Merlot

Merlot numit si Picard sau Langon, este un soi de strugure rosu originar din Franta, regiunea viticola Bordeaux. Merlot este folosit pentru vinuri produse exclusiv din acest soi si pentru cupaje cu alte soiuri.


Soiul Merlot este cultivat in toata lumea, in doua stiluri diferite: stilul international, favorizat de tarile din Lumea Noua (America de Nord, America de Sud, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelanda), si stilul clasic folosit in Europa de Franta si alte state in care se cultiva si se produc vinuri din Merlot, dupa modelul Bordeaux.


 


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurii din soiul Merlot au boaba de un albastru inchis. Vinurile tinere obtinute din acest soi pot varia de la rosu deschis la rosu inchis (opac). Merlot este mai deschis decat Cabernet Sauvignon si mai inchis decat Pinot Noir. Merlot este folosit si pentru producerea vinurilor rose sau albe, prin vinificare in alb.


 


Miros: Din Merlot rezulta vinuri cu arome de fructe de padure si posibile arome vegetale.  Fructele si notele vegetale variaza in functie de climatul, rece, mediu sau cald, in care sunt crescuti strugurii, metodele de vinificare si maturare.


 


Gust: Gustul este sec iar detaliile aromatice depind de cele doua stiluri abordate de producatorii de vin din Lumea Noua si Lumea Veche. Stilul favorizat de tarile din Lumea Noua, presupune culegerea tarzie a strugurilor, pentru consistenta, grad ridicat de alcool, arome bogate si intense de prune si mure. Apoi este stilul clasic din Lumea Veche, instituit de Franta. In regiunea Bordeaux strugurii sunt culesi devreme pentru a pastra aciditatea, gradul scazut de alcool, aromele proaspete de zmeura si capsuni si potential pentru dezvoltarea aromelor vegetale.


 


Merlot este un soi de calitate superioara, folosit pentru toate tipuri de vinuri linistite, exclusiv din acest soi, (monosoi), dar si in cupaj cu alte soiuri. Datorita calitatilor sale organoleptice: buchet corpolenta, finete vinurile din Merlot au potential de maturare care pot dezvolta arome noi, sofisticate.

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă
Filtru
  • Crama Girboiu - Bacanta - Merlot - Barrique 2015 - 0.75L Crama Girboiu - Bacanta - Merlot - Barrique 2015 - 0.75L

    Crama Girboiu - Bacanta - Merlot - Barrique 2015 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEȘTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu, ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat, pentru cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

    Vinul din Merlot oferit de gama Bacanta este un monosoi obținut prin metoda tradițională, maturat în baricuri noi, franțuzești și păstrat la sticlă timp de câțiva ani.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Merlot Barique este un vin esențial pentru identitatea și tradiția cremai Gîrboiu din Moldova. Buchetul prezintă arome de fructe roșii și condimente imprumutate cu subtilitate din barrique-urile de maturare.

     

    GUST: Complex, robust, cu arome de cireșe negre, cacao și condimente ușor îndulcite cu vanilie. Vinul are tanini moi și aciditate medie, ce îl face plăcut și comparabil cu un vin francez din regiunea Bordeaux.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Acest vin se pretează la preparate din carne roșie (porc, miel, vită, berbecuț, curcan), împănate, cu mirodenii, servite cu cartofi cartofi rumeniti sau varză de Bruxelles.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 2 ore).

     

  • Crama Oprisor - La Cetate Merlot 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Crama Oprisor - La Cetate Merlot 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Crama Oprisor - La Cetate Merlot 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Pentru crama Oprișor, poveștile vechi care încep cu “a fost o dată”, reprezintă un adevăr istoric incontestabil. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului.

     

    Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă. În 1994, compania Reh Kendermann, fondată de afaceristul german Carl Reh, în cunoscuta regiune viticolă din Valea Mosell, Germania, a dorit să cumpere cele mai bune vinuri din Mehedinți. În cele din urmă, compania a hotărât să investească în crama Oprișor, să reconstruiască vinăria și să ofere vinuri din soiuri cu tradiție în România, dar și vinuri clasice din soiuri originare din Germania și Franța.

     

    La cetate este un vin roșu din Merlot, pur, maleabil și potrivit pentru toate gusturile. Chiar și cele mai pretențioase evaluări îl pot coborâ cu greu de la înălțimea demnă de vin tânăr, puțin rebel, totuși aristocrat, manierat și din ‘familie bună’, cu origini în Lumea Veche.  

     

     

    ASPECT: Roșu cireș. O culoare fermecătoare pentru un vin select ce stă cu rafinament în sticla decorată cu elemente aurii, distinsă în orice împrejurate.

