se păstrează aromele de vișine, dulci-amărui, care dau o senzație de sec, cu o aciditate bună, final plin și lung. Un vin bun, cu potențial de învechire.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat cu preparate din carne roșie și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 10 ani).

     

  • Vinarte - Prince Mircea, Merlot 2017 - 0.75 L, Alc: 14% Vinarte - Prince Mircea, Merlot 2017 - 0.75 L, Alc: 14%

    Vinarte - Prince Mircea, Merlot 2017 - 0.75 L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începutul este cel mai frumos moment, de aceea, merită să știm mai multre despre cei trei afaceriști: aceștia au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa, au adus aparatură modernă și barique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune vinuri monosoi și cupaj. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri faimoase din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling). 

     

    Vița de Fetească Neagră se află în pământ brun-roșcat, erodat, cu depozite de pietrișuri rulate și versanți cu sol argiloiluvian. Pentru acest vin, strugurii sunt recoltați manual, sortați desciorchinați și zdrobiți. Mustul este pompat în cisterne din inox unde are loc prima parte a fermentației alcoolice și o macerare atentă, pentru un vin cu gust echilibrat și tanini rotunzi. A doua parte a fermentației alcoolice are loc în barrique-uri din stejar franțuzesc. Urmează fermentația malolactică și maturarea de 15-18 luni. După îmbuteliere, vinul este învechit la sticlă în pivnița cramei pentru încă 6 luni, sau mai mult.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii brun-roșcate.

     

    MIROS: Prince Mircea Merlot este un vin select, cu arome fine de fructe de pădure, vanilie, caramel, ciocolată neagră și condimente dulci.  

     

    GUST: La gust, acest vin păstrează aromele fructate, ce se păstrează încă proaspete, gentile, în licoare cu textură densă, puternic și echilibrat, cu tanini șlefuiți de om și de timp. Post gust sec, mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin strălucitor, chiar extravagant, pe care îl puteți pune pe masă lângă preparate cu carne roșie gătită la cuptor sau la grătar, vânat, preparate tradiționale românești pe bază de carne, sau brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 12 ani în condiții de pivniță).

     

  • Segarcea - Prestige - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Segarcea - Prestige - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%
    -10%

    Segarcea - Prestige - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Un vin creat în spirit clasic, de la recolta redusă la 6 tone per hectar la anul petrecut în butoaie de stejar francez, urmat de o perioadă de un an de învechire la sticlă, pentru integrarea aromelor dobândite din contactul cu lemnul.

     

    Rezultatul este un vin corpolent, sobru, cu o aromă dominantă de fructe de pădure, ascuțimi de ierburi aromatice, totul învelit în aroma inconfundabilă de lemn și vanilie a unui vin baricat.

     

     

    ASPECT: Roșu inchis cu reflexii de Burgundy.

     

    MIROS: Fructat, cu note lemnoase.

     

    GUST: Gustul dezvăluie o structură complexă a vinului, cu aromele de fruct completate de nuanțe subtile de lemn prăjit, condimente și lemn dulce.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Vinul roşu este nedespărțit de meniurile cu bucate din vită, viţel, vânat mare şi păsări de ţară. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C (Se recomandă decantarea timp de 30 de minute).

     

    Preț normal: 41,89 RON

    Special Price 37,70 RON

    (-4,19 RON)
  • Casa Olteanu - Gramma Splash Merlot Rose, demisec, 2018 - 0.75L Casa Olteanu - Gramma Splash Merlot Rose, demisec, 2018 - 0.75L

    Casa Olteanu - Gramma Splash Merlot Rose, demisec, 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BUCIUM, IAȘI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.:

     

    VIN ROSE DEMISEC. În 1992, familia Olteanu a primit moștenire un lot de pământ cu viță de vie, aflat în apropiere de Iași. Membrii familiei Olteanu au primit proprietatea și au început să lucreze la proiectul de suflet pentru primele vinuri Gramma. Astfel, în anul 2005, familia Olteanu a continuat efortul de a lucra și extinde afacerea prin accesarea unor fonduri, formarea unei echipe pentru o cramă și consiliere pe partea de tehnologie.

