TASTING WINE

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
  • Serve - Terra Romana - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Serve - Terra Romana - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Serve - Terra Romana - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

     

    Rose-ul Terra Romana este mai mult decât un vin de vară. An după an, începând cu 1996, când elabora primele rozeuri seci din România, Aurel Rotărescu definește acest asamblaj complex care poate satisface cele mai exigente și rafinate gusturi.

     

    Vinificația soiurilor pentru toate gamele S.E.R.V.E este realizată cu atenție, experiență și aparatură modernă. Alături de procesul de fermentare și cupajare, vinurile sunt maturate în vase de inox sau în baricuri din stejar, care desăvârșesc aromele și oferă cele mai savuroase degustări.

     

     

    ASPECT: Roșu intens cu reflexii violacee.

     

    MIROS: Parfum de vin maturat la baric cu arome de piper negru, prune uscate și note de fructe roșii coapte și stafide.

     

    GUST: Fructele negre, murele, afinele și prunele coapte stau persistent pe papile, alături de tanini fini, dar puternici ce dau un final lung și astringent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru preparate consistente din miel la cuptor, gulaș austriac cu carne de vită și brânzeturi tari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 16°C. (Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 10 ani).

     

  • Cantine San Giorgio - Talete, Chardonnay di Puglia 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Cantine San Giorgio - Talete, Chardonnay di Puglia 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -15%

    Cantine San Giorgio - Talete, Chardonnay di Puglia 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PUGLIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. La sfârșitul anilor 1960 determinarea și pasiunea pentru vinuri l-au convins pe Eugenio Tinazzi să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent, Gian și copii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lazise. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri tradiționale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru vinuri îmbuteliate în milioane de sticle, anual.

     

    Cantine San Giorgio este vinăria ce a aparținut unei cooperative din 1962. Familia Tinazzi a investit în această vinărie pentru a oferi în prezent cele mai complexe dintre vinurile italiene din regiunea Puglia. Malvasia Nera, Zinfandel, Primitivo, Negroamaro del Salento și Fiano sunt principale soiuri folosite pentru vinuri monosoi și cupaj, cu profiluri aromatice moderne, pentru toate gusturile.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Fructat și energizant de la primele adieri.

     

    GUST: În orice parte a lumii, vinul de Chardonnay aduce un parfum proaspăt de fructe. La fel este și pentru regiunea italiană Puglia, ce îi oferă vinului o mică efervescență cu aromă de piersici și limetă. Un vin bine echilibrat, sec și puțin mineral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la mese cu pui, pește, fructe de mare, meniuri vegetariene și gustări cu brânzeturi ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    Preț normal: 57,12 RON

    Special Price 48,55 RON

    (-8,57 RON)
  • LacertA - Chardonnay 2018 - 0.75L LacertA - Chardonnay 2018 - 0.75L

    LacertA - Chardonnay 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.8%

     

    VIN ALB SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, din timpurile Daciei și Imperiului Roman.

     

    În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile ce se întind cât vezi cu ochii. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin pentru acest vin: Lacerta.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Chardonnay este cel mai popular soi pentru vinuri albe. Varianta crescută în Dealu Mare denotă un caracter foarte apropiat de vestitele vinuri franceze: este puternic fructat de aromele de citrice, banană și alte fructe tropicale.

     

    GUST: Un vin proaspăt, onctuos și surprinzător de dulce, față de alte vinuri seci.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Împrospătează papilele la mese cu carne albă (pui, curcan, miel) și pește la grătar, meniuri cu fructe de mare, sau brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Vinarte - Prince Mircea Feteasca Neagra 2018 - 0.75L Vinarte - Prince Mircea Feteasca Neagra 2018 - 0.75L

    Vinarte - Prince Mircea Feteasca Neagra 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI – OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începutul este cel mai frumos moment, de aceea, merită să știm mai multre despre cei trei afaceriști: aceștia au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa, au adus aparatură modernă și barique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune monosoiuri și cupaje. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri originare din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling). 

     

    Prince Mircea Fetească Neagră este un vin monosoi tânăr, din struguri crescuți în Mehedinți, în pământ brun-roșcat, erodat, cu depozite de pietrișuri rulate și versanți cu sol argiloiluvian. În 2018, în zona Mehedinți s-au înregistrat temperaturi echilibrate și ploi, a fost toamnă caldă cu umiditate potrivită ce a permis culegerea strugurilor la maturitate deplină și păstrarea aromelor primare pe care vă invităm să le descoperiți la o degustare.

     

     

    ASPECT: Rubiniu cu tentă roșiatică. Opac.

     

    MIROS: Obținut din 100% struguri din soiul Fetească Neagră, acest vin împarte arome pure și elegante de fructe roșii, dulci, rafinate și note vegetale, păstrate după scurta perioadă de maturare în butoaie din stejar.

     

    GUST: Un vin autentic românesc, înzestrat cu arome de fructe roșii și negre coapte. Se simt cireșe negre, afine și coacăze, urmate de un mănunchi de ierburi aromatice, puțin uscate. Post gust fructat, de astringență medie, oferită de taninuri tonice, plăcute.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu, obținut cu mândrie în Oltenia, pe care îl recomandăm la preparatele din carne roșie / carne de vânat mare, preparate tradiționale românești și brânzeturi tari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C

     

  • Chivite - Finca de Villatuerta Seleccion Especial, rojo 2014 - 0.75L, Alc: 14% Chivite - Finca de Villatuerta Seleccion Especial, rojo 2014 - 0.75L, Alc: 14%
    -15%

    Chivite - Finca de Villatuerta Seleccion Especial, rojo 2014 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: NAVARRA / SPANIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TEMPRANILLO, MERLOT, GARNACHA, SYRAH

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROŞU SEC. Familia Chivite produce vin în Spania, provincia Navarra încă de la 1647. Vinăria actuală, aflată în aceeaşi parte a Spaniei, a fost construită de Claudio Chivite, în secolul al XIX-lea. Claudio a construit în 1872 şi vinăria ‘La Cascajera’. În prezent, în același loc, se află pivnița ce păstrează cu grijă vinul produs de alt brand de succes - Gran Feudo, parte din grupul Chivite.

     

    Familia Chivite cultivă un total de 1000 de hectare în Navarra, cu soiuri tradiţionale spaniole (Tempranillo, Garnacha, Moscatel de Grand Menudo), dar şi soiuri de origine franceză (Merlot, Cabernet Sauvignon şi Chardonnay), pentru vinuri de calitate, exportate în 60 de state.   

     

     

    ASPECT: Roșu granat, cu accente purpurii.

     

    MIROS: Acest vin este maturat timp de 12 luni în butoaie din stejar, de aceea, aduce în buchet rafinamentul european, definit de soiurile spaniole Tempranilo şi Garnacha. Merlot şi Syrah se alătură pentru a oferi împreună un cupaj cu aromă puternică de fructe negre, condimente (scorţişoară), fum din lemn de esenţă tare, cafea şi ceva fructe uscate.   

     

    GUST: La gust este catifelat şi mătăsos, de o corpolenţă mare cu tanini fermi, note de lemn dulce şi prune uscate. Post gust lung, fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin excelent alături de preparate la cuptor din carne roşie, sau din vânat mic şi mediu, pregătită după reşete simple, cu mirodenii şi ierburi aromate. Este un bun însoţitor al mezelurilor din carne uscată şi afumată, dar şi a brânzeturilor moi şi semitari, uşor maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Se recomandă decantarea minimum 30 de minute).

     

    Preț normal: 71,40 RON

    Special Price 60,69 RON

    (-10,71 RON)
  • Galicea Mare - Cuvee Rosu 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Galicea Mare - Cuvee Rosu 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Galicea Mare - Cuvee Rosu 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: GALICEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Pe pământul din județul Dolj, comuna Galicea Mare, viile și vinul fac parte din viața localnicilor de peste 100 de ani. Crama originală a fost ridicată în 1912 de nepotul domnitorului Gheorghe Bibescu, marele aviator George-Valentin Bibescu.

     

    În apropiere de cramă se aflau 15 hectare de vie, cu soiuri altoite la pepiniera Prințului Știrbei. În 1916, după inaugurarea Cramei, românii s-au bucurat de primele vinuri din Galicea Mare. Aceste evenimente au fost inspirația pentru efortul mare depus în ultimii ani, de Iosefin Florea, actualul proprietar al moșiei Galicea.

     

    În Dolj parcelele Galicea Mare ocupă mai bine de 40 de hectare de pământ, cultivat cu soiuri albe și roșii, românești și cu origini franceze, vinificate tradițional pentru toate gusturile.

     

     

    ASPECT: Un vin roșu intens, cu reflexii ce îi arată frumos tinerețea.

     

    MIROS: Oenologul din Galicea Mare ne oferă un blend din vinuri de culturi diferite, pus în valoare de arome de fructe (afine, coacăze negre și merișoare), urmate de ușoare tonuri lemnoase din baricul de stejar, folosit la maturare.   

     

    GUST: Înaintea fructelor roșii se simt prunele uscate, afumate pe lemn, și note sensibile de piper alb. Un vin cu tanini moi și astringență pe măsură. Final fructat, mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin alături de preparate din carne de curcan, vită și porc la grătar. La finalul mesei este bine-venit și alături de brânzeturi ușor maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Cantine San Giorgio - Chardonnay Puglia Talete 2020 - 0.75L, Alc: 12.5% Cantine San Giorgio - Chardonnay Puglia Talete 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -15%

    Cantine San Giorgio - Chardonnay Puglia Talete 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PUGLIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. La sfârșitul anilor 1960 determinarea și pasiunea pentru vinuri l-au convins pe Eugenio Tinazzi să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent, Gian și copii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lazise. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri tradiționale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru vinuri îmbuteliate în milioane de sticle, anual.

     

    Cantine San Giorgio este vinăria ce a aparținut unei cooperative din 1962. Familia Tinazzi a investit în această vinărie pentru a oferi în prezent cele mai complexe dintre vinurile italiene din regiunea Puglia. Malvasia Nera, Zinfandel, Primitivo, Negroamaro și Fiano sunt principale soiuri folosite pentru vinuri monosoi și cupaj, cu profiluri aromatice moderne, pentru toate gusturile.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Fructat și energizant de la primele adieri.

     

    GUST: În orice parte a lumii, vinul de Chardonnay aduce un parfum proaspăt de fructe. La fel este și pentru regiunea italiană Puglia, ce îi oferă vinului o mică efervescență cu aromă de piersici și limetă. Un vin bine echilibrat, sec și puțin mineral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la mese cu pui, pește, fructe de mare, meniuri vegetariene și gustări cu brânzeturi ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    Preț normal: 64,26 RON

    Special Price 54,62 RON

    (-9,64 RON)
  • Mouton Cadet -  Bordeaux rouge 2018 - 0,75L, Alc: 14% Mouton Cadet -  Bordeaux rouge 2018 - 0,75L, Alc: 14%
    -15%

    Mouton Cadet - Bordeaux rouge 2018 - 0,75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROŞU SEC. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, Baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al Baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.

     

    Vinul comercializat anterior în butoaie și trimis în Bordeaux este îmbuteliat în vinăria palatului și este creată faimoasa etichetă de artistul Jean Carlu.

     

    Pentru păstra faima și standardul de excelență al vinurilor produse pe proprietatea sa, Baronul Philippe de Rothschild a decis ca vinul din culturile anului 1930 sa fie îmbuteliat cu eticheta Mouton Cadet. În timp, eticheta cu Mouton Cadet a avut succes și a devenit unul dintre cele mai bune vinuri franceze ale companiei Baron Philippe de Rothschild.

     

    Lotul anului 2016 este obţinut din cele mai bune clone de Merlot, Cabernet Sauvignon şi Cabernet Franc, vinificate tradiţional. Cupajul roşu al faimoasei regiunii Bordeaux, este maturat între 6 şi 10 luni.

     

     

    ASPECT: O culoare strălucitoare de roşu-rubiniu.

     

    MIROS: Un miros bogat si puternic de arome atrăgătoare de fructe, distinct de vişine şi zmeură, dar mai ales de gem de căpşuni, complectate subtil cu arome mentolate.

     

    GUST: Rotund şi corpolent, cu tanini discreţi şi eleganţi, vinul este echilibrat şi complex prin paleta de arome fructoase descoperite-n miros. Gustul de final, remanent, este excepţional de bogat şi suculent, confirmând armonia cupajului.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se asociază în mod clasic lângă coaste de miel la tavă şi orice fel de carne roşie, gătită la cuptor sau pe grill. Face faţă şi brânzeturilor moi (Banon - Franta) si semi-moi (Havarti - Danemarca). Alte preparate care îl pun în valoare: friptura de iepure cu ciuperci de pădure şi seminţe de pin, file de ton în sos de vin.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 19°C. (Se recomandă decantarea minimum 30 de minute).

     

    Preț normal: 64,26 RON

    Special Price 54,62 RON

    (-9,64 RON)
  • Serve - Terra Romana - Millenium cupaj alb (SB+R+TR) 2019 - 0.75L, Alc: 13% Serve - Terra Romana - Millenium cupaj alb (SB+R+TR) 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Serve - Terra Romana - Millenium cupaj alb (SB+R+TR) 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: RIESLING DE RIN, SAUVIGNON BLANC, TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă în apropiere de culturile de viță din Ceptura.

     

    În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.

     

    S.E.R.V.E are în prezent culturi întinse pe o suprafață de peste 68 de hectare, cu soiuri roșii Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Pinot Noir, Merlot și soiuri albe Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling de Rin și Fetească Albă.

     

     

    ASPECT: Galben auriu, deschis și strălucitor.

     

    MIROS: Cele trei soiuri de struguri albi își dau mâinile metaforic, pentru a forma o horă duioasă, plină de arome naturale din flori de lămâi, iasomie, piersică și pepene galben.

     

    GUST: Terra Romana Millenium este un vin mineral și crocant mulțumită soiului de pe râul Rin, fructat de grepfrut roșu adus de Sauvignon și definit de Tămâioasa Românească cu note elegante de trandafir și busuioc.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la mesele cu pui, pește, fructe de mare, salate de vară și brânză de oaie.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C (Potențial de maturare de 3 - 4 ani).

  • Serve - Terra Romana - Feteasca Alba 2018 -  0.75L, Alc: 13% Serve - Terra Romana - Feteasca Alba 2018 -  0.75L, Alc: 13%

    Serve - Terra Romana - Feteasca Alba 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

     

    Vinurile S.E.R.V.E sunt produse din struguri culeși de pe 68 de hectare în podgoria Dealu Mare și 42 de hectare din podgoria Babadag (Cogealac). Soiurile cultivate pe cele două podgorii sunt dintre cele autohtone (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri populare în Europa (Sauvignon Blanc, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și două varietăți de Riesling).

     

    Vinificația soiurilor pentru toate gamele S.E.R.V.E este realizată cu atenție, experiență și aparatură modernă. Alături de procesul de fermentare și cupajare, vinurile sunt maturate în vase de inox sau în baricuri din stejar, care desăvârșesc aromele și oferă cele mai savuroase degustări.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Aduce aromele unui buchet mare cu flori de lămâi, flori albe de câmp și flori de tei ce anunță primavara.

     

    GUST: Arome de piersici albe, miere și prune dolofane și zemoase. Aciditate peste medie și final scurt, răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb proaspăt este nelispsit la mesle cu voie bună și preparate din pește, pui, paste și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Serve - Terra Romana - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Serve - Terra Romana - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Serve - Terra Romana - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

     

    Rose-ul Terra Romana este mai mult decât un vin de vară. An după an, începând cu 1996, când elabora primele rozeuri seci din România, Aurel Rotărescu definește acest asamblaj complex care poate satisface cele mai exigente și rafinate gusturi.

     

    Vinificația soiurilor pentru toate gamele S.E.R.V.E este realizată cu atenție, experiență și aparatură modernă. Alături de procesul de fermentare și cupajare, vinurile sunt maturate în vase de inox sau în baricuri din stejar, care desăvârșesc aromele și oferă cele mai savuroase degustări.

     

     

    ASPECT: Roșu intens cu reflexii violacee.

     

    MIROS: Parfum de vin maturat la baric cu arome de piper negru, prune uscate și note de fructe roșii coapte și stafide.

     

    GUST: Fructele negre, murele, afinele și prunele coapte stau persistent pe papile, alături de tanini fini, dar puternici ce dau un final lung și astringent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru preparate consistente din miel la cuptor, gulaș austriac cu carne de vită și brânzeturi tari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 16°C. (Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 10 ani).

     

  • Issa - Pinot Noir 2019 - 0.75L, Alc: 14% Issa - Pinot Noir 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    Issa - Pinot Noir 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TURDA - DEALURILE TRANSILVANIEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama La Salina este un proiect realizat de doi iubitori de vinuri nobile care și-au folosit pasiunea și resursele pentru a reface arealul viticol din județul Cluj, dealurile Durgău, începând cu anul 2011. După zeci ani în care pământul a fost neexploatat, în 2012 antreprenorii au plantat viță de vie și au investit în utilaje de ultimă generație.

     

    Pe mai bine de 70 de hectare La Salina cultivă soiuri cu tradiție în Lumea Veche, pentru cele mai prețioase monosoiuri din Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Rhein Riesling și Muscat Ottonel.

     

    Munca la culturile de viță și la vechea crama (acum renovată), în care se află butoaiele de maturare, a permis dezvoltarea gamei generoase de vinuri monosoi, albe și roșii, denumite inspirat Issa (de la localitatea Potaissa, cunoscută din timpul Imperiului Roman).

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.

     

    MIROS: Un Pinot Noir ce se identifică ușor cu vinurile roșii din regiune viticolă Burgundia, începând cu aromele de afine, vișine, cireșe amare, cafea, tutun și piele. Notele de condimentele fine și stejar, rezultate din maturare îi oferă personalitate și îl apropie mai m.  

     

    GUST: Rotung, cu tanini moi ce îi dau o astringență plăcută și aromele unui mix de fructe roșii. Alcoolul este bine integrat și păstrează intensitatea fructelor în post gustul lung, elegant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Pinot Noir Barrique este potrivit alături de gustări cu mezeluri uscate, preparate cu carne roșie (vită, porc), la grătar și deserturi cu ciocolată.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Serve - Terra Romana - Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 12.8% Serve - Terra Romana - Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 12.8%

    Serve - Terra Romana - Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 12.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.8%

     

    VIN ALB SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile de viță din Ceptura.

     

    În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.

     

    Terra Romana Chardonnay 2018 este acea licoare care aduce încă un dar comun poporului român și francez. Adevărul din vin ne face să recunoaștem provez care spune că „Distingem în apă propriul chip; dar în vin vedem inima celuilalt”. Aceste vorbe unesc cele două culturi peste mii de kilometrii și ne îndeamnă să vă spunem mai multe despre acest vin, creat să îmbuneze trupul și sufletul.  

     

     

    ASPECT: Galben verzui, strălucitor, ca razele soarelui ce bat într-o grădină vară.

     

    MIROS: Flori din salcâm, tei și mere golden, într-un amestec relaxant și fermecător.

     

    GUST: Într-un moment de relaxare, aromele din Chardonnay ne dezvăluie frumusețea și diversitatea elegantă a aromelor naturale ce construiesc acest vin. Într-un loc liniștit din acea grădină de vară, simțim aromele de agrișe, miere, coajă de pâine abia coaptă pe cuptor, vanilie și alune de pădure ce se odihnesc la soare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay răcoritor este numai bun la mese cu preparate din pui la grătar, macrou la cuptor cu legume și un platou cu brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 13 - 14°C

     

  • Serve - Le Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13% Serve - Le Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Serve - Le Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

     

    Rose-ul Terra Romana este mai mult decât un vin de vară. An după an, începând cu 1996, când elabora primele rozeuri seci din România, Aurel Rotărescu definește acest asamblaj complex care poate satisface cele mai exigente și rafinate gusturi.

     

    Vin este obtinut prin metoda “saignee” în proporție de 80%, restul prin presare directă, din struguri de Fetească Neagră și Merlot, recoltați manual, cu o grijă deosebită. Fiecare soi este vinificat separat. După presare, musturile sunt limpezite și fermentate la 17-18 grade, timp de aproximativ 20 de zile, pe loturi mici, după care se face asamblarea.

     

     

    ASPECT: Rose.

     

    MIROS: Cupajul rose al anului 2019 oferă este un vin complex, floral (caprifoi, trandafir, iasomie), dar și fructat (frăguță, caisă coaptă).

     

    GUST: Cele două soiuri se completează reciproc cu arome de fructe coapte, proaspete, ce oferă un corp complex, persistent și echilibrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Indiferent de anotimp, pentru a vă bucura din plin de aromele sale, îl recomandăm servit la 12-13 ⁰C, ca aperitiv sau alături de salate, fructe de mare, carne slabă la grătar sau mezeluri uscate și picante.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 13°C.

     

  • LacertA - Chardonnay Reserva 2018 - 0.75L, Alc: 14.1% LacertA - Chardonnay Reserva 2018 - 0.75L, Alc: 14.1%

    LacertA - Chardonnay Reserva 2018 - 0.75L, Alc: 14.1%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14.1%

     

    VIN ALB SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole franceze.

     

    În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, din timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritorii ce au devenit Franța de astăzi.

     

    În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile ce se întind cât vezi cu ochii. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin pentru acest vin: Lacerta.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui.

     

    MIROS: Un Chardonnay clasic, cu parfum de citrice, banană verde și note stejar.

     

    GUST: Vinul se remarcă prin aromele de fructe galbene, mai cu seamă pepene, apoi lime și ananas cu note de vanilie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Învitatul de seamă al preparatelor din pește, fructe de mare și brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Mouton Cadet -  Bordeaux rouge 2017 - 0.75L, Alc: 13% Mouton Cadet -  Bordeaux rouge 2017 - 0.75L, Alc: 13%
    -15%

    Mouton Cadet - Bordeaux rouge 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROŞU SEC. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, Baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al Baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.

     

    Vinul comercializat anterior în butoaie și trimis în Bordeaux este îmbuteliat în vinăria palatului și este creată faimoasa etichetă de artistul Jean Carlu.

     

    Pentru păstra faima și standardul de excelență al vinurilor produse pe proprietatea sa, Baronul Philippe de Rothschild a decis ca vinul din culturile anului 1930 sa fie îmbuteliat cu eticheta Mouton Cadet. În timp, eticheta cu Mouton Cadet a avut succes și a devenit unul dintre cele mai bune vinuri franceze ale companiei Baron Philippe de Rothschild.

     

    Lotul anului 2016 este obţinut din cele mai bune clone de Merlot, Cabernet Sauvignon şi Cabernet Franc, vinificate tradiţional. Cupajul roşu al faimoasei regiunii Bordeaux, este maturat între 6 şi 10 luni.

     

     

    ASPECT: O culoare strălucitoare de roşu-rubiniu.

     

    MIROS: Un miros bogat si puternic de arome atrăgătoare de fructe, distinct de vişine şi zmeură, dar mai ales de gem de căpşuni, complectate subtil cu arome mentolate.

     

    GUST: Rotund şi corpolent, cu tanini discreţi şi eleganţi, vinul este echilibrat şi complex prin paleta de arome fructoase descoperite-n miros. Gustul de final, remanent, este excepţional de bogat şi suculent, confirmând armonia cupajului.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se asociază în mod clasic lângă coaste de miel la tavă şi orice fel de carne roşie, gătită la cuptor sau pe grill. Face faţă şi brânzeturilor moi (Banon - Franta) si semi-moi (Havarti - Danemarca). Alte preparate care îl pun în valoare: friptura de iepure cu ciuperci de pădure şi seminţe de pin, file de ton în sos de vin.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 19°C. (Se recomandă decantarea minimum 30 de minute).

     

    Preț normal: 64,26 RON

    Special Price 54,62 RON

    (-9,64 RON)
  • Cantine San Giorgio - Malvasia Nera Pruneo Freddo 2018 - 0.75L, Alc: 13% Cantine San Giorgio - Malvasia Nera Pruneo Freddo 2018 - 0.75L, Alc: 13%
    -15%

    Cantine San Giorgio - Malvasia Nera Pruneo Freddo 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PUGLIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MALVASIA NERA

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. La sfârșitul anilor 1960 determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.

     

    Acest vin este obținut din soiul Malvasia Nera, un strugure cu pielița neagră, cultivat în podgoria familiei Tinazzi din regiunea Puglia și folosit adesea pentru cele mai bune monosoiuri și cupaje tradiționale.

     

    Malvasia Nera Pruneo Freddo este obținut din struguri macerați la rece cu carbon, timp de 24-48 de ore. Fermentarea alcoolică și macerarea prelungită are loc timp de 2-3 zile, la temperaturi cuprinse între 18-20 °C, urmată de o presare ușoară.

     

     

    ASPECT: Din metoda de vinificare modernă rezultă un vin roșu deschis, amortizat în parte doar de culoarea sticlei.

     

    MIROS: Aromele de prune, mure îmbinate cu note de flori – ce aduc o schimbare frumoasă -  și condimente slabe ce completeză buchetul.

     

    GUST: Corpolent și plin de caracter, vinul își păstrează multe dintr aromele suprinse de nas și oferă un post gust fructat, persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin creat să îi mulțumească pe majoritatea celor au inspirația să îl aleagă. Poate fi savurat la mesele cu preparate din carne albă, paste și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10°C.

     

    Preț normal: 62,32 RON

    Special Price 52,97 RON

    (-9,35 RON)
Grilă Listă