     

    MIROS: Fructe roșii și condimente. Acestea sunt aromele care anunță tânărul vin de Merlot, oferit de Crama Oprișor.

     

    GUST: Revin fructele, ce se dezvăluie a fi cireșe, mure și grepfrut roșu. Condimentele sunt cele care urmează, cu note de șofran și cuișoare. Finalul este marcat de tanini subtili și tonuri serioase de pielărie și tutun.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin complex din Merlot potrivit la mesele cu carne de porc la grătar, sau la cuptor, mâncăruri cu sosuri de usturoi, sosuri din ardei chilli, alte preparate cu condimente exotice, sau brânzeturi intens aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Potențial de maturare la sticlă de până la 5 ani).

     

  • Mosia Tohani - Principele Radu Merlot 2015 - 0.75L, Alc: 14.8% Mosia Tohani - Principele Radu Merlot 2015 - 0.75L, Alc: 14.8%

    Mosia Tohani - Principele Radu Merlot 2015 - 0.75L, Alc: 14.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.8%

     

    VIN ROȘU SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    Principele Radu Merlot este un vin creat pentru gusturi selecte, cu spirit regalist, care apreciază și eleganța inegalabilă a unui monosoi produs din soiul francez Merlot. Soiul provine din podgoria Tohani, unde o mică parte dintr-un hectar este ocupată de căteva rânduri cu soi Merlot, numite “via regală”.

     

    Strugurii sunt vinificați în stilul tradițional din Bordeaux, pentru a oferi un vin cizelat cu arome puternice de fructe supracoapte și esențe din lemn de baric.

     

     

    ASPECT: Rubiniu intens.

     

    MIROS: Buchetul începe o defilare elegantă de arome clare de piper negru și roșu, fructe roșii ce ies în evideță prin prospețimea impecabilă de cireșe negre, vișine și mure coapte. Baricul își asumă meritul pentru condimente dulci, ierburi balsamice și rășină de brad.

     

    GUST: Câteva secunde sunt necesare pentru a simți licoarea mătoasă, fructele ce par să fi fost macerate în alcool, frunze de tutun din Lumea Nouă, note de vanilie și gudron. Finalul aduce taninurile schimbtate de maturare în butoi, iar post gustul este lung și fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Merlot corpolent merită savurat la mesele cu carne de porc, însă merită încercat și alături de carnea roșie. Gustul ușor picant se potrivește și la carne de pasăre și preparate cu ciuperci.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    89,01 RON
  • Crama Viisoara - Liliana vin rose demidulce 2017 -  0.75L, Alc: 13% Crama Viisoara - Liliana vin rose demidulce 2017 -  0.75L, Alc: 13%

    Crama Viisoara - Liliana vin rose demidulce 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

    REGIUNE / ȚARĂ: COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13%

    VIN ROSE DEMIDULCE. Satul Viișoara se află la 40 de kilometri de Constanța, aproape de drumul dintre Tomis și Adamclisi. Aici, de o parte și de alta a drumului lăsat de Imperiul Roman, oamenii din primul sat, numit Caceamac, și-au construit casele printre vii, apoi satul fost redenumit Viișoara.

     

    În Viișoara, îndeletnicirea sătenilor este legată de vii din vremea ocupației otomane până în 1947 când a început colectivizarea comunistă. Înspirat de poveștile despre vița nobilă din Valea Caceamac, inginerul Gheorghe Albu a replantat vița pe aproape 100 de hectare, cu soiuri albe și roșii aduse de la o pepinieră din Franța. Apoi a construit crama și a început să culeagă rodul de pe pământul dobrogean.

     

    La Crama din Viișoara, echipa inginerului Gheorghe Albu produce vinuri de toate tipurile din cele mai bune soiuri românești, franceze și italiene. Vinurile proaspete și cele baricate, din colecțiile cramei Viișoara, sunt apreciate în toate colțurile țării și premiate la concursuri internaționale de renume. 

     

     

    ASPECT: Rose.

     

    MIROS: Liliana este un vin frumos, asemenea chipului curat de pe etichetă, ce împarte farmece cu note de grepfrut și portocale roșii.

     

    GUST: Un Merlot vinificat lejer într-o licoare fructată, plăcută și răcoritoare, cu post gust mediu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Gustul demidulce al acestui vin îl recomandă la deserturi: salată, plăcintă, tort și tot ce mai bun, cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    22,00 RON
  • Crama Viisoara - Via Maria vin rosu sec (ME), 2016 - 6 buc x 0.187L, Alc: 14.5% Crama Viisoara - Via Maria vin rosu sec (ME), 2016 - 6 buc x 0.187L, Alc: 14.5%

    Crama Viisoara - Via Maria vin rosu sec (ME), 2016 - 6 buc x 0.187L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Satul Viișoara se află la 40 de kilometri de Constanța, aproape de drumul dintre Tomis și Adamclisi. Aici, de o parte și de alta a drumului lăsat de Imperiul Roman, oamenii din primul sat, numit Caceamac, și-au construit casele printre vii, apoi satul fost redenumit Viișoara.

     

    În Viișoara, îndeletnicirea sătenilor este legată de vii din vremea ocupației otomane până în 1947 când a început colectivizarea comunistă. Înspirat de poveștile despre vița nobilă din Valea Caceamac, inginerul Gheorghe Albu a replantat vița pe aproape 100 de hectare, cu soiuri albe și roșii aduse de la o pepinieră din Franța. Apoi a construit crama și a început să culeagă rodul de pe pământul dobrogean.

     

    La Crama din Viișoara, echipa inginerului Gheorghe Albu produce vinuri de toate tipurile din cele mai bune soiuri românești, franceze și italiene. Vinurile proaspete și cele baricate, din colecțiile cramei Viișoara, sunt apreciate în toate colțurile țării și premiate la concursuri internaționale de renume. 

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu.

     

    MIROS: Un vin de Merlot, cu buchet șic, compus din arome fine de zmeură proaspătă, afine, piper și scorțișoară, ce aduc o parte din atmosfera grădinilor din Micul Paris, dar și pe cea din marele Paris.   

     

    GUST: Fructele și condimentele se așează uniform și lasă la iveală taninuri consistenți ce se diluați ușor spre final.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin excelent pentru preparate din vânat, frigărui din carne de berbec și cașcaval picant.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    58,91 RON
  • Prince Stirbey - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Prince Stirbey - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Prince Stirbey - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinurile produse pe domeniul Știrbey din Drăgășani au tradiție de peste 120 de ani, însă perioada comunistă a afectat producția și zeci de ani vinurile Știrbey au fost date uitării.

     

    Renașterea numelui Știrbey în lumea vinurilor românești a fost posibilă mulțumită descendentei Prințului Barbu Știrbey - Baroneasa leana Kripp-Costinescu și a soțului acesteia, care au descoperit zona Drăgășani în 1999. Cele două personalități s-au îndrăgostit de locuri, de oameni, de tradiția lor în munca viilor și arta de a produce cele mai bune vinuri din regiune.

     

    În prezent, Prince Știrbey produce vinuri liniștite și spumante, monosoi și cupaj, din soiuri românești cu origini vechi, dar și din soiuri (cu origini franceze), cultivate în întreaga lume pentru vinuri clasice, de calitate.

    Merlot este unul dintre soiurile cu origini vechi din Bordeaux, și unul dintre cele trei soiuri pentru vinuri de calitate, aduse din Lumea Veche în toate colțurile lumii.

     

    Strugurii din Merlot, cultivați în Drăgășani, păstrează puritatea și aromele excelente în vinuri premium. Buchetul soiului francez este desăvârșit după o perioadă de maturare de minim 12 luni în butoaie din lemn, noi, ce țin cantități mici.

     

    ASPECT: Roșu-grena adânc.

     

     

    MIROS: Merlot-ul anului 2016 are buchet de fructe roșii, coapte, și condimente.

     

    GUST: Un vin roșu unic, definit de prune coapte, vișine și un ameste de cel puțin trei plante aromatice, mai puțin întâlnite la un vin liniștit (piper, ienupăr și dafin). La textură Stirbey Merlot are un corp plin, tanini bine intergați și aciditate medie. Potențial de învechile la sticlă de câțiva ani.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin la mesele cu vânat și vițel la grătar (condimentate), sau la cuptor cu legume și sosuri, musaca de porc, brânzeturi intens aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Rotenberg - Notorius, Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 13.8% Rotenberg - Notorius, Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 13.8%

    Rotenberg - Notorius, Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 13.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.8%

     

    VIN ROȘU SEC. Pe 23 de hectare aflate între comunele Ceptura si Fântânele, echipa Rotenberg cultivă cîteva soiuri de referință pentru lumea vinurilor rafinate. Solul și condițiile climatice din Dealu Mare sunt asemănătoare cu cele din regiunile Bordeaux și Toscana.

     

    În crama Rotenberg, strugurii sunt fermentați separat, cu căciula imersată. Sâmburii sunt păstrați în caciulă fără a fi spartă pentru a se elimina cea mai mare parte a taninurilor rele, amare și ierboase. Trecerea mustului în vase de fermentare și mai apoi în butoaiele de maturare se face sub influența greutății proprii (fără pompe).

     

    Toate aceste procese sunt costisitoare, însă oferă vinuri naturale, pure, neatinse de efectele neplăcute ale producției industriale clasice.

