Mezcal

Mezcal este o bautura obtinuta din distilarea oricarui tip de agave. Pentru a se obtine bautura se alege miezul plantei, numit piña, un suc care este extras, lasat sa fermenteze apoi este distilat prin metode clasice. Mezcalul este un distilat cu procent ridicat de alcool, in jur de 40% pentru majoritatea sortimentelor produse industrial.


Mezcalul este un distilat ce permite pastratrea si maturarea pentru perioade de 12 luni pana la 12 ani, in butoaie de stejar. Multe dintre sortimentele comercializate de producatorii mexicani sunt maturate pentru a le imprima diferite arome prin contactul bauturii cu lemnul butoaielor de stejar, folosite anterior la maturarea altor tipuri de bauturi (rom, whisky).


Agave (sau maguey), este o planta de mari dimensiuni, cu frunze late, specifica regiunilor aride din America de Nord si regiunilor tropicale din America de Sud. Mezcalul a fost obtinut pentru prima data de conchistadorii spanioli, in timpul campaniilor de colonizare a Americilor (Lumea Noua), inceputa in 1519.


De peste 200 de ani procesele de productie a Mezcalului in regiunile din Mexic au ramas neschimbate. Mezcalul este produs in cele mai mari cantitati in statul Oaxaca, urmata de Durango, Guanajuato, Guerrero, San Luis Potosí, Tamaulipas, Zacatecas, Michoacan si Puebla.


Cu toate ca este mai putin populara decat tequila (obtinuta doar din agava albastra), Mezcal este fabricat in Mexic si exportat in Japonia si Statele Unite.


Pe Beicevrei.ro, in categoria dedicata mezcalului, iti oferim trei sortimente produse in Oaxaca, de Illegal Mezcal, un brand mexican cu o poveste interesanta si o bautura care asteapta sa fie descoperita intr-un shot sec sau intr-un cocktail revigorant.

Grilă Listă
Grilă Listă