Opus One - Nappa Valley California red 2009 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2009
REGIUNE / ȚARĂ: NAPA VALLEY / USA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT, MERLOT, MALBEC
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. În 1979, doi antreprenorii din industria vinului, Baronul Philippe de Rothschild si Robert Mondavi (unul dintre 'artizanii' viticulturii din statul California), au creat împreună un vin nou. Primul vin creat de parteneriatul franco-american a fost comercializat în anul 1984, și de aproape 40 de ani, vinurile Opus One, din Nappa Valley, sunt printre cele mai apreciate din Statele Unite ale Americii.
Domeniul Opus One este format din patru parcele. În aceste porțiuni bine delimitate, echipa vinăriei cultivă cu experiență, pasiune și dedicare cinci soiuri originare din zona viticolă Bordeaux.
2016 a fost al cincilea an consecutiv cu secetă extinsă în Nordul Californiei, cu toate acestea domeniul Opus One a beneficiat de precipitațiile necesare unei recolte sănătoase. Cupajul de Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot, Merlot și Malbec oferă arome somptuoase, unite cu eleganță de natura soiurilor și maturarea de 18 luni în butoaie noi din stejar francez.
ASPECT: Roșu-rubiniu intens, aflat într-un contrast impresionat cu eticheta albă, pe care sunt recreate semnăturile fondatorilor.
MIROS: Arome proaspete de fructe roșii și albastre, condimente de patiserie, vanilie și parfum din flori de primăvară.
GUST: Parfumul inițial este urmat cu finețe de aromele vegetale de salvie, rozmarin și măsline negre. Arome suculente de vișine, mure și coacăze negre cuceresc simțurile, iar taninurile cremoase proiectează corpul echilibrat ale acestui vin creat cu artă și precizie. Finish-ul este marcat de arome apropiate de ciocolată neagră și espresso.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu de calitate super-premium, recomandat alături de preparatele din carne de vită, vițel sau mânzat (coaste, mușchiulet, antricot sau vrăbioară), pregatită crud (tartar bogat condimentat sau carpaccio cu rucola, parmezan și roșii uscate), ori gătita la cuptor cu cartofi și mirodenii. La finalul mesei, îl puteți savura și alături de fructe uscate, alune sau brânzeturi fine.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 45 de minute).
Tip strugure | Cupaj rosu |
---|---|
Ţara de Origine | USA |
Regiune | Napa Valley |
Tip ambalaj | Sticla |
Crama / Brand | Baron Philippe de Rothschild |
An productie | 2009 |
Culoare | Vin rosu |
Tip dulce | Sec |
Alcool | 14.5% |
Litraj | 0,75L |
Ingrediente | Vin linistit rosu din soiul / soiurile de struguri Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot, Merlot, Malbec. |
Alergeni | Contine sulfiti. |
Atentionari speciale | Consumati cu moderatie, alcoolul dauneaza grav sanatatii. Nerecomandat femeilor insarcinate. Este interzisa vanzarea catre persoanele cu varsta sub 18 ani. |