Vin & Şampanie

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă
  • Dom Perignon - Sampanie rose neon - 0.75L, Alc: 12.5% Dom Perignon - Sampanie rose neon - 0.75L, Alc: 12.5%
    -42%

    Dom Perignon - Sampanie rose neon - 0.75L, Alc: 12.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    ŞAMPANIE ROSE BRUT. În jurul anului 1670, Pierre Perignon, un călugăr ce se ocupa de cramele mănăstirii Benedictine din Hautvillers, în regiunea Champagne, Franţa, a perfecţionat tehnica realizării şampaniei clasice din cupaj. Celebra afirmaţie a lui Dom Perignon "Gust stele" a fost pronunţată de acesta când a degustat vinul spumant din Champagne. 

     

    În prezent, şampania Dom Perignon este una dintre etichetele de prestigiu ale casei Moet & Chandon.

     

    Rose Neon aduce același cupaj îndrăgit de Pinot Noir și Chardonnay, de această dată într-o sticlă cu etichetă luminiscentă, denumită neon.

     

    Creată sub mandatul fostului vinificator șef Richard Geoffroy, gama Neon scoate în evidență latura urbană, cosmopolită, a brand-ului francez, care păstrează fără compromis metoda tradițională de producție și maturare.

     

     

    ASPECT: Rose somon.

     

    MIROS: Parfum din flori de trandafir, heliotrop și cireș, completate cu fructe roșii de pădure. 

     

    GUST: Gustul păstrează aromele florale și aduce mai multă claritate celor de fructe. Se simt și note delicioase de zmeură și fragi, înconjurate din nou de ierburi aromate și frunze de ceai Ceylon.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose elegant pentru mesele cu preparate din rață, gâscă, brânză proaspătă de capră, mozzarella, mascarpone, salate și tarte irezistibile cu fructe roșii, proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 2.319,05 RON

    Special Price 1.333,86 RON

    (-985,19 RON)
  • Dassai 23 - Sake Junmai Daiginjo - 0.72L Dassai 23 - Sake Junmai Daiginjo - 0.72L

    Dassai 23 - Sake Junmai Daiginjo - 0.72L

    REGIUNE / ȚARĂ: YAMAGUCHI / JAPONIA

     

    VOL. ALC.: 16%

     

    VIN CLAR SEC. Dassai este unul dintre cele mai cunoscute brand-uri de Sake ale companiei Asahi. În urmă cu 30 de ani bautura sake, produsă de Asahi a încetat să mai fie un produs de succes. Drept urmare, Asahi a construit o fabrică nouă și a creat un brand nou numit Dassai.

     

    În perioada următoare au lansat sortimentele de sake “23”, “39” și “50” (cifrele semnifica gradul de decorticare al orezului si implicit taria produsului). Astfel, brand-ul de sake Dassai a devenit popular atât în Japonia cât și în Europa și America de Nord.

     

    La distileria Dassai din prefectiura Yamaguchi este adus orez de la ferme aflate în 9 prefecturi diferite, iar toate etapele de producție se desfășoară cu rigoarea și tradiția japoneză păstrată de zeci de ani.

     

     

    ASPECT: Clar și limpede.

     

    MIROS: Arome de malț și miere polifloră.

     

    GUST: Cel mai blănd dintre sortimentele de sake Dassai, este obținut printr-o metodă ce oferă aromă delicată de dulceață din miere, echilibrată de un post gust crocant și clar.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Îl recomandăm la meniuri cu pește, brânză (tofu) și supă japoneză dashi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    436,73 RON
  • Almaviva - Puente Alto, Central Valley rosso Chile 2016 - 0.75L, Alc: 14% Almaviva - Puente Alto, Central Valley rosso Chile 2016 - 0.75L, Alc: 14%
    -15%

    Almaviva - Puente Alto, Central Valley rosso Chile 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALLE CENTRAL / CHILE

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CARMENERE, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Brand-ul Almaviva este rezultatul unui parteneriat încheiat în 1997 între baronesa Philippine de Rothschild, Președintele consiliului Baron Philippe de Rothschild SA din Franța și Eduardo Guilisasti Tagle, Președintele companiei Viña Concha y Toro S.A din Chile. Rezultatul parteneriatului Franco-Chilian este un vin excepțional denumit Almaviva, după Contele Almaviva, eroul din „Nunta lui Figaro”, faimoasa piesă a lui Beaumarchais.

     

    Culturile de vie se află în Chile, la cea mai mare altitudine din Valea Centrală, în Puente Alto, o porțiune de teren cunoscută de peste 20 de ani pentru condițiile bune oferite soiului Cabernet Sauvignon. Solul din Puente Alto este bogat în piatră mare, nisip și argilă. Toate aceste straturi permit rădăcinilor să tragă apă din belșug cu un pH redus și minerale pentru cele cinci soiuri de struguri roșii.

     

    În Valea Centrală, Cabernet Sauvignon a fost plantat în urmă cu 30 de ani. În prezent, cele 60 de hectare conțin și culturi din soiurile Carmenere, Cabernet Franc, Merlot și Petit Verdot.

     

     

    ASPECT:  Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Parfumul complex și subtil dezvăluie aromele delicate și pure din fructe de pădure: zmeură și mure unite armonios cu note de cafea și caramel.

     

    GUST: Cupajul roșu Almaviva satisface pofta de vin roșu robust, neted (mulțumită taninilor), echilibrat și persistent, cu note finale de vanilie și piper. Vinul anului 2016 a fost maturat 16 luni în butoaie noi din stejar francez și păstrează cu eleganță și dedicare linile generale ale stilului creat în urmă cu 20 de ani.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Meniuri cu carne de vită, pasăre și paste. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    Preț normal: 1.285,20 RON

    Special Price 1.092,42 RON

    (-192,78 RON)
  • Chateau D`Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2016 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau D`Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Chateau D`Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Domeniul Armailhac din regiunea Bordeaux, localitatea Pauillac, este menționat prima dată într-un act întocmit în 1680 de frații Dominique și Guilhem Armailhac. În 1750 au fost menționate plantațiile de viță de vie existente pe terenul deținut de Dominique, într-o perioadă când multe din terenurile porțiunii Medoc era plantate pentru prima dată cu viță de vie. Vinul produs pe domeniul Armailhac a primit în 1855 o clasificare de calitate Fifth Growth în sistemul realizat de brokerii industriei de vin după expoziția Universală de la Paris.

     

    După ce Filoxera și evenimentele din Primul Război Mondial, au afectat domeniul și podgoria Armailhac, în 1933 Baronul Philippe de Rothschild a achiziționat compania și domeniul. Vinurile au fost produse sub diferite etichete până în 1989 când fiica Baronului, Philippine, redă vinului numele original: Chateau D`Armailhac.

     

    Podgoria Chateau D`Armailhac se întinde pe 70 de hectare în Pauillac. Platourile oferă multe tipuri de sol, benefice pentru soiurile franceze cunoscute de sute de ani. Solurile cu straturi superficiale și foarte adânci de pietriș, dar si solurile cu piatră de calcar și clei sunt benefice pentru soiurile Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc și Petit Verdot. Vârsta medie pentru vițele din podgoria Armailhac este 46 de ani, dar aproape 20% din suprafața totală este ocupată de viță plantată în 1890. Chateau D`Armailhac păstrează vechile metode de control al calității și oferă în prezent unele dintrele cele mai tradiționale și prestigioase vinuri franceze din regiunea Bordeaux.

     

     

    ASPECT: Culoare atractivă de un roșu dens cu nuanțe de violet.

     

    MIROS: După o scurtă aerare cucerește cu o paletă de arome complexe, din care se evidențiază accentele de mure negre, afine și coacăze negre, însoțite de note lemnoase de cedru și santal.


    GUST: Percepția inițială de rotunjime este susținută de taninii bine integrați și corpolență generoasă. Dezvoltă o bogată pleiadă de arome fructate și lemnoase extrem de expresive. Gustul final este lung, cărnos și echilibrat. Se face plăcut prin intensitate, fructozitate și condimente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin consistent pentru preparatele din carne roșie și legume la cuptor. Excelent lângă friptură de coaste de porc, cartofi gratinați și mirodenii, rață la tavă lângă risotto cu mazăre și pătrunjel. La finalul mesei îl puteți savura cu brânzeturi moi și semimoi, servite cu prune uscate, nucă și biscuiți din cereale integrale.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute).

     

    Preț normal: 479,81 RON

    Special Price 407,84 RON

    (-71,97 RON)
  • Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2016 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA 

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT, CARMENERE

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1970, domeniul Clerc Milon a fost achiziționat de Baronul Phillipe de Rothschild, proprietarul unei alte case franceze cu prestigiu, care produce vinurile Chateau Mouton Rotshchild şi Mouton Cadet.

     

    Castelul, crama şi unităţile de producţie au fost renovate, iar pe domeniul Clerc Milon, din nord estul localităţii Pauillac (regiunea Bordeaux), a reînceput producţia vinurilor tradiţionale franceze de calitate premium.

     

    Pe 41 de hectare de pământ, cu straturi adânci de nisip, pietriş, clei şi calcar, bogat în apă şi lumină naturală, cu microclimat oferit de râul Gironde, sunt cultivate cinci din cele mai bune soiuri roşii din Franța (Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, Carmenere).

     

     

    ASPECT: Un vin de un roşu cu tentă purpurie, intensă.

     

    MIROS: Un buchet bine structurat cu arome curate de coacăze negre şi cireşe negre, amestecate cu arome din lemn de santal şi ceva mineral, apropiat de grafit.

     

    GUST: Acest cupaj tradiţional din Bordeaux cuprinde simţurile cu precizie, prin textura fină, corpul rotund şi tanini bine definiţi, amplificaţi de fructele roşii. Finish-ul este o delectare: lung, la fel de echilibrat, clasic pentru un vin rafinat produs de Clerc Milon.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Clerc Milon Pauillac Grand Cru Classe este un cupaj roşu excelent alături de aperitive sau antreuri cu mezeluri fine, uscate, pastrame, cârnaţi condimentaţi sau jambon şi brânzeturi maturate. La felul principal îl recomandăm alături de preparate din carne roşie la tavă (porc, miel, vită, berbecuţ, curcan) cu mirodenii, servite cu cartofi sau varză de Bruxelles. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea timp de minimum 30 de minute).

     

    Preț normal: 590,24 RON

    Special Price 501,70 RON

    (-88,54 RON)
  • Opus One - Napa Valley California red 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Opus One - Napa Valley California red 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%
    -15%

    Opus One - Napa Valley California red 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: NAPA VALLEY / USA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT, MERLOT, MALBEC

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1979, doi antreprenorii din industria vinului, Baronul Philippe de Rothschild si Robert Mondavi (unul dintre 'artizanii' viticulturii din statul California), au creat împreună un vin nou. Primul vin creat de parteneriatul franco-american a fost comercializat în anul 1984, și de aproape 40 de ani, vinurile Opus One, din Nappa Valley, sunt printre cele mai apreciate din Statele Unite ale Americii.

     

    Domeniul Opus One este format din patru parcele. În aceste porțiuni bine delimitate, echipa vinăriei cultivă cu experiență, pasiune și dedicare cinci soiuri originare din zona viticolă Bordeaux.

     

    2016 a fost al cincilea an consecutiv cu secetă extinsă în Nordul Californiei, cu toate acestea domeniul Opus One a beneficiat de precipitațiile necesare unei recolte sănătoase. Cupajul de Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot, Merlot și Malbec oferă arome somptuoase, unite cu eleganță de natura soiurilor și maturarea de 18 luni în butoaie noi din stejar francez.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens, aflat într-un contrast impresionat cu eticheta albă, pe care sunt recreate semnăturile fondatorilor.

     

    MIROS: Arome proaspete de fructe roșii și albastre, condimente de patiserie, vanilie și parfum din flori de primăvară.

     

    GUST: Parfumul inițial este urmat cu finețe de aromele vegetale de salvie, rozmarin și măsline negre. Arome suculente de vișine, mure și coacăze negre cuceresc simțurile, iar taninurile cremoase proiectează corpul echilibrat ale acestui vin creat cu artă și precizie. Finish-ul este marcat de arome apropiate de ciocolată neagră și espresso.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu de calitate super-premium, recomandat alături de preparatele din carne de vită, vițel sau mânzat (coaste, mușchiulet, antricot sau vrăbioară), pregatită crud (tartar bogat condimentat sau carpaccio cu rucola, parmezan și roșii uscate), ori gătita la cuptor cu cartofi și mirodenii. La finalul mesei, îl puteți savura și alături de fructe uscate, alune sau brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 45 de minute).

     

    Preț normal: 4.018,39 RON

    Special Price 3.415,63 RON

    (-602,76 RON)
  • Dom Perignon - Sampanie Lenny Kravitz rose, GB - 0.75L, Alc: 12.5% Dom Perignon - Sampanie Lenny Kravitz rose, GB - 0.75L, Alc: 12.5%

    Dom Perignon - Sampanie Lenny Kravitz rose, GB - 0.75L, Alc: 12.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    ŞAMPANIE ROSE BRUT. În jurul anului 1670, Pierre Pérignon, un călugăr ce se ocupa de cramele mănăstirii Benedictine din Hautvillers, în regiunea Champagne, Franţa, a perfecţionat tehnica realizării şampaniei clasice din cupaj. Celebra afirmaţie a lui Pérignon "Gust stele" a fost pronunţată de acesta când a degustat vinul spumant din Champagne. 

     

    Dom Pérignon este brad-ul ales de multe personalități cunoscute la nivel mondial. Una dintre aceste personalități este Lenny Cravitz. Cântărețul și compozitorul american Lenny Cravitz este noul Director de Creație și fotograf al casei Dom Pérignon. În această colaborare, artistul explorează potențialul creativ al inspirației reciproce, alături de personalități din lumea artelor americane.

     

    Ediția limitată Dom Pérignon Lenny Kravitz are eticheta clasică înlocuită de un scut metalic cu aceeași formă, creat după stilul maeștrilor bijutieri. Șampania rose este obținută din culturile de Pinot Noir și Chardonnay ale anului 2006, vinificate după metoda tradițională și cupajate pentru un profil aromatic echilibrat și unic.

     

     

     

    ASPECT: Rose cu perlaj delicat și persistent.

     

    MIROS: Buchetul este hipnotizant, matur și complex. Totul începe cu un amestec de condimente negre și cacao, urmat gradual de o aromă fructată. Fructele stăpânesc simțurile prin smochine, caise rumenite și portocale zaharisite.

     

    GUST: Corpolența șampaniei este clară, iar intensitatea și suculența influențează ritmul aromelor dulci. Textura mătăsoasă se desface într-o structură fină de cereale și o notă de legume. Finalul aduce caracterul sărat al unui mineral extras de vie din solul bogat al regiunii viticole Champagne.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Șampania anului 2006 are o modestie rară - este perfectă la mesele cu preparate tradiționale din sudul Europei (Italia, Spania sau Franța).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    2.214,40 RON
  • Almaviva - Puente Alto, Central Valley, vin rosu Chile 2011 - 0.75L, Alc: 15% Almaviva - Puente Alto, Central Valley, vin rosu Chile 2011 - 0.75L, Alc: 15%
    -15%

    Almaviva - Puente Alto, Central Valley, vin rosu Chile 2011 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2011

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALLE CENTRAL / CHILE

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CARMENERE, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ROȘU SEC. Brand-ul Almaviva este rezultatul unui parteneriat încheiat în 1997 între baronesa Philippine de Rothschild, Președintele consiliului Baron Philippe de Rothschild SA din Franța și Eduardo Guilisasti Tagle, Președintele companiei Viña Concha y Toro S.A din Chile. Rezultatul parteneriatului Franco-Chilian este un vin excepțional denumit Almaviva, după Contele Almaviva, eroul din „Nunta lui Figaro”, faimoasa piesă a lui Beaumarchais.

     

    Culturile de vie se află în Chile, la cea mai mare altitudine din Valea Centrală, în Puente Alto, o porțiune de teren cunoscută de peste 20 de ani pentru condițiile bune oferite soiului Cabernet Sauvignon. Solul din Puente Alto este bogat în piatră mare, nisip și argilă. Toate aceste straturi permit rădăcinilor să tragă apă din belșug cu un pH redus și minerale pentru cele cinci soiuri de struguri roșii.

     

    În Valea Centrală, Cabernet Sauvignon a fost plantat în urmă cu 30 de ani. În prezent, cele 60 de hectare conțin și culturi din soiurile Carmenere, Cabernet Franc, Merlot și Petit Verdot.