    Lemnul butoaielor de maturare este învechit cel puțin 18 luni, timp în care este supus tuturor capriciilor vremii, pentru a spăla seva și o parte din tanini tari. Unele butoaie sunt supuse și arderii în adâncime, fapt ce oferă vinurilor un buchet select. Atenția, simplitatea și răbdarea sunt virtuțile care fac din vinurile Rotemberg o experiență plăcută și unică. 

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: După o maturare de 18 luni în butoaie noi din stejar românesc, Notorius Merlot vă așteaptă să îi descoperiți aromele de dulceață de vișine și vișine macerate în alcool, cu tonuri de vanilie și ciocolată.

     

    GUST: Se păstrează aromele de vișine, dulci-amărui, care dau o senzație de sec, cu o aciditate bună, final plin și lung. Un vin bun, cu potențial de învechire.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat cu preparate din carne roșie și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 10 ani).

     

  • Vinarte - Prince Mircea, Merlot 2017 - 0.75 L, Alc: 14% Vinarte - Prince Mircea, Merlot 2017 - 0.75 L, Alc: 14%

    Vinarte - Prince Mircea, Merlot 2017 - 0.75 L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începutul este cel mai frumos moment, de aceea, merită să știm mai multre despre cei trei afaceriști: aceștia au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa, au adus aparatură modernă și barique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune vinuri monosoi și cupaj. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri faimoase din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling). 

     

    Vița de Fetească Neagră se află în pământ brun-roșcat, erodat, cu depozite de pietrișuri rulate și versanți cu sol argiloiluvian. Pentru acest vin, strugurii sunt recoltați manual, sortați desciorchinați și zdrobiți. Mustul este pompat în cisterne din inox unde are loc prima parte a fermentației alcoolice și o macerare atentă, pentru un vin cu gust echilibrat și tanini rotunzi. A doua parte a fermentației alcoolice are loc în barrique-uri din stejar franțuzesc. Urmează fermentația malolactică și maturarea de 15-18 luni. După îmbuteliere, vinul este învechit la sticlă în pivnița cramei pentru încă 6 luni, sau mai mult.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii brun-roșcate.

     

    MIROS: Prince Mircea Merlot este un vin select, cu arome fine de fructe de pădure, vanilie, caramel, ciocolată neagră și condimente dulci.  

     

    GUST: La gust, acest vin păstrează aromele fructate, ce se păstrează încă proaspete, gentile, în licoare cu textură densă, puternic și echilibrat, cu tanini șlefuiți de om și de timp. Post gust sec, mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin strălucitor, chiar extravagant, pe care îl puteți pune pe masă lângă preparate cu carne roșie gătită la cuptor sau la grătar, vânat, preparate tradiționale românești pe bază de carne, sau brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 12 ani în condiții de pivniță).

     

  • Segarcea - Prestige - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Segarcea - Prestige - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%
    -10%

    Segarcea - Prestige - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Un vin creat în spirit clasic, de la recolta redusă la 6 tone per hectar la anul petrecut în butoaie de stejar francez, urmat de o perioadă de un an de învechire la sticlă, pentru integrarea aromelor dobândite din contactul cu lemnul.

     

    Rezultatul este un vin corpolent, sobru, cu o aromă dominantă de fructe de pădure, ascuțimi de ierburi aromatice, totul învelit în aroma inconfundabilă de lemn și vanilie a unui vin baricat.

     

     

    ASPECT: Roșu inchis cu reflexii de Burgundy.

     

    MIROS: Fructat, cu note lemnoase.

     

    GUST: Gustul dezvăluie o structură complexă a vinului, cu aromele de fruct completate de nuanțe subtile de lemn prăjit, condimente și lemn dulce.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Vinul roşu este nedespărțit de meniurile cu bucate din vită, viţel, vânat mare şi păsări de ţară. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C (Se recomandă decantarea timp de 30 de minute).

     

    Preț normal: 41,89 RON

    Special Price 37,70 RON

    (-4,19 RON)
  • Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec, 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec, 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec, 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la Ilie Davidescu, pe care urmașii săi îl numesc cu adorație - bunicul Ilie. Acesta a fost un vinificator artizanal și apicultor desăvârșit. Chiar și astăzi, după mulți ani, bunicul Ilie dăinuie în amintirea localnicilor din Chioselia Mare, acolo unde a trăit toată viața.

     

    Această măiestrie a fost preluată de feciorul Vladimir Davidescu și nepoții Andrian și Elena care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picătură de vin.

     

    Sorginte rose, demisec, este un vin de o calitate ireproșabilă, inspirație pentru emoții autentice, care te fac să revii la origini și adevăr.  

     

     

    ASPECT: Roz somon, cu nuanțe de petale de trandafir.

     

    MIROS: Zmeură, căpșuni cu note fine florale și arome de grepfrut.

     

    GUST: Proaspăt, fructat și ușor mineral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Doradă la grătar cu unt de salvie, creveți la tigaie cu rozmarin, piept de pui în sos Dijon, sushi, fructe de mare sau orice tip de salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14 ̊ °C

     

    29,45 RON
  • Asconi - Sol negru Merlot 2016, 0.75L, Alc: 13.5% Asconi - Sol negru Merlot 2016, 0.75L, Alc: 13.5%

    Asconi - Sol negru Merlot 2016, 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CODRU / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Asconi este o afacere de familie, originară din Republica Moldova, care si-a ridicat primele instalații de producție în 1994. În 10 ani de la fondare, Asconi a plantat peste 500 de hectare de vie în apropierea satului Geamăna, din raionul Anenii Noi, la o distanță de 10 kilometri de vinărie.

     

    Pe terenurile din Republica Moldova, Asconi cultivă soiuri populare în partea de vest a continentului European: Cabernet-Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Sauvignon-Blanc, Muscat, Riesling, Malbec, Pinot Noir, și soiuri cultivate în Europa de Est, cum ar fi Fetească Albă si Fetească Neagră.

     

    În vinăria Asconi este folosită tehnologie modernă și metode de vinificare tradițională, pentru vinuri albe, roșii și rozeuri seci, vinuri de desert si vinuri tari. Maturarea vinurilor roșii are loc în butoaie din stejar american, unguresc și francez, iar majoritatea vinurilor albe sunt proaspete, cu excepția a două soiuri (Chardonnay și Riesling), care sunt fermentate sau maturate în stejar.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, ușor deschis.

     

    MIROS: Sol Negru din Merlot este un vin cu stil, ce poate sta cu mândrie lângă vinurile din același soi, produse în Franța. Tentația începe cu aromele de ciocolată amară, presărată cu piper negru, măcinat… Ceva vegetale își fac apariția între momentele degustării: flori de cireși și salvie verde, spălată de apa unei ploi de vară.

     

    GUST: Și continuă cu aroma diluată de condimente și fructe de pădure confiate, cu tanini medii, aciditate mică și post gust rotund. Textura moale și catifelată, a fructelor de pădure, specifică unui Merlot, este pusă și mai mult în valoare de cele 12 luni de maturare în butoaie din stejar.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Îmbogățește mesele cu carne la grătar, carne roșie, carne de curcan sau rață, pui condimentat, miel ș.a.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

  • Gitana - Autohtone - Roz de Gitana 2018 - 0.75L, Alc: 13% Gitana - Autohtone - Roz de Gitana 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Gitana - Autohtone - Roz de Gitana 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Republica Moldova este cunoscută de zeci de ani pentru calitatea și tradiția urmată în procesele de cultivare a strugurilor, recoltă, vinificație și mai ales maturare. Înainte de a deveni crama producătorului Gitana, spațiul actual a fost în proprietatea statului, în perioada comunistă. Începând cu anul 1953, vinaria și crama Țiganca din satul Plopi, a oferit vinuri de calitate excepțională, apreciate în Republica Moldova și peste hotare.

     

    În 1999, familia Dulgher a cumpărat vinăria și crama Țiganca, a extins plantațiile de viță cu soiuri diferite (până la 360 de hectare), a creat brand-ul Gitana și a oferit publicului primele serii de vinuri tradiționale. Brand-ul Gitana adus din nou faimă și apreciere pentru vinurile din Republica Moldova, prin exporturile în state din Europa și Asia.

     

    Pentru acest vin, echipa Gitana desfășoară câteva operațiuni menite să ofere cea mai bună vinificare în rose. După recoltă, strugurii Merlot sunt sortați și presați. Mustul este lăsat să ferementeze timp de 12 zile la o temperatură de 11°C, cu drojdii selecționate. În timpul celor 25 de zile de odihnă drojdia și mustul sunt amestecate pentru a mări intensitatea aromelor și a dezvolta structura vinului.

     

     

    ASPECT: Rose deschis.

     

    MIROS: Roz de Gitana este un vin proaspăt, cu buchet simplu de fructe pădure, deloc pretențios și foarte discret.  

     

    GUST: Aromele de fructe de pădure sunt urmate de căpșuni și cireșe Early Lorry, coapte în mai, puțin dulci. În afară de aromele fructate, vinul surprinde cu mineralitate echilibrată, final plăcut și post gunt mediu spre lung.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Deși este un rose sec, îl recomandăm ca aperitiv, sau la mese cu pește slab, și alte cărnuri albe. Perfect alături de brânză și cașcaval.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Casa Olteanu - Gramma Splash Merlot Rose, demisec, 2018 - 0.75L Casa Olteanu - Gramma Splash Merlot Rose, demisec, 2018 - 0.75L

    Casa Olteanu - Gramma Splash Merlot Rose, demisec, 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BUCIUM, IAȘI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.:

     

    VIN ROSE DEMISEC. În 1992, familia Olteanu a primit moștenire un lot de pământ cu viță de vie, aflat în apropiere de Iași. Membrii familiei Olteanu au primit proprietatea și au început să lucreze la proiectul de suflet pentru primele vinuri Gramma. Astfel, în anul 2005, familia Olteanu a continuat efortul de a lucra și extinde afacerea prin accesarea unor fonduri, formarea unei echipe pentru o cramă și consiliere pe partea de tehnologie.

     

    În 2007, lângă cele 60 de hectare de vie, cu trei soiuri: Aligoté, Fetească Regală şi Fetească Albă, au început construcția cramei și dotarea cu echipamentele necesare. Anul 2010 a adus primele vinuri comercializate cu eticheta Gramma, din cele trei soiuri, iar din 2012 vinurile Gramma au fost exportate pe piața din Japonia.

     

    Vinurile Gramma sunt apreciate și populare pentru complexitatea și caracterul select, ce învită la descoperire, devin o sursă de inspirație și pornesc acele conversații care aduc la suprafață caracterul omului și claritatea sentimentelor sale.

     

     

    ASPECT: Rose somon.

     

    MIROS:  Un rose cu aromă catifelată de piersici, cireșe, căpșuni și zmeură

     

    GUST: Un vin rose din Merlot, păstrează în gust o mare parte din caracterul fructat a soiului roșu cu origini franceze. Vinul este plin de viață, proaspăt, corpolent prin intensitatea aromelor de fructe roșii și taninilor diluați lăsați de struguri. Aciditate plăcută și post gust lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru aperitive fine, preparate din pește și brânzeturi cu trufe și ierburi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Vinarte - Viva rosu Merlot 2018 - 0.75L Vinarte - Viva rosu Merlot 2018 - 0.75L

    Vinarte - Viva rosu Merlot 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, dea ceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa, au adus aparatură modernă și barrique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune vinuri monosoi și cupaj. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri faimoase din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).

     

    Acest vin urmează maxima latină de pe etichetă și se deschide celor care au învățat să își trăiască viața și să simtă plăcere din experiențele de zi cu zi. Viva roșu este vin din soiul Merlot fructat complex, înzestrat cu arome de fructe și maturat (30% din acest vin a fost ținut minim 6 luni în barique-uri de stejar).

     

     

    ASPECT: Rubiniu intens.

     

    MIROS: Soiul Merlot oferă un buchet fructat, catifelat și prietenos, adaptat la terroir-ul din Mehedinți și, în același timp, rămas neschimbat printre vinurile rafinate, produse în orice stat din Lumea Veche, de sute de ani.

     

    GUST: Merlot-ul oferit de Vinarte are un profil aromatic construit din fructe roșii și negre, iar acest lucru este natural pentru un soi roșu de origine franceză. Mai mult de atât, strugurii fermentați în cuve din oțel cu drojdii selecționate, păstrează aromele de fructe negre și oferă taninuri cu astringență echilibrată, după stilul vinurilor din Merlot tradiționale, care au devenit foarte populare în ultimii 10-20 de ani.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Înveselește mesele cu carne de porc și vită. Este potrivit și în meniuri cu condimente exotice, ierburi aromatice și gustări cu brânzeturi puternic aromate (bleu, gorgonzola, Roquefort)

     

    TEMP. DE SERVIRE: 17°C. (Potențial de învechire la sticlă de 3-4 ani).

     

  • Vinarte - Castel Starmina, Merlot, demisec, 2018 - 0.75 L Vinarte - Castel Starmina, Merlot, demisec, 2018 - 0.75 L

    Vinarte - Castel Starmina, Merlot, demisec, 2018 - 0.75 L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROȘU DEMISEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, de aceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa de vest, au adus aparatură modernă și barique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune vinuri monosoi și cupaj. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri faimoase din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).

     

    Castel Starmina Merlot, este un vin tânăr, obținut din soiul francez, recoltat din podgoria aflată în localitatea Stârmina din Mehedinți. Vița este plantată în pământ argiloiluvian cu sedimente din pietrișuri, bogat în nutrienți și climat temperat, cu ploi și soare generos ce a permis culegerea strugurilor la maturitate deplină și păstrarea aromelor bogate pe parcursul vinificării.

     

     

    ASPECT: Un vin roșu rubiniu, intens și strălucitor, cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Crama Vinarte ne oferă un vin din 100% struguri din soiul Merlot - pur și îmbogățit de tot ce poate aduce terroir-ul din Mehedinți și vinicarea tradițională: un buchet de arome de fructe de pădure, prune uscate, caramel și condimente.

     

    GUST: Corpul vinului este robust, aromele fructate și condimentele sunt dozate în masuri egale. Fructele aduc puțină dulceață și tanini rotunzi, ce îl fac să fie un demisec clasic, iar condimentele se ridică subtil în nas, aduc o căldură plăcută și un post gust lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu potrivit la preparate din carne roșie, preparate tradiționale din carne de porc, vită și miel, vânat de talie mică, sau brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 3 până la 5 ani).

     

  • Segarcea - Elite - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14% Segarcea - Elite - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    Segarcea - Elite - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    .

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA – OLTENIA / ROMÂNIA

     

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

     

    VOL. ALC.: 14%

     

     

    VIN ROȘU SEC. Segarcea, tradus din latină în “pământul mult visat”, este una dintre proprietățile date în administrare Casei Regale a Romaniei de către Parlament, în 1884, în timpul regelui Carol I. Din acel moment a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

     

    După perioada comunistă, pe 10 mai 2002, de ziua regalității, Familia Anghel a refăcut plantația de 300 de hectare de viță, arhitectura originală din timpul monarhiei și crama. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnici și tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Din gama Elite fac parte doar vinuri seci, caracterizate de prospețime și fructozitate. Aceste vinuri sunt produse după filosofia brand-ului: calitate înaltă sub blazonul regalității.

     

     

    ASPECT: Filosofia brandului a oferit privilegiul de a avea pe sticla însemnele regale ale panglicii cu crini, alături de care se poate admira vinul roșu intens, cu reflexii de rubin.

     

    MIROS: În gama Elite, Merlot este unul dintre cele mai darnice soiuri, care oferă prin natura sa, un parfum select, extras din flori, fructe roșii și condimente.   

     

    GUST: Pe bolta palatină se deschide buchetul de fructe roșii. Se simt aromele de fructe roșii cu aciditate plăcută și mai puține taninuri, ce oferă un post-gust mediu. Vinul este maturat parțial, timp de 6 până la 8 luni, în butoaie din stejar, aflate la a doua și a treia trecere.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Uşor de servit alături de aperitive, vânat / carne roşie la grătar, preparate cu sosuri, somon şi cartofi la cuptor cu rozmarin.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C

     

  • Purcari - Merlot de Purcari 2018 - 0.75L, Alc: 14% Purcari - Merlot de Purcari 2018 - 0.75L, Alc: 14%
    -10%

    Purcari - Merlot de Purcari 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    Fondat în 1827 Chateau Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile noastre au fost servite la Curțile Regale din Europa de peste 150 de ani.

     

    Prima sa medalie de Aur a fost acordată în 1878 la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a lui Negru de Purcari, care a depășit chiar vinurile Bordeaux.

     

    De-a lungul timpului, vinurile Purcari au caștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale ca Decanter, Concours Mondial de la Bruxelles, Challenge International du Vin, precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.

    VIN ROȘU SEC. Merlot de Purcari este asemenea catifelei – delicat la atingere, dar cu o structură complexă, care impresionează.

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Fin de micșunea și saftian.

     

    GUST: Catifelat, cu o astringență plăcută și cu nuanțe de stejar, mure şi trandafir este accentuat printr-un postgust de durată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Sortimentul se potrivește foarte bine cu preparate pe bază de carne, cum ar fi piept de rață afumat, biftec de porc sau aperitive cu prosciutto.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

    Preț normal: 34,03 RON

    Special Price 30,63 RON

    (-3,40 RON)
  • Mosia Tohani - Principele Radu Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 14.3% Mosia Tohani - Principele Radu Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 14.3%

    Mosia Tohani - Principele Radu Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 14.3%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14.3%

     

    VIN ALB SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod dulce pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până azi.

     

    Principele Radu Chardonnay este un vin nou pentru toți cei care împărtășesc mândria de a fi român și plăcerea de a savura un vin prețios, tradițional sau modern, rezultat din muncă și viziune. Acest blanc de blancs a fost lansat în noiembrie 2019 și se alătură celorlalte vinuri cu prestigiu, create pe moșia din Tohani.

     

     

    ASPECT: Galben pai, intens și strălucitor.

     

    MIROS: O parte din natură, un colț de rai verde adus într-un vin nou-născut și înnobilat de florile de câmp, esențe din citrice, șofran, flori de vanilie și talc. În scurt timp, vinul se destinde și lasă împrejur arome încântătoare de miere de salcâm și flori de tei.

     

    GUST: Indubitabil, papilele gustative sunt seduse de aroma de citrice și flori, ce rămân câteva secunde, numai pentru a se retrage simetric ca un tonic – puțin sec și înțepător. Post gustul ne descoperă o aromă elegantă de baric.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Plăcintă sau risotto de ciuperci, brâzeturi moi (brie, mascarpone creme de fraîche), homar, scoici aburite și alte fructe de mare, meniuri cu carne de pasăre (pui, rață, curcan).

     

    TEMP. DE SERVIRE:  10 - 12°C

     

  • Antonopoulos - Gerontoklima Merlot, red dry 2006 - 0.75L, Alc: 15.5% Antonopoulos - Gerontoklima Merlot, red dry 2006 - 0.75L, Alc: 15.5%
    -33%

    Antonopoulos - Gerontoklima Merlot, red dry 2006 - 0.75L, Alc: 15.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2006

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ACHAIA / GRECIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 15.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Antonopoulos este numele vinăriei infiinţate de Konstantinos Antonopoulos, în Grecia, în peninsula Peloponez, mai exact în regiunea muntoasă Achaia. Pasiunea lui Konstantinos pentru vinul grecesc şi extinderea culturilor pe parcursul anilor a transformat Achaia într-o zonă viticolă recunoscută la nivel naţional şi internaţional. 

     

    În 1994, domeniul a fost cumpărat de Yiannis şi Nikos Chalkias, care au construit o vinărie nouă în Vassilikos, Prefectura Achaia. Pe 350 de hectare (aflate în proprietatea privată dar şi în cooperativă), la altitudini de 150-900 de metri sunt plantate numeroase soiuri de struguri greceşti, cele mai multe albe (Rhoditis, Malagousia, Negru de Kalavryta, Agiorgitiko, Mantinia, Malagouzia).

     

    Pe pământul roditor al Greciei sunt cultivate şi varităţi de origine franceză, albe şi roşii (Sauvignon Blanc, Merlot şi Cabernet Sauvignon), excelente vinuri monosoi şi cupaj cu soiuri greceşti de calitate superioară.

     

     

    ASPECT: Seducator, de un rosu-rubiniu cu note de grena.

    MIROS: Placut şi intens, de lemnozitate suavă, bine integrată, susţinute de nuanţe de ceai negru şi fructe roşii şi negre.

     

    GUST: Pregnant de fructe roşii, cireşe şi vişine, cu o caracteristică delicată şi vegetală. Un vin de o corpolenţă medie, cu tanini moi, catifelat şi mătăsos.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Merlot-ul Antonopoulos este potrivit alături de carne grasă de pastramă de raţă / raţă la rotisor, cu carne roşie de porc, sau oaie pregătită în tocaniţe sau la cuptor. Merge foarte bine si lângă măruntaie, preparate la tigaie în ulei, unt şi ceapă calită.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea cel puţin 30 minute).

     

    Preț normal: 85,68 RON

    Special Price 57,12 RON

    (-28,56 RON)
  • Montes Alpha - Merlot Chile rojo 2010 - 0,75L, Alc: 14.5% Montes Alpha - Merlot Chile rojo 2010 - 0,75L, Alc: 14.5%
    -15%

    Montes Alpha - Merlot Chile rojo 2010 - 0,75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2010

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COLCHAGUA VALLEY / CHILE

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Montes reprezintă 30 de ani de aventură în lumea vinului chilian. Era anul 1987 când doi afaceriști cu experiență, Aurelio Montes și Douglas Murray, au început să își transforme visul în realitate: producția de vinuri la o calitate superioară celor obținute în Chile, la acea vreme. La proiectul lor au contribuit încă doi partneri, care i-au ajutat să creeze un vin exportat în peste 100 de țări, recunoscut pentru calitatea permanentă și extraordinară.

     

    Mai mult de atât, vinuri produse sub eticheta Montes au reușit să pună Chile în topul celor mai bune state producătoare de vin – cei patru afaceriști au început cu un vin din soiul Cabernet Sauvignon, deschizător de drumuri pentru prețioasele vinuri din soiurile Chardonnay, Merlot și Syrah.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu.

     

    MIROS: Buchetul acestui vin dezvăluie nuanțele fructelor roșii, inclusiv cireșe, urmate de parfumul boabelor de piper, tutun și pâine prăjită.

     

    GUST: Cele 12 luni de maturare în butoi oferă aroma evidentă de tanini din stejar francez, care reușesc să se împace uimitor de bine cu fructele de pădure, aflate la baza structurii aromatice a acestui Merlot din Chile.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Meniuri consistente din carne de vită, vițel și oaie.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 17 - 19°C (Se recomandă decantarea cu circa 20-30 de min. înainte de servire).

     

    Preț normal: 78,54 RON

    Special Price 66,76 RON

    (-11,78 RON)
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă