Alte soiuri

Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

 1. Tip strugure: Riesling de Rhein Eliminare
 • Gitana - Premium - Manastirea Riesling 2017 - 0.75L, Alc: 13.5% Gitana - Premium - Manastirea Riesling 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Gitana - Premium - Manastirea Riesling 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

   

  SOIUL / SOIURILE: RIESLING DE RIN

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ALB SEC. Republica Moldova este cunoscută de zeci de ani pentru calitatea și tradiția urmată în procesele de cultivare a strugurilor, recoltă, vinificație și mai ales maturare. Înainte de a deveni crama producătorului Gitana, spațiul actual a fost în proprietatea statului, în perioada comunistă. Începând cu anul 1953, vinaria și crama Țiganca din satul Plopi, a oferit vinuri de calitate excepțională, apreciate în Republica Moldova și peste hotare.

   

  În 1999, familia Dulgher a cumpărat vinăria și crama Țiganca, a extins plantațiile de viță cu soiuri diferite (până la 360 de hectare), a creat brand-ul Gitana și a oferit publicului primele serii de vinuri tradiționale. Brand-ul Gitana adus din nou faimă și apreciere pentru vinurile din Republica Moldova, prin exporturile în state din Europa și Asia.

   

  Înspirat de un lăcaș sfânt numit Rohrbach unde era produs vin în urmă cu mult timp, echipa Gitana a decis să cultive Riesling de Rin pe o tarla separată de 5 hectare în satul Romanovca, în apropiere de ruinele mânăstirii. Vinul din lotul separat cu soi Riesling este denumit ‘Mânăstirea’, și se remarcă prin gustul prospăt, fructat și mineral.

   

   

  ASPECT: Galben pal, cristalin.

   

  MIROS: Mânăstirea este un vin de Riesling, cu parfum intens de struguri copți, miere, piersică, coajă de lămâie, fân proaspăt cosit și aromă de vegetale (flori de câmp).

   

  GUST: Mai mult vegetal decât fructat, intens și mineral. Este prezent și un amestec final de sare cu iod.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor mineral este potrivit la meniuri cu pâté / foie gras, ton, cod, sau alt pește gătit în sos condimentat, fructe de mare, scoici, sau la orice rețetă de sushi.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

   

  96,19 RON
 • Lechburg - Riesling de Rhin BIO 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Lechburg - Riesling de Rhin BIO 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Lechburg - Riesling de Rhin BIO 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: RIESLING DE RHIN

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ALB SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul pe care s-au stabilit germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel, aflat între granițele unei germanii medievale. Urmașii germanilor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

   

  În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

  În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

   

   

  ASPECT: Galben deschis cu reflexii verzui.

   

  MIROS: Vinul din soi Riesling, al anului 2017, este parfumat de fructe galbene, coapte, caise, piersici și aromă selectă de ceai verde.

   

  GUST: Proaspăt și revigorant prin aromele de fructe, completate de o esență delicată de ceai verde, ce pare infuzat în licoarea produsă de transilvăneni pe domeniul din Lechința.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Aduce pofta de mâncare pe post de aperitiv, sau întreține atmosfera și improspătează papilele la mese cu carne albă (pui, gaină, curcan), paté din ficat de pasăre, fructe de mare și brânzeturi proaspete.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

Grilă Listă