Alte soiuri

Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

 1. Crama / Brand: Casa Olteanu Eliminare
 • Casa Olteanu - Gramma Feteasca Alba 2018 - 0.75L Casa Olteanu - Gramma Feteasca Alba 2018 - 0.75L

  Casa Olteanu - Gramma Feteasca Alba 2018 - 0.75L

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: IAȘI - MOLDOVA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ

   

  VOL. ALC.: 12.4%

   

  VIN ALB SEC. În 1992, familia Olteanu a primit moștenire un lot de pământ cu viță de vie, aflat în apropiere de Iași. Membrii familiei Olteanu au primit proprietatea și au început să lucreze la proiectul de suflet pentru primele vinuri Gramma. Astfel, în anul 2005, familia Olteanu a continuat efortul de a lucra și extinde afacerea prin accesarea unor fonduri, formarea unei echipe pentru o cramă și consiliere pe partea de tehnologie.

   

  În 2007, lângă cele 60 de hectare de vie, cu trei soiuri: Aligoté, Fetească Regală şi Fetească Albă, au început construcția cramei și dotarea cu echipamentele necesare. Anul 2010 a adus primele vinuri comercializate de Gramma din cele trei soiuri, iar din 2012 au încheiat un parteneriat de export al vinurilor Gramma pe piața din Japonia.

   

  Vinurile Gramma sunt apreciate și populare pentru complexitatea și caracterul select, ce învită la descoperire, devin o sursă de inspirație și pornesc acele conversații care aduc la suprafață caracterul omului și claritatea sentimentelor sale.

   

   

  ASPECT: Verde gălbui cu reflexii aurii.

   

  MIROS: Un vin cu parfum din note proaspete și delicate de fructe și miere.

   

  GUST: Se păstrează prospețimea din fructe albe și exotice, coapte, însoțite de notele dulci de miere, dominate instant de gustul sec și o aciditate plăcută.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Împrospătează simțurile la mese cu carne de vânat, ciuperci (hribi), preparate cu sos alb, brânzeturi fermentate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

 • Casa Olteanu - Aligote eticheta H.M.2018 - 0.75L Casa Olteanu - Aligote eticheta H.M.2018 - 0.75L

  Casa Olteanu - Aligote eticheta H.M.2018 - 0.75L

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: IAȘI – MOLDOVA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB SEC. În 1992, familia Olteanu a primit moștenire un lot de pământ cu viță de vie, aflat în apropiere de Iași. Aşa a început povestea vinului pentru Gramma. În anul 2005, familia Olteanu a continuat efortul de a lucra și extinde afacerea prin accesarea unor fonduri, formarea unei echipe pentru o cramă și consiliere pe partea de tehnologie.

   

  În 2007, lângă cele 60 de hectare de vie, cu trei soiuri: Aligoté, Fetească Regală şi Fetească Albă, au început construcția cramei și dotarea cu echipamentele necesare. Anul 2010 a adus primele vinuri comercializate de crama Gramma din cele trei soiuri, iar în 2012 au realizat primul export pe piața din Japonia.

   

  Vinurile Gramma sunt apreciate și populare pentru complexitatea și caracterul select, ce învită la descoperire, devin o sursă de inspirație și pornesc acele conversații care aduc la suprafață caracterul omului și claritatea sentimentelor sale.

   

   

  ASPECT: Verde gălbui, strălucitor, cu perlaj uşor.

   

  MIROS: Un vin cu spirit de artist: jovial, energic şi plăcut prin parfumul proaspăt de flori şi vegetale. 

   

  GUST: La gust pătrundem în adâncimea vinului, oferită de flori şi citrice, uşor dulci şi amărui, în echilibrul ce deschide caracterul uman, aduce inspiraţie pentru voie bună şi cele mai interesante subiecte de discuţie.  

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Arta conversaţiei devine mai uşoară alături de preparate rafinate pe bază de peşte, brânzeturi fermentate, sau ciuperci. Acest vin este potivit şi alături de meniuri ceva mai consistente din carne de miel, sau porc, în sosuri albe.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

Grilă Listă