Alte soiuri

Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

 1. Crama / Brand: Achaval Ferrer Eliminare
 • Achaval Ferrer - Malbec Mendoza rojo 2015 - 0.75L, Alc: 14.5% Achaval Ferrer - Malbec Mendoza rojo 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%

  Achaval Ferrer - Malbec Mendoza rojo 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2015

   

  REGIUNE / ȚARĂ:  MENDOZA  / ARGENTINA

   

  SOIUL / SOIURILE: MALBEC

   

  VOL. ALC.: 14.5%

   

  VIN ROȘU SEC. Achaval Ferre este un producător de vinuri din Argentina, regiunea Mendoza. Brand-ul a fost creat de oenologul argentinian Santiago Achával, în 1998. Vinurile Achaval Ferrer sunt produse pe patru podgorii din regiunea Mendoza (Mirador, Bella Vista, Altamira şi Diamante).

   

  Producţia vinurilor în Mendoza este realizată din struguri cultivaţi în vii crescute bilogic, fără mari intervenţii din partea omului. Unele dintre cele mai pretenţioase culturi sunt cele vechi, chiar antice, cu performanţă scăzută, însă protejate ca adevărate monumente ale naturii. Viile bătrâne cât şi cele tinere sunt expuse excelent la lumina soarelui pe colinele aflate aproape de râurile Mendoza şi Tupungato, la 1000 de metri deasupra nivelului mării. Solul bogat cu compoziţie, ce diferă de la o podgorie la alta, asigură nutrienţi, apă şi multe alte elemente naturale, esenţiale pentru vinificarea strugurilor în licori soptuoase şi opulente caracteristice Lumii Noi.

   

  Încă de înfiinţarea cramei şi pivniţei, filosofia şi stilul de producţie a vinurilor Achaval Ferrer au fost puternic influenţate de oenologul italian Robert Cipresso. Vinurile Achaval Ferrer sunt produse din vinificarea soiuri locale (Malbec) şi soiuri franceze (Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot), exclusiv în roşu, monosoi şi cupaj.

   

   

  ASPECT: Roşu-rubiniu, deschis, fermecător şi limpede, cu un efect elegant de constrast cu eticheta albă a producătorului argentinian.

   

  MIROS: Din podgoria Pendriel din Mendoza, argentinienii au făurit timp de 9 luni în butoi din stejar un vin cu un buchet diferite de cele populare pe plaiurile noastre, fie ele şi din Europa de Vest. Mure, zmeură şi violete proaspete deschid pofta de aduce vinul mai aproape şi a gusta cu nesaţ.

   

  GUST: Fructele şi florile sunt încadrate cu răbdare de un fundal cu notă minerală. Apoi vinul reaminteşte de Lumea Veche prin tanin uşor onctuos, ca un ulei de măsline virgin, care aduce totul către un final lung.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin de Malbec este potrivit la mese cu carne de porc, vită, pui la grătar cu ierburi aromate, cârnaţi condimentaţi, piet de raţă, sau pizza cu multă brânză.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16  - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potenţial de învechire la sticlă de 2 până la 10 ani).

   

  99,96 RON
Grilă Listă