Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico rosso 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2016
REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, CANAIOLO
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Stefano Farina a fost atras de arta oenologiei din anii 1930 când lucra cu soţia sa la o trattoria. Atunci decis să îşi construiască o vinărie, cu tot ceea ce însemna acest efort. Vinăria a fost deschisă în 1939, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial.
După război, Stefano şi-a continuat activitatea şi a transmis pasiunea pentru vin copiilor şi nepoţilor, care au dus vinăria şi visul fondatorului mai departe. Prima podgorie a lui Stefano se afla în Piedmont, apoi fiul său, Giancarlo, a extins afacerea cu primele proprietăţi cumpărate în anii 1970. În prezent vinurile casei Stefano Farina sunt produse pe 5 domenii din cele trei mari regiuni viticole: Piedmont, Toscana şi Apulia.
Chianti este un vin italian cunoscut în toată lumea. Pentru casa Stefano Farina, este un etalon al succesului în arta oenologiei. Stefano Farina aduce o interpretare modernă şi elegantă a vinului Chinati prin adăugarea unui mic procent din soiul Canaiolo, alături de cei 95% din clasicul Sangiovese, vinificat tradiţional. Cupajul este ţinut în cuve din ciment timp de 6 luni, apoi 12 luni în butoaie mari din stejar, de origine Slavonă. După îmbuteliere, vinul este păstrat încă 3 luni înainte să fie trimis spre comercializare.
ASPECT: Roşu-rubiniu, intens cu reflexii purpurii.
MIROS: Buchet complex, fructat, cu tonuri de violete, mure şi flori de iris aflate la maturitate, cu un fundal distict de vanilie, dăruit de maturarea în butoi de stejar.
GUST: Pe papilele gustative Chianti Classico este sec şi robust. Pe măsură ce este lăsat la învechit în sticlă, vinul îşi păstrează profilul echilibrat cu aceleaşi arome fructate, de o intensitate şi complexitate admirabilă .
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la mese cu preparate consistente: carne roşie cu sosuri condimentate, sau carne de vânat la grătar, ori la cuptor. Perfect pentru meniuri tradiţionale din regiunea Toscana, cum ar fi carne de pui cu sos după reţeta Cibreo, sau carne vită Lampredotto.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.
Tip strugure | Cupaj rosu |
---|---|
Ţara de Origine | Italia |
Regiune | Toscana |
Tip ambalaj | Sticla |
Crama / Brand | Stefano Farina |
An productie | 2016 |
Culoare | Vin rosu |
Tip dulce | Sec |
Alcool | 13.5% |
Litraj | 0,75L |
Ingrediente | Vin linistit rosu din soiul / soiurile de struguri Sangiovese, Canaiolo. |
Alergeni | Contine sulfiti. |
Atentionari speciale | Consumati cu moderatie, alcoolul dauneaza grav sanatatii. Nerecomandat femeilor insarcinate. Este interzisa vanzarea catre persoanele cu varsta sub 18 ani. |