Tequila

Cauti tequila? Beicevrei.ro este importatorul oficial al celor mai cunoscute branduri! Comanda acum si ai transport gratuit in Bucuresti si Ilfov!


Tequila este o bautura alcoolica cu o istorie foarte bogata, fiind cunoscuta, in special, datorita binecunoscutului cocktail Margarita. Aceasta este obtinuta din distilarea cu apa a sucului fermentat din planta agava albastra (denumire stiintifica: agave tequilana).


Conform legilor mexicane, orice tequila trebuie sa contina cel putin 51% agava albastra (situatie in care se numeste Mixto), insa un sortiment de cea mai inalta calitate trebuie sa aiba un procent de 100%, iar sticlele care intra in aceasta categorie specifica acest aspect pe eticheta. Legea prevede, de asemenea, ca licoarea sa fie produsa, imbuteliata si verificata in Mexic. Doar bauturile de tip Mixto pot fi produse si in afara Mexicului.   


Exista 5 tipuri de tequila. Majoritatea brandurilor produc tequila Blanco, Reposado si Añejo. In functie de tipul sau, tequila are un alt pret.


1. Tequila Blanco, Silver sau White – este o bautura spirtoasa care poate fi atat 100% agava, cat si Mixto. Aceasta este maturata maximum 60 de zile in butoaie din otel inoxidabil, asta in cazul in care este maturata. Cele care trec peste procesul de imbatranire ofera consumatorilor un gust brut al plantei. Acest tip de tequila are un pret accesibil, fiind o varianta perfecta daca vrei sa bei ceva de calitate, dar fara sa cheltui prea multi bani.


2. Tequila Joven (Young) sau Oro (Gold) – majoritatea consumatorilor cunosc acest tip, fiind cel mai popular in randul celor care prefera shot-urile, insa poate fi integrat si in cocktail-uri. In general, acest tip de tequila este nematurat si Mixto, fiind aromat cu caramel, glicerina, sirop, extract de stejar sau alti aditivi.


3. Tequila Reposado (rested=odihnita) – este maturata in butoaie din lemn pentru minimum 2 luni, insa majoritatea opteaza pentru un termen de imbatranire de 9 luni. Lemnul butoiului „imblanzeste” putin gustul specific tequilei Blanco, oferindu-i plantei agava o aroma subtila de stejar, precum si o culoare mai deschisa. In ultima perioada, distileriile folosesc butoaie deja folosite in productia de bourbon, pentru a oferi o alta dimensiune gustului final. Aceasta tequila are un pret mai mare decat Blanco.

Pagina:
 1. 1
 2. 2
Grilă Listă
Filtru
 • Old Pascas - Rom Dark - 0,7L, Alc: 37.5%

  Romul a fost făcut pentru prima oară în Indiile de vest în secolul al 16 lea de emigranţii spanioli ce munceau în fabricile de zahăr. Romul a fost utilizat mai întâi că medicament. George Washinton îl distribuia în companiile sale electorale.
  Tot în acea perioadă romul a început să fie folosit ca monedă de schimb pentru a aduce sclavi de pe continentul african. Cele mai cunoscute locuri de distilare ale romului sunt Jamaica, Cuba, Trinidad, Barbados, Guyana, Martinica, Haiti şi Puerto Rico.
  Old Pascas Dark are o culoare aurie, un buchet magnific şi bogat aromat.
  50,69 RON
 • Old Pascas - Rom White - 0,7L, Alc: 37.5%

  Rom alb uşor, produs din melasa proaspătă, din trestie de zahăr de Caraibe, de cea mai bună calitate. Alcoolul rezultat prin distilare este învechit în butoaie de stejar, ceea ce îi conferă un gust deosebit . Modalitate de consum: Excelent pentru pregătirea cocktail-urilor.
  50,69 RON
 • Olmeca - Tequila Silver 0,7L, Alc: 38%

  Olmeca Tequila este o marca premium, de inalta puritate si calitate, dublu distilata in alambice de cupru si aromata, realizata 100% in Mexic. Sticla patrata cu motive olmece reflecta o traditie indelungata ce provine din stravechea cultura olmeca.
  68,06 RON
 • Jose Cuervo - Tequila especial gold - 0.7L, Alc: 38%

  Cele mai bune agave albastre sunt recoltate manual după ce au stat minim 7 ani sub soarele mexican pentru a crea tequila Jose Cuervo. Especial Gold este maturat timp de 6 luni în butoaie de stejar care îi dau culoarea aurie și gustul de stejar și vanilie. Aromele dulci, cu note subtile de agave sunt urmate de un gust final bine echilibrat, scurt și neted.
  71,01 RON
 • Jose Cuervo - Tequila especial silver - 0.7L, Alc: 38%

  Jose Cuervo este un brand de tequila produs de compania Tequila Cuervo La Rojena.
  Apărută prima oară în 1795, a fost primul producător de tequila din lume. Din aprilie 2012, este cel mai vândut brand de tequila din lume, cu o cota de volum în vânzări de 19 % din piaţa globală.
  71,01 RON
 • Milagro - Tequila Silver - 0.7L , Alc: 40% Milagro - Tequila Silver - 0.7L , Alc: 40%
  Nou!

  Milagro - Tequila Silver - 0.7L , Alc: 40%

  Brand-ul Milagro a fost creat în 1998 de Danny Schneeweiss și Moy Guindi, doi prieteni din facultate, atrași de scena culturală și artistică din Mexic. În acea periodă, Danny și Moy au observat formele variate, creative și sofisticate de manifestare a artiștilor mexicani pe scena internațională. Artiștii din Mexic erau prezenți în multe domenii și industrii, mai puțin în lumea brand-urilor de tequila.

   

  Danny și Moy au dorit sa creeze un produs care aduce împreună tequila, o băutură cu tradiție, și cultura creativă, vibrantă, a Mexicului modern. Pe baza acestor observații și idei a fost creată identitatea brand-ului Milagro, care oferă o tequila de calitate și promovează grafica unică a artiștilor colaboratori, din Mexic și Spania.

   

  Pentru fondatorii Milagro, interesul pentru artă este egalat doar de pasiune pentru cea mai bună tequila, produsă după rețeta originală, fără compromis. Cele mai dulci agave albastre din Jalisco sunt recoltate, apoi trecute prin procesele de coacere, fermentație, distilare, maturare și îmbuteliere.

   

  Milagro Silver este produsă din 100% agavă albastră și oferă poate cel mai rafinat gust de agava. Varianta Silver este câștigatoarea din 2017 a medaliei de aur la Concursul Internațional de Băuturi Tari din SUA (San Francisco).

   

   

  ASPECT: Clar.

   

  MIROS: Agave crocante și proaspete și note de citrice zemoase.

   

  GUST: Aromă puternică de agave rumenite, note vegetale și citrice.

   

  FINISH: Mediu. Agave ușor condimentate de piper negru.

   

  83,54 RON
Pagina:
 1. 1
 2. 2
Grilă Listă