Asocieri culinare - Fructe de mare

RECOMANDAREA NOASTRA in asocierile culinare ale vinurilor cu preparatele din fructe de mare sunt vinurile proaspete, albe sau rose, cu miros si gust floral sau de fructe exotice.


Soiurile de struguri - Chardonnay, Sauvignon blanc, Feteasca regala, Gewurztraminer, Viognier, Pinot Grigio, Riesling, dar nu numai...

Grilă Listă
  • Tarla 101 - rose (PN) 2018 - 0.75L, Alc: 11% Tarla 101 - rose (PN) 2018 - 0.75L, Alc: 11%
    -10%

    Tarla 101 - rose (PN) 2018 - 0.75L, Alc: 11%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIŞANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN ROSE SEC. Pentru ca varietatea este esenţa vieţii, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoşe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje şi cuvee-uri de excelenţă, o oglinda a solului, climei şi tradiţiei viticulturale, tipice fiecărei zone în parte. 

     

    Dintr-un areal cu un potenţial excepţional şi cu istoric în creşterea strugurilor de calitate, vă oferim un rose dinamic şi plin de prospetime, lejer, un vin liniştit din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Roz pal, cu accente de foiţă de ceapă roşie. 

     

    MIROS: Intens, de o prospeţime seducătoare. Mineral, fructat şi floral, distinct de mure şi petale de trandafir.

     

    GUST: Bine structurat, intens fructat (mure, fragi, capşune), cu aciditate ridicată şi o senzaţie finală, după înghitire, persistentă, cu un gust remanent plăcut şi răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rose excelent alături de preparate de cherhana din peşte şi fructe de mare, lângă file de porc pe grătar cu roşii cherry trase la tigaie, tartar de somon sau muşchiulet de vită cu paste şi sosuri ușoare. Potrivit şi alături de brânzeturi asezonate cu smochine proaspete. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 38,62 RON

    Special Price 34,76 RON

    (-3,86 RON)
  • Tarla 101 - cupaj alb (SB + CH) 2019 - 0.75L, Alc: 13% Tarla 101 - cupaj alb (SB + CH) 2019 - 0.75L, Alc: 13%
    -10%

    Tarla 101 - cupaj alb (SB + CH) 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Produs Intr-un areal ce se distinge prin vinuri albe de calitate. Pentru ca varietatea este esenta vietii, proiectul TARLA, a adunat de la producatori reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaose sau perfect adaptate terroir-ului romanesc, din care s-au creat o serie de cupaje si cuvee-uri de excelenta, o oglindă a solului, climei si traditiei viticulturale tipice fiecarei zone în parte.

     

     

    ASPECT: Galben-pai cu ușoare accente verzui.

     

    MIROS: Plin de prospețime, cu arome distincte de fructe citrice și mere verzi, completate de note vegetale și accente de mineralitate.

     

    GUST: Intens, puternic, răcoritor și proaspăt, de fructe citrice, mere verzi și caise, cu o aciditate ridicată ce-i conferă vivacitate. Este un vin lejer de o corpolență mică și un gust remanent persistent și revigorant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent cu fructe de mare în preparate mediteraneene, pește de apă dulce la grătar servit cu mamaliguță. șniţel din piept de pui, preparate vegetariene, paste în sos alb sau al olio, sau la finele mesei lângă brânzeturi tari asezonate cu stafide albe și nuci caju.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    Preț normal: 38,62 RON

    Special Price 34,76 RON

    (-3,86 RON)
  • Chivite - Coleccion 125 Blanco  - 0.75L, Alc: 13.5% Chivite - Coleccion 125 Blanco  - 0.75L, Alc: 13.5%
    -52%

    Chivite - Coleccion 125 Blanco - 0.75L, Alc: 13.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: NAVARRA / SPANIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Familia Chivite produce vin în Spania, provincia Navarra încă de la 1647. Vinăria actuală, aflată în aceeaşi parte a Spaniei, a fost construită de Claudio Chivite, în secolul al XIX-lea. Claudio a construit în 1872 şi vinăria ‘La Cascajera’. În prezent, în același loc, se află pivnița ce păstrează cu grijă vinul produs de alt brand de succes - Gran Feudo, parte din grupul Chivite.

     

    Familia Chivite cultivă un total de 1000 de hectare în Navarra, cu soiuri tradiţionale spaniole (Tempranillo, Garnacha, Moscatel de Grand Menudo), dar şi soiuri de origine franceză (Merlot, Cabernet Sauvignon şi Chardonnay), pentru vinuri de calitate, exportate în 60 de state.   

     

    Chivite Coleccion 125, este o gamă lansată în 1985, la comemorarea primului export de vin, realizat înca din 1860. Gama Coleccion reflectă calităţile unice ale solului pe care este cultivat soiul Chardonnay, cât şi profilul aromatic unic al fiecărui vin, produs an de an.

     

     

    ASPECT: Galben-pal cu accente verzui.

     

    MIROS: Aromă intensă, complexă, de drupe albe întrepătrunse de flori, citrice şi, pe fundal, note din alune de pădure, fum subţire şi stejar. 

     

    GUST: Simţurile sunt cuprinse de arome voluptoase, perfect echilibrate în textură şi compoziţie. Alături de acestea, semnătura vibrantă de Chardonnay baricat rămâne pe papile fermecătoare şi impetuoasă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un spaniol bun, ce merită învechit cu grijă în aşteptarea unui ospăţ cu preparate din carne de peşte, asezonate cu sosuri albe şi ierburi aromate, pregătite la cuptor. Este un bun prieten al preparatelor vegetariene sau vegane, şi nu în ultimul rând, al brânzeturilor tari şi semitari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    Preț normal: 208,13 RON

    Special Price 99,90 RON

    (-108,23 RON)
  • Issa - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Issa - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Issa - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TURDA - DEALURILE TRANSILVANIEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Crama La Salina este un proiect realizat de doi iubitori de vinuri nobile care și-au folosit pasiunea și resursele pentru a reface arealul viticol din județul Cluj, dealurile Durgău, începând cu anul 2011. După zeci ani în care pământul a fost neexploatat, în 2012 antreprenorii au plantat viță de vie și au investit în utilaje de ultimă generație.

     

    Pe mai bine de 70 de hectare La Salina cultivă soiuri cu tradiție în Lumea Veche, pentru cele mai prețioase monosoiuri din Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Rhein Riesling și Muscat Ottonel.

     

    Munca la culturile de viță și la vechea crama (acum renovată), în care se află butoaiele de maturare, a permis dezvoltarea gamei generoase de vinuri monosoi, albe și roșii, denumite inspirat Issa (de la localitatea Potaissa, cunoscută din timpul Imperiului Roman).

     

     

    ASPECT: Galben-verzui, strălucitor.

     

    MIROS: Un Chardonnay vinificat în stil clasic ce se ridică la înălțimea așteptărilor cu aromele de pară și măr, urmate de note citrice și minerale.

     

    GUST: Caracterul său este echilibrat în intensitatea aromelor de fructe, tăria alcoolului și nivelul de aciditate. Post gust moale, puțin condimentat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Prima alegere pentru orice masă cu preparate din carne albă, pește, sushi, fructe de mare și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Tarla 201 - Chardonnay barrique 2018 - 0.75L Tarla 201 - Chardonnay barrique 2018 - 0.75L
    -10%

    Tarla 201 - Chardonnay barrique 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TURDA - DEALURILE TRANSILVANIEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Pentru că varietatea este esența vieții, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoșe sau perfect adaptate terroir-ului românesc. Din soiurile selectate au fost create o serie de cupaje și cuvee-uri de excelență, o oglindă a solului, a climei și tradiției viticulturale, tipice fiecărei zone în parte.

     

     

    ASPECT: Galben intens.

     

    MIROS: La început se regăsesc note ușor florale, acompaniate de cele de pară și mere. Îmbătrânirea în barrique este evidențiată prin notele de pâine prăjită, vanilie și lemn, acest lucru face ca alcoolul să se integreze mult mai bine.

     

    GUST: Delicat, untos cu un gust intens vegetal, măr, pară și arome de citrice. Aromele din lemn se regăsesc treptat, cu ușoare valențe de vanilie și piersică coaptă. Aromele de pâine prăjită, unt și lemn acoperă aromele de fructe și oferă un post gust lung și savuros. Este prezentă o ușoară aciditate, specifică terroir-ului, iar alcoolul este bine integrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Poate fi servit cu brânză Cedar sau Gruyere, alături de scoici, somon afumat, crab, creveți, cât și carne de pui cu sos alb de smântână.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    Preț normal: 75,27 RON

    Special Price 67,75 RON

    (-7,52 RON)
  • Tenuta Valleselle - I Seregni Bardolino Chiaretto rose, 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Tenuta Valleselle - I Seregni Bardolino Chiaretto rose, 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -15%

    Tenuta Valleselle - I Seregni Bardolino Chiaretto rose, 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CORVINA, RONDINELLA, MOLINARA, NEGRARA

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, şi continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lasize. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri tradiționale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru vinuri îmbuteliate în milioane de sticle, anual.

     

    Eticheta Tenuta Valleselle face parte din gamele produse de vinăria Tinazzi, iar I Seregni Bardolino Chiaretto Rose este un cupaj din patru soiuri italiene: Corvina, Rondinella, Molinara şi Negrara. Strugurii sunt culeşi la maturitate optimă şi vinificaţi prin metode specifice într-un rose nematurat şi îmbuteliat în scurt timp pentru a păstra aromele fermecătoare şi complexe, oferite de cele mai bune soiuri italiene.

     

     

    ASPECT: Rose somon.

     

    MIROS: Buchetul acestui roe deschide simţurile cu o aromă de propolis, un ton de ceară, dulceaţă din cireşe şi piersici coapte.  

     

    GUST: La gust este onctuos cu note de mijloc din fructe zemoase şi per ansamblu spendide. Aciditatea este medie, de la început până la finalul prelungit cu ultimele tuşe de fructe. Post gust mediu spre lung, din nou, aromat, plăcut.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la meniuri cu carne de porc, dar mai ales pui şi peşte, la grătar sau la cuptor, cu legume (cartofi, morcovi, conopidă).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    Preț normal: 83,30 RON

    Special Price 70,81 RON

    (-12,49 RON)
  • Crama Carastelec - Vinca - Friza Alb 2019 - 0.75L, Alc: 10.5% Crama Carastelec - Vinca - Friza Alb 2019 - 0.75L, Alc: 10.5%

    Crama Carastelec - Vinca - Friza Alb 2019 - 0.75L, Alc: 10.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

     

    VOL. ALC.: 10.5%

     

    VIN ALB DEMISEC. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția a bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.

     

    Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar în 2011, antreprenori români și maghiari au investit în tehnologie nouă și în spații de depozitare, create special pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate.

     

    Aceste condiții, cât și solul bogat în minerale, oferă condiţii propice soiurilor clasice (Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay), din care se obţin vinuri cu profil aromatic fructat, proaspăt, elegant şi rafinat. În aceeași zonă este cultivată Fetească Regală pentru vin petiant şi Riesling de Rhin pentru vin liniștit.

     

     

    ASPECT: Galpen pal, strălucitor, cu perlaj rar.

     

    MIROS: Friza alb este un vin uşor acidulat cu parfum discret de flori, în special salcâm, urmat de fructe (pere şi gutui), inspirate de soiul românesc Fetească Regală.

     

    GUST: Pe papilele gustative, friza continuă să se facă cunoscută prin gustul de fructe exotice, reîmprospătate de aciditatea medie. Post gustul este marcat de o aromă de migdale, ce se potriveşte cu profilul vinului demisec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin proaspăt, recomandat pe mesele cu preparate picante, sushi, brânzeturi proaspete şi tot felul de salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Domeniile Davidescu - Sorginte rose, demisec, 2019 - 0.75 L, Alc: 13% Domeniile Davidescu - Sorginte rose, demisec, 2019 - 0.75 L, Alc: 13%

    Domeniile Davidescu - Sorginte rose, demisec, 2019 - 0.75 L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.

     

    Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.

     

     

    ASPECT: Roz somon, cu nuanțe de petale de trandafir.

     

    MIROS: Zmeură, căpșuni cu note fine florale și arome de grepfrut.

     

    GUST: Proaspăt, fructat și ușor mineral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Lobster și scoici, doradă la grătar cu unt de salvie, creveți la tigaie cu rozmarin, piept de pui în sos Dijon, sushi, fructe de mare.

     

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

     

  • Dassai 23 - Sake Junmai Daiginjo - 0.72L Dassai 23 - Sake Junmai Daiginjo - 0.72L

    Dassai 23 - Sake Junmai Daiginjo - 0.72L

    REGIUNE / ȚARĂ: YAMAGUCHI / JAPONIA

     

    VOL. ALC.: 16%

     

    VIN CLAR SEC. Dassai este unul dintre cele mai cunoscute brand-uri de Sake ale companiei Asahi. În urmă cu 30 de ani bautura sake, produsă de Asahi a încetat să mai fie un produs de succes. Drept urmare, Asahi a construit o fabrică nouă și a creat un brand nou numit Dassai.

     

    În perioada următoare au lansat sortimentele de sake “23”, “39” și “50” (cifrele semnifica gradul de decorticare al orezului si implicit taria produsului). Astfel, brand-ul de sake Dassai a devenit popular atât în Japonia cât și în Europa și America de Nord.

     

    Dassai produce sake în Japonia, în prefectura Yamaguchi, unde se află fabrica de fermentare și utilajele prin care se face decorticarea orezului. Orezul este adus de la ferme de orez din 9 prefecturi diferite, iar producția se face cu rigoarea și tradiția japoneză păstrată de zeci de ani.

     

     

    ASPECT: Clar și limpede.

     

    MIROS: Arome de malț și miere polifloră.

     

    GUST: Cel mai blănd dintre sortimentele de sake Dassai, este obținut printr-o metodă ce acordă mai multă atenție în obținerea unei arome delicate de dulceață din miere, echilibrată de un post gust crocant și clar.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Îl recomandăm la meniuri cu pește, brânză (tofu) și supă japoneză dashi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    423,64 RON
  • Domeniile Davidescu - Sauvignon Blanc & Riesling, 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Domeniile Davidescu - Sauvignon Blanc & Riesling, 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domeniile Davidescu - Sauvignon Blanc & Riesling, 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, RIESLING

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.

     

    Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.

     

     

    ASPECT: Pai cu nuanțe verzui.

     

    MIROS: Coacază, lămâie verde, note minerale, coacază roșie, grepfrut.

     

    GUST: Proaspăt, cu aciditate echilibrată, rotund, fructat și post-gust lung cu nuanțe de piersică albă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Stridii, melci, tartar de somon cu avocado, creveți în sos curry, file de sturion la cuptor, pui crocant.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C

     

     

  • Lechburg - Sauvignon Blanc BIO 2019 -  0.75L, Alc: 13.5% Lechburg - Sauvignon Blanc BIO 2019 -  0.75L, Alc: 13.5%

    Lechburg - Sauvignon Blanc BIO 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul cultivat cu viță de vie de sute de ani. Printre primi care au cultivat vie sunt germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel. Urmașii lor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT: Galben pai cu accente verzui.

     

    MIROS: Strugurii bio din soiul Sauvignon Blanc oferă pentru acest vin un parfum de piersică albă, soc, smochine și flori.

     

    GUST: Odată ce ajunge să cuprindă papilele gustative, acest vin își face simțită latura sălbatică prin prospețimea adusă de aromele vegetale din flori, codițe de viță, ardei verde și soc. Un vin cu aciditate echilibrată, ușor mineral, cu post gust mediu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat alături de mâncăruri pe bază de pește, orez, sparanghel la grătar și supe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Domeniile Davidescu - Rose Rara Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 13% Domeniile Davidescu - Rose Rara Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Domeniile Davidescu - Rose Rara Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: RARĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.

     

    Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.

     

     

    ASPECT: Roze-somon, limpede.

     

    MIROS: Un rose  blând, cu buchet generos de fructe roșii (zmeură, căpșuni), flori și citrice (grepfrut).  

     

    GUST: Proaspăt, fructat și ușor mineral. Post gust mediu spre lung, sec. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin foarte apropiat de preparatele din pește, fructe de mare, piept de pui și salată cu pește, legume și ouă (Niçoise).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

  • Domeniile Davidescu - Viorica & Pinot Grigio 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Domeniile Davidescu - Viorica & Pinot Grigio 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domeniile Davidescu - Viorica & Pinot Grigio 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: VIORICA, PINOT GRIGIO

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.

     

    Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu nuanțe verzui.

     

    MIROS: Viorica se remarcă prin aromele de miere polifloră, flori, fructe (piersică galbenă și pepene galben), alături de mai vechiul bordolez Pinot Grigio, cu parfum ușor floral.

     

    GUST: Cupajul rămâne dominat de soiul Viorica, proaspăt, floral, ușor acidulat, cu post gust lung, fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin răcoritor pentru mâncăruri cu carne albă, pește, stridii, melci, tartar de somon cu avocado, creveți în sos curry, file de sturion, la cuptor, escalop fraged de vită.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

  • Vinopera - Bervini 1955 - Prosecco BIO Vegan Organic - 0.75L, Alc: 11% Vinopera - Bervini 1955 - Prosecco BIO Vegan Organic - 0.75L, Alc: 11%

    Vinopera - Bervini 1955 - Prosecco BIO Vegan Organic - 0.75L, Alc: 11%

    REGIUNE / ȚARA: FRIULI - VENEȚIA GIULIA  /  ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GLERA

     

    VOL. ALC.:  11%

     

    VIN SPUMANT EXTRA SEC. Antonio Bergamo a înfiinţat societatea Bervini în 1955, în oraşul italian Bergamo, şi a început să comercializeze prosecco neîmbuteliat, restaurantelor şi stabilimentelor în regim hotelier. Odată cu trecerea anilor, familia din Bergamo şi-a achizionat propria distilerie, instalaţii moderne pentru producţia vinului spumant şi propria linie de îmbuteliere.

     

    Aflaţi la a treia generaţie, descendenţii lui Antonio Bergamo se îngrijesc de producţia unui prosecco din struguri Glera, crescuţi în provincia Pordenone din regiunea autonomă Friuli - Veneția Giulia.

     

     

    ASPECT: Un vin spumant de culoare galben pal, limpede, aşezat, trădat doar de micile bule efervescente ce se ridică la suprafaţă datorită îmbogăţirii cu dioxid de carbon.

     

    MIROS: Bervini are un buchet timid, de aceea este necesar să fim aproape de licoare pentru a sesiza buchetul delicat de mere şi piersici.

     

    GUST: Pentru acest prosecco este folosită metoda Charmat, de fermentare în rezervoare din oţel inoxidabil. O fermentare secundară, timp de 40 de zile, la temperatura de 16 ºC, permite vinului să îşi păstreze un gust proaspăt, fructat, cu aciditate plăcută.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un prosecco bio este binevenit înainte de masă, în postura de aperitiv, sau servit alături de meniuri bogate în pui, peşte şi crustacee.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8 ºC

     

Grilă Listă