     

    În 2007, lângă cele 60 de hectare de vie, cu trei soiuri: Aligoté, Fetească Regală şi Fetească Albă, au început construcția cramei și dotarea cu echipamentele necesare. Anul 2010 a adus primele vinuri comercializate cu eticheta Gramma, din cele trei soiuri, iar din 2012 vinurile Gramma au fost exportate pe piața din Japonia.

     

    Vinurile Gramma sunt apreciate și populare pentru complexitatea și caracterul select, ce învită la descoperire, devin o sursă de inspirație și pornesc acele conversații care aduc la suprafață caracterul omului și claritatea sentimentelor sale.

     

     

    ASPECT: Rose somon.

     

    MIROS:  Un rose cu aromă catifelată de piersici, cireșe, căpșuni și zmeură

     

    GUST: Un vin rose din Merlot, păstrează în gust o mare parte din caracterul fructat a soiului roșu cu origini franceze. Vinul este plin de viață, proaspăt, corpolent prin intensitatea aromelor de fructe roșii și taninilor diluați lăsați de struguri. Aciditate plăcută și post gust lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru aperitive fine, preparate din pește și brânzeturi cu trufe și ierburi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Vinarte - Viva rosu Merlot 2018 - 0.75L Vinarte - Viva rosu Merlot 2018 - 0.75L

    Vinarte - Viva rosu Merlot 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, dea ceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa, au adus aparatură modernă și barrique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune vinuri monosoi și cupaj. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri faimoase din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).

     

    Acest vin urmează maxima latină de pe etichetă și se deschide celor care au învățat să își trăiască viața și să simtă plăcere din experiențele de zi cu zi. Viva roșu este vin din soiul Merlot fructat complex, înzestrat cu arome de fructe și maturat (30% din acest vin a fost ținut minim 6 luni în barique-uri de stejar).

     

     

    ASPECT: Rubiniu intens.

     

    MIROS: Soiul Merlot oferă un buchet fructat, catifelat și prietenos, adaptat la terroir-ul din Mehedinți și, în același timp, rămas neschimbat printre vinurile rafinate, produse în orice stat din Lumea Veche, de sute de ani.

     

    GUST: Merlot-ul oferit de Vinarte are un profil aromatic construit din fructe roșii și negre, iar acest lucru este natural pentru un soi roșu de origine franceză. Mai mult de atât, strugurii fermentați în cuve din oțel cu drojdii selecționate, păstrează aromele de fructe negre și oferă taninuri cu astringență echilibrată, după stilul vinurilor din Merlot tradiționale, care au devenit foarte populare în ultimii 10-20 de ani.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Înveselește mesele cu carne de porc și vită. Este potrivit și în meniuri cu condimente exotice, ierburi aromatice și gustări cu brânzeturi puternic aromate (bleu, gorgonzola, Roquefort)

     

    TEMP. DE SERVIRE: 17°C. (Potențial de învechire la sticlă de 3-4 ani).

     

  • Vinarte - Castel Starmina, Merlot, demisec, 2018 - 0.75 L Vinarte - Castel Starmina, Merlot, demisec, 2018 - 0.75 L

    Vinarte - Castel Starmina, Merlot, demisec, 2018 - 0.75 L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROȘU DEMISEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, de aceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa de vest, au adus aparatură modernă și barique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune vinuri monosoi și cupaj. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri faimoase din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).

     

    Castel Starmina Merlot, este un vin tânăr, obținut din soiul francez, recoltat din podgoria aflată în localitatea Stârmina din Mehedinți. Vița este plantată în pământ argiloiluvian cu sedimente din pietrișuri, bogat în nutrienți și climat temperat, cu ploi și soare generos ce a permis culegerea strugurilor la maturitate deplină și păstrarea aromelor bogate pe parcursul vinificării.

     

     

    ASPECT: Un vin roșu rubiniu, intens și strălucitor, cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Crama Vinarte ne oferă un vin din 100% struguri din soiul Merlot - pur și îmbogățit de tot ce poate aduce terroir-ul din Mehedinți și vinicarea tradițională: un buchet de arome de fructe de pădure, prune uscate, caramel și condimente.