     

     

    ASPECT:  Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Parfumul complex și subtil dezvăluie aromele delicate și pure din fructe de pădure: coacăze negre, smochine și mure, însoțite de vanilie, cacao și note de caramel.

     

    GUST: Cupajul roșu Almaviva satisface pofta de vin roșu robust, neted (mulțumită taninilor), echilibrat, persistent și, în general, proaspăt. Cele cinci soiuri formează un vin cu personalitate formată din straturi, armonios echilibrate de o aciditate medie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Meniuri cu carne de vită, pasăre și paste. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16-18°C. (Este recomandată decantarea timp de minim 30 de minute).

     

    Preț normal: 1.285,20 RON

    Special Price 1.092,42 RON

    (-192,78 RON)
  • Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2014 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2014 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2014 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA 

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT, CARMENERE

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1970, domeniul Clerc Milon a fost achiziționat de Baronul Phillipe de Rothschild, proprietarul unei alte case franceze cu prestigiu, care produce vinurile Chateau Mouton Rotshchild şi Mouton Cadet.

     

    Castelul, crama şi unităţile de producţie au fost renovate, iar pe domeniul Clerc Milon, din nord estul localităţii Pauillac (regiunea Bordeaux), a reînceput producţia vinurilor tradiţionale franceze de calitate premium.

     

    Pe 41 de hectare de pământ, cu straturi adânci de nisip, pietriş, clei şi calcar, bogat în apă şi lumină naturală, cu microclimat oferit de râul Gironde, sunt cultivate cinci din cele mai bune soiuri roşii din Franța (Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, Carmenere).

     

     

    ASPECT: Un vin de un roşu cu tentă purpurie, intensă.

     

    MIROS: Un buchet bine structurat cu arome de grafit, lemn dulce şi aromă siropoasă de verbena.  

     

    GUST: Acest cupaj tradiţional din Bordeaux cuprinde simţurile cu precizia aromelor echilibrate de fructe. Taninii sunt rotunjiţi, textura este mătăsoasă şi cremoasă cu note subtile de stejar condimentat. Finalul este marcat de arome consistente şi proaspete de vanilie şi vegetale uscate.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Clerc Milon Pauillac Grand Cru Classe este un cupaj roşu excelent alături de aperitive sau antreuri cu mezeluri fine uscate, pastrame, cârnaţi condimentaţi sau jambon şi brânzeturi maturate. La felul principal îl recomandăm alături de preparate din carne roşie la tavă (porc, miel, vită, berbecuţ, curcan) cu mirodenii, servite cu cartofi sau varză de Bruxelles. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea timp de minimum 30 de minute).

     

    Preț normal: 585,48 RON

    Special Price 497,66 RON

    (-87,82 RON)
  • Opus One - Nappa Valley California red 2009 - 0.75L, Alc: 14.5% Opus One - Nappa Valley California red 2009 - 0.75L, Alc: 14.5%
    -10%

    Opus One - Nappa Valley California red 2009 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2009

     

    REGIUNE / ȚARĂ: NAPA VALLEY / USA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT, MERLOT, MALBEC

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1979, doi antreprenorii din industria vinului, Baronul Philippe de Rothschild si Robert Mondavi (unul dintre 'artizanii' viticulturii din statul California), au creat împreună un vin nou. Primul vin creat de parteneriatul franco-american a fost comercializat în anul 1984, și de aproape 40 de ani, vinurile Opus One, din Nappa Valley, sunt printre cele mai apreciate din Statele Unite ale Americii.

     

    Domeniul Opus One este format din patru parcele. În aceste porțiuni bine delimitate, echipa vinăriei cultivă cu experiență, pasiune și dedicare cinci soiuri originare din zona viticolă Bordeaux.

     

    Cupajul de Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot, Merlot și Malbec oferă arome somptuoase, unite cu eleganță de natura soiurilor și maturarea de 18 luni în butoaie noi din stejar francez.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens, aflat într-un contrast impresionat cu eticheta albă, pe care sunt recreate semnăturile fondatorilor.

     

    MIROS: Arome proaspete de fructe roșii și albastre, condimente de patiserie, vanilie și parfum din flori de primăvară.

     

    GUST: Parfumul inițial este urmat cu finețe de aromele vegetale de salvie, rozmarin și măsline negre. Arome suculente de vișine, mure și coacăze negre cuceresc simțurile, iar taninurile cremoase proiectează corpul echilibrat ale acestui vin creat cu artă și precizie. Finish-ul este marcat de arome apropiate de ciocolată neagră și espresso.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu de calitate super-premium, recomandat alături de preparatele din carne de vită, vițel sau mânzat (coaste, mușchiulet, antricot sau vrăbioară), pregatită crud (tartar bogat condimentat sau carpaccio cu rucola, parmezan și roșii uscate), ori gătita la cuptor cu cartofi și mirodenii. La finalul mesei, îl puteți savura și alături de fructe uscate, alune sau brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 45 de minute).

     

    Preț normal: 3.570,00 RON

    Special Price 3.213,00 RON

    (-357,00 RON)
  • Dom Perignon - Sampanie blanc neon - 0.75L, Alc: 12.5% Dom Perignon - Sampanie blanc neon - 0.75L, Alc: 12.5%
    -42%

    Dom Perignon - Sampanie blanc neon - 0.75L, Alc: 12.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    ŞAMPANIE CLASSIC BRUT. În jurul anului 1670, Pierre Perignon, un călugăr ce se ocupa de cramele mănăstirii Benedictine din Hautvillers, în regiunea Champagne, Franţa, a perfecţionat tehnica realizării şampaniei clasice din cupaj. Celebra afirmaţie a lui Dom Perignon "Gust stele" a fost pronunţată de acesta când a degustat vinul spumant din Champagne. 

     

    În prezent, şampania Dom Perignon este una dintre etichetele de prestigiu ale casei Moet & Chandon.

     

    Neon Blanc aduce același cupaj îndrăgit de Pinot Noir și Chardonnay, de această dată într-o sticlă cu etichetă luminiscentă, denumită neon.

     

    Creată sub mandatul fostului vinificator șef Richard Geoffroy, gama Neon scoate în evidență latura urbană, cosmopolită, a brand-ului francez, care păstrează fără compromis metoda tradițională de producție și maturare.

     

     

    ASPECT: Galben pal cu reflexii aurii. Perlaj delicat și persistent.

     

    MIROS: Blanc Neon aduce parfumul vesel al unei grădini mici cu tot felul de flori și fructe coapte.

     

    GUST: Aromele din cupajul Neon se joacă tineresc cu simțurile pentru o experiență de neuitat. Răciți bine sticla și veți descoperi aromele de fructe proaspete, fructe uscate, ierburi aromatice, coajă de lămâie și ananas. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelentă alături de aperitive, antreuri sau feluri principale, pregătite din aproape orice tip de carne, din peşte, crustacee sau fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 1.424,00 RON

    Special Price 823,68 RON

    (-600,32 RON)
  • Laurent Perrier - Sampanie Grand Siecle No. 24 GP- 0.75L Laurent Perrier - Sampanie Grand Siecle No. 24 GP- 0.75L

    Laurent Perrier - Sampanie Grand Siecle No. 24 GP- 0.75L

    REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    ȘAMPANIE CLASIC BRUT. Casa Laurent Perrier a fost creată în 1812 de André Michel Pierlot, care a lăsat afacerea în grija lui Eugen Laurent și soției sale Mathilde Perrier. În anii 1940 Laurent Perrier a fost vândut doamnei Lanson de Nancourt, iar în 1948, Bernard, fiul cel mare al acesteia, a primit una dintre cele mai importante funcții în companie și astfel a început expansiunea și modernizarea casei Laurent Perrier.

     

    În anii 1950, Laurent Perrier, a fost unul dintre primii producători care au folosit rezervoare de oțel și fermentație la temperaturi scăzute. Aceste condiții sunt respectate de 70 de ani, cu tehnologie modernă și reguli proprii stilului Laurent Perrier. 

     

    Grand Siecle înseamnă anul perfect, un concept bazat pe o singură observație: probabil că natura nu va oferi în nici un an acele soiuri pentru vinul perfect, dar mulțumită artei cupajului, maeștrii din vinaria Laurent Perrier, reușesc să atingă perfecțiunea. Grand Siecle este rezultatul amestecului dintre soiuri vinificate în urmă cu 10, 20, 50, sau chiar 100 de ani (numite vintage), alese special pentru acest sortiment. Fiecare cupaj este compus din generații diferite și perioade de maturare diferite, de aceea, fiecare șampanie este specială și numerotată. Pentru acest lot, numărul 24 semnifică un cupaj din vinurile anilor 2004, 2006 și 2007.

     

     

    ASPECT:  O culoare clară de galben pal ce pune în evidență perlajul fin și persistent.

     

    MIROS: Parfumul șampaniei Grand Siecle este compus din note de fructe proaspete și călite, însoțite de o tentă fadă din dulceața și miere.

     

    GUST: Această șampanie combină subtilitatea cu puterea, într-un echilibru greu de imitat. Aromele sunt florale dar și extrem de fructate (pere copate, mere golden coapte, caise și piersici, lămâie și lime).

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Terină din somon afumat, plăcintă cu carne de porc, creveți, midii, stridi și alte fructe de mare, caviar, legume sau mezeluri fine, ușoare. Se poate asocia și cu file de carne roșie, muschiuleț de porc sau vită (Wagyu din Kobe sau Angus), pregătite simplu, cu sosuri ușoare, cu garnitură de legume sote și trufe albe, sau piure de morcovi și broccoli.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    797,30 RON
  • Laurent Perrier - Sampanie Cuvee Rose Metal Zebre - 0.75L Laurent Perrier - Sampanie Cuvee Rose Metal Zebre - 0.75L
    -14%

    Laurent Perrier - Sampanie Cuvee Rose Metal Zebre - 0.75L

    REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    ȘAMPANIE BRUT ROSE. Casa Laurent Perrier a fost creată în 1812 de André Michel Pierlot, care a lăsat afacerea în grija lui Eugen Laurent și soției sale Mathilde Perrier. În anii 1940 afacerea a fost vândută doamnei Lanson de Nancourt, iar în 1948, Bernard, fiul cel mare al acesteia, a primit una dintre cele mai importante funcții în companie și astfel a început expansiunea și modernizarea casei Laurent Perrier.

     

    În anii 1950, Laurent Perrier, a fost unul dintre primii producători care au folosit rezervoare de oțel și fermentație la temperaturi scăzute. Aceste condiții sunt respectate de 70 de ani, cu tehnologie modernă și reguli proprii stilului Laurent Perrier. 


    Rose Cuve este obținut din strugurii roșii de Pinot Noir, recoltați din podgorii aflate în sudul și nordul zonei Montagne de Reims din regiunea Champagne. Producția implică desciorchinarea (înainte de vinificare), și macerarea de 48 - 72 de ore, în funcție de recoltă, pentru a permite vinului să extragă culoarea rose și să dezvolte aromele tipice.

     

     

    ASPECT: Seducător, strălucitor, de un roz pal de zmeură, cu accente de somon crud.

     

    MIROS: Intens și proaspăt, elegant, floral, plăcut fructat, de căpșuni, fraguțe, cireșe și mure.

     

    GUST: Bine structurat, echilibrat, extrem de proaspăt și puternic fructat (căpșuni, coacăze roșii și mure). Are o corpolență medie și o aciditate ridicată, cu un gust final remanent savuros și lung.

    ASOCIERE CULINARĂ: Datorită eleganței produsului se recomandă asocierea cu preparate rafinate, cu stridii sau caviar la amuse bouche, cu tartar de somon la antreu, cu Surf & Turf la felul principal (File Mignon de vită Wagyu din Japonia și homar din America de Nord). Potrivit și la desert, cu un mousse de ciocolată belgiană puțin dulce.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10ºC.

     

    Preț normal: 452,20 RON

    Special Price 390,00 RON

    (-62,20 RON)
  • Regnard - Chevalier Montrachet Grand Cru blanc 2003 - 0.75L, Alc: 13% Regnard - Chevalier Montrachet Grand Cru blanc 2003 - 0.75L, Alc: 13%
    -15%

    Regnard - Chevalier Montrachet Grand Cru blanc 2003 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2003

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Brand-ul Regnard, din regiunea Bourgogne, Franța, are o tradiţie de aproape 160 de ani în producţia de vinuri albe, din soiul Chardonnay.

     

    Strugurii din care sunt obţinute vinurile Regnard sunt ierarhizate în funcţie de straturile de sol Kimmeridgian şi Portlandian. Solul Kimmeridgian oferă vinului mineralele extrase din carbonat din calciu, format din perioada Jurassicului, iar solul Portlandian oferă un strugure fără minerale, dar bogat în arome de fructe.

     

     

    ASPECT: Galben-auriu, intens și strălucitor.

     

    MIROS: Un vin cu parfum complex, dominat de fructe exotice, soc și iasomie.

     

    GUST: Rafinat, fructat (pere, ananas, banane, pepene galben și citrice). Vinul alunecă ușor, păstrează o aciditate medie și un gust final, bogat în minerale.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un aperitiv excelent, sau un companion respectabil la mesele cu salate ușoare de vară, cu fructe, cu file de pește (somon, biban de mare) și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. (Se recomandă aerarea prin decantare).

     

    Preț normal: 2.744,00 RON

    Special Price 2.332,40 RON

    (-411,60 RON)
  • Laurent Perrier - Sampanie Alexandra rose - 0.75L, Alc: 12% Laurent Perrier - Sampanie Alexandra rose - 0.75L, Alc: 12%
    -30%

    Laurent Perrier - Sampanie Alexandra rose - 0.75L, Alc: 12%

    REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    ȘAMPANIE ROSE BRUT. Casa Laurent Perrier a fost creată în 1812 de André Michel Pierlot, care a lăsat afacerea în grija lui Eugen Laurent și soției sale Mathilde Perrier.

     

    În anii 1940 Laurent Perrier a fost vândut doamnei Lanson de Nancourt, iar în 1948, Bernard, fiul cel mare al acesteia, a primit una dintre cele mai importante funcții în companie și astfel a început expansiunea și modernizarea casei Laurent Perrier.

     

    În anii 1950, Laurent Perrier, a fost unul dintre primii producători care au folosit rezervoare de oțel și fermentație la temperaturi scăzute. Aceste condiții sunt respectate de 70 de ani, cu tehnologie modernă și reguli proprii stilului Laurent Perrier. 

     

     

    ASPECT: Roz somon cu perlaj fin.

     

    MIROS: Aroma este precisă şi foarte crocantă. O gamă largă de fructe mici, roşii: căpşuni, zmeură, coacăze roşii şi cireşe negre. Prospeţimea domină uimitor notele aromatice. 

     

    GUST: Gustul este intens cu arome de fructe, curat, bine-definit şi uşor ascuţiţ, apoi vinul se deschide pentru a oferi impresia cufundării într-un coş de fructe de pădure, proaspăt culese: căpşuni, cireşe Morello, coacăze negre şi zmeură.Vinul este suplu şi rotund spre final. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Laurent-Perrier Alexandra rose este un aperitiv delicios, ori o alegere inspirată la mesele cu mezeluri fine (precum prosciutto de raţă), peşte crud (chefalul marinat şi tartar de ton roşu), creveţi la grătar, carne de miel şi brânzeturi cremoase. Cuvée Rosé se potriveşte extraordinar pentru deserturi de fructe roşii.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 1.666,00 RON

    Special Price 1.160,00 RON

    (-506,00 RON)
  • Chateau Grand Puy Lacoste - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2007 - 0.75L, Alc: 14% Chateau Grand Puy Lacoste - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2007 - 0.75L, Alc: 14%
    -15%

    Chateau Grand Puy Lacoste - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2007 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2007

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinurile Grand-Puy-Lacoste sunt produse în zona Medoc de sute de ani. Numele Grand-Puy este menţionat în documente din Evul Mediu, iar din secolul al XVI-lea, se produc vinuri tradiţionale din soiuri locale. În 1855 Grand-Puy-Lacoste a primit cea mai înaltă clasificare de calitate, oferită vinurilor din regiunea viticolă Bordeaux.

     

    Culturile de viţă de vie Grand-Puy-Lacoste se află pe un terroir excelent. Solul format în urmă cu milioane de ani în era Cenozoică (Cuaternar), este compus din pietriş şi pietre din aluviuni ce asigură o absorbţie bună a apei pentru culturi bogate şi sănătoase. Localizarea pe Paralela 45, aproape de Atlantic şi râul Gironde, aduce mult soare, veri calde, precipitaţii potrivite şi ierni blânde.

     

    Pe loturile ce cuprind 90 de hectare, Grand-Puy-Lacoste cultivă cele mai bune varietăţi de Cabernet Sauvignon, urmat de Merlot şi Cabernet Franc, exclusiv pentru vinuri roşii.

