Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon, numit si Petit-Bouchet, Petit-Cabernet, Vidure sau Sauvignon Rouge este un soi de strugure rosu, originar din Franta, regiunea Bordeaux, unde este apreciat pentru proprietatile sale individuale sau in cupaj cu alte soiuri originare. Din Franta, soiul Cabernet Sauvignon a ajuns in toata Europa si Lumea Noua (America de Nord-Canada, America de Sud, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelanda).


 


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurii din soiul Cabernet Sauvignon sunt de culoare rosu inchis (aparent negru), iar vin obtinut din acest soi este rosu cu opacitate medie, pentru vinurile tinere. Vinurile baricate inchid tonul de rosu care devine complet opac cu cat sta mai mult la maturare.


 


Miros: Vinurile produse din Cabernet Sauvignon au acelasi profil aromatic al soiurilor rosii cultivate la nivel mondial. La vinurile tinere sunt evidente notele de fructe negre de padure, iar terroir-ul poate aduce in buchet si note de condimente si vegetale.


 


Gustul: Gustul este din nou influentat de mediul in care este cultivat strugurele. Desi majoritatea isi pastreaza buchetul de prune, cirese negre si fructe de padure (mure, afine), in zonele reci soiul dezvolta si arome vegetale de ardei gras verde si asparagus. In zonele cu temperaturi medii apare menta, piperul negru si eucalipt, iar in zonele calde dulceata din diferite fructe.   


 


Cabernet Sauvignon isi pastreaza caracterul fructat, pentru vinurile produse doar din acest soi, si maleabilitatea, in cupaj cu alte soiuri. Amestecul clasic din regiunea Bordeaux este incomplet fara acest soi care este cupajat cu Merlot, Cabernet Franc si cateva procente din soiurile Malbec, Petit Verdot sau Carménère.


Una din proprietatile acestui soi este capacitatea de se adapta conditiilor oferite de lemnul de stejar, fie la fermentare, fie in procesul de maturare in butoaie confectionate din stejar. Lemnul de stejar reduce taninii puternici, imprima arome de vanilie si condimente si pastreaza proprietati organoleptice pentru o lunga perioada de timp .

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă
Filtru
  • Avincis - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L Avincis - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L

    Avincis - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Chiar înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani, se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria vie pe colină, iar vinurile obținute au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.

     

    În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa. Din 2007, strănepoata lor, Cristiana, și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor de Drăgășani.

     

    Pentru a oferi publicului acest monosoi de Cabernet Sauvignon, vinificatorul apelează la tehnici ce implică pricepere și mare atenție. Strugurii sunt culeși manual din vița plantată în solul calcaros și argilos al Olteniei. Un procent de 90 % din vin este păstrat în cisterne de inox, iar restul de 10% este învechit în baricuri de lemn 6 luni, timp în care licoare dobândește acea complexitate aromatică specifică soiului.

     

     

    ASPECT: Vișiniu cu tonuri violet.

     

    MIROS: Avincis ne oferă un vin proaspăt cu arome de mure, coacăze negre și alte fructe roșii, care aduc prospețimea și parfumul natural din peisajul tihnit al Drăgășanilor.

     

    GUST: Pe papilele gustative, vinul aduce aroma fructelor de pădure, pure și intense, completate cu veselie de ciocolată, vanilie și piper.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin care face deliciul publicului cu poftă de friptură de miel, mezeluri și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 17°C.

     

  • Gitana - Autograf - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14% Gitana - Autograf - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14%
    -10%

    Gitana - Autograf - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Republica Moldova este cunoscută de zeci de ani pentru calitatea și tradiția urmată în procesele de cultivare a strugurilor, recoltă, vinificație și mai ales maturare. Înainte de a deveni crama producătorului Gitana, spațiul actual a fost în proprietatea statului, în perioada comunistă. Începând cu anul 1953, vinaria și crama Țiganca din satul Plopi, a oferit vinuri de calitate excepțională, apreciate în Republica Moldova și peste hotare.

     

    În 1999, familia Dulgher a cumpărat vinăria și crama Țiganca, a extins plantațiile de viță cu soiuri diferite (până la 360 de hectare), a creat brand-ul Gitana și a oferit publicului primele serii de vinuri tradiționale. Brand-ul Gitana adus din nou faimă și apreciere pentru vinurile din Republica Moldova, prin exporturile în state din Europa și Asia.

     

    În cazul vinurilor din gama Autograf, în Crama Gitana strugurii sunt macerați pe boștină și fermentați cu ajutorul drojdiei în cuve de lemn de stejar timp de 20 de zile. Profilul aromatic al acestui Cabernet Sauvignon este cizelat de o maturare controlată timp de 14 luni în butoaie de stejar provenite din Krasnodar.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens, limpede.

     

    MIROS: Cabernet-ul anului 2016 este complex, de aceea degustare necesită mai multe încercări tihnite în care să se descifreze labirintul de arome. Totul începe cu aromele intense de mure, cacao și cafea, cu note de piper negru.

     

    GUST: Odată ajuns la nivelul gustativ vinul îți continuă detașat parada de arome de coacăze negre și roșii, taninuri puternice și astringență temperată, în final.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Cel mai îndrăzneț dintre soiurile roșii, Cabernet Sauvignon merită savurat la mesele cu carne afumată, carne la grătar, bucate bine condimentate, mancare cu ciuperși și legume prăjite.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    Preț normal: 55,23 RON

    Special Price 49,71 RON

    (-5,52 RON)
  • Crama Viisoara - Via Maria vin rose 2018 -  0,75L, Alc: 13% Crama Viisoara - Via Maria vin rose 2018 -  0,75L, Alc: 13%

    Crama Viisoara - Via Maria vin rose 2018 - 0,75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Satul Viișoara se află la 40 de kilometri de Constanța, aproape de drumul dintre Tomis și Adamclisi. Aici, de o parte și de alta a drumului lăsat de Imperiul Roman, oamenii din primul sat, numit Caceamac, și-au construit casele printre vii, apoi satul fost redenumit Viișoara.

     

    În Viișoara, îndeletnicirea sătenilor este legată de vii din vremea ocupației otomane până în 1947 când a început colectivizarea comunistă. Înspirat de poveștile despre vița nobilă din Valea Caceamac, inginerul Gheorghe Albu a replantat vița pe aproape 100 de hectare, cu soiuri albe și roșii aduse de la o pepinieră din Franța. Apoi a construit crama și a început să culeagă rodul de pe pământul dobrogean.

     

    La Crama din Viișoara, echipa inginerului Gheorghe Albu produce vinuri de toate tipurile din cele mai bune soiuri românești, franceze și italiene. Vinurile proaspete și cele baricate, din colecțiile cramei Viișoara, sunt apreciate în toate colțurile țării și premiate la concursuri internaționale de renume. 

     

     

    ASPECT: Rose strălucitor și limpede.

     

    MIROS: Un vin prietenos cu parfum adus de fructele roșii ale verii, în special căpșuni, scoase din monotonie de condimente ce se joacă subtil cu simțurile.

     

    GUST: Aroma de fructe roșii oferă o degustare proaspătă și revigorantă, cu taninuri subtile și post gust sec, plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose de Cabernet Sauvignon, creat să cucerească preparatele cu pește, mai cu seamă somonul afumat și produsele de patiserie.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Crama Viisoara - Via Maria vin rose sec (CS), 2018 - 6 buc x 0.187L, Alc: 13% Crama Viisoara - Via Maria vin rose sec (CS), 2018 - 6 buc x 0.187L, Alc: 13%

    Crama Viisoara - Via Maria vin rose sec (CS), 2018 - 6 buc x 0.187L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Satul Viișoara se află la 40 de kilometri de Constanța, aproape de drumul dintre Tomis și Adamclisi. Aici, de o parte și de alta a drumului lăsat de Imperiul Roman, oamenii din primul sat, numit Caceamac, și-au construit casele printre vii, apoi satul fost redenumit Viișoara.

     

    În Viișoara, îndeletnicirea sătenilor este legată de vii din vremea ocupației otomane până în 1947 când a început colectivizarea comunistă. Înspirat de poveștile despre vița nobilă din Valea Caceamac, inginerul Gheorghe Albu a replantat vița pe aproape 100 de hectare, cu soiuri albe și roșii aduse de la o pepinieră din Franța. Apoi a construit crama și a început să culeagă rodul de pe pământul dobrogean.

     

    La Crama din Viișoara, echipa inginerului Gheorghe Albu produce vinuri de toate tipurile din cele mai bune soiuri românești, franceze și italiene. Vinurile proaspete și cele baricate, din colecțiile cramei Viișoara, sunt apreciate în toate colțurile țării și premiate la concursuri internaționale de renume. 

     

     

    ASPECT: Rose strălucitor și limpede.

     

    MIROS: Un vin prietenos cu parfum adus de fructele roșii ale verii, în special căpșuni, scoase din monotonie de condimente ce se joacă subtil cu simțurile.

     

    GUST: Aroma de fructe roșii oferă o degustare proaspătă și revigorantă, cu taninuri subtile și post gust sec, plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose de Cabernet Sauvignon, creat să cucerească preparatele cu pește, mai cu seamă somonul afumat și produsele de patiserie.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    58,91 RON
  • Segarcea - Prestige - Cabernet Sauvignon 2017 -  0.75L, Alc: 14% Segarcea - Prestige - Cabernet Sauvignon 2017 -  0.75L, Alc: 14%
    -10%

    Segarcea - Prestige - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROŞU SEC. Segarcea, tradus din latină în “pământul mult visat”, este una dintre proprietățile date în administrare Casei Regale a României de către Parlament, în 1884, în timpul regelui Carol I. În scurt timp a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei, care a promovat și a răspândit tehnici noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu atestat D.O.C.

     

    După perioada comunistă, pe 10 mai 2002, de ziua regalității, Familia Anghel a refăcut plantația de 300 de hectare de viță, arhitectura originală din timpul monarhiei și crama. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Vinurile din gama Prestige sunt create special pentru pasionații de vin roșu, rafinat, creat în spiritul și după tehnicile marilor producători europeni. Asemenea practicilor din vinării tradiționale cu zeci și sute de ani de activitate în Europa de Vest, America de Sud și America de Nord. Pe Domeniul Segarcea, strugurii sunt culeși manual, selectați, storși, fermentați, iar vinul este maturat cu drojdie, în butoaie din stejar (cele roșii și o parte din cele albe).

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un buchet elegant cu un spectru uimitor de arome. Fructele roşii deschid spectacolul oflactiv, urmate rapid de un amestec diluat din esenţă de vanilie.

     

    GUST: Gustul confirmă parfumul detectat anterior. Parfumul este inlocuit de aromele unui amestec de gemuri dulci şi parfumate, presărate cu vanilie. După minim 8 luni de maturare în butoaie din stejar, corpul vinului este atletic, subţire, cu taninuri bine integrate. Post gustul este lung şi complex.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Cabernet Sauvignon sec este mereu bine venit pe mesele cu friptură din carne de porc și vită, gătită la cuptor, la grătar sau la tigaie, cu garnituri din legume condimentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea timp de 30 de minute).

     

    Preț normal: 41,89 RON

    Special Price 37,70 RON

    (-4,19 RON)
  • Crama Ratesti - Rose 2018 - 0.75L, Alc: 13.2% Crama Ratesti - Rose 2018 - 0.75L, Alc: 13.2%

    Crama Ratesti - Rose 2018 - 0.75L, Alc: 13.2%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MARAMUREȘ / ROMANIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.2%

     

    Strugurii pentru acest vin s-au cules între 10-15 septembrie, la o acumulare de zahăr de 220-230g/l. Fermentația mustului de Pinot Noir și Merlot s-a făcut în tancuri de inox, după o scurtă macerare de 3 ore.

     

     

    ASPECT: Rose deschis.

     

    MIROS: Note parfumate de căpșuni și zmeură, intens, luminos cu o efervescență delicată.

     

    GUST: Un vin versatil, cu arome de fructe roșii caramelizate.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se poate servi în diverse asocieri culinare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 18 °C

     

  • Casa Isarescu - Cabernet Sauvignon Reserva 2015 - 0.75L, Alc: 14% Casa Isarescu - Cabernet Sauvignon Reserva 2015 - 0.75L, Alc: 14%

    Casa Isarescu - Cabernet Sauvignon Reserva 2015 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ:   DRĂGĂŞANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Casa Isărescu îşi cultivă strugurii pe pământ vechi. Unde se află acum podgoria Drăgăşanilor a fost în urmă cu mii de ani aşezare dacică (Rusidava) şi romană, unde localnicii au început să producă vin pentru prima oară.

     

    Apoi au venit domnitorii, banii olteniei şi boieri. Dintre boieri şi nobili, la începutul secolului XX, Brătianu şi Ştirbei, personalităţi pasionate de arta vinului, au oferit primele etichete cu renume în ţară, apoi au reconstruit podgoriile cu soiuri faimose ale Franţei şi au început să producă vinuri după modelul Bordeaux.

     

    Clima şi solul asemănătoare cu cele din ţara vinurilor, au favorizat soiurile străine, iar cele româneşti au prosperat. Soiurile aduse din Vest au fost cultivate de toţi producătorii. Printre aceştia, de mai bine de 10 ani se află şi Casa Isărescu, înfiinţată de Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României.

     

    Dintre cele mai bune vinuri produse de crama Isărescu vă oferim un Cabernet Sauvignon Reserva, din anul 2015, creat pentru cei care doresc un vin complex, învechit vas de stejar timp de 18 luni şi şefuit de timp, pentru a bucura cu buchetul şi aromele sale de mare clasă.

     

     

    ASPECT: Rubiniu închis cu nuanţe cărămizii.

     

    MIROS: Un Cabernet cu un amestec unic de vanilie, stejar ars şi prune afumate.

     

    GUST: Gustul ridică spiritele şi oferă plăcerea unei licori cu meşteşug nobil. Dansează pe limbă aromele de fructe de pădure, coacăze negre şi ciocolată dulce-amăruie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Casa Isărescu ne aduce unul dintre acele vinuri nelipsite la ospăţul cu bucate consistente din vânat, carne roşie, ori brânzeturi maturate şi aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Hyperion - Cabernet Sauvignon 2014 - 0.75 L, Alc: 14% Hyperion - Cabernet Sauvignon 2014 - 0.75 L, Alc: 14%

    Hyperion - Cabernet Sauvignon 2014 - 0.75 L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Halewood Wines & Spirits este parte din compania britanică Halewood Internațional, fondată în 1978 de John Halewood. Producător de băuturi alcoolice și afacerist, Halewood a pus bazele uneia dintre cele mai mari companii independente din Marea Britanie, ce deține și distribuie în prezent numeroase brand-uri internaționale. 

     

    În România, Halewood produce vin din struguri culeși de pe 226 de hectare, plantate în perioada 2002 -2009 în regiunile Dealu Mare și Murfatlar.

     

    Din portofoliul celor 15 brand-uri de vinuri liniștite și spumante, produse în Cramele Halewood, vă oferim un vin roșu, sec, obținut din soiul francez Cabernet Sauvignon, cultivat în regiunea Dealu Mare din Muntenia.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Hyperion Cabernet Sauvignon este un vin sofisticat, clasic, mulțumită metodei de producție care îi permite să păstreze aromele frumoase de mure, prune uscate și vanilie, surprinse de note delicate de condimente și mentă.

     

    GUST: Cabernet-ul anului 2014 își păstrează profilul robust, oferit de aromele fructelor roșii. Un vin astringent și generos în tanini, care se mențin în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin nelipsit la mesele cu preparate din carne de vită și vânat tradițional, alte preparate condimentate, sau brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Prince Stirbey - Rose Sec 2018 - 0.75L Prince Stirbey - Rose Sec 2018 - 0.75L

    Prince Stirbey - Rose Sec 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Vinurile produse pe domeniul Știrbey din Drăgășani au tradiție de peste 120 de ani, însă perioada comunistă a afectat producția și zeci de ani vinurile Știrbey au fost date uitării.

     

    Renașterea numelui Știrbey în lumea vinurilor românești a fost posibilă mulțumită descendentei Prințului Barbu Știrbey - Baroneasa leana Kripp-Costinescu și a soțului acesteia, care au descoperit zona Drăgășani în 1999. Cele două personalități s-au îndrăgostit de locuri, de oameni, de tradiția lor în munca viilor și arta de a produce cele mai bune vinuri din regiune.

     

    În prezent, Prince Știrbey produce vinuri liniștite și spumante, monosoi și cupaj, din soiuri românești cu origini vechi, dar și din soiuri (cu origini franceze), cultivate în întreaga lume pentru vinuri clasice, de calitate.

    Rose-ul oferit de crama Prințului Stirbey este obținut din 100% struguri din soiul Cabernet Sauvignon, selecționați pentru a fi vinificați în alb.

     

    Procesul de vinificare implică o scurtă macerare a pielițelor în suc, apoi separea cu o presă a pielițelor taninoase de suc. Rezultă un vin interesant, elegant prin simplitatea aromelor de fructe roșii, proaspete și energice.

     

     

    ASPECT: Roz deschis cu reflexii de foaie de ceapă.

     

    MIROS: Un vin ce îți dezvăluie cu timiditate primele arome de fructe roșii, urmate de citrice și flori.

     

    GUST: Degustarea acestui rose are mereu ceva nou de apreciat. Fructele roșii sunt reprezentate de căpșuni, coacăze și fragi, iar aroma de citrice vine din portocale roșii. Condimente sunt o alianță puternică de piper, șofran, cicoare și ceva vegetal, mai domol, ce aduce a plante uscate (cimbru sau rozmarin).  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin prietenos, cu friptura la grătar și un subiect interesant pentru o discuție despre cele mai bune vinuri Prince Stirbey.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Budureasca - Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L Budureasca - Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L

    Budureasca - Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Colinele însorite din Dealu Mare sunt parte din locul străvechi pe care a fost scrisă istoria vinului începând de acum 2000 de ani, din vremea dacilor și a strămoșilor lor, vechii tracii. Istoria continuă cu Budureasca, brand-ul apărut în lumea vinurilor românești în 2013, odată cu inaugurarea cramei cu o suprafață de 2500 de metri pătrați, cu o construcție nouă, aparatură modernă, spații de depozitare și zonă de degustare a vinurilor.

     

    Vinurile Budureasca sunt obținute din 13 soiuri, atât românești (Fetească, Busuioacă, Tămâioasă), cât și din soiuri străine, cum ar fi cele franceze (Merlot, Chardonnay, Pinot Noir, Muscat Ottonel, Pinot Gris), precum și din alte soiuri aduse de pe continente îndepărtate și adaptate la solul românesc (Shiraz).

     

    Vița de Cabernet Sauvignon se află într-o podgorie aleasă pentru microclimatul ce favorizează creșterea, coacerea și recoltarea strugurilor, pentru cele mai bune vinuri monosoi, dar și pentru cupaje. De aceea, Budureasca reușește să ne ofere în fiecare an vinuri roșii din Cabernet, complexe, bogate în arome fructate și echilibrate.  

     

     

    ASPECT: Rubiniu, opac.

     

    MIROS: Un vin vegetal cu note complexe de fructe de pădure, coapte, ce promite să dezvăluie și alte arome elegante și autentice, șlefuite cu atenție de oenologi în crama Budureasca din Dealu Mare.

     

    GUST: Stilat, stabil și cursiv în desfășurarea buchetului de mure coapte și afine, cu astringență plăcută și un post gust lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Cabernet Sauvignon tipic, vinificat în sec, recomandat la meniuri cu friptură din carne de porc și vită, gătită la cuptor, la grătar sau la tigaie cu garnituri din legume condimentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C

     

  • Vinarte - Prince Mircea Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L Vinarte - Prince Mircea Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L

    Vinarte - Prince Mircea Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI – OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începutul este cel mai frumos moment, de aceea, merită să știm mai multre despre cei trei afaceriști: aceștia au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa, au adus aparatură modernă și barique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune vinuri monosoi și cupaj. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri faimoase din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).

     

    Prince Mircea Cabernet Sauvignon este un vin tânăr, din struguri crescuți în Mehedinți, în pământ brun-roșcat, erodat, cu depozite de pietrișuri rulate și versanți cu sol argiloiluvian. În 2018, în zona Mehedinți s-au înregistrat temperaturi echilibrate și ploi, a fost toamnă caldă cu umiditate potrivită, ce a permis culegerea strugurilor la maturitate deplină și păstrarea aromelor primare pe care vă invităm să le descoperiți la o degustare.

     

     

    ASPECT: Rubiniu cu tentă roșiatică. Limpede, de opacitate medie.

     

    MIROS: Obținut din 100% struguri din soiul Cabernet Sauvignon, acest vin împarte o arome intense și elegante de fructe roșii, pure, rafinate de fermentație și o perioadă scurtă de maturare în butoaie din stejar.

     

    GUST: Un vin complex, stabil, cu arome de fructe roșii coapte: prune (uscate), coacăze, note firave de vegetale bătute de soare, umede, simțite la începutul toamnei. Sunt prezente și condimente (piper). Post gust fructat, de astringență medie, oferită de taninuri  tonice, plăcute.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu clasic, pe care îl recomandăm la preparate din carne roșie / carne de vânat mare, preparate tradiționale din bucătăria românească și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Vinarte - Castel Starmina, Cabernet Sauvignon, demisec, 2018 - 0.75 L Vinarte - Castel Starmina, Cabernet Sauvignon, demisec, 2018 - 0.75 L

    Vinarte - Castel Starmina, Cabernet Sauvignon, demisec, 2018 - 0.75 L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROȘU DEMISEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începutul este cel mai frumos moment, de aceea, merită să știm mai multre despre cei trei afaceriști: aceștia au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Franța, au adus aparatură modernă și barique-uri din stejar pentru cele mai bune vinuri monosoi și cupaje din soiuri originare în Țara Românească: Tămâioasă Românească, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri faimoase din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).

     

    Castel Stârmina din Cabernet Sauvignon este un vin monosoi tânăr, din struguri crescuți în Mehedinți, în pământ argiloiluvian cu sedimente și pietrișuri, marne și nisipuri, ce oferă minerale benefice soiului roșu. În 2018, în zona Mehedinți s-au înregistrat temperaturi echilibrate și ploi, a fost toamnă caldă cu umiditate potrivită, ce a permis culegerea strugurilor la maturitate deplină și păstrarea aromelor primare pe care vă invităm să le descoperiți la o degustare.

     

    ASPECT: Roșu opac.

     

    MIROS: Complex, consistent încă de la primele note de struguri dulci și fructe.

     

    GUST: Consistent, robust, cu arome de fructe roșii de pădure. Proaspăt și simplu, cu toate că după fermentația alcoolică 30% din acest vin a fost transferat în barique-uri din stejar pentru maturare de minim 6 luni.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Împrospătează papilele și aduce mai multă savoare meselor bogate în preparate de vită – atricot de Black Angus pe grătar, sau un mușchiuleț de vită românească, la cuptor, cu cartofi copți. Potrivit și alături de brânzeturi tari (Cheddar, Parmesan, Asiago, Manchego).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 3-4 ani).

     

  • D. Bogdan - Organic Rose 2017 - 0.75 L, Alc: 13.8% D. Bogdan - Organic Rose 2017 - 0.75 L, Alc: 13.8%

    D. Bogdan - Organic Rose 2017 - 0.75 L, Alc: 13.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.8%

     

    VIN ROSE SEC. În Murfatlar, satul Peștera, este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.

     

    Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani. Pe Domeniul Bogdan, struguri de ce-a mai bună calitate sunt îngrijiți după principiile agriculturii biodinamice și astfel a apărut prima fermă viticolă biodinamică din România.

     

    În câteva cuvinte, de la Domeniul Bogdan ne putem bucura de natura într-un pahar de vin alb, rose sau roșu, din soiuri românești și soiuri de renume, cu origini în Franța și Italia.

     

     

    ASPECT: Roz pal cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Organic Rose este un vin obținut din struguri cultivați, recoltați și procesați organic, de aceea, cu toate că monosoiul de Cabernet Sauvignon păstrează proaspete aromele de căpșuni, zmeură proaspătă și condimente.  

     

    GUST: La gust, vinul este revigorant, ușor acid, cu final persistent de fructe și condimente. Post gust aromat, prelung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: un vin rose pentru aceia care savurează preparate ușoare, dar și consistente. Maleabil la preparate din porc și pui ușor condimentate, cu legume, pește, crustacee, fructe de mare și salate.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Purcari - Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14% Purcari - Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Purcari - Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Fondat in 1827 Chateau Purcari reprezinta unul dintre cele mai valoroase si renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile noastre au fost servite la Curtile Regale din Europa de peste 150 de ani. Prima sa medalie de Aur a fost acordata in 1878 la Expozitia Mondiala de la Paris, cand expertii francezi au fost profund impresionati de aroma bogata si culoarea intensa a lui Negru de Purcari, care a depasit chiar vinurile Bordeaux. De-a lungul timpului, vinurile Purcari au castigat peste 300 de medalii si distinctii la cele mai prestigioase concursuri internationale ca Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge International du Vin, precum si recunoasterea Casei Regale a Marii Britanii.

    Cabernet-Sauvignon de Purcari este un vin roşu cu atitudine: viguros, viril şi robust.

    ASPECT: Rubiniu intens, cu reflexe purpurii.
    MIROS: Bogat, dominat de cirese negre, completat in timp de note fine de condimente exotice.
    GUST: Plin, complex, cu note de fructe coapte, ciocolata, vanilie si stafide. Taninii moi ii subliniaza rotunjimea si catifelarea pana in postgustul de lunga durata, cu nuante de maturare.
    TEMPERATURA DE SERVIRE: 18-20 °C.
    ASOCIERE CULINARA: Acest vin se potriveste foarte bine cu branzeturi cu mucegai, muschi de vita cu sos Gorgonzola. Nu este indicata asocierea acestui vin cu ciocolata, deoarece aceasta inhiba notele fructate ale vinului.
  • LacertA - Cabernet Sauvignon Reserva 2014 - 0.75L, Alc: 14.3%

    Strugurii sunt culesi manual, in ladite, fiind apoi selectati cu atentie pe masa de sortare. Are loc macerarea prefermentativa, la o temperatura de 8-100°C, 2-3 zile. Dupa terminarea fermentatiei alcoolice se face fermentarea malolactica, inoculata. Vinul este invechit 12 luni in butoaie de stejar roman, rusesc si american la prima, a doua sau a treia utilizare.


    ASPECT: Rosu intens.
    MIROS: Buchet complex de coacaze si mure.
    GUST: Taninurile bine integrate ii confera un gust moale, dar intens, cu tutun, ciocolata neagra si vanilie. Postgustul este lung cu arome care evolueaza.
    TEMPERATURA DE SERVIRE: 17-19°C
    ASOCIERE CULINARA: Poate fi servit alaturi de burger, preparate din vita sau produse pe gratar.
  • -10%

    Crama Oprisor - Cupola Sanctis Sfantul Stefan 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Povestea colecţiei CUPOLA SANCTIS începe cu trei vinuri în ediţii limitate: Sfântul Gheorghe, Sfântul Dumitru şi Sfânta Ana. Demersul a dorit să prezinte plecăciunea în faţa celui mai adânc şi mai intim simţământ al Olteniei Profunde: credinţa. Am dorit să punem pe masă, la sărbători, vinuri create cu pioşenie, dând fiecăruia dintre ele o asemănare cu sfântul patronim: un pic din rigoarea şi asprimea Ucigătorului de Balaur, ceva din blândeţea şi bunătatea Izvorâtorului de Mir şi un strop din delicateţea Zămislitoarei Maici a Domnului.


    Soi: Merlot, Cabernet Sauvignon


    DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei


    Areal:Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania


    Organoleptic: Un vin echilibrat, elegant, cu arome plăcute de vișine și prune uscate, asociate cu o tentă fină de lemn uşor ars şi ciocolată. Suplu, moale, prietenos, fără asperități, un vin perfect pentru întâlniri amicale și aniversări.


    Servire: Langa preparate din carne, sau paste cu carne.

    Preț normal: 52,36 RON

    Special Price 47,12 RON

    (-5,24 RON)
  • Avincis - Cuvee Andrei - Cabernet Sauvignon Magnum 2012 - 1.5L, Alc: 14%

    AVINCIS - CUVEE ANDREI - CABERNET SAUVIGNON
    PRODUCATOR / PODGORIE: AVINCIS VINURI


    Cabernet Sauvignon este un soi prezent de mult timp pe teritoriul romanesc care a imbratisat cu gratie si eleganta pamantul din Dragasani, luand tot ceea ce este mai bun din sol.

    Recolta si vinificatie:
    Recoltarea se face manual, in ladite de 18 kg, pentru ca strugurii sa ramana cat mai intacti posibil. Culegatorii nostri aleg numai strugurii buni si sanatosi. Urmarirea maturarii strugurilor si a dezvoltarii aromei are loc in mod regulat, pentru a se identifica data ideala de recoltare. Strugurii sunt sortati pentru a doua oara pe banda transportoare pentru a ne asigura ca au fost culesi numai cei copti si sanatosi. Pentru 90% dintre struguri, ciorchinii sunt indepartati inainte de fermentare la temperatura controlata in cisterne de inox. 31% din acest vin este invechit in baricuri de stejar (90% din cel nou) timp de 14 luni restul vinului este pastrat in cisterne de inox.

    Degustare:
    Culoarea acestui Cabernet este rubiniu inchis profund. Acest vin are un buchet predominant de coacaze negre proaspete si o usoara nota de stejar.
    Gustul sau profund de fructe coapte este imbracat intr-o subtila nota de vanilie. Are potential bun de invechire.

    Recomandari privind servirea:
    A se servi la 18°C.
    Acompaniaza foarte bine preparatele din carne de vita, in special friptura.
    Puteti degusta acest vin si alaturi de salam chorizo si sunca afumata.
    Va recomandam sa-l degustaai alaturi de friptura de miel si legume.

    Concentratie alcoolica : 13.5%
    Tipul vinului : Sec
  • Recas - Selene Cabernet Sauvignon 2015 - 0.75L, Alc: 14% Recas - Selene Cabernet Sauvignon 2015 - 0.75L, Alc: 14%
    -10%

    Preț normal: 79,78 RON

    Special Price 71,80 RON

    (-7,98 RON)
  • Segarcea - Elite - Roze Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 13% Segarcea - Elite - Roze Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 13%
    -10%

    Segarcea - Elite - Roze Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 13%

    Pentru iubitorii de vin roşu, care se vãd siliţi în zilele fierbinţi sã stea departe de bãutura favoritã, acest roze se constituie într-o alternativã excelentã. Deşi este fãcut pentru a fi servit rece, el pãstreazã, mai ales datoritã soiului, caracteristici predominante de vin roşu tânãr. Arome intense de fructe roşii de pãdure, dulceţuri şi zmeurã. Rotunjimea şi greutatea inevitabile, date de strugurii de Cabernet, sunt echilibrate de o aciditate proaspãtã, vioaie.

    Preț normal: 32,73 RON

    Special Price 29,45 RON

    (-3,28 RON)
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă