Alte soiuri

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru
  • Luigi Tacchino - Barbera del Monferrato, rosso, Albarola 2009 - 0,75L, Alc: 14% Luigi Tacchino - Barbera del Monferrato, rosso, Albarola 2009 - 0,75L, Alc: 14%
    -35%

    Luigi Tacchino - Barbera del Monferrato, rosso, Albarola 2009 - 0,75L, Alc: 14%

    PRODUCATOR / PODGORIE: LUIGI TACCHINO
    ANUL DE RECOLTA: 2009
    REGIUNE / TARA: D.O.C. / PIEMONTE / ITALIA
    SOIUL / SOIURILE: BARBERA

    VOL. ALC.: 13%

    VIN ROSU SEC.

    ASPECT: Are o culoare mata, usor terna, de o nuanta de un rosu rubiniu cu note de grena.

    MIROS: De o intensitate relativ ridicata, foarte bogat fructata (prune, afine, dude negre, coacaze si mure), delicat lemnoasa si vegetala, completate cu arome subtile mineral.

    GUST: De o corpolenta medie, cu o aciditate usor ridicata, proaspata si fructata; confirma paleta aromatica fructata identificata prin miros, intreg spectru de fructe amintite si cel al aromelor vegetale si minerale. Gustul final este relativ lung, usor astringent, savuros si delicat dulceag. Un vin lejer si echilibrat.

    ASOCIERE CULINARA: Langa carne de porc, vita sau miel, pe grill sau pe gratar insotite de sosuri vanatoresti, sosuri brune sau pe baza de trufe acolo unde este cazul (mici, cotlete de berbecut, pastrama de oaie, ceafa de porc, ficatei si legume frigarui, carnati cruzi, neafumati, pregatiti pe gratar), carne de pasare la rotisor, sau mezeluri din carne de porc, curcan, oaie si capra: carnati de Plescoi, babic, salam de vara, salam de Sibiu, carnati uscati, crenvusti de Brad din carne de oaie si capra.

    TEMP. DE SERVIRE: 16-18º C (Nu se recomanda decantarea)

    Preț normal: 75,20 RON

    Special Price 49,13 RON

    (-26,07 RON)
  • Lechburg - Gewurztraminer alb 2018 - 0.75L, Alc: 15% Lechburg - Gewurztraminer alb 2018 - 0.75L, Alc: 15%

    Lechburg - Gewurztraminer alb 2018 - 0.75L, Alc: 15%

    CULOARE: Galben pai cu reflexii aurii.

    MIROS: Scortisoara, trandafir, cuisoare, coaja de portocala.

    GUST: Este un vin corpolent, amplu cu un placut gust persistent de mirodenii.

    ASOCIERE CULINARA: Peste, crustacee, bucătărie asiatica, branzeturi de capra, pui cu curry, strudel cu mere.

    TEMPERATURA DE SERVIRE: 10-12 °C.
  • Balla Geza - Cadarca 2017 - 0.75L, Alc: 13% Balla Geza - Cadarca 2017 - 0.75L, Alc: 13%
  • D. Bogdan - Muscat Ottonel Demidulce 2018 - 0.75L, Alc: 13% D. Bogdan - Muscat Ottonel Demidulce 2018 - 0.75L, Alc: 13%
  • Issa - Riesling de Rin 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Issa - Riesling de Rin 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%
  • Jidvei - Pinot Gris 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5% Jidvei - Pinot Gris 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5%

    Jidvei - Pinot Gris 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TÂRNAVE – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIS

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB DEMISEC. Vinurile Jidvei din de valea Târnavei își au originile, departe în trecut, atunci când zona era stăpânită de geto-daci și de romani. În timpul tuturor evenimentelor istorice, atestări documentare din Evul Mediu, dovedesc existența culturilor de viță de vie și atestă Transilvania ca Weinland (Țara vinului), în anul 1200. Domnitorul Ștefan cel Mare, primește în 1489 culturi de viță de vie de la Regele Matei Corvin, iar în 1624 este finalizat castelul de la Cetatea de Baltă.

     

    Istoria recentă și detaliată începe în 1949, odată cu înființarea primei societăți viticole Jidvei, deținută de Stat. După privatizarea din 1999 și înființarea actualei companii, Jidvei s-a dezvoltat considerabil: compania a investit în culturi, tehnologie, a lansat 7 game noi de vinuri monosoi și cupaj și a devenit cel mai mare producător din România.

     

    Vinul alb de Jidvei - Pinot Gris 20018, face parte din gama Grigorescu, creată în 2008. Vinurile albe și rose, bogate în arome, nobile și pure, i-au inspirat pe cei din echipa Jidvei să le onoreze cu etichete ce reproduc picturile artistului român Nicolae Grigorescu. Aceste vinuri, chiar dacă sunt obținute din soiuri cu origini străine, sunt crescute pe pământ românesc, lucrate de români și apreciate de români, care doresc un vin pur și simplu așa cum este spiritul artei prin care pictorul Grigorescu ne înfățișează lumea sa, demult dispărută. 

     

     

    ASPECT: Galben auriu. Pe eticheta se află o reproducere după tabloul "Pescarița la Granville", pictată de Nicolae Grigorescu în anul 1884, pe când se afla într-o călătorie în nord vestul Franței, regiunea Normandia, în localitatea Granville.

     

    MIROS: Soiul Pinot Gris ne oferă note de fructate proaspăt culese și note blânde de citrice verzi.

     

    GUST: Acest vin are un parfum de piersici galbene și lămâi ce par a fi proaspăt culese și aduse în coșul pescăriței din Granville. Aromele sunt păstrate de o aciditate medie, ce oferă și un post gust lung, demisec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit pentru preparate de la Marea Mediterană, dar și pentru cele de la Marea Neagră: orice aveți poftă de gătit cu carne albă, paste, sau pește.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 5 - 15°C

     

  • Balla Geza - Stone Wine - Cadarca 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Balla Geza - Stone Wine - Cadarca 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Balla Geza - Stone Wine - Cadarca 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

     

    SOIUL / SOIURILE: CĂDARCĂ

     

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, uitată în secolul XX-lea, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. ing Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția de vin și promovarea sortimentelor din mono soi și cupaj, cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.

     

    Echipa din spatele brand-ului Balla Geza păstrează vinurile de pe 120 de hectare de vie, în budane din stejar și barique-uri pentru vinurile roșii și rezervoare din oțel inoxidabil pentru vinurile albe, montate în pivniță. În total, pivnița are o capacitate de 8000 de hectolitri.

     

    Cădarca este un soi românesc vechi și unul dintre cele 12 soiuri fermentate cu drojdii naturale. Tehnologia modernă întâlnește tradiția și originalitatea vinurilor, iar rezultatul este măsurat în cantități mari de vin, proaspăt, tânăr, maturat în sticlă sau în stejar, pentru toți cei care doresc un vin transilvănean.

     

     

    ASPECT: Rubiniu strălucitor.

     

    MIROS: Balla Geza ne oferă un vin monosoi din Cădarcă, bogat în arome proaspete de fructe negre și condimente.  

     

    GUST: Fructe roșii coapte, cireșe negre, lemn dulce, cuișoare și vanilie cu taninuri fine. Finish lung și complex cu arome recurente de condimente și fructe, caracteristice soiului Cădarca. Vin maturat timp de doi ani în butoaie din steja, vechi și noi.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit în compania preparatelor din carne de porc condimentate, carne vită și curcan.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 16°C

     

  • Balla Geza - Stone Wine - Fet.N + Cab. Franc 2016 - 0.75 L, Alc: 14.5% Balla Geza - Stone Wine - Fet.N + Cab. Franc 2016 - 0.75 L, Alc: 14.5%

    Balla Geza - Stone Wine - Fet.N + Cab. Franc 2016 - 0.75 L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, uitată în secolul XX-lea, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. ing Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția de vin și promovarea sortimentelor din mono soi și cupaj, cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.

     

    Echipa din spatele brand-ului Balla Geza păstrează vinurile de pe 120 de hectare de vie, în budane din stejar și barique-uri pentru vinurile roșii și rezervoare din oțel inoxidabil pentru vinurile albe, montate în pivniță. În total, pivnița are o capacitate de 8000 de hectolitri.

     

    Balla Geza a avut inspirația de a crea un vin cu ADN românesc și francez, o înfrățire a soiurilor Fetească Neagră și Cabernet Franc favorizată și pâmânt, de timp și de oameni. Vinul este un cupaj cu personalitate tânără și vibrantă adusă de fructe și condimente. 

     

     

    ASPECT: Roșu opac.

     

    MIROS: Fructat și elegant cu note complexe de vanilie și condimente.

     

    GUST: Cald pe bolta palatină. Elegant mulțumită prunelor aduse de Feteasca Regală, tineresc și doar puțin efervescent datorită soiului Cabernet Franc. Un vin complex cu finish lung, aromat, ce își merită aprecierile din plin. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Carne de vită sau miel la grătar, gulaş de porc mistreţ cu ardei copţi şi mămăligă, rață la cuptor cu glazură, prepeliţe la cuptor. Delicios la un desert din lavacake de ciocolată neagră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C (Potențial de maturare de 10 până la 15 ani. Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

  • Basilescu - Eclipse - Roze 2017 - 0.75L, Alc: 13.2% Basilescu - Eclipse - Roze 2017 - 0.75L, Alc: 13.2%

    Basilescu - Eclipse - Roze 2017 - 0.75L, Alc: 13.2%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BURGUND MARE

     

     

    VOL. ALC.: 13.2%

     

    Nicolae Basilescu, născut la Urlaţi în 1860 este o personalitate marcantă a secolului al XIX-lea. În perioada interbelică, Nicolae Basilescu a cumpărat fabrica de bere din Bucureștii Noi pentru a produce șampanie, a colaborat cu producătorul Maison de Champaigne St. Marceaux & Co și restaurantul Capșa.

     

    Activitatea familiei Basilescu a fost întreruptă în 1949, odată cu privatizarea domeniilor sale de către regimul comunist. După anul 2003, familia Basilescu a recuperat o parte din proprietățile vechi, iar în 2008 a început să producă din nou vinuri de calitate excepțională, tradiționale, cu identitate unică și iz interbelic.

     

    Terroir-ul din Dealu Mare, cultivat de sute de ani cu viță de vie, este format din sol brun-roșcat, cu argile roșii, marne și nisipuri fine, roșcate ce alternează cu straturile de nisip solidificat. Solul conține oxid de fier, benefic pentu vița de vie a soiurilor de struguri roșii, străine și autohtone, din care se obțin cele mai bune vinuri monosoi și cupaj.

     

     

    VIN ROSE DEMISEC. Nicolae Basilescu, născut la Urlaţi în 1860 este o personalitate marcantă a secolului al XIX-lea. În perioada interbelică, Nicolae Basilescu a cumpărat fabrica de bere din Bucureștii Noi pentru a produce șampanie, a colaborat cu producătorul Maison de Champaigne St. Marceaux & Co și restaurantul Capșa.

     

    Activitatea familiei Basilescu se este întreruptă în 1949, odată cu privatizarea domeniilor sale de către regimul comunist. După anul 2003, familia Basilescu a recuperat o parte din proprietățile vechi, iar în 2008 a început să producă din nou vinuri de calitate excepțională, cu respectarea tradiției și spiritului interbelic de odinioară.

     

    Terroir-ul din Dealu Mare, cultivat de sute de ani cu viță de vie, este format din sol brun-roșcat, cu argile roșii, marne și nisipuri fine roșcate ce alternează cu straturile de nisip solidificat. Solul conține oxid de fier, benefic pentu vița de vie a soiurilor de struguri roșii, străine și autohtone, din care se obțin cele mai bune vinuri monosoi și cupaj.

     

     

    ASPECT: Eclipse rose este obținut din soiul Burgund mare vinificat după stilul vinurilor albe, proces ce îi oferă culoare roz pal, cu nuanțe aurii și luciu clar, prietenos și atrăgător.

     

    MIROS: Tonul de rose și schița conacului Basilescu, desenat pe etichetă, atrage orice pasionat de vinuri pentru simți buchetul cu note fructe și flori dintr-o grădină de vară, cu umbră și liniște.

     

    GUST: Ușor mineral și acid. Revin aromele de fructe – sunt cireșe albe, coapte și proaspete cu note subtile din flori de cireș.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin răcoritor, ce potolește setea și stimulează papilele la o masă cu frigărui de pui și legume coapte, piept de curcan cu legume, rumenit la cuptor, sau o gustare cu brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE:  5 - 10°C

     

  • Basilescu - Eclipse - Tamaioasa Romaneasca, demidulce 2018 - 0.75L, Alc: 13.4% Basilescu - Eclipse - Tamaioasa Romaneasca, demidulce 2018 - 0.75L, Alc: 13.4%

    Basilescu - Eclipse - Tamaioasa Romaneasca, demidulce 2018 - 0.75L, Alc: 13.4%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

     

    VOL. ALC.: 13.4%

     

    VIN ALB DEMIDULCE. Nicolae Basilescu, născut la Urlaţi în 1860 este o personalitate marcantă a secolului al XIX-lea. În perioada interbelică, Nicolae Basilescu a cumpărat fabrica de bere din Bucureștii Noi pentru a produce șampanie, a colaborat cu producătorul Maison de Champaigne St. Marceaux & Co și restaurantul Capșa.

     

    Afacerile familiei Basilescu au fost întrerupte în 1949, odată cu privatizarea domeniilor și fabricilor de către regimul comunist. După anul 2003, familia Basilescu a recuperat o parte din proprietățile vechi, iar în 2008 a început să producă din nou vinuri de calitate excepțională, tradiționale, cu identitate unică și iz interbelic.

     

    Crama Basilescu deține două podgorii (Dealu Mare și Pietroasa), cultivate cu soiuri românești (Fetească Neagră, Fetească Albă, Busuioacă de Bohotin, Tămâioasă Romănească) și soiuri populare în Europa Centrală (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Chardonnay).

     

     

    ASPECT: Galben pai.

     

    MIROS: Tămâioasa Românească este un soi ce oferă vinului un buchet dulce natural, diversificat de crama Basilescu cu nuanțe plăcute de vanilie și tonuri zburdalnice de mosc.

     

    GUST: Se simte pentru prima dată aroma de citrice și vanilie, ce oferă impresia că fost aleasă cu măsură, pentru a onora cu stil și finețe, un soi românesc neprețuit.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin cu spirit ludic, voios, capabil să tempereze subiectele picante și preparatele condimentate. Potrivit la multe tipuri de desert și salate de fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 5 - 7°C

     

  • Basilescu - Epoque - Feteasca Neagra, demisec 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Basilescu - Epoque - Feteasca Neagra, demisec 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Basilescu - Epoque - Feteasca Neagra, demisec 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU DEMISEC. Nicolae Basilescu, născut la Urlaţi în 1860 este o personalitate marcantă a secolului al XIX-lea. În perioada interbelică, Nicolae Basilescu a cumpărat fabrica de bere din Bucureștii Noi pentru a produce șampanie, a colaborat cu producătorul Maison de Champaigne St. Marceaux & Co și restaurantul Capșa.

     

    Activitatea familiei Basilescu a fost întreruptă în 1949, odată cu privatizarea domeniilor de către regimul comunist. După anul 2003, familia Basilescu a recuperat o parte din proprietățile vechi, iar în 2008 a început să producă din nou vinuri de calitate excepțională, cu respectarea tradiției și spiritului interbelic de odinioară.

     

    Terroir-ul din Dealu Mare, cultivat de sute de ani cu viță de vie, este format din sol brun-roșcat, cu argile roșii, marne și nisipuri fine roșcate ce alternează cu straturile de nisip solidificat. Solul conține oxid de fier, benefic pentu vița de vie a soiurilor de struguri roșii, străine și autohtone, din care se obțin cele mai bune vinuri monosoi și cupaj.

     

     

    ASPECT: Roșu opac.

     

    MIROS: Fructat cu note de piele. Puțin înțepător, dar plăcut.

     

    GUST: Fructe roșii și negre amestestate în arome amestecate de fructe roșii de livadă și fructe negre (mure, prune sau vişine negre), cu un ton subtil de condimente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați această Fetească Neagră, alături de file de vită la tigaie, prepeliţe la cuptor cu un sos de vin roşu, cocoș cu vin clasic, Ratatouille clasic, sau paste.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

     

  • Basilescu - Epoque - Tamaioasa Romaneasca, demidulce 2018 - 0.75L, Alc: 13.4% Basilescu - Epoque - Tamaioasa Romaneasca, demidulce 2018 - 0.75L, Alc: 13.4%

    Basilescu - Epoque - Tamaioasa Romaneasca, demidulce 2018 - 0.75L, Alc: 13.4%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 13.4%

     

    VIN ALB DEMIDULCE. Nicolae Basilescu, născut la Urlaţi în 1860 este o personalitate marcantă a secolului al XIX-lea. În perioada interbelică, Nicolae Basilescu a cumpărat fabrica de bere din Bucureștii Noi pentru a produce șampanie, a colaborat cu producătorul Maison de Champaigne St. Marceaux & Co și restaurantul Capșa.

     

    Afacerile familiei Basilescu au fost întrerupte în 1949, odată cu privatizarea domeniilor și fabricilor de către regimul comunist. După anul 2003, familia Basilescu a recuperat o parte din proprietățile vechi, iar în 2008 a început să producă din nou vinuri de calitate excepțională, cu respectarea tradiției și spiritului interbelic de odinioară.

     

    Crama Basilescu deține două podgorii (Dealu Mare și Pietroasa), cultivate cu soiuri românești (Fetească Neagră, Fetească Albă, Busuioacă de Bohotin, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în Europa Centrală (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Chardonnay).

     

     

    ASPECT: Galben pai.

     

    MIROS: Tămâioasa Românească este un soi ce oferă vinului un buchet dulce natural, diversificat de crama Basilescu cu note de fructe, flori de tei și salcâm.

     

    GUST: Parada aromelor este deschisă de citrice, iar dulceața strugurilor se amestecă cu notele de vanilie pentru a forma note de patiserie: o prăjitură cu lămâie, sau poate o tartă cu fructe și blat aromat de vanilie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin fructat, capabil să tempereze pofta de băuturi dulci. Potrivit la multe tipuri de desert și salate de fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 9 - 12°C

     

  • Basilescu - Ingeri din micul Paris - Busuioaca de Bohotin, 2017 - 0.5L, Alc: 13.5% Basilescu - Ingeri din micul Paris - Busuioaca de Bohotin, 2017 - 0.5L, Alc: 13.5%

    Basilescu - Ingeri din micul Paris - Busuioaca de Bohotin, 2017 - 0.5L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE DEMIDULCE. Nicolae Basilescu este o personalitate marcantă a secolului al XIX-lea. În perioada interbelică, Nicolae Basilescu a cumpărat fabrica de bere din Bucureștii Noi pentru a produce șampanie, a colaborat cu producătorul Maison de Champaigne St. Marceaux & Co și restaurantul Capșa.

     

    Afacerile familiei Basilescu au fost întrerupte în 1949, odată cu privatizarea domeniilor și fabricilor de către regimul comunist. După anul 2003, familia Basilescu a recuperat o parte din proprietățile vechi, iar în 2008 a început să producă din nou vinuri de calitate excepțională, cu respectarea tradiției și spiritului interbelic de odinioară.

     

    Crama Basilescu deține două podgorii (Dealu Mare și Pietroasa), cultivate cu soiuri românești și soiuri populare în Europa Centrală. Terroir-ul din Dealu Mare, cultivat de sute de ani cu viță de vie, este format din sol brun-roșcat, cu argile roșii, marne și nisipuri fine roșcate ce alternează cu straturile de nisip solidificat. Solul conține oxid de fier, benefic pentu vița de vie a soiurilor de struguri roșii, din care se obțin cele mai bune vinuri monosoi și cupaj.

     

     

    ASPECT: Roz-foaie de ceapă cu nuanțe violet.

     

    MIROS: În Busuioaca de Bohotin regăsim cele mai fine miresme ale naturii, aduse din livezi și grădini mari, îngrijite de mâini harnice. Vinul oferă arome florale și fructate - o dulceață din petale de trandafir, căpșuni, fragi, caise, pepene roșu și puțin busioc.

     

    GUST: Esențele naturii se regăsesc în gustul strugurilor cultivați în 2016. Vinul oferă arome de fructe roșii, fructe de livadă, coapte bine, ceva citrice, flori de salcăm și caprifoi. Vinul este dulce din zahărul rămas din fermentare, dar și dintr-o miere ce pare fi rezultată din florile pomilor din împrejurimi.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin fructat, capabil să tempereze pofta de băuturi dulci. Potrivit la multe tipuri de desert și salate de fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 10°C

     

  • Basilescu - Ingeri din micul Paris - Feteasca Alba 2018 - 0.75L, Alc: 13.6% Basilescu - Ingeri din micul Paris - Feteasca Alba 2018 - 0.75L, Alc: 13.6%

    Basilescu - Ingeri din micul Paris - Feteasca Alba 2018 - 0.75L, Alc: 13.6%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ

     

     

    VOL. ALC.: 13.6%

     

    VIN ALB SEC. Nicolae Basilescu este o personalitate marcantă a secolului al XIX-lea. În perioada interbelică, fondatorul cramei din Urlați, a cumpărat fabrica de bere din Bucureștii Noi pentru a produce șampanie, a colaborat cu producătorul Maison de Champaigne St. Marceaux & Co și restaurantul Capșa.

     

    Afacerile familiei Basilescu au fost întrerupte în 1949, odată cu privatizarea domeniilor și fabricilor de către regimul comunist. După anul 2003, familia Basilescu a recuperat o parte din proprietățile vechi, iar în 2008 a început să producă din nou vinuri de calitate excepțională, tradiționale, cu identitate unică și iz interbelic.

     

    Crama Basilescu deține două podgorii (Dealu Mare și Pietroasa), cultivate cu soiuri românești și soiuri populare în Europa Centrală. Terroir-ul din Dealu Mare, cultivat de sute de ani cu viță de vie, este format din sol brun-roșcat, cu argile roșii, marne și nisipuri fine roșcate ce alternează cu straturile de nisip solidificat.

     

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Fetească Albă aduce acel miros de verdeață și viță de vie, vanilie și alune.

     

    GUST: Gust persistent de struguri albi, fructat, floral, ușor vegetal. cu tonuri de migdale.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Trezește simțurile și pregătește papilele pentru preparate din carne albă, fructe de mare, peste, salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C

     

  • Basilescu - Ingeri din micul Paris - roze 2017 - 0.75L, Alc: 13.8% Basilescu - Ingeri din micul Paris - roze 2017 - 0.75L, Alc: 13.8%

    Basilescu - Ingeri din micul Paris - roze 2017 - 0.75L, Alc: 13.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

     

    VOL. ALC.: 13.8%

     

    VIN ROSE SEC. Nicolae Basilescu este o personalitate marcantă a secolului al XIX-lea. În perioada interbelică, fondatorul cramei din Urlați, a cumpărat fabrica de bere din Bucureștii Noi pentru a produce șampanie, a colaborat cu producătorul Maison de Champaigne St. Marceaux & Co și restaurantul Capșa.

     

    Afacerile familiei Basilescu au fost întrerupte în 1949, odată cu privatizarea domeniilor și fabricilor de către regimul comunist. După anul 2003, familia Basilescu a recuperat o parte din proprietățile vechi, iar în 2008 a început să producă din nou vinuri de calitate excepțională, tradiționale, cu identitate unică și iz interbelic.

     

    Crama Basilescu deține două podgorii (Dealu Mare și Pietroasa), cultivate cu soiuri românești și soiuri populare în Europa Centrală. Terroir-ul din Dealu Mare, cultivat de sute de ani cu viță de vie, este format din sol brun-roșcat, cu argile roșii, marne și nisipuri fine roșcate ce alternează cu straturile de nisip solidificat.

     

     

    ASPECT: Roz închis

     

    MIROS: În Fetească Neagră regăsim cele mai fine miresme ale naturii, aduse din livezi și grădini mari, îngrijite de mâini harnice. Vinul oferă arome fructate, florale și vegetale - esență din petale de trandafir și ardei gras, scăldat de roua dimineții.

     

    GUST: Vinificarea acestui soi roz este realizată cu tehnologia folosită în cazul soiurilor albe. Cu toate acestea, se păstrează taninurile specifice vinurilor roșii, cu fructozitatea si prospețimea vinurilor albe. Sunt prezente și arome atenuate de condimente, rămase din maturarea în bariq-uri din stejar.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit în compania preparatelor din carne albă: ruladă de curcan cu omletă și verdeață, piccata din piept de pui, frigarui din piept de pui, porc în crustă de condimente, brânzeturi proaspete, brânzeturi cu mucegai și deserturi cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7 -12°C

     

  • D. Bogdan - Organic Muscat Ottonel 2017 - 0.75 L, Alc: 13% D. Bogdan - Organic Muscat Ottonel 2017 - 0.75 L, Alc: 13%
  • Basilescu - Ingeri din micul Paris - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13.2% Basilescu - Ingeri din micul Paris - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13.2%
  • Mosia Tohani - Special Reserve Feteasca Alba 2018 - 0.75L, Alc: 13% Mosia Tohani - Special Reserve Feteasca Alba 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Mosia Tohani - Special Reserve Feteasca Alba 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ

     

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB DEMISEC. Tohaniul este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    Vinul de Fetească Albă este dedicat viei din Dealu Mare, armonizată cu ciclurile naturii, roditoare, necuvântătoare și însuflețită de oamenii pasionați de la Tohani. Licoarea obținută din fructul viei este oferită tuturor într-o sticlă cu etichetă creată de artistul român Ciprian Vrabie.

     

     

    ASPECT: Pe eticheta gamei se află o “transpunere artistica a simbolului universal al devenirii și al evoluției, într-o compoziție de autor“. În contrast cu eticheta este vinul  de Fetească Albă de culoare galben pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Aromă proaspătă și revigorantă din florile viței de vie, completată de agrișe și zarzăre.

     

    GUST: Suculent și vioi, ca o dimineață de vară petrecută în livada cu pomi fructiferi. Aromele de caise și cireșe albe, suculente, sunt însoțite cu veselie de citrice, pere și struguri proaspăt zdrobiți. Finish lung și elegant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin din reserva specială potrivit pentru mese speciale cu preparate pe bază de pește sau carne albă și plăcinte cu brânză, aburinde, ce se odihnesc în privirile mesenilor.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C

     

  • Lechburg - Pinot Gris Rockrose 2018 -  0.75L Lechburg - Pinot Gris Rockrose 2018 -  0.75L

    Lechburg - Pinot Gris Rockrose 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIS

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul pe care s-au stabilit germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel, aflat între granițele unei germanii medievale. Urmașii germanilor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT:  Roze somon, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Floral și elegant, Rockrose atrage și prin alte arome ce așteaptă să fie descoperite.

     

    GUST: Lechburg ne oferă un vin din soiul alb Pinot Grigio vinificat în rose, elegant, subtil, cu arome de căpșuni, cireșe amare și petale de trandafiri, însoțite cu delicatețe de note de merișoare uscate. Post gust mediu, proaspăt și îndestulător.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rose de calitate pe care îl recomandăm la aperitive, preparate din porc tradiționale, miel, rață sau gâscă, pui sau curcan, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Lechburg - Pinot Grigio 2018 - 0.75L Lechburg - Pinot Grigio 2018 - 0.75L

    Lechburg - Pinot Grigio 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIGIO

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul pe care s-au stabilit germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel, aflat între granițele unei germanii medievale. Urmașii germanilor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT: Galben pai.

     

    MIROS: Pinot Grigio oferă un buchet de arome dulci din fructe coapte, dar și arome amare din migdale și sâmburi de caisă.

     

    GUST: Fresh, fructat și foarte plăcut datorită acidității echilibrate. Post gust mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Îl recomandă la mesele cu aperitive și meniuri ușoare cu pui, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C

     

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă