Chardonnay

Chardonnay (cunoscut si sub numele de Aubaine, Beaunois, Gamay blanc, Melon blanc), este un soi de strugure alb, folosit in productia vinului alb, dar si al sampaniilor. La origini, soiul Chardonnay provine din Franța, regiunea viticola Burgundia. Chardonnay este rezultat din incrucisarea a doua soiuri: soiul rosu Pinot Noir si soiul alb Gouais Blanc (Heunisch).


 


Chardonnay este cel mai cunoscut soi de struguri si este cultivat in regiunile viticole din intreaga lume, incepand cu vechile state producatoare de vin din Europa (Franta, Italia, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Germania), pana in teritoriile din Lumea Noua (America de Nord, America de Sud, Africa de Sud, Australia si Noua Zeelanda).


 


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurii din soiul Chardonnay au culoare verde, iar vinurile produse doar din acest soi au culoarea galben pal (deschis), sau galben intens (inchis). Culoarea vinurilor produse din soiul Chardonnay variaza in functie de regiunea in care sunt cultivati strugurii.


 


Miros: In majoritatea cazurilor, vinurile proaspete de Chardonnay impart un parfum de mere, lamai, piersici si diferite fructe tropicale. Buchetul vinului de Chardonnay difera in functie de mediu, cupaje, procesele de productie si pastrare.


 


Gust: Vinul produs din soiul Chardonnay este sec si are gust de mere, caise si flori, pentru vinurile proaspete. Aromele sunt schimbate in majoritatea cazurilor de timpul de coacere naturala, de mediu (terroir), cupaje, procese de productie si maturare in butoaie din lemn de stejar.


 


Cele mai cunoscute si apreciate vinuri produse din acest soi provin din Franta, zona de est, regiunea viticola Burgundia, mai exact din localitatea Chablis. Vinurile din struguri Chardonnay se pot consuma proaspete, intr-un interval de 12-24 de luni, sau maturate. Maturarea este un proces care permite consumul vinului dupa perioade de 5 ani. Cele mai bune vinuri din Chardonnay sunt maturate pana la 10 ani in butoaie din stejar.

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Grilă Listă
Filtru
  • Crama Girboiu - Bacanta - Chardonnay - Barrique 2018 - 0.75L Crama Girboiu - Bacanta - Chardonnay - Barrique 2018 - 0.75L

    Crama Girboiu - Bacanta - Chardonnay - Barrique 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEȘTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu, ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat, pentru cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

    Bacanta face referire la un personaj mitologic, pe care acest vin misterios și opulent îl invocă cu ajutorul gustului bine definit și al buchetului complex. Aspectul, textura și aroma readuce în prim plan esența mitului și atmosfera ce trimite la un ospăț roman unde se caută plăcerea în orice experiență, iar gusturile se discută puțin, dar cu pasiune.

     

     

    ASPECT: Galben pai, strălucitor.

     

    MIROS: Un amestec vesel de măr, pară și piersică albă, completat de note exotice de anason, coajă de portocală și smochine confiate.

     

    GUST: Chardonnay-ul de la Bacanta are aciditate modică, echilibrată de corpul zvelt al aromelor fructate intense. Vinul este îmbogățit de barrique cu o onctuozitate rară și post gust foarte lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit alături de pui cu sos, șuncă, pește simplu sau afumat, icre, fructe de mare, brânzeturi și unele deserturi dulci-amărui.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Corcova Reserve - Chardonnay 2016 - 0.75L Corcova Reserve - Chardonnay 2016 - 0.75L

    Corcova Reserve - Chardonnay 2016 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Primele mențiuni apar în timpul dacilor, iar prezența documentată a viilor din Mehedinți, este stabilită în secolul al XVI-lea.

     

    Viile și vinul din Corcova sunt parte din cele mai dragi amintiri ale nobililor și scriitorilor români și francezi din secolele XIX - XX. După perioada comunistă, în anul 2005, oamenii pasionați și dedicați din echipa Corcova, au extins domeniile, au restaurat cramele apoi au luat asupra lor cea mai grea sarcină - să reclădească faima vinurilor din Corcova.

     

    Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Muscat Ottonel, Chardonnay, Sauvignon Blanc.

     

     

    ASPECT: Galben deschis cu reflexii argintii.

     

    MIROS: Culoarea frumoasă și clară a acestui Chardonnay, atrage în continuare prin aromele de citrice cu note lemnoase din lemn de stejar și fructe uscate în coajă din lemn.

     

    GUST: Vioi, intens, Corcova Chardonnay continuă experiența revelatoare: începem cu aromele de citrice, unt, ce promite o consistență bogată, note de stejar, completate de fructe uscate în coajă lemnoasă (nuci, migdale) și puțin cedru.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay clasic demn de o masă bogată in preparate din carne de curcan împănată, carne de prepeliță, meniuri cu pește (somonon, ton, sushi, sashimi) și fructe de mare cu paste.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 13°C.

     

  • Purcari - Chardonnay 2019 - 0.75L Purcari - Chardonnay 2019 - 0.75L

    Purcari - Chardonnay 2019 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de Aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit chiar și vinurile din Bordeaux.

     

    De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale (Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge Internațional du Vin), precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.

     

    Chardonnay de Purcari va rămâne pentru totdeauna regele vinurilor albe: superb, distins și intens.

     



    ASPECT: Auriu deschis, cu nuanțe de chihlimbar.

     

     

    MIROS: Note intense de fructe exotice, învăluite în accente florale.

     

    GUST: Plin, opulent, complex, cu note de migdală și vanilie, urmate de un post gust prelung, dominat armonios de nuanțe de stejar din butoiul de maturare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Vinul se potrivește foarte bine alături de brânzeturi proaspete, la aperitiv, sau alături de salate de crudităţi, sau preparate pe bază de carne de pește.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • LacertA - Chardonnay 2018 - 0.75L LacertA - Chardonnay 2018 - 0.75L
    -10%

    LacertA - Chardonnay 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.8%

     

    VIN ALB SEC. Podgoriile LacertA se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 7000 de ani, din timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritorii ce au devenit Franța de astăzi.

     

    În Muntenia este primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile ce se întind cât vezi cu ochii. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin pentru acest vin: LacertA.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Chardonnay este cel mai popular soi pentru vinuri albe. Varianta crescută în Dealu Mare denotă un caracter foarte apropiat de vestitele vinuri franceze: este puternic fructat de aromele de citrice, banană și alte fructe tropicale.

     

    GUST: Un vin proaspăt, onctuos și surprinzător de dulce, față de alte vinuri seci.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Împrospătează papilele la mese cu carne albă (pui, curcan, miel) și pește la grătar, meniuri cu fructe de mare, sau brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 53,90 RON

    Special Price 48,51 RON

    (-5,39 RON)
  • Cantine San Giorgio - Talete, Chardonnay di Puglia 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Cantine San Giorgio - Talete, Chardonnay di Puglia 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Cantine San Giorgio - Talete, Chardonnay di Puglia 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PUGLIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. La sfârșitul anilor 1960 determinarea și pasiunea pentru vinuri l-au convins pe Eugenio Tinazzi să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent, Gian și copii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lasize. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri tradiționale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru vinuri îmbuteliate în milioane de sticle, anual.

     

    Cantine San Giorgio este vinăria ce a aparținut unei cooperative din 1962. Familia Tinazzi a investit în această vinărie pentru a oferi în prezent cele mai complexe dintre vinurile italiene din regiunea Puglia. Malvasia Nera, Zinfandel, Primitivo, Negroamaro del Salento și Fiano sunt principale soiuri folosite pentru vinuri monosoi și cupaj, cu profiluri aromatice moderne, pentru toate gusturile.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Fructat și energizant de la primele adieri.

     

    GUST: În orice parte a lumii, vinul de Chardonnay aduce un parfum proaspăt de fructe. La fel este și pentru regiunea italiană Puglia, ce îi oferă vinului o mică efervescență cu aromă de piersici și limetă. Un vin bine echilibrat, sec și puțin mineral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la mese cu pui, pește, fructe de mare, meniuri vegetariene și gustări cu brânzeturi ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    52,36 RON
  • Lamblin Fils - Chablis 1-er Cru, Vaillon Organic BIO 2018 - 0.75L, Alc: 13% Lamblin Fils - Chablis 1-er Cru, Vaillon Organic BIO 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Lamblin Fils - Chablis 1-er Cru, Vaillon Organic BIO 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Familia Lamblin deține loturi extinse de pământ în Franța, regiunea Bourgogne (Chablis), încă din anul 1690. Numele Lamblin se alătură celor care lucrează cu grijă și experiență cele mai bune soiurile franceze și le vinifică tradițional, cu ajutorul tehnologiei moderne, pentru a obține vinuri de excepție.

     

    Vinurile albe și roșii, monosoi și cupaj aduc apreciere și recunoștere cramei Lamblin Fils, regiunii Burgundia și nu în ultimul rând, Franței.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: După toți regii vinurilor franceze, îi spunem bun venit unui prinț. Chablis 1-er Cru, Vaillon atrage prin parfumul de flori, proaspăt și frumos.

     

    GUST: Pe papilele gustative se așează cu aceleași arome florale, urmate de arome fructate proaspete, dar mult mai intense. Fructele sunt egalate doar de gustul mineral, oferit de solul cu argilă și calcar din nordul Franței.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Prospețimea și mineralitatea vinului face minuni la mesele cu carne pasăre de curte, sau altă carne albă, cu pește, moluște și alte fructe de mare, servite la grătar sau cu sos Bechamel.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C. (Potențial de învechire la sticlă de 5 până la 8 ani).

     

  • Lamblin Fils - Chablis aoc Fut de Chene blanc 0.75 L - 2018 Lamblin Fils - Chablis aoc Fut de Chene blanc 0.75 L - 2018
    -15%

    Lamblin Fils - Chablis aoc Fut de Chene blanc 0.75 L - 2018

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE

     

    VOL. ALC.: 12,5%

     

    VIN ALB SEC.Familia Lamblin deține loturi extinse de pământ în Franța, Regiunea Bourgogne (Chablis), încă din anul 1690. Numele Lamblin se alătură celor care lucrează cu grijă și experiență cele mai bune soiurile franceze și le vinifică tradițional, cu ajutorul tehnologiei moderne, pentru a obține vinuri de excepție. Vinurile albe și roșii, monosoi și cupaj aduc apreciere și recunoștere cramei Lamblin Fils, regiunii Burgundia și nu în ultimul rând, Franței.

     

     

    ASPECT: Strălucitor și limpede, de un galben intens auriu.

     

    MIROS: Puternic, de arome delicate minerale și foarte intense de fructe (pepene galben, mere golden, ananas), lemn și nucă de cocos.

     

    GUST: Suplu, de o corpolență medie, onctuos, de o aciditate scazută. Gustativ, are o paletă puternic fructată, de mere golden coapte, pepene galben, ananas, caise și piersici, susținute de subtile valențe de vanilie, nucă, alune, și note lemnoase. Gustul remanent este lung, citric și persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Lângă preparate lejere din carne de pui la gratar, carne de curcan pe grill, picioare de pui de balta, sau salate vegan și brânzeturi ușoare (brânză dulce de vacă, urdă, telemea nesarată).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    Preț normal: 119,12 RON

    Special Price 101,25 RON

    (-17,87 RON)
  • Regnard - Chardonnay, Bourgogne 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Regnard - Chardonnay, Bourgogne 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -15%

    Preț normal: 104,72 RON

    Special Price 89,01 RON

    (-15,71 RON)
  • Tenuta Rapitala - Grand Cru Chardonnay bianco 2016 - 0.75L, Alc: 14% Tenuta Rapitala - Grand Cru Chardonnay bianco 2016 - 0.75L, Alc: 14%
    -15%

    Tenuta Rapitala - Grand Cru Chardonnay bianco 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    PRODUCATOR / PODGORIE: TENUTA RAPITALA

    ANUL DE RECOLTA: 2016

    REGIUNE / TARA: I.G.T. SICILIA, ITALIA
    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

    VOL. ALC.: 14%


    VIN ALB SEC produs din struguri culesi din parcele selectionate, situate la 450m deasupra marii, maturat pe drojdii timp de 10 luni in butoaie de stejar frantuzesti (barrique). Produsul astfel obtinut, un Grand Cru, este vinul simbol al Tenuta Rapitala, podgorie detinuta de Contele Hugues Bernard de la Gatinais.

    ASPECT: De culoare intensa de un auriu profund.

    MIROS: Intens si fructat, clasic si caracteristic pt. soiul Chardonnay, completat de note lemnoase elegante.

    GUST: Onctuos pe paletin, bogat in arome rafinate, fructate si lemnoase (mere golden, ananas, banane, cedru, stejar, pin), si de un gust remanent prelung si seducator.


    ASOCIERE CULINARA: Perfect langa preparate din fructe de mare (homar, jumbo tiger shrimp) sau peste gras, pregatit in abur si garnisit cu legume trase la tigaie in unt. Un bun prieten al pastelor servite cu sos alb, al pestelui afumat sau al carnii de pui de ferma crescut liber, gatita la tigaie cu cartofi si rozmarin.

    TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Se recomandă aerarea cu circa 15-20 min. inainte de consum)

    Preț normal: 183,26 RON

    Special Price 155,77 RON

    (-27,49 RON)
  • Mosia Tohani - Principele Radu Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 14.3% Mosia Tohani - Principele Radu Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 14.3%

    Mosia Tohani - Principele Radu Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 14.3%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14.3%

     

    VIN ALB SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod dulce pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până azi.

     

    Principele Radu Chardonnay este un vin nou pentru toți cei care împărtășesc mândria de a fi român și plăcerea de a savura un vin prețios, tradițional sau modern, rezultat din muncă și viziune. Acest blanc de blancs a fost lansat în noiembrie 2019 și se alătură celorlalte vinuri cu prestigiu, create pe moșia din Tohani.

     

     

    ASPECT: Galben pai, intens și strălucitor.

     

    MIROS: O parte din natură, un colț de rai verde adus într-un vin nou-născut și înnobilat de florile de câmp, esențe din citrice, șofran, flori de vanilie și talc. În scurt timp, vinul se destinde și lasă împrejur arome încântătoare de miere de salcâm și flori de tei.

     

    GUST: Indubitabil, papilele gustative sunt seduse de aroma de citrice și flori, ce rămân câteva secunde, numai pentru a se retrage simetric ca un tonic – puțin sec și înțepător. Post gustul ne descoperă o aromă elegantă de baric.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Plăcintă sau risotto de ciuperci, brâzeturi moi (brie, mascarpone creme de fraîche), homar, scoici aburite și alte fructe de mare, meniuri cu carne de pasăre (pui, rață, curcan).

     

    TEMP. DE SERVIRE:  10 - 12°C

     

  • Icon Estates - Prahova Valley Reserve chardonnay 2017 - 0.75L, Alc: 13% Icon Estates - Prahova Valley Reserve chardonnay 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Icon Estates - Prahova Valley Reserve chardonnay 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Halewood Wines & Spirits este parte din compania britanică Halewood Internațional, fondată în 1978 de John Halewood. Producător de băuturi alcoolice și afacerist, Halewood a pus bazele uneia dintre cele mai mari companii independente din Marea Britanie, ce deține și distribuie în prezent numeroase brand-uri internaționale. 

     

    În România, Halewood produce vin din struguri culeși de pe 226 de hectare, plantate în perioada 2002 -2009 în regiunile Dealu Mare și Murfatlar.

    Din portofoliul celor 15 brand-uri de vinuri liniștite și spumante, produse în Cramele Halewood, vă oferim un vin alb, sec, obținut din soiul francez Chardonnay, cultivat în regiunea Dealu Mare din Muntenia.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexe verzui.

     

    MIROS: Un Chardonnay din reserva specială a cramei oferă un parfum proaspăt, arome florale și fructe exotice, într-un amestec deosebit pentru un vin produs în România, cu puternice influențe franceze.

     

    GUST: Solul bogat și diferențe de temperatură din Dealu mare sunt condițiile propice maturizării lente a strugurilor de Chardonnay, iar producția desăvâșește caracterul acestui vin prin colajul aromelor de fructe exotice și fructelor proaspete de livadă, cu aciditate fină și finish lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Proaspăt și energic, acest Chardonnay este recomandat alături de preparate din carne albă, cu sosuri speciale, precum și alte preparate specifice bucătăriei asiatice.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C

     

  • Asconi - Sol negru Chardonnay 2016, 0.75L, Alc: 13% Asconi - Sol negru Chardonnay 2016, 0.75L, Alc: 13%

    Asconi - Sol negru Chardonnay 2016, 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CODRU / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. 

    Asconi este o afacere de familie, originară din Republica Moldova, care si-a ridicat primele instalații de producție în 1994. În 10 ani de la fondare, Asconi a plantat peste 500 de hectare de vie în apropierea satului Geamăna, din raionul Anenii Noi, la o distanță de 10 kilometri de vinărie.

     

    Pe terenurile din Republica Moldova, Asconi cultivă soiuri populare din Europa Centrală: Cabernet-Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Sauvignon-Blanc, Muscat, Riesling, Malbec, Pinot Noir, și soiuri cultivate în Europa de Est, cum ar fi Fetească Albă si Fetească Neagră.

     

    În vinăria Asconi este folosită tehnologie modernă și metode de vinificare tradițională, pentru vinuri albe, roșii și rozeuri seci, vinuri de desert si vinuri tari. Maturarea vinurilor roșii are loc în butoaie din stejar american, unguresc și francez, iar majoritatea vinurilor albe sunt proaspete, cu excepția a două soiuri (Chardonnay și Riesling), care sunt fermentate sau maturate în stejar.

     

     

    ASPECT: Galben pai, cristalin.

     

    MIROS: Sol Negru Chardonnay este un vin generos, delicat, cu nuanțe de citrice, caise uscate, pirsici și vanilie.

     

    GUST: Deloc pretențios, mai mult degajat și jovial, acest vin farmecă papilele gustative cu textura sa onctuoasă și netedă, câștigată în cele șase luni de maturare în butoaiele din stejar francez. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Însoțește perfect un fel principal din pește, asociat cu  brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C

     

  • Basilescu - Ingeri din Micul Paris - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13.2% Basilescu - Ingeri din Micul Paris - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13.2%

    Basilescu - Ingeri din Micul Paris - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13.2%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.2%

     

    VIN ALB SEC. Nicolae Basilescu este o personalitate marcantă a secolului al XIX-lea. În perioada interbelică, Nicolae Basilescu, pasionat de vinuri şi cu spirit antreprenorial, creează unul dintre puţinele brand-uri româneşti, cunoscute în capitală. 

     

    Afacerile familiei Basilescu sunt întrerupte în 1949, de către regimul comunist. După anul 2003, familia Basilescu a recuperat o parte din proprietățile vechi, iar în 2008 a început să producă din nou vinuri de calitate excepțională, cu respectarea tradiției și spiritului interbelic de odinioară.

     

    Crama Basilescu deține două podgorii (Dealu Mare și Pietroasa), cultivate cu soiuri românești și soiuri populare în Europa de Vest. Terroir-ul din Dealu Mare, cultivat de sute de ani cu viță de vie, este format din sol brun-roșcat, cu argile roșii, marne și nisipuri fine roșcate ce alternează cu straturile de nisip solidificat. Solul conține oxid de fier, benefic pentu vița de vie a soiurilor de struguri roșii, din care se obțin cele mai bune vinuri monosoi și cupaj.

     

     

    ASPECT: Galben auriu, limpede, strălucitor.

     

    MIROS: Un vin proaspăt şi foarte pământean, mulţumită aromelor sale, uşor păcătoase, care atrag la o degustare lungă ce îi aduc multe laude. Vinul debutează cu un buchet dominat de arome florale şi vegetale, ca de iarbă verde, prospăt cosită.

     

    GUST: La gust, aromele florale stau pe papile alături de accente lemnoase, perfect integrate în profilul de ansamblu. Este prezentă şi prospeşimea aromatică a strugurelui cu pieliţa verde, uşor amăruie, îmblânzită de maturarea în butoi de stejar.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Prospeţimea şi alcoolul bine integrat, oferă acestui Chardonnay un loc de cinste pe mesele cu preparate din carne albă, peşte, fructe de mare, meniuri chinezeşti, bine condimentate şi brânzeturi moi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 5 - 10°C.

     

  • D. Vladoi - Anca-Maria - Chardonnay 2018 - 0.75L D. Vladoi - Anca-Maria - Chardonnay 2018 - 0.75L

    D. Vladoi - Anca-Maria - Chardonnay 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.4%

     

    VIN ALB SEC. Povestea domeniilor Vlădoi a prins formă în anul 1924, atunci când bunicul Niculae alături de alte familii din zona Drăgășanilor, și-au așezat casele pe ceea ce urma să se numească satul Siminoc, aflat la 20 de kilometri de Constanța.

     

    Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe, însă urmașii lui nu i-au putut continua munca și în anii comunismului.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reînceput producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. Astfel, vinurile produse de familia Vlădoi și-au reluat locul printre vinurile românești de seamă, împărțite în patru game, obținute din soiuri românești și soiuri clasice, europene.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui strălucitor.

     

    MIROS: Chardonnay ocupă un loc special printre vinurile produse în crama domeniului Vladoi. De aceea, vinul este produs cu ce-a mai mare atenție pentru a păstra parfumul discret, dar complex, cu nuanțe de piersici și caise coapte.

     

    GUST: În această parte a degustării, fructele coapte din parfum sunt echilibrate de note fine de piersici și gutui amestecate cu zahăr și fierte pentru o dulceață unică.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb, ușor de consumat sec, de unul singur, sau alături de pui cu cartofi, homar, pește și crustacee, paste cu sos alb și brânzeturi moi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Crama Carastelec - Vinca - Sophia, Chardonnay 2018 - 0.75L Crama Carastelec - Vinca - Sophia, Chardonnay 2018 - 0.75L

    Crama Carastelec - Vinca - Sophia, Chardonnay 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția a bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.

     

    Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar în 2011, antreprenori români și maghiari au investit în tehnologie nouă și în spații de depozitare, create special pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate.

     

    Aceste condiții, cât și solul bogat în minerale, oferă vinurilor eleganță, finețe, rafinament, prospețime și fructozitate soiurilor clasice (Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay). În aceeași zonă este cultivată Fetească Regală pentru vinuri petiante şi Riesling de Rhin pentru vin liniștit.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Parfumul curat de citrice, pere, mere și flori sălbatice, sunt unite de butoiul din stejar rumenit, într-un buchet rafinat cu eleganță aparte.

     

    GUST: Aromele de citrice și fructe cu pulpă albă, specifice soiului Chardonnay, se prezintă pe papile cu o textură mătăsoasă, onctuoasă, ce lasă un finish moale cu post gust mediu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la meniuri cu carne de pasăre (pui, curcan, rață), pește, paste, ciuperci cu sos risotto și brânzeturi proaspete sau semi tari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Tarla 201 - Chardonnay barrique 2018 - 0.75L Tarla 201 - Chardonnay barrique 2018 - 0.75L

    Tarla 201 - Chardonnay barrique 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TURDA - DEALURILE TRANSILVANIEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Pentru că varietatea este esența vieții, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoșe sau perfect adaptate terroir-ului românesc. Din soiurile selectate au fost create o serie de cupaje și cuvee-uri de excelență, o oglindă a solului, a climei și tradiției viticulturale, tipice fiecărei zone în parte.

     

     

    ASPECT: Galben intens.

     

    MIROS: La început se regăsesc note ușor florale, acompaniate de cele de pară și mere. Îmbătrânirea în barrique este evidențiată prin notele de pâine prăjită, vanilie și lemn, acest lucru face ca alcoolul să se integreze mult mai bine.

     

    GUST: Delicat, untos cu un gust intens vegetal, măr, pară și arome de citrice. Aromele din lemn se regăsesc treptat, cu ușoare valențe de vanilie și piersică coaptă. Aromele de pâine prăjită, unt și lemn acoperă aromele de fructe și oferă un post gust lung și savuros. Este prezentă o ușoară aciditate, specifică terroir-ului, iar alcoolul este bine integrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Poate fi servit cu brânză Cedar sau Gruyere, alături de scoici, somon afumat, crab, creveți, cât și carne de pui cu sos alb de smântână.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    75,27 RON
  • Serve - Terra Romana - Chardonnay 2018 - 0.75L Serve - Terra Romana - Chardonnay 2018 - 0.75L

    Serve - Terra Romana - Chardonnay 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile de viță din Ceptura.

     

    În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.

     

    Terra Romana Chardonnay 2018 este acea licoare care aduce încă un dar comun poporului român și francez. Adevărul din vin ne face să recunoaștem provez care spune că „Distingem în apă propriul chip; dar în vin vedem inima celuilalt”. Aceste vorbe unesc cele două culturi peste mii de kilometrii și ne îndeamnă să vă spunem mai multe despre acest vin, creat să îmbuneze trupul și sufletul.  

     

     

    ASPECT: Galben verzui, strălucitor, ca razele soarelui ce bat într-o grădină vară.

     

    MIROS: Flori din salcâm, tei și mere golden, ce își împart miasma în jur și ne oferă un moment de repiro și tihnă, pentru a savura mai departe vinul alb și proaspăt de Chardonnay.

     

    GUST: Într-un moment de relaxare, aromele din Chardonnay ne dezvăluie frumusețea și diversitatea elegantă a aromelor naturale ce construiesc acest vin. Într-un loc liniștit din acea grădină de vară, simțim aromele de agrișe, miere, coajă de pâine abia coaptă pe cuptor, vanilie și alune de pădure ce se odihnesc la soare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay răcoritor este numai bun la mese cu preparate din pui la grătar, macrou la cuptor cu legume și un platou cu brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 13 - 14°C

     

  • Mosia Tohani - Special Reserve Chardonnay 2017 - 0.75L Mosia Tohani - Special Reserve Chardonnay 2017 - 0.75L

    Mosia Tohani - Special Reserve Chardonnay 2017 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    Vinul de Chardonnay este dedicat viei din Dealu Mare, armonizată cu ciclurile naturii, roditoare, necuvântătoare și însuflețită de oamenii pasionați de la Tohani. Licoarea obținută din fructul viei este oferită tuturor într-o sticlă cu etichetă creată de artistul român Ciprian Vrabie.

     

     

    ASPECT: O sticlă elegantă cu etichetă interesantă - o transpunere artistică a simbolului universal al evoluției, creată special pentru gama Special Reserve. În contrast cu eticheta este vinul de Chardonnay de culoare galben pai, strălucitor.

     

    MIROS: Chardonnay, numit și regele soiurilor albe, și-a primit această denumire mulțumită aromelor fructate și florale. Chardonnay-ul din Dealu Mare împarte note de pepene galben și ananas copt, împletite cu note elegante de baric, care aduc amintesc de vanilie și busuioc.

     

    GUST: Moșia Tohani oferă un vin reușit: puțin onctuos, definit de note proaspete de fructate și blat de patiserie, proaspăt scos din cuptor. Intens și destul de consistent, acest Chardonnay, cu postgust decent, este un etalon al vinurilor albe produse în zona viticolă Dealu Mare.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin tânăr din Lumea Veche este nedespărțit de meniurile cu brânză moale și tare, preparate din carne de porc, tocană, pește, scoici și alte delicatese pescărești.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C

     

  • Liliac Transylvania - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Liliac Transylvania - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Liliac Transylvania - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea a distrus culturile vechi.

     

    Dar cum, uneori, istoria se repetă cu tot ce e mai bun, după 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, satul Batoș, Județul Mureș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben pai, limpede.

     

    MIROS: În cazul acestui vin, Chardonnay este liber să își dezmorțească toate aromele sale culese din terroir-ul Transilvaniei. Paleta de arome este echilibrată de fructe (pere și banane), și flori din caprifoi amestecate cu flori din salcâmi înfloriți vara.

     

    GUST: Maturarea de 3 luni în butoaie din stejar aduce un ton de vanilie, ce se alătură aromelor fructate și florale pentru a forma un gust complex, echilibrat, cu finish mediu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay este potrivit alături de multe preparate cu carne albă. Vă recomandăm o variație de mangaliță la grătar, un halibut în crustă cu ierburi și salate ușoare / cu brânză de capră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 °C

     

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Grilă Listă