Chardonnay

Chardonnay (cunoscut si sub numele de Aubaine, Beaunois, Gamay blanc, Melon blanc), este un soi de strugure alb, folosit in productia vinului alb, dar si al sampaniilor. La origini, soiul Chardonnay provine din Franța, regiunea viticola Burgundia. Chardonnay este rezultat din incrucisarea a doua soiuri: soiul rosu Pinot Noir si soiul alb Gouais Blanc (Heunisch).


 


Chardonnay este cel mai cunoscut soi de struguri si este cultivat in regiunile viticole din intreaga lume, incepand cu vechile state producatoare de vin din Europa (Franta, Italia, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Germania), pana in teritoriile din Lumea Noua (America de Nord, America de Sud, Africa de Sud, Australia si Noua Zeelanda).


 


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurii din soiul Chardonnay au culoare verde, iar vinurile produse doar din acest soi au culoarea galben pal (deschis), sau galben intens (inchis). Culoarea vinurilor produse din soiul Chardonnay variaza in functie de regiunea in care sunt cultivati strugurii.


 


Miros: In majoritatea cazurilor, vinurile proaspete de Chardonnay impart un parfum de mere, lamai, piersici si diferite fructe tropicale. Buchetul vinului de Chardonnay difera in functie de mediu, cupaje, procesele de productie si pastrare.


 


Gust: Vinul produs din soiul Chardonnay este sec si are gust de mere, caise si flori, pentru vinurile proaspete. Aromele sunt schimbate in majoritatea cazurilor de timpul de coacere naturala, de mediu (terroir), cupaje, procese de productie si maturare in butoaie din lemn de stejar.


 


Cele mai cunoscute si apreciate vinuri produse din acest soi provin din Franta, zona de est, regiunea viticola Burgundia, mai exact din localitatea Chablis. Vinurile din struguri Chardonnay se pot consuma proaspete, intr-un interval de 12-24 de luni, sau maturate. Maturarea este un proces care permite consumul vinului dupa perioade de 5 ani. Cele mai bune vinuri din Chardonnay sunt maturate pana la 10 ani in butoaie din stejar.

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Grilă Listă
Filtru
  • Corcova Reserve - Chardonnay 2016 - 0.75L Corcova Reserve - Chardonnay 2016 - 0.75L

    Corcova Reserve - Chardonnay 2016 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Viticultura din Mehedinți, pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte a economiei din Oltenia. Chiar din timpul dacilor, zona Mehedinți avea culturii de vie, iar localitățile erau aproape de capitala Sarmizegetusa. Prezența documentată a viilor din Mehedinți, este stabilită în secolul al XVI-lea prin implicarea Domnitorului Mihai Viteazu.

     

    Zona, viile și vinul din Corcova este parte din cele mai dragi amintiri ale nobililor români, ale scriitorilor români și francezi din secolele XIX - XX. În anul 2005, oamenii pasionați și dedicați din echipa Corcova, au extins domeniile, au restaurat cramele apoi au luat asupra lor cea mai grea sarcină - să reclădească faima vinului din crama Corcova.

     

    Din anul 2005, pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Muscat Ottonel, Chardonnay, Sauvignon Blanc.

     

     

    ASPECT: Galben deschis cu reflexii argintii.

     

    MIROS: Culoarea frumoasă și clară a acestui Chardonnay, atrage în continuare prin aromele de citrice cu note lemnoase din lemn de stejar și fructe uscate în coajă din lemn.

     

    GUST: Vioi, intens, Corcova Chardonnay continuă experiența revelatoare: începem cu aromele de citrice, unt, ce promite o consistență bogată, note de stejar, completate de fructe uscate în coajă lemnoasă (nuci, migdale) și puțin cedru.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay clasic demn de o masă bogată in preparate din carne de curcan împănată, carne de prepeliță, meniuri cu pește (somonon, ton, sushi, sashimi) și fructe de mare cu paste.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 13°C.

     

  • Purcari - Chardonnay 2019 - 0.75L Purcari - Chardonnay 2019 - 0.75L

    Purcari - Chardonnay 2019 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile noastre au fost servite la Curțile Regale din Europa de peste 150 de ani.

    Prima medalie de Aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit chiar și vinurile din Bordeaux.

     

    De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale (Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge Internațional du Vin), precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.

     

    Chardonnay de Purcari va rămâne pentru totdeauna regele vinurilor albe: superb, distins și intens.

     



    ASPECT: Auriu deschis, cu nuanțe de chihlimbar.

     

     

    MIROS: Note intense de fructe exotice, învăluite în accente florale.

     

    GUST: Plin, opulent, complex, cu note de migdală și vanilie, urmate de un post gust prelung, dominat armonios de nuanțe de stejar din butoiul de măturare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Vinul se potrivește foarte bine alături de alături de brânzeturi proaspete, ca aperitiv sau alături de salate de crudităţi, sau preparate pe bază de carne de pește.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • LacertA - Chardonnay 2018 - 0.75L LacertA - Chardonnay 2018 - 0.75L
    -10%

    Preț normal: 53,90 RON

    Special Price 48,51 RON

    (-5,39 RON)
  • Lamblin Fils - Chablis aoc Fut de Chene blanc 0.75 L - 2018 Lamblin Fils - Chablis aoc Fut de Chene blanc 0.75 L - 2018
    -15%

    Lamblin Fils - Chablis aoc Fut de Chene blanc 0.75 L - 2018

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE

     

    VOL. ALC.: 12,5%

     

    VIN ALB SEC.Familia Lamblin deține loturi extinse de pământ în Franța, Regiunea Bourgogne (Chablis), încă din anul 1690. Numele Lamblin se alătură celor care lucrează cu grijă și experiență cele mai bune soiurile franceze și le vinifică tradițional, cu ajutorul tehnologiei moderne, pentru a obține vinuri de excepție. Vinurile albe și roșii, monosoi și cupaj aduc apreciere și recunoștere cramei Lamblin Fils, regiunii Burgundia și nu în ultimul rând, Franței.

     

     

    ASPECT: Strălucitor și limpede, de un galben intens auriu.

     

    MIROS: Puternic, de arome delicate minerale și foarte intense de fructe (pepene galben, mere golden, ananas), lemn și nucă de cocos.

     

    GUST: Suplu, de o corpolență medie, onctuos, de o aciditate scazută. Gustativ, are o paletă puternic fructată, de mere golden coapte, pepene galben, ananas, caise și piersici, susținute de subtile valențe de vanilie, nucă, alune, și note lemnoase. Gustul remanent este lung, citric și persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Lângă preparate lejere din carne de pui la gratar, carne de curcan pe grill, picioare de pui de balta, sau salate vegan și brânzeturi ușoare (brânză dulce de vacă, urdă, telemea nesarată).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    Preț normal: 119,12 RON

    Special Price 101,25 RON

    (-17,87 RON)
  • Regnard - Chardonnay, Bourgogne 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Regnard - Chardonnay, Bourgogne 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -15%

    Preț normal: 104,72 RON

    Special Price 89,01 RON

    (-15,71 RON)
  • Tenuta Rapitala - Grand Cru Chardonnay bianco 2016 - 0.75L, Alc: 14% Tenuta Rapitala - Grand Cru Chardonnay bianco 2016 - 0.75L, Alc: 14%
    -15%

    Tenuta Rapitala - Grand Cru Chardonnay bianco 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    PRODUCATOR / PODGORIE: TENUTA RAPITALA

    ANUL DE RECOLTA: 2016

    REGIUNE / TARA: I.G.T. SICILIA, ITALIA
    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

    VOL. ALC.: 14%


    VIN ALB SEC produs din struguri culesi din parcele selectionate, situate la 450m deasupra marii, maturat pe drojdii timp de 10 luni in butoaie de stejar frantuzesti (barrique). Produsul astfel obtinut, un Grand Cru, este vinul simbol al Tenuta Rapitala, podgorie detinuta de Contele Hugues Bernard de la Gatinais.

    ASPECT: De culoare intensa de un auriu profund.

    MIROS: Intens si fructat, clasic si caracteristic pt. soiul Chardonnay, completat de note lemnoase elegante.

    GUST: Onctuos pe paletin, bogat in arome rafinate, fructate si lemnoase (mere golden, ananas, banane, cedru, stejar, pin), si de un gust remanent prelung si seducator.


    ASOCIERE CULINARA: Perfect langa preparate din fructe de mare (homar, jumbo tiger shrimp) sau peste gras, pregatit in abur si garnisit cu legume trase la tigaie in unt. Un bun prieten al pastelor servite cu sos alb, al pestelui afumat sau al carnii de pui de ferma crescut liber, gatita la tigaie cu cartofi si rozmarin.

    TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Se recomandă aerarea cu circa 15-20 min. inainte de consum)

    Preț normal: 183,26 RON

    Special Price 155,77 RON

    (-27,49 RON)
  • Mosia Tohani - Principele Radu Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 14.3% Mosia Tohani - Principele Radu Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 14.3%

    Mosia Tohani - Principele Radu Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 14.3%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14.3%

     

    VIN ALB SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod dulce pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până azi.

     

    Principele Radu Chardonnay este un vin nou pentru toți cei care împărtășesc mândria de a fi român și plăcerea de a savura un vin prețios, tradițional sau modern, rezultat din muncă și viziune. Acest blanc de blancs a fost lansat în noiembrie 2019 și se alătură celorlalte vinuri cu prestigiu, create pe moșia din Tohani.

     

     

    ASPECT: Galben pai, intens și strălucitor.

     

    MIROS: O parte din natură, un colț de rai verde adus într-un vin nou-născut și înnobilat de florile de câmp, esențe din citrice, șofran, flori de vanilie și talc. În scurt timp, vinul se destinde și lasă împrejur arome încântătoare de miere de salcâm și flori de tei.

     

    GUST: Indubitabil, papilele gustative sunt seduse de aroma de citrice și flori, ce rămân câteva secunde, numai pentru a se retrage simetric ca un tonic – puțin sec și înțepător. Post gustul ne descoperă o aromă elegantă de baric.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Plăcintă sau risotto de ciuperci, brâzeturi moi (brie, mascarpone creme de fraîche), homar, scoici aburite și alte fructe de mare, meniuri cu carne de pasăre (pui, rață, curcan).

     

    TEMP. DE SERVIRE:  10 - 12°C

     

  • Icon Estates - Prahova Valley Reserve chardonnay 2017 - 0.75L, Alc: 13% Icon Estates - Prahova Valley Reserve chardonnay 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Icon Estates - Prahova Valley Reserve chardonnay 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Halewood Wines & Spirits este parte din compania britanică Halewood Internațional, fondată în 1978 de John Halewood. Producător de băuturi alcoolice și afacerist, Halewood a pus bazele uneia dintre cele mai mari companii independente din Marea Britanie, ce deține și distribuie în prezent numeroase brand-uri internaționale. De la sediul din Liverpool, Halewood controlează operațiunile din Africa de Sud, România și China.

     

    În România, Halewood produce vin din struguri culeși de pe 226 de hectare, plantate în perioada 2002 -2009 în regiunile Dealu Mare și Murfatlar.

    Din portofoliul celor 15 brand-uri de vinuri liniștite și spumante, produse în Cramele Halewood, vă oferim un vin alb, sec, obținut din soiul francez Chardonnay, cultivat în regiunea Dealu Mare din Muntenia.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexe verzui.

     

    MIROS: Un Chardonnay din reserva specială a cramei oferă un parfum proaspăt, arome florale și fructe exotice, într-un amestec deosebit pentru un vin produs în România, cu puternice influențe franceze.

     

    GUST: Solul bogat și diferențe de temperatură din Dealu mare sunt condițiile propice maturizării lente a strugurilor de Chardonnay, iar producția desăvâșește caracterul acestui vin prin colajul aromelor de fructe exotice și fructelor proaspete de livadă, cu aciditate fină și finish lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Proaspăt și energic, acest Chardonnay este recomandat alături de preparate din carne albă, cu sosuri speciale, precum și alte preparate specifice bucătăriei asiatice.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C

     

  • Asconi - Sol negru Chardonnay 2016, 0.75L, Alc: 13% Asconi - Sol negru Chardonnay 2016, 0.75L, Alc: 13%

    Asconi - Sol negru Chardonnay 2016, 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CODRU / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. 

    Asconi este o afacere de familie, originară din Republica Moldova, care si-a ridicat primele instalații de producție în 1994. În 10 ani de la fondare, Asconi a plantat peste 500 de hectare de vie în apropierea satului Geamăna, din raionul Anenii Noi, la o distanță de 10 kilometri de vinărie.

     

    Pe terenurile din Republica Moldova, Asconi cultivă soiuri populare din Europa Centrală: Cabernet-Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Sauvignon-Blanc, Muscat, Riesling, Malbec, Pinot Noir, și soiuri cultivate în Europa de Est, cum ar fi Fetească Albă si Fetească Neagră.

     

    În vinăria Asconi este folosită tehnologie modernă și metode de vinificare tradițională, pentru vinuri albe, roșii și rozeuri seci, vinuri de desert si vinuri tari. Maturarea vinurilor roșii are loc în butoaie din stejar american, unguresc și francez, iar majoritatea vinurilor albe sunt proaspete, cu excepția a două soiuri (Chardonnay și Riesling), care sunt fermentate sau maturate în stejar.

     

     

    ASPECT: Galben pai, cristalin.

     

    MIROS: Sol Negru Chardonnay este un vin generos, delicat, cu nuanțe de citrice, caise uscate, pirsici și vanilie.

     

    GUST: Deloc pretențios, mai mult degajat și jovial, acest vin farmecă papilele gustative cu textura sa onctuoasă și netedă, câștigată în cele șase luni de maturare în butoaiele din stejar francez. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Însoțește perfect un fel principal din pește, asociat cu  brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C

     

  • Tarla 201 - Chardonnay barrique 2018 - 0.75L Tarla 201 - Chardonnay barrique 2018 - 0.75L

    Tarla 201 - Chardonnay barrique 2018 - 0.75L

    TARLA 201 - VINURI REPREZENTATIVE ROMANESTI
    ANUL DE RECOLTA: 2018
    REGIUNE / TARA: DOC - CMD TURDA / TRANSILVANIA / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
    VOL. ALC.: 14%
    VIN ALB SEC produs intr-un areal ce se distinge prin vinuri albe de calitate.

    Pentru ca varietatea este esenta vietii, proiectul TARLA, a adunat de la producatori reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaose sau perfect adaptate terroir-ului romanesc, din care s-au creat o serie de cupaje si cuvee-uri de excelenta, o oglindă a solului, climei si traditiei viticulturale tipice fiecarei zone în parte.

    ASPECT: Galben intens.
    MIROS: La inceput se regasesc note usor florale, acompaniate de cele de para si mere. Imbatranirea in barrique este evidentiata prin notele de paine prajita, vanilie si lemn, acest lucru face ca alcoolul sa se integreze mult mai bine.
    GUST: Delicat, untos cu un gust intens vegetal, mar, para si arome de citrice. Aromele din lemn se regasesc mai tarziu, cu usoare valente de vanilie si piersica coapta, lasand aromele de paine prajita, unt si lemn sa acopere aromele de fructe si sa ofere un post gust lung si savuros, iar aciditatea specifica terroir-ului si gradul de alcool fiind bine integrate.
    ASOCIERE CULINARA: Poate fi servit cu branza Cedar sau Gruyere, alaturi de scoici, somon afumat, crab, creveti, cat si carne de pui cu sos alb de smantana.
    TEMP. DE SERVIRE: 10-12ºC (Nu se recomanda decantarea).

  • Serve - Terra Romana - Chardonnay 2018 - 0.75L Serve - Terra Romana - Chardonnay 2018 - 0.75L

    Serve - Terra Romana - Chardonnay 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile de viță din Ceptura.

     

    În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită, pentru a oferi tuturor un vin de excepție din cel mai bun rod al pământului muntean.

     

    Terra Romana Chardonnay 2018 este acea licoare care aduce încă un dar comun poporului român și francez. Adevărul din vin ne face să recunoaștem provez care spune că „Distingem în apă propriul chip; dar în vin vedem inima celuilalt”. Aceste vorbe unesc cele două culturi peste mii de kilometrii și ne îndeamnă să vă spunem mai multe despre acest vin, creat să îmbuneze trupul și sufletul.  

     

     

    ASPECT: Galben verzui, strălucitor, ca razele soarelui ce bat într-o grădină vară.

     

    MIROS: Flori din salcâm, tei și mere golden, ce își împart miasma în jur și ne oferă un moment de repiro și tihnă, pentru a savura mai departe vinul alb și proaspăt de Chardonnay.

     

    GUST: Într-un moment de relaxare, aromele din Chardonnay ne dezvăluie frumusețea și diversitatea elegantă a aromelor naturale ce construiesc acest vin. Într-un loc liniștit din acea grădină de vară, simțim aromele de agrișe, miere, coajă de pâine abia coaptă pe cuptor, vanilie și alune de pădure ce se odihnesc la soare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay răcoritor este numai bun la mese cu preparate din pui la grătar, macrou la cuptor cu legume și un platou cu brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 13 - 14°C

     

  • Mosia Tohani - Special Reserve Chardonnay 2017 - 0.75L Mosia Tohani - Special Reserve Chardonnay 2017 - 0.75L

    Mosia Tohani - Special Reserve Chardonnay 2017 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Tohaniul este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    Vinul de Chardonnay este dedicat viei din Dealu Mare, armonizată cu ciclurile naturii, roditoare, necuvântătoare și însuflețită de oamenii pasionați de la Tohani. Licoarea obținută din fructul viei este oferită tuturor într-o sticlă cu etichetă creată de artistul român Ciprian Vrabie.

     

     

    ASPECT: O sticlă elegantă cu etichetă interesantă - o transpunere artistică a simbolului universal al evoluției, creată special pentru gama Special Reserve. În contrast cu eticheta este vinul de Chardonnay de culoare galben pai, strălucitor.

     

    MIROS: Chardonnay, numit și regele soiurilor albe, și-a primit această denumire mulțumită aromelor fructate și florale. Chardonnay-ul din Dealu Mare împarte note de pepene galben și ananas copt, împletite cu note elegante de baric, care aduc amintesc de vanilie și busuioc.

     

    GUST: Moșia Tohani oferă un vin reușit: puțin onctuos, definit de note proaspete de fructate și blat de patiserie, proaspăt scos din cuptor. Intens și destul de consistent, acest Chardonnay, cu postgust decent, este un etalon al vinurilor albe produse în zona viticolă Dealu Mare.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin tânăr din Lumea Veche este nedespărțit de meniurile cu brânză moale și tare, preparate din carne de porc, tocană, pește, scoici și alte delicatese pescărești.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C

     

  • Liliac Transylvania - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Liliac Transylvania - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Liliac Transylvania - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea a distrus culturile vechi.

     

    Dar cum, uneori, istoria se repetă cu tot ce e mai bun, după 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, satul Batoș, Județul Mureș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben pai, limpede.

     

    MIROS: În cazul acestui vin, Chardonnay este liber să își dezmorțească toate aromele sale culese din terroir-ul Transilvaniei. Paleta de arome este echilibrată de fructe (pere și banane), și flori din caprifoi amestecate cu flori din salcâmi înfloriți vara.

     

    GUST: Maturarea de 3 luni în butoaie din stejar aduce un ton de vanilie, ce se alătură aromelor fructate și florale pentru a forma un gust complex, echilibrat, cu finish mediu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay este potrivit alături de multe preparate cu carne albă. Vă recomandăm o variație de mangaliță la grătar, un halibut în crustă cu ierburi și salate ușoare / cu brânză de capră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 °C

     

  • Recas - Sole - Chardonay barrique 2018 - 0.75 L, Alc: 13.5% Recas - Sole - Chardonay barrique 2018 - 0.75 L, Alc: 13.5%
    -21%

    Recas - Sole - Chardonay barrique 2018 - 0.75 L, Alc: 13.5%

    Un clasic în categoria sa, de vin alb baricat, cu arome intense, elegante şi seducătoare de lemn de vanilie, seminţe prăjite, un pic de fum alb, bine integrate pe o structură de fruct bine copt, cu senzaţii de fagure de miere, dublate însă de o surprinzătoare senzaţie de tinereţe, dată de accentele de piersică verde şi tonurile vegetale, precum şi de finalul viu, crocant, în care se trădează o aciditate semnificativă, cu influenţe citrice.
    Pentru felul în care se joacă între nuanţele untoase, de vin baricat, s-ar putea aşeza lângă o porţie de langustine, raci sau crabi. Pentru senzaţiile de prospeţime şi pentru vivacitate, ar putea însoţi şi o farfurie mai complexă, pe bază de curcan sau piept de vânat cu pene.

    Preț normal: 62,83 RON

    Special Price 49,48 RON

    (-13,35 RON)
  • D. Samburesti - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 14% D. Samburesti - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    D. Samburesti - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Adevaratul rege al vinurilor albe, Chardonnay de Samburesti, prin culoarea vesela și luminoasa galben-aurie, devine memorabil datorita aromei tandre si discrete a vaniliei, a miresmei florilor de pomi fructiferi și onctuozitatii care persista intr-un gust innobilat de migdale. Veselia culorii si a gustului este intrecuta doar de placerea de a-l avea la mese usoare, cu preparate culinare de pui, peste si fructe de mare, servit rece.
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Grilă Listă