     

     

    ASPECT: Cupajul roşu al anului 2007 este roşu-rubiniu deschis, în contrast cu eticheta albă pe care este reprezentat palatul, domeniul şi informaţiile despre brand şi incadrarea oficială de vin cu denumire de origine controlată.

     

    MIROS: Parfumul este un amestec minunat de complex, cu note de fructe de pădure şi cireşe, atenuate de mirodenii, vanilie şi lemn dulce.

     

    GUST: Pe papile este catifelat şi concentrat pe aromele de fructe roşii. Notele de mijloc îi aduc şarmul şi sofisticarea vinului de Bordeaux, cu tanimi şlefuiţi puţin de maturarea în stejar (16-18 luni). Alcool bine integrat, post gust fructat, lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele speciale cu aperitive (mezeluri, chorizo, prosciutto, babic şi giudem servite cu telemea sărată şi pâine neagră). Excelent şi alături de feluri principale din carne roşie la grătar sau pe plită, gătita simplu, rustic, cu puţine condimentate şi cu cartofi rumeniţi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Se recomandă decantarea timp de minimum 30 de minute).

     

    Preț normal: 428,40 RON

    Special Price 364,14 RON

    (-64,26 RON)
  • Laurent Perrier - Sampanie Ultrabrut - 0.75L, Alc: 12% Laurent Perrier - Sampanie Ultrabrut - 0.75L, Alc: 12%
    -34%

    Laurent Perrier - Sampanie Ultrabrut - 0.75L, Alc: 12%

    REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    ȘAMPANIE CLASIC ULTRA BRUT. Casa Laurent Perrier a fost creată în 1812 de André Michel Pierlot, care a lăsat afacerea în grija lui Eugen Laurent și soției sale Mathilde Perrier. În anii 1940 Laurent Perrier a fost vândut doamnei Lanson de Nancourt, iar în 1948, Bernard, fiul cel mare al acesteia, a primit una dintre cele mai importante funcții în companie și astfel a început expansiunea și modernizarea casei Laurent Perrier.

     

    În anii 1950, Laurent Perrier, a fost unul dintre primii producători care au folosit rezervoare de oțel și fermentație la temperaturi scăzute. Aceste condiții sunt respectate de 70 de ani, cu tehnologie modernă și reguli proprii stilului Laurent Perrier. 

     

     

    ASPECT: Galben pal cu inflexiuni argintii. Efervescență elegantă cu bule mici și fine.

     

    MIROS: Foarte proaspăt, plăcut floral, arome intense de fructe, în special mere verzi, pere și citrice susținute de note fine de drojdie.

     

    GUST: Este foarte intens, floral și plăcut fructat (pere, mere verzi, caise, piersici, lămâie și lime). Aciditate ridicată, elegant și lejer, de o corpolență medie și note subtile de drojdie, ce oferă un gust final lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un aperitiv elegant și revigorant, ori o șampanie potrivită la amuse bouche pe bază de fructe de mare, midii, stridi, carne de pește, caviar. Se poate asocia și cu file de carne roșie, mușchiuleț de porc sau vită, pregatită simplu, cu sosuri ușoare, cu garnitură de legume sotate și trufe albe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 357,00 RON

    Special Price 235,57 RON

    (-121,43 RON)
  • Armand de Brignac - Sampanie Brut Rose Gift Box - 0.75L, Alc: 12.5% Armand de Brignac - Sampanie Brut Rose Gift Box - 0.75L, Alc: 12.5%
    -25%

    Armand de Brignac - Sampanie Brut Rose Gift Box - 0.75L, Alc: 12.5%

    REGIUNE / TARA: CHAMPAGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR / PINOT MEUNIER / CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5 %

     

    ȘAMPANIE ROSE BRUT. Armand de Brignac este brand-ul de șampanie premium produs de familia Cattier. Descendenții familiei Cattier, aflați a 12-a, și a 13-a generație (Jean-Jacques și fiul său Alexandre Cattier), produc șampania Armand de Brignac în nord estul Franței, în regiunea Champagne, localitatea Rilly-la-Montagne.

     

    Soiurile de struguri folosite de Cattier pentru producția de șampanie sunt Chardonnay, Pinot Noir şi Pinot Meunier. Producția implică culegerea manuală a strugurilor, vinificarea, păstrarea în drojdie, în cele mai condiții ale pivnițelor Cattier și maturare în butoaie din stejar francez.

     

    Șampania este comercializată în sticle metalice opace cu denumirea brandului și emblema inimii negre, motiv pentru care șampania Armand de Brignac mai este numită și 'asul de inimă neagră'.

     

    În portofoliul Armand de Brignac se regăsesc 5 variații de șampanie (Gold, Rosé, Demi Sec, Blanc de Blancs și Blanc de Noirs), realizate din cupaje cu procente diferite ale celor trei soiuri clasice.

     

     

    ASPECT: Rose.

     

    MIROS: Soiurile roșii, folosite în proporție mare stabilesc caracterul acestei șampanii rose, produsă în stilul tradițional din Lumea Veche. Primele note, caracteristici strugurilor roșii sunt cele de fructe negre, care ademenesc prin simplitate și eleganță.

     

    GUST: Degustarea pune in evidență soiul Pinot Noir, dar și celelalte soiuri bogate în arome (Pinot Meunier și Chardonnay). Pinot Noir și Meunier sunt definite de fructele roșii: căpșuni și coacăze negre, ce oferă textura mătăsoasâ, iar Chardonnay ajută cu tonurile de citrice proaspete și revigorante. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose puțin înțepător datorită acidului, dar proaspăt, revigorant, potrivit pentru meniuri cu pui, piept de rață și alte preparate din carne de vânat și pește.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8 °C

     

    Preț normal: 2.499,00 RON

    Special Price 1.880,00 RON

    (-619,00 RON)
  • Armand de Brignac - Sampanie Brut Gold bottle Gift Box - 0.75L, Alc: 12.5% Armand de Brignac - Sampanie Brut Gold bottle Gift Box - 0.75L, Alc: 12.5%
    -18%

    Armand de Brignac - Sampanie Brut Gold bottle Gift Box - 0.75L, Alc: 12.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT NOIR, PINOT MEUNIER

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    ŞAMPANIE CLASSIC BRUT. Armand de Brignac este brand-ul de șampanie premium produs de familia Cattier. Descendenții familiei Cattier, aflați a 12-a, și a 13-a generație (Jean-Jacques și fiul său Alexandre Cattier), produc șampania Armand de Brignac în nord estul Franței, în regiunea Champagne, localitatea Rilly-la-Montagne.

     

    Soiurile de struguri folosite de Cattier pentru producția de șampanie sunt Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay. Producția implică culegerea manuală a strugurilor, păstrarea în drojdie, în cele mai bune condiții ale pivnițelor Cattier și maturare în butoaie din stejar franțuzesc.

     

    Șampania este comercializată în sticle metalice opace cu denumirea brandului și emblema inimii negre, motiv pentru care șampania Armand de Brignac mai este numită și 'asul de inimă neagră'.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii aurii. Perlaj fin, persistent.

     

    MIROS: Foarte puternic si proaspăt, floral (soc, de flori de camp şi tei), vegetal şi fuctat de citrice proaspete.

     

    GUST: Complex, dar lejer şi savuros, extrem de proaspăt, lasă chiar o senzaţie de "crocant", delicat, vegetal şi foarte intens fructat (de grepfrut şi lămâie, de caise şi piersici, mere verzi, ananas, mere golden). Are o foarte bună aciditate, o corpolenţă medie şi un post gust lung şi intens.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Şampaniile Armand de Brignac se servesc reci, ca aperitiv, sau la antreuri din stridii proaspete, crustacee, fructe de mare, carne de peşte în preparate rafinate (sushi, sashimi, file de peşte pe pat de piure de mazăre şi pesto).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    Preț normal: 1.725,50 RON

    Special Price 1.418,00 RON

    (-307,50 RON)
  • Chateau Mouton Rothschild - Grand Cru Classe rouge 2004 - 0.75L, Alc: 12.5% Chateau Mouton Rothschild - Grand Cru Classe rouge 2004 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -15%

    Chateau Mouton Rothschild - Grand Cru Classe rouge 2004 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2004

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Baronul Philippe de Rothschild moşteneşte castelul Mouton Rothschild din zona rurală Pauillac (din zona viticolă Medoc), la începutul anilor 1920. Vinul produs pe proprietatea Rothschild şi comercializat anterior în butoaie este îmbuteliat și este creată faimoasa etichetă de artistul Jean Carlu. Asftel, sub conducerea Baronului, afacerile companiei se extind cu noi operaţiuni, construcţia şi modernizarea vinăriei şi spaţiilor de maturare.

     

    Pe loturile ce cuprind 90 de hectare în Meldoc, sunt cultivate patru soiuri, exclusiv pentru vinuri roşii (Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc şi Petit Verdot), dar şi soiuri albe cu aceeaşi tradiţie locală. Culturile de viţă de vie se află pe un terroir excelent. Solul format în urmă cu milioane de ani este compus din pietriş şi clei, ce asigură o absorbţie bună a apei şi nutrienţi pentru culturi bogate şi sănătoase. Localizarea pe Paralela 45, aproape de Atlantic şi râul Gironde, oferă viţei mult soare, veri calde, precipitaţii şi ierni blânde.

     

    Vinul anului 2004 marchează Centenarul Antantei Cordiale, încheiate de către Marea Britanie și Franța la 8 aprilie 1904. În acea perioadă, Regele Edward VII-lea, a jucat un rol important în cadrul acordului care a devenit o alianță reală între cele două state și contribuit la victoria acestora în Primul Război Mondial.

     

     

    ASPECT: Roșu puternic, de o nuanţă profundă, cerneloasă.

     

    MIROS: Un parfum complex, cu note subtile de cireşe negre, gutui zaharisite şi lemn dulce, completate de valenţe de fum, lemnozitate de stejar şi condimente.

     

    GUST: Papilele sunt delectate de un vin cu mare finețe, cremos, cu tanini catifelaţi, surprind printr-un buchet complex ce duce cu gândul la mocha şi pâine prajită. 2004 are un buchet matur cu un gust final lung şi atrăgător, dominat de vanilie şi ciocolată. Un vin distinct şi extrem de elegant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savoarea si valoarea acestui vin, merită doar prieteni, bună dispoziţie şi un festin pregătit pentru a uimi. Un vin francez de clasă se asociază cu preparate rafinate ale bucatariei franceze, pe bază de carne de pasăre (raţă, gâscă, potârniche, fazan), vită, miel şi nu în ultimul rând, carne de vânat mare (mistreţ, urs sau cerb). Potrivit şi alături de brânzeturi maturate (Rochebaron, Roquefort, Sainte-Maure de Touraine) sau mousse din ciocolată neagră cu fructe de pădure.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 20 - 22 °C. (Se recomandă decantarea timp de 30 de minute. Potenţial de învechire la sticlă de minim 10 - 12 ani).

     

    Preț normal: 5.172,93 RON

    Special Price 4.396,99 RON

    (-775,94 RON)
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă