Lichidare de stocuri

Grilă Listă
Filtru
  • Regnard - Pouilly Fuisse Clos du Pavillon, blanc Magnum 2007 - 1.5L, Alc: 13% Regnard - Pouilly Fuisse Clos du Pavillon, blanc Magnum 2007 - 1.5L, Alc: 13%
    -34%

    Regnard - Pouilly Fuisse Clos du Pavillon, blanc Magnum 2007 - 1.5L, Alc: 13%

    PRODUCATOR / PODGORIE: REGNARD
    ANUL DE RECOLTA: 2007
    REGIUNE / TARA: A.O.C. POUILLY FUISSE / BOURGOGNE / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
    VOL. ALC.: 13%

    VIN ALB SEC.

    ASPECT: Luminos, de o culoare placuta de un galben auriu intens.

    MIROS: Complex, puternic fructat, accente de fructe exotice si arome florale, de soc si iasomie, completate de valente de nuca.

    GUST: Elegant, fructat, de mere golden supracoapte, ananas, banane, pepene galben (honey dew si cantalopue) si citrice; un vin onctuos de aciditate medie, cu un gust final, remanent lung, mineral si placut de caise si piersica.

    ASOCIERE CULINARA: Langa preparate fel principal, salate usoare de vara, cu fructe, cu file de peste gras si fructe de mare, cu crustacee (picioare de crab sau homar) servit cu untdelemn firbinte, sau cu preparate tip cherhana, peste (biban de mare, salau, lin, guvizi) pe grill cu mamaliguta. La finele mesei, langa branzeturi fine tari si semitari (Emmental, Jarlsberg, Pepper Jack) cu nuci pecan, struguri albi proaspeti si mere.

    TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Se recomanda aerarea prin decantare; se serveste in pahare mari de vin rosu, de tip Bourgogne)

    Preț normal: 346,38 RON

    Special Price 229,92 RON

    (-116,46 RON)
  • Roux Pere & Fils - Corton Charlemagne blanc 2008 - 0.75L, Alc: 13.5% Roux Pere & Fils - Corton Charlemagne blanc 2008 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -33%

    Roux Pere & Fils - Corton Charlemagne blanc 2008 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2008

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiune viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare.

     

    În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

     

    Cele mai cunoscute localități pe care se află culturile de viţă de vie din care se obţin vinuri Roux Pere & Fils, includ Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux, produc o gamă largă de vinuri începând cu vinurile clasice albe de Burgundia, până la vinurile Premier Cru, din soiul Pinot Noir și Grand Cru din soiul Chardonnay.

     

     

    ASPECT: Galben-auriu intens.

     

    MIROS: Seducător, extrem de delicat, are note de unt, mere coapte, fructe citrice, ananas, mango, ferigă, ienupăr, scorţişoară

     

    GUST: Este o adevarată demonstrație a potențialului strugurilor de Chardonnay, în ceea ce priveşte bogăţia, putere, concentraţia aromelor, distincţia şi echilibru, dar mai ales complexitate. Rareori vedem o astfel de sinteză perfectă între soiul de struguri şi terroir.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savoarea deosebită a acestui Chardonnay, îndeamnă la cele mai bune alegeri culinare. Carne albă, în special piept de pui pe grill, picioare de pui de baltă, peşte de apă sărată în salate, homar şi crab oceanic. Aromele acestui monosoi îl recomandă şi la mesele cu preparate din bucataria japoneză - sushi şi sashimi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. (Se recomandă aerarea prin decantare şi servirea in pahare de vin roşu de tip Bourgogne / Burgundy).

     

    Preț normal: 687,23 RON

    Special Price 458,15 RON

    (-229,08 RON)
  • Poggio Al Tesoro - Cassiopea rosato doc Bolgheri 2012 - 0.75L, Alc: 12% Poggio Al Tesoro - Cassiopea rosato doc Bolgheri 2012 - 0.75L, Alc: 12%
    -33%

    Poggio Al Tesoro - Cassiopea rosato doc Bolgheri 2012 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2012

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ROSE SEC. Poggio al Tesoro este un producător de vin din Italia, regiunea Toscana. Localitatea Bolgheri, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri roșii din țară, a fost o destinație de vis, care a devenit realitate pentru Walther Allegrini. Walther și echipa sa au acordat multă atenție zonelor și soiurilor de struguri potrivite pentru fiecare tip de sol. 

     

    În prezent, domeniul Poggio al Tesoro cuprinde patru podgorii. Cea mai pare podgorie se află într-un cătun numit Le Sondraie, cu mai multe tipuri de sol, care permit plantarea a cinci soiuri de struguri albi și roșii.

     

    Cassiopea este un cupaj rose plin de caracter și expresiv pentru gusturile atrase de complexitate aromatică și satisfacția lucrurilor simple. Aromele diferite se împletesc lin cu savoarea clară și oferă plăcerea unui cupaj rose, care se bea cu ușurință sec sau alături de preparatele favorite.

     

     

    ASPECT: Rose-intens, limpede.

     

    MIROS: Parfum de flori și fructe de pădure.

     

    GUST: Un cupaj de Cabernet Franc și Merlot cu gust vioi de fructe roșii, căpșuni și grepfrut roz, accentuat cu notă ușoară de scorțișoară.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Cassiopea este un rose ideal pentru mesele cu aperitive (bruschete, mezeluri, legume tempura și mini pizza). Perfect alături de supe, carne albă la grătar și preparate clasice mediteraneene. Recomandăm acest vin și alături de brânză cremoasă, brânză italiană robiola, ricotta și mozzarella.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 50,62 RON

    Special Price 33,75 RON

    (-16,87 RON)
  • Poggio al Tesoro - Sondraia, Bolgheri rosso 2012 -  0.75L Poggio al Tesoro - Sondraia, Bolgheri rosso 2012 -  0.75L
    -15%

    Poggio al Tesoro - Sondraia, Bolgheri rosso 2012 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2012

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Poggio al Tesoro este un producător de vin din Italia, regiunea Toscana. Localitatea Bolgheri, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri roșii din țară, a fost o destinație de vis, care a devenit realitate pentru Walther Allegrini. Walther și echipa sa au acordat multă atenție zonelor și soiurilor de struguri potrivite pentru fiecare tip de sol. 

     

    În prezent, domeniu Poggio al Tesoro cuprinde patru podgorii. Cea mai pare podgorie se află într-un cătun numit Le Sondraie, cu mai multe tipuri de sol, care permit plantarea a cinci soiuri de struguri albi și roșii. Printre caracteristicile solului din podgoria Le Sondraie este conținutul ridicat de magneziu, benefic pentru soiul Merlot.

     

    Cupajul anului 2012 este obținut din Cabernet Sauvignon, Merlot și Cabernet Franc, maturat 18 luni în două barique-uri din stejar francez (primul nou, al doilea aflat la a doua umplere).

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens, asemenea unui cupaj clasic de Bordeaux.

     

    MIROS: Arome intense de fructe de pădure, acompaniate de notele de salvie, rozmarin și vanilie condimentată.

     

    GUST: Elegant și armonios, Sondraia dezvoltă un echilibru misterios între fructele fine, inseparabile de strugurii pigmentați și aciditatea moderată, prezentă la fiecare degustare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Cupajul roșu din Sondraia este potrivit alături de meniuri consistente: carne de vită la cuptor, vițel la grătar, kebab (miel sau berbec) și porc. Un vin nativ Italiei este potrivit și alături de preparate mediteraneene cu brânză ricotta, parmezan și brânză de oaie semimaturată.

     

    TEMP. DE SERVIRE:  16 - 18°C (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    Preț normal: 168,00 RON

    Special Price 142,80 RON

    (-25,20 RON)
  • Roux Pere & Fils - Corton Charlemagne blanc 2011 - 0.75L, Alc: 13.5% Roux Pere & Fils - Corton Charlemagne blanc 2011 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -25%

    Roux Pere & Fils - Corton Charlemagne blanc 2011 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2011

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiune viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare.

     

    În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

     

    Cele mai cunoscute localități pe care se află culturile de viţă de vie din care se obţin vinuri Roux Pere & Fils, includ Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux, produc o gamă largă de vinuri începând cu vinurile clasice albe de Burgundia, până la vinurile Premier Cru, din soiul Pinot Noir și Grand Cru din soiul Chardonnay.

     

     

    ASPECT: Galben-auriu intens.

     

    MIROS: Seducător, extrem de delicat, are note de unt, mere coapte, fructe citrice, ananas, mango, ferigă, ienupăr, scorţişoară

     

    GUST: Este o adevarată demonstrație a potențialului strugurilor de Chardonnay, în ceea ce priveşte bogăţia, putere, concentraţia aromelor, distincţia şi echilibru, dar mai ales complexitate. Rareori vedem o astfel de sinteză perfectă între soiul de struguri şi terroir.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savoarea deosebită a acestui Chardonnay, îndeamnă la cele mai bune alegeri culinare. Carne albă, în special piept de pui pe grill, picioare de pui de baltă, peşte de apă sărată în salate, homar şi crab oceanic. Aromele acestui monosoi îl recomandă şi la mesele cu preparate din bucataria japoneză - sushi şi sashimi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. (Se recomandă aerarea prin decantare şi servirea in pahare de vin roşu de tip Bourgogne / Burgundy).

     

    Preț normal: 777,55 RON

    Special Price 586,27 RON

    (-191,28 RON)
  • De Ladoucette - Comte Lafond Grande Cuvee blanc, Sancerre 2016 - 0.75L, Alc: 12.5% De Ladoucette - Comte Lafond Grande Cuvee blanc, Sancerre 2016 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -25%

    De Ladoucette - Comte Lafond Grande Cuvee blanc, Sancerre 2016 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE VALLEY / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Familiile Comte Lafond si Ladoucette au produs primele vinuri încă din secolul al XVII-lea, iar parteneriatul acestora a câștigat admirație și a adus prestigiu vinurilor franceze timp de două sute de ani. În 1972, Baronul Patrick De Ladoucette a preluat conducerea companiei, a extins operațiunile în Sancerre, Chablis, Vouvray și Chinon și a devenit unul dintre cei mai cunoscuți exportatori ai vinurilor franceze, la nivel european.

     

    Vinul alb Comte Lafond este produs în regiunea cu denumire de origine controlată Sancerre, alcătuită din patru localități cu plantații de viță (Bué, Chaudoux, Chavignol și Verdigny). Solul din aceste zone este bogat în straturi de lut, calcar și siliciu, care oferă viței de Sauvignon Blanc, plantată în urmă cu 25-30 de ani, o cantitate considerabilă de minerale ce oferă savoarea caracteristică monosoiurilor albe din Valea Loarei.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Un buchet frumos, clasic, tradițional, ușor de personificat în imaginea unui mușchetar francez, parfumat cu flori albe  (coacoze negre), și praf de pușcă brut, sugerat de mineralele rămase din silex și alte roci.  

     

    GUST: Atacul vinului pe papile este direct, curajos și ușor înțepător. Revine acel gust sărat din piatră de cremene, citrice și alte fructe din teritorii îndepărtate.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere fără cusur pentru mesele cu pește, crustacee, fructe de mare și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 222,53 RON

    Special Price 167,79 RON

    (-54,74 RON)
  • De Ladoucette - Comte Lafond Grande Cuvee rouge, Sancerre 2013 - 0.75L, Alc: 12.5% De Ladoucette - Comte Lafond Grande Cuvee rouge, Sancerre 2013 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -25%

    De Ladoucette - Comte Lafond Grande Cuvee rouge, Sancerre 2013 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE VALLEY

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Familiile Comte Lafond si Ladoucette au produs primele vinuri încă din secolul al XVII-lea, iar parteneriatul acestora a câștigat admirație și a adus prestigiu vinurilor franceze timp de două sute de ani. În 1972, Baronul Patrick De Ladoucette a preluat conducerea companiei, a extins operațiunile în Sancerre, Chablis, Vouvray și Chinon și a devenit unul dintre cei mai cunoscuți exportatori ai vinurilor franceze, la nivel european.

     

    Vinul Comte la Fond este produs în regiunea cu denumire de origine controlată Sancerre, alcătuită din patru localități cu plantații de viță (Bué, Chaudoux, Chavignol și Verdigny). Solul din aceste zone este bogat în straturi de lut, calcar și siliciu, care oferă viței de Sauvignon Blanc, plantată în urmă cu 25-30 de ani, o cantitate considerabilă de minerale.

     

     

    ASPECT: Roșu granat.

     

    MIROS: Note de fructe roșii macerate (cireșe), condimente dulci (scorțișoară și vanilie) și ceva note vegetale. După o aerare tihnită, notele de minerale și fum fac loc aromelor clare de coacăzele negre și mure.

     

    GUST: Bine structurat, cu tanini consistenți din cirele și alte fructe roșii ce oferă o astringență de lungă durată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru mesele cu carne de vită, miel sau vânat la cuptor cu ierburi mediteraneene sau alături de paste gratinate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

    Preț normal: 224,59 RON

    Special Price 169,34 RON

    (-55,25 RON)
  • De Ladoucette - Baron de L blanc Magnum 2008 - 1.5L, Alc: 12.5% De Ladoucette - Baron de L blanc Magnum 2008 - 1.5L, Alc: 12.5%
    -33%

    De Ladoucette - Baron de L blanc Magnum 2008 - 1.5L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2008

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE VALLEY / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Familiile Comte Lafond si Ladoucette au produs primele vinuri încă din secolul al XVII-lea, iar parteneriatul acestora a câștigat admirație și a adus prestigiu vinurilor franceze timp de două sute de ani. În 1972, Baronul Patrick De Ladoucette a preluat conducerea companiei, a extins operațiunile în Sancerre, Chablis, Vouvray și Chinon și a devenit unul dintre cei mai cunoscuți exportatori ai vinurilor franceze, la nivel european.

     

    Vinul alb Comte la Fond este produs în regiunea cu denumire de origine controlată Sancerre, alcătuită din patru localități cu plantații de viță (Bué, Chaudoux, Chavignol și Verdigny). Solul din aceste zone este bogat în straturi de lut, calcar și siliciu, care oferă viței de Sauvignon Blanc, plantată în urmă cu 25-30 de ani, o cantitate considerabilă de minerale, arome fructate şi vegetale.

     

    Toate aceste arome ce se regăsesc în monosoiul produs în Valea Loarei prin vinificare în prezenţa drojdiei selecţionate pentru o perioadă de până la 10 luni. Maturarea este realizată tot în prezenţa drojdiei până la 15 luni, după care vinul este îmbuteliat.

     

     

    ASPECT: Galben pal, cu reflexii argintii.

     

    MIROS: Baron L este un vin ce împarte arome delicate de flori şi vegetale, bame, praz, ardei gras verde, iarbă proaspăt cosită şi note minerale.

     

    GUST: Pe papile este intens, lejer, elegant, fructat (pere şi mere verzi, agrişe si grapefruit), şi vegetal. Per ansamblu vinul este  seducător, de o corpolenţă mică, cu aciditate ridicată. Gustul remanent, este lung, citric şi mineral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu preparate vegetariene, sote-uri de legume, risotto cu ciuperci Champignon, peşte slab de baltă servit cu sos de lămâie şi varză de Bruxelles. La finalul mesei, îl recomandăm alături de brânzeturi tari şi semitari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 534,50 RON

    Special Price 356,33 RON

    (-178,17 RON)
  • Domaine du Castel - C Blanc du Castel 2009 - 0.75L, Alc: 13% Domaine du Castel - C Blanc du Castel 2009 - 0.75L, Alc: 13%
    -33%

    Domaine du Castel - C Blanc du Castel 2009 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2009

     

    REGIUNE / ȚARĂ: JUDAEAN HILLS / ISRAEL

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Domaine du Castel este brand-ul creat de Eli Ben Zaken. În 1988 Eli şi familia sa au plantat primele rânduri de viţă de vie, lucrate şi vinificate aproape de casă în butoaie din stejar aduse din Franţa. Primele 600 de sticle de vin au fost obţinute în 1995, iar după ce a primit recenzii bune din Londra, acesta şi-a extins plantaţia şi a construit o vinărie pe care a numit-o Castel, după fortăreaţa cruciaţilor, aflată în apropiere.

     

    Eli şi familia sa a continuat extinderea plantaţiei şi obţinerea celor mai bune vinuri din pământul Israelului. În prezent afacerea de familie se desfăşoară într-o nouă vinărie, iar culturile de viţă de vie se află la poalele Munţilor Iudeei, aproape de zona istorică a Ierusalimului şi celorlalte oraşe biblice.

     

    Terroir-ul din Dealurile (Munţii) Iudeei se află la altitudine de 800 de metri, aproape de Mediterană, climatul este cald, cu precipitaţii abundente şi ierni calde ce oferă condiţii propice pentru culturi sănătoase. Pe 40 de hectare sunt plantate soiurile franceze Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Cabernet Franc, Malbec şi Chardonnay, pentru  monosoiuri şi cupaje albe, roşii şi rose.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui cu reflexii aurii.

     

    MIROS: C’ Blanc du Castel este un vin cu buchet elegant,  bogat, îmbietor de fructe exotice răscoapte (ananas, mango, pere şi mere golden), completate de arome elegante de mineralitate şi drojdii fine.

     

    GUST: Un vin echilibrat de o aciditate placută, onctuos si cremos, cu o caracteristică recurentă de fructe exotice răscoapte citrice şi alune prăjite. In final, vinul are o mineralitate discretă şi lemnozitate elegantă, oferită de maturarea timp de un an în butoaie din stejar după stilul Burgundia.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonany cu puternice influenţe franceze, excelent alături de preparate carne de pui la grătar, homar, fructe de mare şi chiar de curcan, salate antreu, uşoare, pe bază de verdeţuri şi legume. Recomandat şi alături de brânzeturi semitari şi tari, servite cu struguri albi şi nucă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    Preț normal: 305,84 RON

    Special Price 203,89 RON

    (-101,95 RON)
  • Sacha Lichine - Chateau Les Trois Croix aoc, rouge, Fronsac 2011 - 0.75L, Alc: 14% Sacha Lichine - Chateau Les Trois Croix aoc, rouge, Fronsac 2011 - 0.75L, Alc: 14%
    -33%

    Sacha Lichine - Chateau Les Trois Croix aoc, rouge, Fronsac 2011 - 0.75L, Alc: 14%

    PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU LES TROIX CROIX
    ANUL DE RECOLTA: 2011
    REGIUNE / TARA: A.O.C. FRONSAC / BORDEAUX / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: MERLOT / CABERNET FRANC
    VOL. ALC.: 14%

    VIN ROSU SEC.

    ASPECT: Opac de un rosu purpuriu intens cu accente de violaceu..

    MIROS: Delicat lemnos, distinct de cedru si stejar, cu nuante de vanilie, de fructe de padure rosii si negre, usor condimentat.

    GUST: Taninos, prafos si fructat, de coacaze, dude rosii si stafide.Are o corpolenta medie si o aciditate bine integrata, si un gust final remanent, lung.

    ASOCIERE CULINARA: Este cel mai bine pus in valoare langa carne rosie, porc, vita sau miel la cuptor, la protap sau inabusita la tigaie in vin rosu; cu bucate traditionale romanesti specifice sarbatorilor de Paste sau de Craciun, mezeluri preparate din carne de porc. La finalul mesei, langa branzeturi moi si semimoi, maturate, garnisite cu fructe uscate si arahide.

    TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 30 minute inainte de servire)

    Preț normal: 191,17 RON

    Special Price 127,45 RON

    (-63,72 RON)
  • Chateau D`Esclans - Whispering Angel cupaj rose Methuselah 2015 - 6L, Alc: 13.5% Chateau D`Esclans - Whispering Angel cupaj rose Methuselah 2015 - 6L, Alc: 13.5%
    -33%

    Chateau D`Esclans - Whispering Angel cupaj rose Methuselah 2015 - 6L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: SHIRAZ, GRENACHE, CINSAULT, VERMENTINO

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor Chateau d’Esclans au apărut în 2006, când proprietatea fost achiziţionată de oenologul de origine rusă Sacha Lichine. În prezent pe domeniul din Provence, viile Chateau d’Esclans se întind pe un total de 267 de hectare, cultivate în majoritate cu soiurile Grenache (unul dintre cele mai vechi, de aproape 90 de ani) şi Vermentino. Alte soiuri cultivate sunt: Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah, şi Tibouren.

     

    Monosoiurile şi cupajele rose sunt principalul tip de vin produs de Sacha Lichine şi partenerii săi în Provence. Chateau d’Esclans, precum şi alte brand-uri de vin produse de aceştia sunt apreciate şi comercializate la nivel mondial.

     

    Pe cele mai bune loturi de pământ din jurul regiunii La Motte en Provence, strugurii sunt culeşi din zori până la amiază, apoi sunt selecţionaţi manual, curăţaţi şi zdrobiţi uşor la temperatura de 7-8 °C pentru a se evita oxidarea. Atât mustul ravac cât şi cel obţinut din presare este lăsat să fermenteze parțial, la temperatură controlată, în butoaie mari din stejar cu capacitatea de 600 de litri. 

     

     

    ASPECT: Roz delicat și pal, cu nuanțe de somon și inflexiuni aurii, clasic pentru un rose din sudul Franței.

     

    MIROS: Plăcut și proaspăt, bogat în arome de fructe roșii (cireșe, mure, căpșune sălbatice).

     

    GUST: Catifelat, lejer și totuși intens floral și fructat, accentuat de cirese, grepfrut și căpșuni. Un vin lejer de mică corpolență și savuroasă mineralitate. Are o structură bună, o prospețime susținută de aciditate și un gust final lung și plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: De consumat și ca aperitiv, dar și în asociere cu antreuri sau feluri principale pe bază de carne albă, în special pește și fructe de mare.  Face față cu brio și preparatelor din carne roșie. La desert, îl puteți servi lângă tartine sau salate cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 1.387,54 RON

    Special Price 925,47 RON

    (-462,07 RON)
  • La Bastide Saint Dominique - Cotes du Rhone blanc 2013 - 0.75L, Alc: 13.5% La Bastide Saint Dominique - Cotes du Rhone blanc 2013 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -33%

    La Bastide Saint Dominique - Cotes du Rhone blanc 2013 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RHONE VALLEY / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: VIOGNIER, GRENACHE BLANC, CLAIRETTE

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Domeniul La Bastide Saint Dominique se află în inima regiunii Provence. Aflat exact în Valea Ronului, pe ruinele unui lăcaș de cult din secolul XVI-lea, clădirea de pe domeniu a fost construită de Marie-Claude și Gérard Bonnet, iar viile ocupă în prezent 50 de hectare.

     

    Încă din 1999 pe domeniul La Bastide Saint Dominique, tradiția se îmbină cu tehnologia modernă, iar din anul 2014 vinurile sunt certificate ca produse obținute din agricultură organică. Viile se află aproape pe colinele satului Chateauneuf du pape, supus vantului rece Mistral și încălzit de soarele ce bate din sud. Pământul din Provance este compus din calcar, în mare parte, urmat de clei roșu și pietriș, care păstrează căldura și regenerează viile.

     

    Cele mai importante soiuri cultivate aici sunt: Grenache și Syrah, urmate de Cinsault, Mourvèdre, Carignan, Clairette, Roussanne și Viognier, pentru cupaje și monosoiuri roșii și albe.

     

     

    ASPECT: Galben deschis cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Fascinant, intens vegetal și fructat, de pere, mere golden, ananas, litchi, brocoli și ardei gras verde, fructat, învăluite într-o aromă îmbietoare de citrice.

     

    GUST: Onctuos și cremos, de o acididate medie și o corpolență mare, un vin plăcut cu note vegetale și fructate completate de o nuanță de mineralitate. Gustul remanent este lung, citric și savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit alături de carpaccio de ton cu piper roșu, iepure la cuptor cu sos de roșii, creveți homari sau langustină pe grill și brânză din lapte de capră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 9 - 11°C. 

     

    Preț normal: 46,98 RON

    Special Price 31,32 RON

    (-15,66 RON)
  • Roux Pere & Fils - Meursault 1-erCru-Clos Des Poruzots blanc 2013 - 0.75L, Alc: 13.5% Roux Pere & Fils - Meursault 1-erCru-Clos Des Poruzots blanc 2013 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -25%

    Roux Pere & Fils - Meursault 1-erCru-Clos Des Poruzots blanc 2013 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiune viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare. În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

     

    Cele mai cunoscute localități aflate în proprietatea Roux Pere & Fils includ Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton. De peste 130 de ani, descendeții lui Fernand Roux produc o gamă largă de vinuri începând cu vinurile clasice albe de Burgundia până la vinurile Premier Cru, din soiul Pinot Noir și grand cru din Chardonnay.

     

     

    ASPECT: Galben pai.

     

    MIROS: Roux Pere & Fils ne oferă un vin de calitate premium, obținut din struguri Chadonnay, cu parfum de pere și struguri albi, într-un amestec irezistibil.

     

    GUST: Strugurii de pe tarlaua Meursault 1-er Cru Clos des Poruzots s-au metamorfozat într-un vin puțin untos, dar vioi, cu aromă dominantă de grapefruit. Finish-ul evocă subtil aromele de gutui, miere polifloră și mușetel gentil, cu un ton de minerale, extras din straturile bogate ale solului francez.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb de Chardonnay potrivit pentru meniurile cu ciupercuțe trase la tigaie, tocană de ciuperci cu pui și alte meniuri cu carne de rață și curcan, homar cu homar cu unt și cartofi dulci copți, fructe de mare, creveți și calamari prăjiți.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C

     

    Preț normal: 431,32 RON

    Special Price 325,22 RON

    (-106,10 RON)
  • Corte Giara - Amarone della Valpolicella rosso 2014 - 0.75L, Alc: 15% Corte Giara - Amarone della Valpolicella rosso 2014 - 0.75L, Alc: 15%
    -25%

    Corte Giara - Amarone della Valpolicella rosso 2014 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CORVINA VERONESE, RONDINELLA

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinăria Corte Giara face parte din grupul deținut de familia Allegrini, un nume de referinţă în istoria zonelor viticole Fumane şi Valpolicella din regiunea italiană Veneto, încă din secolul al XVI-lea.

     

    Gamele de vinuri produse în prezent de Allegrini sunt în mare parte rezultatul muncii depuse de Giovani Allegrini, omul care a construit un concern stabil, eficient şi inovativ.

     

    Familia Allegrini produce vinuri din struguri cultivaţi în Fumane şi Valpolicella, pe şase podgorii ce au în total 100 de hectare. Pe domeniile Allegrini sunt pe majoritatea loturilor soiuri de roşii de origine italiană, urmate de cel franceze clasice (Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella, Sangiovese, Chardonnay și Merlot).

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Arome de fructe roșii și condimente ce se apropie ușor de note vegetale ce dau impresia unui amestec tonic de alcool parfumat și ierburi rare.

     

    GUST: Tonul aromelor fructate este dat de cireșe, urmate de alte fructe roșii bine integrate în textura vinului ce pare mai catifelată după primele momente în care atinge gentil papilele. Măiestria acestui vin italian este prezentă și în aroma lemnoasă oferită de cele 15 luni de maturare în butoaie de stejar (măsuri egale maturate în butoi din stejar slovac și jumătate în butoaie proprii aflate la a doua umplere).

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Maturarea în baric urmată de învechirea la sticlă timp de 6 luni ce pregătește vinul alături de cărnuri fierte, vânat, în special rață cu portocale, brânză maturată sau homar european cu sos de tomate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    Preț normal: 196,35 RON

    Special Price 148,05 RON

    (-48,30 RON)
  • De Ladoucette - Comte Lafond Grand Cuvee blanc, Sancerre Magnum 2016 - 1.5L, Alc: 12.5% De Ladoucette - Comte Lafond Grand Cuvee blanc, Sancerre Magnum 2016 - 1.5L, Alc: 12.5%
    -15%

    De Ladoucette - Comte Lafond Grand Cuvee blanc, Sancerre Magnum 2016 - 1.5L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE VALLEY / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Familiile Comte Lafond si Ladoucette au produs primele vinuri încă din secolul al XVII-lea, iar parteneriatul acestora a câștigat admirație și a adus prestigiu vinurilor franceze timp de două sute de ani. În 1972, Baronul Patrick De Ladoucette a preluat conducerea companiei, a extins operațiunile în Sancerre, Chablis, Vouvray și Chinon și a devenit unul dintre cei mai cunoscuți exportatori ai vinurilor franceze, la nivel european.

     

    Vinul alb Comte Lafond este produs în regiunea cu denumire de origine controlată Sancerre, alcătuită din patru localități cu plantații de viță (Bué, Chaudoux, Chavignol și Verdigny). Solul din aceste zone este bogat în straturi de lut, calcar și siliciu, care oferă viței de Sauvignon Blanc, plantată în urmă cu 25-30 de ani, o cantitate considerabilă de minerale ce oferă savoarea caracteristică monosoiurilor albe din Valea Loarei.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Un buchet frumos, clasic, tradițional, ușor de personificat în imaginea unui mușchetar francez, parfumat cu flori albe  (coacoze negre), și praf de pușcă brut, sugerat de mineralele rămase din silex și alte roci.  

     

    GUST: Atacul vinului pe papile este direct, curajos și ușor înțepător. Revine acel gust sărat din piatră de cremene, citrice și alte fructe din teritorii îndepărtate.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere fără cusur pentru mesele cu pește, crustacee, fructe de mare și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 497,42 RON

    Special Price 422,80 RON

    (-74,62 RON)
  • Mapu - Chardonnay - Savignon Blanc, Chile 2013 - 0.75L, Alc: 12.5% Mapu - Chardonnay - Savignon Blanc, Chile 2013 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -33%

    Mapu - Chardonnay - Savignon Blanc, Chile 2013 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MAIPO VALLEY / CHILE

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, SAVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. În 2003, Baronesa Phillippine, descendentă a Baronului Philippe de Rothschild, a inaugurat vinăria din Chile, situată în podgoria Maipo din Valea Centrală. Situată la 45 de km de capitala Santiago, podgoriile de peste 1000 de hectare din Maipo si Maule, oferă cele mai bune vinuri chiliene din cupaje realizate în stilul Bordeaux, al partenerilor francezi.

     

    Valea Maipo oferă condiții excelente. Vița se află pe terenuri aflate la altitudine, într-un micro-climat influențat de Oceanul Pacific și Munții Anzi. Temperaturile sunt favorabile vițelor și fructelor, iar solul acid este îmbibat de apă curată, scursă de pe piscurile înalte, ce oferă toate elementele necesare pentru soiurile cultivate, printre care se află Chardonnay și Sauvignon Blanc din cupajul alb al anului 2013.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Aromă fresh de citrice și fructe uscate.

     

    GUST: Răcoritor și echilibrat cu aciditate consistentă și note de minerale. Ppailele sunt acoperite de aroma ușor înțepătoare a mărului verde, urmat de piersică și ceva fructe exotice. Post gust mediu, fructat.    

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere bună la mesele cu preprate vegetariene, gustări și feluri principale din carne de porc, pasăre și pește.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    Preț normal: 25,72 RON

    Special Price 17,15 RON

    (-8,57 RON)
Grilă Listă