     

    GUST: Corpul vinului este robust, aromele fructate și condimentele sunt dozate în masuri egale. Fructele aduc puțină dulceață și tanini rotunzi, ce îl fac să fie un demisec clasic, iar condimentele se ridică subtil în nas, aduc o căldură plăcută și un post gust lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu potrivit la preparate din carne roșie, preparate tradiționale din carne de porc, vită și miel, vânat de talie mică, sau brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 3 până la 5 ani).

     

  • Segarcea - Elite - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14% Segarcea - Elite - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    Segarcea - Elite - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    .

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA – OLTENIA / ROMÂNIA

     

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

     

    VOL. ALC.: 14%

     

     

    VIN ROȘU SEC. Segarcea, tradus din latină în “pământul mult visat”, este una dintre proprietățile date în administrare Casei Regale a Romaniei de către Parlament, în 1884, în timpul regelui Carol I. Din acel moment a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

     

    După perioada comunistă, pe 10 mai 2002, de ziua regalității, Familia Anghel a refăcut plantația de 300 de hectare de viță, arhitectura originală din timpul monarhiei și crama. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnici și tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Din gama Elite fac parte doar vinuri seci, caracterizate de prospețime și fructozitate. Aceste vinuri sunt produse după filosofia brand-ului: calitate înaltă sub blazonul regalității.

     

     

    ASPECT: Filosofia brandului a oferit privilegiul de a avea pe sticla însemnele regale ale panglicii cu crini, alături de care se poate admira vinul roșu intens, cu reflexii de rubin.

     

    MIROS: În gama Elite, Merlot este unul dintre cele mai darnice soiuri, care oferă prin natura sa, un parfum select, extras din flori, fructe roșii și condimente.   

     

    GUST: Pe bolta palatină se deschide buchetul de fructe roșii. Se simt aromele de fructe roșii cu aciditate plăcută și mai puține taninuri, ce oferă un post-gust mediu. Vinul este maturat parțial, timp de 6 până la 8 luni, în butoaie din stejar, aflate la a doua și a treia trecere.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Uşor de servit alături de aperitive, vânat / carne roşie la grătar, preparate cu sosuri, somon şi cartofi la cuptor cu rozmarin.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C

     

  • Mosia Tohani - Principele Radu Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 14.3% Mosia Tohani - Principele Radu Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 14.3%

    Mosia Tohani - Principele Radu Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 14.3%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14.3%

     

    VIN ALB SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod dulce pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până azi.

     

    Principele Radu Chardonnay este un vin nou pentru toți cei care împărtășesc mândria de a fi român și plăcerea de a savura un vin prețios, tradițional sau modern, rezultat din muncă și viziune. Acest blanc de blancs a fost lansat în noiembrie 2019 și se alătură celorlalte vinuri cu prestigiu, create pe moșia din Tohani.

     

     

    ASPECT: Galben pai, intens și strălucitor.

     

    MIROS: O parte din natură, un colț de rai verde adus într-un vin nou-născut și înnobilat de florile de câmp, esențe din citrice, șofran, flori de vanilie și talc. În scurt timp, vinul se destinde și lasă împrejur arome încântătoare de miere de salcâm și flori de tei.

     

    GUST: Indubitabil, papilele gustative sunt seduse de aroma de citrice și flori, ce rămân câteva secunde, numai pentru a se retrage simetric ca un tonic – puțin sec și înțepător. Post gustul ne descoperă o aromă elegantă de baric.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Plăcintă sau risotto de ciuperci, brâzeturi moi (brie, mascarpone creme de fraîche), homar, scoici aburite și alte fructe de mare, meniuri cu carne de pasăre (pui, rață, curcan).

     

    TEMP. DE SERVIRE:  10 - 12°C

     

  • -10%

    Segarcea - Prestige - Merlot 2013 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Un vin creat în spirit clasic, de la recolta redusa la 6 tone per hectar la anul petrecut în butoaie de stejar francez, urmat de o perioadã de un an de învechire la sticlã, pentru integrarea aromelor dobândite din contactul cu lemnul. Rezultatul este un vin corpolent, sobru, cu o aromã dominantã de fructe de pãdure, ascuţimi de ierburi aromatice, totul învelit în aroma inconfundabilã de lemn şi vanilie a unui vin baricat. Gustul dezvãluie o structurã complexã a vinului, cu aromele de fruct completate de nuanţe subtile de lemn prãjit, condimente şi lemn dulce.

    Preț normal: 41,89 RON

    Special Price 37,70 RON

    (-4,19 RON)
  • Rotenberg - Menestrel - Merlot Ceptura2015 - 0.75L, Alc: 14.1% Rotenberg - Menestrel - Merlot Ceptura2015 - 0.75L, Alc: 14.1%
    -10%

    Rotenberg - Menestrel - Merlot Ceptura2015 - 0.75L, Alc: 14.1%

    Corpolent, foarte lung, cu accente de gem de prune, vanilie, ciocolata, piper si lemn exotic. Maturat 16-18 luni in stejar romanesc. Sec, vol alc 13,4%.

    Preț normal: 40,58 RON

    Special Price 36,52 RON

    (-4,06 RON)
  • Rotenberg - Rapsod - Merlot Ceptura - 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Vin Merlot nefiltrat, proaspat, elegant si fructos, amintind de coacaza si cirese negre cu accente de vanilie si ciocolata. Sec, vol alc 13,5%.
  • Rotenberg - Rapsod - rose 2017 - 0.75L, Alc: 13.1%

    Vinificat din Merlot, este un rose sofisticat, fructos si floral. Demisec, vol alc 12,9%
  • Rotenberg - Emeritus - Merlot 2014 - 0.75L, Alc: 12.7% Rotenberg - Emeritus - Merlot 2014 - 0.75L, Alc: 12.7%
    -10%

    Rotenberg - Emeritus - Merlot 2014 - 0.75L, Alc: 12.7%

    Corpolent si lung, armonios si catifelat, pune in evidenta nasul de visina si fructe negre de padure, cu urme de vanilie si ciocolata. Sec, vol alc 13,4%.

    Preț normal: 85,09 RON

    Special Price 76,58 RON

    (-8,51 RON)
  • -10%

    Vinarte - Prince Matei, Merlot 2012 - 0.75 L, Alc: 14%

    PRODUCATOR / PODGORIE: VINARTE / CRAMA VILLA ZORILOR
    REGIUNE / TARA: DOC-CMD DEALU MARE / ZORESTI / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: 90% MERLOT + 10% CABERNET SAUVIGNON
    VOL. ALC.: 14.5%
    VINIFICARE: Strugurii provin din parcele consacrate ce se bucura de conditii naturale optime pentru obtinerea de maxima calitate. Numarul de ciorchini pe butuc este limitat în asa fel încat sa rezulte un echilibru perfect între acumularea de zahar, concentratia de arome si substantele colorante. Selectia strugurilor se face foarte minutios atat la recoltarea facută manual cat si pe banda de sortare înainte de zdrobire si desciorchinare. Mustuiala este trimisa în cisterne de inox cu temperatură controlata unde au loc maceratia si fermentatia alcoolica (timp de 25 zile). Vinul se trage în barrique-uri de 225 litri de provenienta franceza, unde au loc fermentatia malolactica si maturarea pentru o perioadă de 12 luni. Dupa aceasta perioada, vinul se îmbuteliaza în sticle si se pastreaza în pivnita minimum şase luni.
    VIN ROSU SEC.

    ASPECT: Limpede, culoare rosu-rubiniu, stralucitor, reflexii purpurii-roscate.
    MIROS: De fructe de padure (mure, coacaze si fragi), sustinute de arome complexe de piper negru, ciocolata, cafea si vanilie.
    GUST: Sec, placut si intens, corpolent si seducator, cu o textură catifelata, bine echilibrată de tanini dulci, de o astringenta delicata, si un gust la final dupa inghitire, de o remanenta prelunga si savuroasa.

    ASOCIERE CULINARA: Se poate servi la preparate din carne rosie (mezeluri uscate si afumate, sau preparate la cuptor sau grill), vanat cu sosuri brune complexe pe baza de trufe albe sau negre, meniuri tradiţionale romanesti pe baza de carne sau alaturi de branzeturi maturate.
    TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda a fi decantat cu circa 30-45 min. inainte de servire; potential de invechire la sticla 10-15ani în conditii de pivnita)

    Preț normal: 91,63 RON

    Special Price 82,47 RON

    (-9,16 RON)
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă