Asocieri culinare - Peste

RECOMANDAREA NOASTRA in asocierile culinare ale vinurilor cu preparatele din peste sunt vinurile albe seci, usoare sau chiar si corpolente, proaspete sau usor baricate, cu o intensitate medie a gustului, sau vinurile rose usoare.


Soiurile de struguri recomandate sunt: Chardonnay neinvechit, Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Sarba, Viognier, Cramposie selectionata, sau cupaje ale acestora


Pont: In asociere cu mancarurile din peste poti folosi cu succes si vinurile spumante, cava, prosecco sau chiar si sampanie

Grilă Listă
  • Tarla 101 - rose (pn) 2018 - 0.75L, Alc: 11% Tarla 101 - rose (pn) 2018 - 0.75L, Alc: 11%

    Tarla 101 - rose (pn) 2018 - 0.75L, Alc: 11%

    TARLA 101 PINOT NOIR ROSE - VINURI REPREZENTATIVE ROMANESTI
    ANUL DE RECOLTA: 2017
    REGIUNE / TARA: CRISANA / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
    VOL. ALC.: 12%
    VIN ROSE SEC. Dintr-un areal cu un potential exceptional si cu istoric in cresterea strugurilor de calitate, ai un rose dinamic si plin de prospetime, lejer, un vin linistit din Pinot Noir.

    Pentru ca varietatea este esenta vietii, proiectul TARLA, a adunat de la producatori reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaose sau perfect adaptate terroir-ului romanesc, din care s-au creat o serie de cupaje si cuvee-uri de excelenta, o oglinda a solului, climei si traditiei viticulturale tipice fiecarei zone in parte.

    ASPECT: Are o culoare de un roz foarte pal, cu accente de foita de ceapa rosie.
    MIROS: Intens, de o prospetime seducatoare, mineral, fructat si floral, distinct de mure si petale de trandafir.
    GUST: Bine structurat, intens fructat (mure, fragi, capsuni), de o aciditate ridicata si cu o senzatie finala, dupa inghitire, persistenta si de o remanenta placut racoritoare.

    ASOCIERE CULINARA: Cu preparate de Cherhana din peste si fructe de mare, langa file de porc pe gratar cu rosii cherry trase la tigaie, tartar de somon sau muschiulet de vita, cu paste cu sosuri usoare sau langa branzeturi tinere asezonate cu smochine proaspete.
    TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Nu se recomandă decantarea)
  • Tarla 101 - cupaj alb ( sb+ ch ) 2018 - 0.75L, Alc: 13% Tarla 101 - cupaj alb ( sb+ ch ) 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Tarla 101 - cupaj alb ( sb+ ch ) 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    TARLA 101 CUPAJ ALB - VINURI REPREZENTATIVE ROMANESTI
    ANUL DE RECOLTA: 2018
    REGIUNE / TARA: DOC - CMD LECHINTA / TRANSILVANIA / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC + CHARDONNAY
    VOL. ALC.: 13%
    VIN ALB SEC produs Intr-un areal ce se distinge prin vinuri albe de calitate.

    Pentru ca varietatea este esenta vietii, proiectul TARLA, a adunat de la producatori reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaose sau perfect adaptate terroir-ului romanesc, din care s-au creat o serie de cupaje si cuvee-uri de excelenta, o oglindă a solului, climei si traditiei viticulturale tipice fiecarei zone în parte.

    ASPECT: De o culoare de un galben pai cu usoare accente verzui.
    MIROS: Plin de prospetime, cu arome distincte de fructe citrice si mere verzi, completate de note delicat vegetale si accente de mineralitate.
    GUST: Intens, puternic, racoritor si proaspat, de fructe citrice, mere verzi si caise, cu o aciditate ridicata ce-i conferă vivacitate; este un vin lejer de o corpolenta mica si un gust remanent persistent si revigorant.

    ASOCIERE CULINARA: Excelent cu fructe de mare în preparate mediteraneene, peste de apa dulce la gratar servit cu mamaliguta (perfect langă pastrav salbatic tras la tigaie, în malai ai nucsoara), sniţel din piept de pui, preparate vegan, paste în sos alb sau al olio, sau la finele mesei langa branzeturi tari asezonate cu stafide albe si nuci caju.
    TEMP. DE SERVIRE: 6-8º C (Nu se recomanda decantarea)
  • Mouton Cadet -  Bordeaux rose 2018 - 0,75L Mouton Cadet -  Bordeaux rose 2018 - 0,75L
    -27%

    Preț normal: 50,41 RON

    Special Price 36,72 RON

    (-13,69 RON)
  • Lechburg - Gewurztraminer alb 2018 - 0.75L, Alc: 15% Lechburg - Gewurztraminer alb 2018 - 0.75L, Alc: 15%

    Lechburg - Gewurztraminer alb 2018 - 0.75L, Alc: 15%

    CULOARE: Galben pai cu reflexii aurii.

    MIROS: Scortisoara, trandafir, cuisoare, coaja de portocala.

    GUST: Este un vin corpolent, amplu cu un placut gust persistent de mirodenii.

    ASOCIERE CULINARA: Peste, crustacee, bucătărie asiatica, branzeturi de capra, pui cu curry, strudel cu mere.

    TEMPERATURA DE SERVIRE: 10-12 °C.
  • Purcari - Sauvignon blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13% Purcari - Sauvignon blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13%
    -10%

    Purcari - Sauvignon blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Fondat in 1827 Chateau Purcari reprezinta unul dintre cele mai valoroase si renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile noastre au fost servite la Curtile Regale din Europa de peste 150 de ani. Prima sa medalie de Aur a fost acordata in 1878 la Expozitia Mondiala de la Paris, cand expertii francezi au fost profund impresionati de aroma bogata si culoarea intensa a lui Negru de Purcari, care a depasit chiar vinurile Bordeaux. De-a lungul timpului, vinurile Purcari au castigat peste 300 de medalii si distinctii la cele mai prestigioase concursuri internationale ca Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge International du Vin, precum si recunoasterea Casei Regale a Marii Britanii.

    Sauvignon Blanc de Purcari este ca un diamant lucrat cu iscusinta: bine conturat, plin de verva si prospetime.

    ASPECT: Galben-pai, stralucitor.
    MIROS: Note proaspete si vibrante de citrice, in special lime si grepfrut, fructe exotice si accente florale delicate.
    GUST: Proaspat, bine conturat, este fructat si cu o aciditate bine echilibrata.
    TEMPERATURA DE SERVIRE: 10-12 °C.
    ASOCIERE CULINARA: Culinar, vinul se potriveste foarte bine cu branzeturi de capra, preparate pe baza de carne de peste si salate.

    Preț normal: 34,03 RON

    Special Price 30,63 RON

    (-3,40 RON)
  • Crama Girboiu - Tectonic - Sarba 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Vin cu o aroma specifica mediteraneana care dezvolta tonuri de lime si grapefruit. Echilibrat cu o aciditate buna.

    Poate fi servit cu salate, preparate din pasare si deserturi.
  • Tenuta Valleselle - Arnasi Pinot Grigio igt bianco 2018 - 0.75L, Alc: 13% Tenuta Valleselle - Arnasi Pinot Grigio igt bianco 2018 - 0.75L, Alc: 13%
    -15%

    Tenuta Valleselle - Arnasi Pinot Grigio igt bianco 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    In 1960 a fost infiintata crama Tinazzi condusa atunci de catre Eugenio Tinazzi, care, prin devotamentul si pasiunea sa pentru vinuri a adus pe piata vinuri de calitate superioara. In prezent, Giorgio si Francesca Tinazzi, se afla la conducere pastrand traditia familiei de a produce vinuri recunoscute si vandute in peste 30 de tari.


    ASPECT: Galben pai cu usoare inflexiuni verzui.
    MIROS: Cu o prospetime atragatoare, impresioneaza impatimitorii Pinot Grigio-ului cu notele de fructe exotice si notele florale.
    GUST: Cu o aciditate medie, aromele citrice se regasesc inca de la inceput, fiind urmate de minunatele arome de pere, lasand ca in post gust sa se regaseasca arome florale.
    ASOCIERE CULINARA: Se preteaza a fi servit alaturi de paste cu fructe de mare, peste sau salata cu ton.

    Preț normal: 78,54 RON

    Special Price 66,76 RON

    (-11,78 RON)
  • Lamblin Fils - Bourgogne Aligote, AOP, blanc 2017 - 0.75L , Alc: 12% Lamblin Fils - Bourgogne Aligote, AOP, blanc 2017 - 0.75L , Alc: 12%
    -10%

    Lamblin Fils - Bourgogne Aligote, AOP, blanc 2017 - 0.75L , Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTA: 2017

     

    REGIUNE / ȚARA: BOURGOGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Familia Lamblin deține loturi extinse de pământ în Franța, Regiunea Bourgogne (Chablis), încă din anul 1690. Numele Lamblin se alătură celor care lucrează cu grijă și experiență cele mai bune soiurile franceze și le vinifică tradițional, cu ajutorul tehnologiei moderne, pentru a obține vinuri de excepție. Vinurile albe și roșii, monosoi și cupaj aduc apreciere și recunoștere cramei Lamblin Fils, regiunii Burgundia și nu în ultimul rând, Franței.

     

     

    ASPECT: Are o culoare de un galben auriu deschis, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Mirosul este curat, extrem de proaspăt, plăcut fructat (mere verzi și citrice), cu ușoare accente de fum.

     

    GUST: Seducător, proaspăt și plăcut, este ușor fructat și intens floral.  Arome persistente de citrice, lejere și răcoritoare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Este perfect a fi consumat doar aperitiv, în amestec cu un lichior de coacăze negre dupa rețeta clasicului Kir, sau lângă aperitive și antreuri din fructe de mare și pește (pregătite după rețete de Zahana sau Pescărie), asezonat cu mamaliguță, sparanghel sau spanac sote.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 60,21 RON

    Special Price 54,19 RON

    (-6,02 RON)
  • -15%

    Preț normal: 32,73 RON

    Special Price 27,82 RON

    (-4,91 RON)
  • Baron Briare - Touraine Sauvignon blanc 2017 - 0.75L, Alc: 12.5% Baron Briare - Touraine Sauvignon blanc 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -15%

    Baron Briare - Touraine Sauvignon blanc 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Baron Briare Sauvignon este, alături de vinurile produse sub eticheta Marc Bredif, unul dintre cele mai cunoscute şi apreciate vinuri franţuzeşti ale casei de Ladoucette. Sub conducerea tânărului baron Patrick, care a preluat afacerea la 21 de ani, în 1972. Vinaria baronului produce în continuare excepţionalul vin de Sauvignon Blanc din culturile viţă aflate la altitudine de peste 1400 de metri, pe dealurile din Valea Loarei.

     

     

    ASPECT: Vin din soi de strugure alb, de culoare verde pal.

     

    MIROS: Baron Briare degajă mirosul tipic al unui vin obţinut din soi de producţie, aşa cum este Sauvignon Blanc. Elementele definitorii sunt notele de agrişă verde, piper verde, ierburi aromatice şi flori de soc.

     

    GUST: Acest vin străluceşte prin prospeţimea debordantă, aciditatea potrivită şi revigorantă ce se menţine ca o personalitate cu voinţă de fier pe toată durata degustării.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin proaspăt recomandat alături de carne pui şi viţel, cu sosuri cremoase, cu garnitură de legume sau meniuri cu paste, legume de primăvară, gătite cu unt. Se serveşte şi alături de somon la grătar, somon tras la tigaie, scoici şi peşte afumat (păstrăv).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18 ºC

     

    Preț normal: 78,54 RON

    Special Price 66,76 RON

    (-11,78 RON)
  • Lamblin Fils - Bourgogne Aligote, AOP, blanc 0.75L - 2018 Lamblin Fils - Bourgogne Aligote, AOP, blanc 0.75L - 2018

    Lamblin Fils - Bourgogne Aligote, AOP, blanc 0.75L - 2018

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE

     

    VOL. ALC.: 12,5%

     

    VIN ALB SEC. Familia Lamblin deține loturi extinse de pământ în Franța, Regiunea Bourgogne (Chablis), încă din anul 1690. Numele Lamblin se alătură celor care lucrează cu grijă și experiență cele mai bune soiurile franceze și le vinifică tradițional, cu ajutorul tehnologiei moderne, pentru a obține vinuri de excepție. Vinurile albe și roșii, monosoi și cupaj aduc apreciere și recunoștere cramei Lamblin Fils, regiunii Burgundia și nu în ultimul rând, Franței.

     

     

    ASPECT: Are o culoare de un galben auriu deschis, cu note delicate de verzui.

     

    MIROS: Mirosul este curat, extrem de proaspăt, plăcut fructat (mere verzi și citrice), cu ușoare accente de fum.

     

    GUST: Seducător, proaspăt și plăcut, este ușor fructat și intens floral, si de un gust remanent persistent și citric. Un vin lejer și răcoritor.

    ASOCIERE CULINARĂ: Este perfect a fi consumat doar per se ca aperitiv, în amestec cu un lichior de coacăze negre după rețeta clasicului Kir, sau lângă aperitive și antreuri din fructe de mare și pește, și asezonate cu mamaliguță, sparanghel sau spanac sote. La finalul mesei, poate fi servit cu brânzeturi tari, garnisite cu mere uscate și struguri proaspeți.

     


    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10ºC.

     

Grilă Listă