Rom & Tequila

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
 • Patron - Tequila Gran Patron Platinum GB - 0.7L, Alc: 40% Patron - Tequila Gran Patron Platinum GB - 0.7L, Alc: 40%
  -11%

  Patron - Tequila Gran Patron Platinum GB - 0.7L, Alc: 40%

  Patron este unul din cele mai cunoscute nume dintre cele aflate în prezent în industria producătoare de tequila. Inițial, Patrón Tequila a fost produsă de distileria Casa 7 Leguas, una dintre cele mai vechi distilerii din Mexic. Din 1989 Patron a mutat operațiunile într-o distilerie nouă în statul mexican Jalisco, a dezvoltat gama de produse și a introdus o sticlă cu design aparte.

   

  După schimbările din anii 1990 și 2000, Patrón tequila s-a poziționat ca o băutură premium, diferită de brand-urile populare pe piața nord-americană.

   

  Tequila Patrón este produsă din 100% agave albastre Weber după metoda mexicană. Francisco Alcaraz un veteran al distilatorilor din Mexic folosește o variantă modernă a procesului tahona, unde fibrele de agave sunt zdrobite ușor de o roată din piatră vulcanică, iar sucul rezultat este fermentat apoi distilat cu fibre.

   

   

  ASPECT: Clar.

   

  MIROS: Notele de agave proaspete și citrice ies la iveală încă de la început. Se regăsesc ușoare note de portocală și condimente.

   

  GUST: Fresh, dominat de distilatul foarte fin cu arome clare de citrice și fructe.

   

  FINISH: Lung, cald și condimentat de piper alb. 

   

  Preț normal: 794,68 RON

  Special Price 705,21 RON

  (-89,47 RON)
 • Bacardi - Rom Reserva Ocho - 0.7L, Alc: 40% Bacardi - Rom Reserva Ocho - 0.7L, Alc: 40%
  -25%

  Bacardi - Rom Reserva Ocho - 0.7L, Alc: 40%

  Povestea Bacardi este la fel de populară ca romul produs în America de Sud încă din 1862. Trecut prin revoluții, schimbări majore și eforturi admirabile de reinventare a unui brand legendar, născut în Cuba, Bacardi a prosperat în exil și în prezent oferă o gamă largă de romuri pentru toate gusturile.

   

  Romul de 8 ani a fost produs în distileria Bacardi încă din anul fondării și este unul dintre cele mai vechi blend-uri private – acest rom a fost savurat doar de membrii familiei Bacardi, pe parcursul a șapte generații.

   

  Din fericire, în prezent, toată lumea se poate bucura de acest rom auriu, perfect pentru a fi savurat ca atare sau în cocktail-uri renumite ca Bacardi Ocho Old Fashioned, Old Cuban, Rum Julep sau Treacle.

   

   

  ASPECT: Auriu, strălucitor.

   

  MIROS: Proaspăt, parfumat cu note de stejar, puțin sirop din trestie de zahăr și fenicul.

   

  GUST: Pe papile este dulce, bogat în arome de fructe tropicale, coji și condimente calde.

   

  FINISH: Gust final lung, fin și delicios.

   

  Preț normal: 153,99 RON

  Special Price 115,73 RON

  (-38,26 RON)
 • Bumbu - Rom XO - 0.7L, Alc: 40% Bumbu - Rom XO - 0.7L, Alc: 40%
  -19%

  Bumbu - Rom XO - 0.7L, Alc: 40%

  Asemenea variantei originale, Bumbu XO este numit după romul produs în urmă cu 400 de ani de marinarii și negustorii din Indiile de Vest. Bumbu XO marchează următorul capitol în efortul de a recrea această legendă caraibiană.

   

  Bumbu XO este produs din cea mai bună trestie de zahăr și apă de izvor în distileria din Panama ce datează din 1890. Alcoolul obținut din trestie de zahăr este lăsat timp de 18 ani la maturat în butoaie de bourbon pentru a dobândi arome frumoase și echilibrate.

   

  Aromele ce îi desăvârșesc caracterul sunt obținute prin maturarea finală în butoaie de vin fortifiat Sherry, fabricate din stejar alb, spaniol, din regiunea Andaluzia.

   

  Bumbu XO este excelent simplu sau cu un cub de gheaţă, iar pentru cocktail-urile pe bază de rom este una dintre cele mai bune alegeri.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar închis cu ușoare reflexii aurii.

   

  MIROS: Arome de fructe delicate, vanilie, caramel și o notă prelungită de condimente.

