Asocieri culinare - Fructe de mare

RECOMANDAREA NOASTRA in asocierile culinare ale vinurilor cu preparatele din fructe de mare sunt vinurile proaspete, albe sau rose, cu miros si gust floral sau de fructe exotice.


Soiurile de struguri - Chardonnay, Sauvignon blanc, Feteasca regala, Gewurztraminer, Viognier, Pinot Grigio, Riesling, dar nu numai...

Grilă Listă
 • Tarla 101 - rose (pn) 2018 - 0.75L, Alc: 11% Tarla 101 - rose (pn) 2018 - 0.75L, Alc: 11%

  Tarla 101 - rose (pn) 2018 - 0.75L, Alc: 11%

  TARLA 101 PINOT NOIR ROSE - VINURI REPREZENTATIVE ROMANESTI
  ANUL DE RECOLTA: 2017
  REGIUNE / TARA: CRISANA / ROMANIA
  SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
  VOL. ALC.: 12%
  VIN ROSE SEC. Dintr-un areal cu un potential exceptional si cu istoric in cresterea strugurilor de calitate, ai un rose dinamic si plin de prospetime, lejer, un vin linistit din Pinot Noir.

  Pentru ca varietatea este esenta vietii, proiectul TARLA, a adunat de la producatori reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaose sau perfect adaptate terroir-ului romanesc, din care s-au creat o serie de cupaje si cuvee-uri de excelenta, o oglinda a solului, climei si traditiei viticulturale tipice fiecarei zone in parte.

  ASPECT: Are o culoare de un roz foarte pal, cu accente de foita de ceapa rosie.
  MIROS: Intens, de o prospetime seducatoare, mineral, fructat si floral, distinct de mure si petale de trandafir.
  GUST: Bine structurat, intens fructat (mure, fragi, capsuni), de o aciditate ridicata si cu o senzatie finala, dupa inghitire, persistenta si de o remanenta placut racoritoare.

  ASOCIERE CULINARA: Cu preparate de Cherhana din peste si fructe de mare, langa file de porc pe gratar cu rosii cherry trase la tigaie, tartar de somon sau muschiulet de vita, cu paste cu sosuri usoare sau langa branzeturi tinere asezonate cu smochine proaspete.
  TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Nu se recomandă decantarea)
 • Casa Olteanu - Gramma Feteasca Alba 2018 - 0.75L Casa Olteanu - Gramma Feteasca Alba 2018 - 0.75L

  Casa Olteanu - Gramma Feteasca Alba 2018 - 0.75L

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: BUCIUM - IAȘI / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ

   

  VOL. ALC.: 12.4%

   

  VIN ALB SEC. În 1992, familia Olteanu a primit moștenire un lot de pământ cu viță de vie, aflat în apropiere de Iași. Membrii familiei Olteanu au primit proprietatea și au început să lucreze la proiectul de suflet pentru primele vinuri Gramma. Astfel, în anul 2005, familia Olteanu a continuat efortul de a lucra și extinde afacerea prin accesarea unor fonduri, formarea unei echipe pentru o cramă și consiliere pe partea de tehnologie.

   

  În 2007, lângă cele 60 de hectare de vie, cu trei soiuri: Aligoté, Fetească Regală şi Fetească Albă, au început construcția cramei și dotarea cu echipamentele necesare. Anul 2010 a adus primele vinuri comercializate de crama Gramma din cele trei soiuri, iar din 2012 au încheiat un parteneriat de export al vinurilor Gramma pe piața din Japonia. Vinurile Gramma sunt apreciate și populare pentru complexitatea și caracterul select, ce învită la descoperire, devin o sursă de inspirație și pornesc acele conversații care aduc la suprafață caracterul omului și claritatea sentimentelor sale.

   

   

  ASPECT: Verde gălbui cu reflexii aurii.

   

  MIROS: Un vin cu parfum din note proaspete și delicate de fructe și miere.

   

  GUST: Se păstrează prospețimea din fructe albe și exotice, coapte, însoțite de notele dulci de miere, dominate instant de gustul sec și o aciditate plăcută.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Împrospătează simțurile la mese cu carne de vânat, ciuperci (hribi), preparate cu sos alb, brânzeturi fermentate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

 • Casa Olteanu - Gramma Cuvee Visan Alb eticheta H.M. 2018 - 0.75L Casa Olteanu - Gramma Cuvee Visan Alb eticheta H.M. 2018 - 0.75L

  Casa Olteanu - Gramma Cuvee Visan Alb eticheta H.M. 2018 - 0.75L

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: IAȘI – MOLDOVA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE, FETEASCĂ ALBĂ, FETEASCĂ REGALĂ

   

  VOL. ALC.: 12.8%

   

  VIN ALB SEC. În 1992, familia Olteanu a primit moștenire un lot de pământ cu viță de vie, aflat în apropiere de Iași. Membrii familiei Olteanu au primit proprietatea și au început să lucreze la proiectul de suflet pentru primele vinuri Gramma. Astfel, în anul 2005, familia Olteanu a continuat efortul de a lucra și extinde afacerea prin accesarea unor fonduri, formarea unei echipe pentru o cramă și consiliere pe partea de tehnologie.

   

  În 2007, lângă cele 60 de hectare de vie, cu trei soiuri: Aligoté, Fetească Regală şi Fetească Albă, au început construcția cramei și dotarea cu echipamentele necesare. Anul 2010 a adus primele vinuri comercializate de crama Gramma din cele trei soiuri, iar din 2012 au încheiat un parteneriat de export al vinurilor Gramma pe piața din Japonia. Vinurile Gramma sunt apreciate și populare pentru complexitatea și caracterul select, ce învită la descoperire, devin o sursă de inspirație și pornesc acele conversații care aduc la suprafață caracterul omului și claritatea sentimentelor sale.

   

   

  ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui. Cuvee Vișan alb din soiurile Aligote, Fetească Albă și Fetească Regală este cupajul vinificat cu tradiție de familia Olteanu și personalizat cu etichetă ce îl reprezintă pe actorul român Horațiu Mălăele.

   

  MIROS: Un cupaj clasic cu arome de flori și citrice proaspete, zemoase.

   

  GUST: Gust prelung, fructat, ce se desfășoară treptat în arome de mere, pere și caise coapte.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin proaspăt, recomandat pentru meniuri proaspete sau gătite mediu, din pește, fructe de mare, paste și brânzeturi.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

 • Lechburg - Pinot Grigio 2018 - 0.75L Lechburg - Pinot Grigio 2018 - 0.75L

  Lechburg - Pinot Grigio 2018 - 0.75L

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIGIO

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ALB SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul pe care s-au stabilit germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel, aflat între granițele unei germanii medievale. Urmașii germanilor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

   

  În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

  În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

   

   

  ASPECT: Galben pai.

   

  MIROS: Pinot Grigio oferă un buchet de arome dulci din fructe coapte, dar și arome amare din migdale și sâmburi de caisă.

   

  GUST: Fresh, fructat și foarte plăcut datorită acidității echilibrate. Post gust mediu spre lung.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Îl recomandă la mesele cu aperitive și meniuri ușoare cu pui, pește și fructe de mare.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C

   

 • Chateau D`Esclans - Whispering Angel rose 2017 - 0.75L, Alc: 13% Chateau D`Esclans - Whispering Angel rose 2017 - 0.75L, Alc: 13%
  -15%

  Chateau D`Esclans - Whispering Angel rose 2017 - 0.75L, Alc: 13%

  PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU D’ESCLANS
  ANUL DE RECOLTA: 2016
  REGIUNE / TARA: A.O.C. COTES DE PROVENCE / FRANTA
  SOIUL / SOIURILE: GRENACHE / ROLLE / CINSAULT / SYRAH / MOURVEDRE
  VOL. ALC.: 13.5%

  VIN ROSE SEC, clasic din regiunea Provence, este primul vin al Chateau D’Esclans ce a reusit sa obtina un punctaj de 17/20 de la Matthew Jukes si 16.5/20 de la Steven Spurrier, Medalia de Argint - Decanter World Wine Awards 2013.
  Nascut in Bordeaux, Sacha Lichine si-a inceput cariera in tinerete la Chateau Prieure Lichine (clasificat Quatriemes Crus din 1855), domeniu pe care-l administra deja la varsta de 27 de ani. Momentul de rascruce in cariera-i de vinificator a fost in 2006 cand a achizitionat Chateau D’Esclans, punand astfel umarul la popularizarea rose-urilor de mare valoare din Provence.

  ASPECT: Are o culoare de roz delicat si pal, cu nuante de somon si infletiuni aurii, clasica pentru rose-urile din sudul Frantei.

  MIROS: Placut si proaspat, fructat, evident de fructe rosii, in special de cirese, mure si capsuni salbatice.

  GUST: Catifelat, lejer si totusi intens floral si fructat, accentuat de cirese, grapefruit si capsuni; un vin lejer de mica corpolenta si savuroasa mineralitate. Are o structura buna, o prospetime sustinuta de aciditate, si un gust final remanent lung si placut.

  ASOCIERE CULINARA: De consumat si ca aperitiv, dar si in asociere cu antreuri sau feluri principale pe baza de carne alba, in special peste si fructe de mare; dar 'face fata' cu brio si preparatelor din carne rosie, daca nu sunt extrem de condimentate sau iuti. Un vin versatil care poate fi servit de la amuse-bouche si pana dupa felul principal, cu branzeturi tari si semitari, sau la desert, langa tartine sau salate cu fructe neinsiropate.

  TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Nu se recomanda decantarea)

  Preț normal: 104,72 RON

  Special Price 89,01 RON

  (-15,71 RON)
 • LacertA - Rose 2018 - 0.75L, Alc: 14.3% LacertA - Rose 2018 - 0.75L, Alc: 14.3%
 • -10%

  Segarcea - Principesa Margareta, vin alb, 2017 - 0.75L, Alc: 13%

  Un amestec alchimic de Viogner baricat şi nebaricat, Pinot Gris şi Chardonnay, mai aproape de conceptul de vin de creator decât de cel de vin comercial, "Principesa Margareta - cupaj alb" a reuşit sã îmbine toate caracteristicile zonei Segarcea - prospeţime, fertilitate, bogãţie - cãrora li s-au adãugat calitãţile aduse de oameni - istoria performanţelor în calitate, tradiţia, respectul faţã de pãmânt şi munca. Complex, cu putere mare de învechire, vinul este dens, gliceric, cu o structurã solidã, de pulpã de fructe şi arome care trec de la flori albe şi salcâm la citrice, apoi la cireşe şi prune albe, cu mici infleziuni de vanilie. În aceastã primãvarã, Principesa M - Alb, vinul comandat special de Alteţa Sa Regala, Principesa Margareta a României, a câştigat Nova de Diamant la concursul internaţional anual "Femmes et vins du monde".

  Preț normal: 90,32 RON

  Special Price 81,29 RON

  (-9,03 RON)
 • Domaine Camille Braun - Riesling Tradition AOP BIO - 0.75L, Alc: 12.54% Domaine Camille Braun - Riesling Tradition AOP BIO - 0.75L, Alc: 12.54%
  -15%
  Nou!

  Domaine Camille Braun - Riesling Tradition AOP BIO - 0.75L, Alc: 12.54%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017
  REGIUNE / ȚARĂ: ALSACE / FRANȚA
  SOIUL / SOIURILE: RIESLING
  VOL. ALC.: 12.5 %
  VIN ALB SEC


  Generaţiile familiei Braun oferă lumii vinuri din regiunea Alsace, create din culturi cultivate cu tradiţie de sute de ani. Riesling Tradition este unul dintre vinurile obţinute dintr-un singur soi de struguri: faimosul Riesling, crescut in cele mai bune condiţii, cu certificat de produs organic şi biodinamic sub eticheta Demeter.

  ASPECT: Dincolo de sticla originală, Riesling Tradiţion oferă culoarea clasică a vinului alb obţinut din soiurile speciei Vitis vinifera.

  MIROS: Datorita climei calde din Alsacia, strugurele de Riesling dezvoltă note de citrice si piersică, ca o pereche elegantă şi proaspătă ce oferă un exemplu de stabilitate şi prospeţime.

  GUST: Riesling-ul de Alsacia satisface gustul pentru un vin liniştit. Greutatea aromei se menţine de la prima degustare până în ultima secundă a post-gustului reuşit de tanin.

  TEMP. DE SERVIRE: 12 ºC.

  ASOCIERE CULINARĂ: Acest Riesling este un vin rasat şi delicat ce delectează papilele gustative alături de preparate din peşte, fructe de mare şi alte feluri gustoase din bucataria alsaciană.  Preț normal: 82,47 RON

  Special Price 70,10 RON

  (-12,37 RON)
 • Chivite - Coleccion 125 Blanco 2014 - 0.75L, Alc: 13.5% Chivite - Coleccion 125 Blanco 2014 - 0.75L, Alc: 13.5%
  -15%

  Chivite - Coleccion 125 Blanco 2014 - 0.75L, Alc: 13.5%

  CHIVITE – COLLECION 125 - BLANCO
  PRODUCATOR / PODGORIE: BODEGAS JULIAN CHIVITE
  ANUL DE RECOLTA: 2014
  REGIUNE / TARA: D.O.P. NAVARRA / SPANIA
  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
  VOL. ALC.: 13%
  Chivite Coleccion 125, este o gama lansata in 1985 la comemorarea primului export de vin, realizat inca din 1860; gama reflecta calitatile unice ale solului din care provine acest vin, cat si identitatea fiecarui an de productie individual. Cantitatea este limitata, si se acorda un tratament meticulos pe durata intregului proces de productie, atat vitei de vie cat si strugurilor.
  VIN ALB SEC maturat pe drojdii, in barrique din stejar frantuzesc, timp de 10 luni si jumatate.

  ASPECT: Are o culoare de un galben pal cu note verzui..
  MIROS: Intens si complex, puternic afumat, completat cu arome de coaja de paine proaspata, alune de padure, zest de bergamota si menta .
  GUST: De o impresie initiala onctuoasa, eleganta si catifelata, gustul seduce prin prospetime, complexitate si o senzatie remanenta persistenta, cu accente de verbena.

  ASOCIERE CULINARA: Perfect in asociere cu preparate din carne de peste, asezonate cu sosuri albe si ierburi aromate, pregatite la cuptor in crusta de alune si fistic. Este un bun ‚prieten’ al preparatelor vegetariene sau vegan, pe baza de ananas sau avocada, si nu in ultimul rand, servit in asociere cu raclette din branzeturi tari si semitari.
  TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Nu se recomanda decantarea).

  Preț normal: 208,13 RON

  Special Price 176,91 RON

  (-31,22 RON)
 • -15%

  Preț normal: 32,73 RON

  Special Price 27,82 RON

  (-4,91 RON)
 • Bristol - Vallombrosa, Grand Vin rose AOC 2018 - 0.75L, Alc: 13% Bristol - Vallombrosa, Grand Vin rose AOC 2018 - 0.75L, Alc: 13%
  -15%

  Bristol - Vallombrosa, Grand Vin rose AOC 2018 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANŢA

   

  SOIUL / SOIURILE: SYRAH, GRENACHE, MOURVEDRE, CINSAULT

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ROSE SEC. Villa Vallombrosa este una dintre cele mai frumoase şi mai vechi podgorii din Provence. Culturile de viţă din această zonă sunt considerate primele de pe teritoriul actual al Franţei şi datează din perioada romană.

   

  În Provence solul este calcaros, format în perioada Triassicului, alături de straturi din Permian, ce oferă vinului o personalitate unică, desăvârşită de tradiţia producătorilor francezi.

   

   

  ASPECT: Vin de culoare roz pal, pus în valoare de sticla originală sau de un pahar de vin.

   

  MIROS: Cele patru soiuri din care este obţinut acest cupaj se întrec pentru a oferi un buchet fructat din (piersică suculentă), cu tentă de cimbru.

   

  GUST: Un vin rose plin de energie, fructat, cu finish picant, insuflat de perioada scurtă de maturare a mustului în butoaiele din vinăria Vallobrosa.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Expresia aromelor fructate şi minerale permite acestui rose să se pună în valoare alături de preparate din carne de vită, miel, preparate picante orientale, preparate afumate, diferite mixuri de peşte cu orez şi brânzeturi.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C

   

  Preț normal: 170,17 RON

  Special Price 144,64 RON

  (-25,53 RON)
Grilă Listă