   

  GUST: Apar notele de stafide, citrice, cafea amăruie amestecată cu caramel, vanilie și stejar rumenit ce amintește de perioada lungă de maturare.

   

  FINISH: Lung, marcat de vanilie, condimente și stejar.

   

  Preț normal: 199,92 RON

  Special Price 162,74 RON

  (-37,18 RON)
 • Zacapa - Rom XO GB - 0.7L, Alc: 40% Zacapa - Rom XO GB - 0.7L, Alc: 40%
  -34%

  Zacapa - Rom XO GB - 0.7L, Alc: 40%

  În estul Guatemalei se află orașul Zacapa. Acolo a fost creat romul Zacapa Centenario, în anul 1976, pentru a marca aniversarea unui secol de la fondarea oraşului. După ce sunt obținute cele mai fine dintre distilate, maestrul Zacapa le trage în butoaie de stejar și le lasă la maturat la atitudinea de 2300 de metri.

   

  Zacapa XO (extra old), este un amestec de romuri cu vârste diferite. Cel mai vechi rom din amestec are 26 de ani, iar cel mai tânăr 6 ani. După ce este stabilit amestecul final, romul este tras din nou la maturat, în butoaie din stejar francez folosite la păstrarea coniacului.

   

  Ultima perioadă de maturare oferă timp blend-ului să dezvolte un buchet intens, să fuzioneze aromele din toate romurile adăugate și să netezească punctele rigide cu ajutorul lemnului de stejar adus din Lumea Veche.

   

   

  ASPECT:  O sticlă plată și elegantă, cu litere aurii ce contrastează subtil cu romul limpede, de culoarea chihlimbarului.

   

  MIROS: Zacapa XO prezintă un parfum de o complexitate atemporală. La început sau la sfârșit, note dulci de caramel prăjit, vanilie și cacao. Se simt ecouri ale aromelor venite din butoaiele folosite în procesul Solera (o piramidă a maturării de la butoi nou la cel vechi), completate de nucă caramelizată, alune prăjite, banane și ananas.

   

  GUST: De la primele picături, licoarea dulce ca mierea deschide un evantai de arome. Se simt notele dăruite de caise, stejar, nucșoară, cafea și vanilie.

   

  FINISH:  Arome de scorțișoară și ghimbir lasă o impresie de lungă durată, ce vor fi asociate mereu cu locurile și oamenii care au fost parte din această experiență.

   

  Preț normal: 989,42 RON

  Special Price 655,12 RON

  (-334,30 RON)
 • Don Julio 1942 - Tequila GB 0.7L, Alc: 38% Don Julio 1942 - Tequila GB 0.7L, Alc: 38%
  -21%

  Don Julio 1942 - Tequila GB 0.7L, Alc: 38%

  În 1942, tânărul Don Julio Gonzalez, a profitat de o ocazie rară pentru a pune în practică pasiunea sa pentru băutura tradițională tequila. Cu puțin ajutor, Don Julio și-a construit prima distilerie și s-a apucat de treabă. În 1987 tequila produsă de compania fondată de Don Julio, a primit numele acestuia și a devenit un brand mexican cunoscut în toată lumea.

   

  În anii 1990 și 2000 distileria Don Julio a oferit lumii primele sortimente de tequila Blanco, Añejo, Real și Don Julio 1942. Celebrată în baruri, restaurante și cluburi exclusiviste, Don Julio 1942 este mai mult decât o tequila, este o alegere pentru cei versați în alegerea unei băuturi rafinate.

   

  Această variantă este produsă în loturi mici și maturată minim doi ani și jumătate. Don Julio 1942 este o băutură meșteșugită cu grijă pentru a aduce un tribut anului în care fondatorul și-a început activitatea în lumea fascinantă a producției de tequila.

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Don Julio 1942 are un parfum elegant de ciocolată, caramel și scorțișoară, cu note lungi de stejar și agave rumenite.

   

  GUST: Gustul aduce în prim plan esențe pământii și vegetale, îmbinate cu arome de lemn ars și vanilie.

   

  FINISH: Mediu, dominat de tăria caracteristică distilatului din agave albastre.

   

  Preț normal: 916,30 RON

  Special Price 719,99 RON

  (-196,31 RON)
 • Santiago de Cuba - Rom Anejo 20 yo GB - 0.7L, Alc: 40% Santiago de Cuba - Rom Anejo 20 yo GB - 0.7L, Alc: 40%
  -34%

  Santiago de Cuba - Rom Anejo 20 yo GB - 0.7L, Alc: 40%

  Santiago de Cuba este unul dintre cele mai apreciate romuri din Caraibe, mai exact din Cuba. Santiago de Cuba, alături de alte brand-uri de băuturi alcoolice, este deținută de Cuba Ron, iar distileriile se află în orașul cu același nume, din sud-estul țării, unde se produc distilate de peste 150 de ani.

   

  Romurile Santiago de Cuba sunt recunoscute și avizate oficial ca produse cu denumire de origine protejată (DOP) și fac parte din patrimoniul cultural al țării.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: O expresie aromatică puțin complexă, ce amintește de atmosfera pre-revoluționară a Havanei, prin aromele light de caramel, condimente și fructe.

   

  GUST: Condimente de patiserie cu note de vanilie și miere proaspătă.

   

  FINISH: Note lemnoase, ușor seci, ale butoiului de maturare, încheiate cu o notă foarte sensibilă din fructe coapte.

   

  Preț normal: 525,09 RON

  Special Price 344,12 RON

  (-180,97 RON)
 • Diplomatico - Rom Single Vintage 2005 GB - 0.7L, Alc: 43% Diplomatico - Rom Single Vintage 2005 GB - 0.7L, Alc: 43%

  Diplomatico - Rom Single Vintage 2005 GB - 0.7L, Alc: 43%

  Romul Diplomatico este cunoscut încă din secolul al XIX-lea. În secolul următor, din 1959 Diplomatico a fost produs de compania Licorerías Unidas din Venezuela. După ce a aparținut grupului Seagram, până în 2002, Diplomatico a revenit sub conducerea unei familii din Venezuela.

   

  Distileria aflată la poalele munților Anzi este unică și folosește trei procese de distilare diferite. Romurile sunt produse din 10 soiuri de trestie, insă 3 din acestea sunt folosite în cele mai mari cantități. Trestia este procesată în melasă și sirop – prima materie este fermentată și distilată pentru romuri ușoare, a doua materie urmează aceleași procese pentru romuri complexe. După fermentare și distilare, cele mai multe romuri sunt maturate în butoaie de bourbon și malt whisky, iar cele rare sunt finisate în butoaie de sherry Pedro Ximénez și Oloroso.

   

  După maturare, Maestrul Ronero, Tito Cordero și echipa sa aleg romuri distilate diferit și le unesc aromele pentru a crea expresii perfect echilibrate și corpolente. Single Vintage este obținut din romuri alese, maturate timp de 12 ani în butoaie de bourbon și whisky care trase sunt mai apoi trase în butoaie de sherry Oloroso. În ultimele luni de maturare, butoaie din stejar asezonate cu vinul spaniol, au desăvârșit structura aromatică a romului.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar intens.

   

  MIROS: Single Vitage cucerește prin aromele sale de vanilie, condimente și migdale.

   

  GUST: Ajuns pe limbă este mătăsos, dar vioi cu papilele. Aromele de tutun, stejar și caramel sunt chintesența romului tipic, produs în Venezuela, și bine pusă în valoare atunci când este servit sec, la temperatura camerei.   

   

  FINISH: Lung, cald, mulțumită amestecului de condimente.

   

  459,79 RON
 • Santiago de Cuba - Rom Anejo 11 yo GB - 0.7L, Alc: 40% Santiago de Cuba - Rom Anejo 11 yo GB - 0.7L, Alc: 40%
  -29%

  Santiago de Cuba - Rom Anejo 11 yo GB - 0.7L, Alc: 40%

  Santiago de Cuba este unul dintre cele mai apreciate romuri din Caraibe, mai exact din Cuba. Santiago de Cuba, alături de alte brand-uri de băuturi alcoolice, este deținută de Cuba Ron, iar distileriile se află în orașul cu același nume, din sud-estul țării, unde se produc distilate de peste 150 de ani.

   

  Romurile Santiago de Cuba sunt recunoscute și avizate oficial ca produse cu denumire de origine protejată (DOP) și fac parte din patrimoniul cultural al țării.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Un rom ce își etalează aromele de fructe exotice și condimente, șlefuite de lemnul tare al butoiului de maturare.

   

  GUST: Ananas pe grill, acoperit cu un praf de scorțișoară și chimion. Chimionul evoluează în piper negru, apoi revin notele fructate din banană, caramel și poate fructe roșii din vin sherry.

   

  FINISH: Mediu, cu o notă de caramel.

   

  Preț normal: 250,04 RON

  Special Price 176,98 RON

  (-73,06 RON)
Grilă Listă