• Dragobete

Dragobete

Grilă Listă
 • Crama Carastelec - Spumant Carassia Pinot Noir rose - 0.75L, Alc: 12% Crama Carastelec - Spumant Carassia Pinot Noir rose - 0.75L, Alc: 12%

  Crama Carastelec - Spumant Carassia Pinot Noir rose - 0.75L, Alc: 12%

  REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

   

  VOL. ALC.: 12%

   

  VIN SPUMANT ROSE BRUT. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția a bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.

   

  Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar în 2011, antreprenori români și maghiari au investit în tehnologie nouă și în spații de depozitare, create special pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate.

   

  Aceste condiții, cât și solul bogat în minerale, oferă condiţii propice soiurilor clasice (Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay), din care se obţin vinuri cu profil aromatic fructat, proaspăt, elegant şi rafinat. În aceeași zonă este cultivată Fetească Regală pentru vin petiant şi Riesling de Rhin pentru vin liniștit.

   

   

  ASPECT: Roz deschis, strălucitor, cu perlaj fin, persistent.

   

  MIROS: Parfum de fructe roșii caracteristice soiului roșu Pinot Noir.

   

  GUST: Acest spumant este învechit la sticlă aproape doi ani, o perioadă optimă care păstrează proaspătă aroma de fructe roșii și oferă o textură mătăsoasă, ușoară și aerisită. Aromele de fructe roşii şi efervescenţa tipică soiului Pinot Noir se păstrează în post gust, unde apare şi profilul mineral, întâlnit des la vinurile din Carastelec.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin spumant ce redefinește prospețimea este numai bun la o masă cu carne de rață, iepure, somon, ciuperci (trase la tigaie), și preparate ușor condimentate din bucătăria thailandeză.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

  68,07 RON
 • Crama Carastelec - Spumant Carassia Classic - 0.75L, Alc: 12% Crama Carastelec - Spumant Carassia Classic - 0.75L, Alc: 12%

  Crama Carastelec - Spumant Carassia Classic - 0.75L, Alc: 12%

  REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT NOIR

   

  VOL. ALC.: 12%

   

  VIN SPUMANT BRUT. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția a bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.

   

  Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar în 2011, antreprenori români și maghiari au investit în tehnologie nouă și în spații de depozitare, create special pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate.

   

  Aceste condiții, cât și solul bogat în minerale, oferă condiţii propice soiurilor clasice (Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay), din care se obţin vinuri cu profil aromatic fructat, proaspăt, elegant şi rafinat. În aceeași zonă este cultivată Fetească Regală pentru vin petiant şi Riesling de Rhin pentru vin liniștit.

   

   

  ASPECT: Carassia Classic este galben deschis, strălucitor, elegant, cu perlaj fin și persistent.

   

  MIROS: Arome de citrice și fructe proapete de vară: piersici, mere și pere verzi coapte de soarele ce bate blând pe dealurile cu viță de vie, aflate deasupra satului. Note complementare de ierburi fine, coajă de pâine și maia.

   

  GUST: Vinurile Carassia din cupaj echilibrat de Chardonnay și Pinot Noir, maturate în sticlă prin metoda tradițională minim 20 de luni, oferă consistență, arome fine, fructate și un post gust lung, cu note minerale.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin spumant maleabil şi descurcăreț pentru toate mesele. Fie că alegeți să îl savurați la aperitive, salate, meniuri cu fructe de mare, sau carne albă, Carassia Classic este o alegere elegantă.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C

   

  79,85 RON
 • Crama Carastelec - Spumant Carassia Blanc de Blancs - 0.75 L, Alc: 12% Crama Carastelec - Spumant Carassia Blanc de Blancs - 0.75 L, Alc: 12%

  Crama Carastelec - Spumant Carassia Blanc de Blancs - 0.75 L, Alc: 12%

  REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 12%

   

  VIN SPUMANT ALB BRUT. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția a bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.

   

  Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar în 2011, antreprenori români și maghiari au investit în tehnologie nouă și în spații de depozitare, create special pentru vinuri spumante și efervescente.Pe domeniul Carastelec se cultivă soiurilor clasice (Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay), din care se obţin vinuri cu profil aromatic fructat, proaspăt, elegant şi rafinat. În aceeași zonă este cultivată Fetească Regală pentru vin petiant şi Riesling de Rhin pentru vin liniștit.

   

  Blanc de blancs este obținut exclusiv din soiul alb Chardonnay, de aceea, gustul prezintă un echilibru excepțional între prospețime și maturitate. Prospeţimea este oferită de amestecul notelor de fructe și flori, iar maturitatea este obţinută după învechirea vinului la sticlă timp de 22 de luni.

   

   

  ASPECT: Galben pai, limpede cu efervescență fină și note autolitice accentuate, produse în timpul celor 30 de zile de maturare în sticla de 1.5 L.

   

  MIROS: Note elegante de patiserie, fructe și citrice.

   

  GUST: Maturarea extinsă oferă vinului arome de brioșă, drojdie și cremozitate completată de prospețimea aromelor de fructe proaspete (pere, mere, piersici) și citrice, susținute de aciditatea fermentației în sticlă proprie, după metoda tradițională.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Delicios alături de scoici aburite cu unt, pește și pui prăjit, gustări cu bulete de brânză ușoară sau brânzeturi moi și grase de tip camembert / brie.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

  89,01 RON
 • Crama Girboiu - Cuartz vin spumant alb 0.75L, Alc: 12% Crama Girboiu - Cuartz vin spumant alb 0.75L, Alc: 12%

  Crama Girboiu - Cuartz vin spumant alb 0.75L, Alc: 12%

  REGIUNE / ȚARĂ: COTEȘTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: PLĂVAIE, FETEASCĂ ALBĂ

   

  VOL. ALC.: 12%

   

  VIN SPUMANT ALB BRUT. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu, ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru cele mai bune soiuri românești și străine.

   

  Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

   

  Cuartz este primul spumant oferit de Crama Gîrboiu, și este creat cu mândrie, pentru a oferi tuturor experiența unui vin prețios, limpede ca un cristal, mineral, cu aciditate răcoritoare în zilele fierbinți de vară. 

   

   

  ASPECT: Galben pai cu inflexiuni verzui. Perlaj fin, persistent.

   

  MIROS: Cuartz este creat să surprindă simțurile în orice moment al zilei. Fructele și florile oferite de soiurile Plăvaie și Fetească Albă reușesc să aducă împlinirea acestei misiuni nobile.

   

  GUST: Un vin spumant din soiuri românești, pe care îl putem compara cu cele mai bune spumante de tip prosecco, fie ele și din regiunile Veneto, sau Friuli Venezia Giulia din Italia. Aromele joviale de citrice și flori albe, delicate, stau în echilibru cu aciditatea bine dozată și post gustul sec, revigorant.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Cuartz poate fi servit sec, ca un aperitiv răcoritor de vară, sau alături de preparate din pește, fructe de mare și paste cu sos alb. 

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

  38,50 RON
 • Issa - Vin Spumant Charm - 0.75L, Alc: 11.5% Issa - Vin Spumant Charm - 0.75L, Alc: 11.5%

  Issa - Vin Spumant Charm - 0.75L, Alc: 11.5%

  REGIUNE / ȚARĂ: TURDA - DEALURILE TRANSILVANIEI / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 11.5%

   

  VIN SPUMANT BRUT. Crama La Salina este un proiect realizat de doi iubitori de vinuri nobile care și-au folosit pasiunea și resursele pentru a reface arealul viticol din județul Cluj, dealurile Durgău, începând cu anul 2011. După zeci ani în care pământul a fost neexploatat, în 2012 antreprenorii au plantat viță de vie și au investit în utilaje de ultimă generație.

   

  Pe mai bine de 70 de hectare La Salina cultivă soiuri cu tradiție în Lumea Veche, pentru cele mai prețioase monosoiuri din Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Rhein Riesling și Muscat Ottonel.

   

  Charm brut este un vin spumant nou în portofoliul La Salina, și are, cel puțin în parte, origini italiene. Spumantul este obținut din soiul Chardonnay, fermentat prima dată în crama din Transilvania. A doua fermentare este realizată în Valdobbiadene, de vinificatorul Foss Marai.

   

   

  ASPECT: Galben-pai, cu aciditate fină și persistentă.

   

  MIROS: Fructat și vegetal.

   

  GUST: Note fructate, dominate ușor de mere și pere coapte, urmate de flori și vegetale (fân). Post gust mediu, răcoritor.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant ușor de savurat alături de pește, fructe de mare, preparate mediteraneene și gustări cu brânzeturi proaspete.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

  43,20 RON
 • Petro Vaselo - Bendis Rose, Vin Spumant Rose 2019 - 0.75L, Alc: 11.5% Petro Vaselo - Bendis Rose, Vin Spumant Rose 2019 - 0.75L, Alc: 11.5%

  Petro Vaselo - Bendis Rose, Vin Spumant Rose 2019 - 0.75L, Alc: 11.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: BANAT / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

   

  VOL. ALC.: 11.5%

   

   

  VIN SPUMANT ROSE BRUT. Cel care a pus bazele cramei este Nello Dal Tio, originar din Italia, Provincia Treviso. În 2002, Nello se afla În România și văzând dealurile întinse din Timiș, și-a amintit de peisajul copilăriei petrecute în regiunea viticolă Veneto. Astfel a luat naște crama și echipa dedicată Petro Vaselo.

   

  Crama se află în județul Timiș, regiunea Dealurile Banatului, iar compania deține 172 de hectare cu orientare sudică, din care 42 plantate cu viță de vie. Dealurile formează un amfiteatru ce oferă viței un microclimat cu temperaturi și precipitații favorabile. Solul este fertil, cu straturi predominante de clei, urmate de cele cu straturi de calcar.

   

  Calitatea vinurilor Petro Vaselo este oferită de atenția, știința și, nu în ultimul rând, răbdarea de a crea ceva natural și pur. Strugurii sunt culeși și sortați manual de două ori. Fermentarea are loc în vase diferite, în funcție de soi și de terroir, iar în funcție de stilul vinului, după fermentare, vinul este maturat cu drojdia sa naturală timp de câteva luni sa chiar ani. Monosoiurile și cupajele roșii sunt îmbuteliate fără filtrare, pentru a permie drojdiei să mărească potențialul de maturare și compușilor naturali să dezvolte cu opulență profilul aromatic al fiecărei ediții.

   

   

  ASPECT: Roz-somon, cu perlaj fin, persistent.

   

  MIROS: Arome de trandafir și zmeură.

   

  GUST: Notele florale se amestecă plăcut cu aroma de fructe roșii pentru a oferi acea senzație plăcută de efervescență ce răcorește ca o ploaie ușoară de primăvară.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat alături de preparate din carne albă, fructe de mare și brânză proaspătă.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

  34,61 RON
 • Petro Vaselo - Kotys Millesime, Vin Spumant Alb 2014 - 0.75L, Alc: 12% Petro Vaselo - Kotys Millesime, Vin Spumant Alb 2014 - 0.75L, Alc: 12%

  Petro Vaselo - Kotys Millesime, Vin Spumant Alb 2014 - 0.75L, Alc: 12%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2014

   

  REGIUNE / ȚARĂ: BANAT / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

   

  VOL. ALC.: 12%

   

   

  VIN SPUMANT ALB BRUT. Cel care a pus bazele cramei este Nello Dal Tio, originar din Italia, Provincia Treviso. În 2002, Nello se afla În România și văzând dealurile întinse din Timiș, și-a amintit de peisajul copilăriei petrecute în regiunea viticolă Veneto. Astfel a luat naște crama și echipa dedicată Petro Vaselo.

   

  Crama se află în județul Timiș, regiunea Dealurile Banatului, iar compania deține 172 de hectare cu orientare sudică, din care 42 plantate cu viță de vie. Dealurile formează un amfiteatru ce oferă viței un microclimat cu temperaturi și precipitații favorabile. Solul este fertil, cu straturi predominante de clei, urmate de cele cu straturi de calcar.

   

  Calitatea vinurilor Petro Vaselo este oferită de atenția, știința și, nu în ultimul rând, răbdarea de a crea ceva natural și pur. Strugurii sunt culeși și sortați manual de două ori. Fermentarea are loc în vase diferite, în funcție de soi și de terroir, iar în funcție de stilul vinului, după fermentare, vinul este maturat cu drojdia sa naturală timp de câteva luni sa chiar ani. Monosoiurile și cupajele roșii sunt îmbuteliate fără filtrare, pentru a permie drojdiei să mărească potențialul de maturare și compușilor naturali să dezvolte cu opulență profilul aromatic al fiecărei ediții.

   

   

  ASPECT: Gălbui, cu perlaj fin, persistent.

   

  MIROS: Parfum elegant de cireșe și flori albe.

   

  GUST: Pe papile aduce un echilibru natural între efervescența fină și corpolența soiului Pinot Noir. Aciditatea condimentată, mineralitatea și aromele florale dau o savoare unică, resimțită și în post gust.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Delicios alături de legume sau pește crud, fructe de mare și brânzeturi.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

   

  135,35 RON
 • Purcari - Spumant Cuvee Grande Vintage Extra Brut + 2 pahare - 0.75L, Alc: 12.5% Purcari - Spumant Cuvee Grande Vintage Extra Brut + 2 pahare - 0.75L, Alc: 12.5%

  Purcari - Spumant Cuvee Grande Vintage Extra Brut + 2 pahare - 0.75L, Alc: 12.5%

  REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT BLANC, PINOT NOIR

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN SPUMANT ALB EXTRA BRUT. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

   

  Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit vinurile din Bordeaux.

   

  Acest lot special, numit grande cuvée, păstrează stilul classic al spumantelor inspirate de tradiția producătorilor francezi printr-un cupaj de Chardonnay, Pinot Blanc și Pinot Noir, din cea mai bună recoltă a anului 2016. Aceste vinuri spumante au fost create și pentru a onora munca de aproape 200 de ani a oenologilor Purcari, dedicați să ofere lumii vinuri frumoase și nobile.

   

  Așa cum ne-au obișnuit și în cazul celorlalte două spumante din gamă, în Purcari, albul extra brut este obținut prin metoda clasică de fermentare, iar pentru acest vintage, maturarea a fost realizată la sticlă timp de 18 luni. Un vin de colecție ce oferă posibilitatea de a fi admirat peste ani.

   

   

  ASPECT: Galben deschis cu reflexii aurii. Perlaj fin și persistent.

   

  MIROS: Un buchet revigorant, o explozie de prospețime, care invocă fără timiditate un amestec de fructe verzi și o mineralitate revigorantă.

   

  GUST: Arome clare de fructe, mineralitate ce aduce veselie pe papile și multe bule ce se contopesc plăcut cu alcoolul fin.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant ușor învechit, excelent ca aperitiv, sau alături de preparatele cu carne de pește și scoici. Îl recomandăm și la deserturi ușoare

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

  170,17 RON
 • Purcari - Spumant Cuvee Alb Extra Brut - 0.75L, Alc: 12.5% Purcari - Spumant Cuvee Alb Extra Brut - 0.75L, Alc: 12.5%

  Purcari - Spumant Cuvee Alb Extra Brut - 0.75L, Alc: 12.5%

  REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT BLANC, PINOT NOIR

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN SPUMANT ALB EXTRA BRUT. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

   

  Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit vinurile din Bordeaux.

   

  Acest lot special, numit cuvée, păstrează stilul classic al spumantelor inspirate de tradiția producătorilor francezi printr-un cupaj de Chardonnay, Pinot Blanc și Pinot Noir, creat de oenologul francez Jerome Barret. Aceste vinuri spumante au fost create și pentru a onora munca de aproape 200 de ani a oenologilor Purcari, dedicați să ofere lumii vinuri frumoase și nobile.

   

  Așa cum ne-au obișnuit și în cazul celorlalte două spumante din gamă, în Purcari, albul extra brut este obținut prin metoda clasică de fermentare și învechire la sticlă timp de câteva luni.

   

   

  ASPECT: Galben deschis cu reflexii aurii. Perlaj fin și persistent.

   

  MIROS: Un spumant extravagant, o adevărată delectare și recompensă cu iz de citrice, proaspete ca într-un parfum pur.

   

  GUST: Gustul dăruiește aceeași aromă gentilă de citrice, completată de mineralitatea consistentă, obținută natural în vinăria Purcari. Post gustul este fructat, lung și echilibrat.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant ușor învechit, excelent ca aperitiv, sau alături de preparatele cu carne de pui, rață, pește și scoici. Îl recomandăm și la deserturi ușoare.

   

  TEMP. DE SERVIRE:  6 - 8°C.

   

  116,50 RON
 • Purcari - Spumant Cuvee Alb Brut - 0.75L, Alc: 12.5% Purcari - Spumant Cuvee Alb Brut - 0.75L, Alc: 12.5%

  Purcari - Spumant Cuvee Alb Brut - 0.75L, Alc: 12.5%

  REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT BLANC, PINOT NOIR

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN SPUMANT ALB BRUT. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

   

  Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit vinurile din Bordeaux.

   

  Acest lot special, numit cuvée, păstrează stilul classic al spumantelor inspirate de tradiția producătorilor francezi printr-un cupaj de Chardonnay, Pinot Blanc și Pinot Noir, creat de oenologul francez Jerome Barret. Aceste vinuri spumante au fost create și pentru a onora munca de aproape 200 de ani a oenologilor Purcari, dedicați să ofere lumii vinuri frumoase și nobile.

   

  Așa cum ne-au obișnuit și în cazul celorlalte două spumante din gamă, în Purcari, albul extra brut este obținut prin metoda clasică de fermentare și învechire la sticlă timp de câteva luni.

   

   

  ASPECT: Galben-deschis, cu perlaj fin, persistent.

   

  MIROS: Aromă intensă de citrice, cu note de flori și pâine prăjită.

   

  GUST: Un spumant fructat de un amestec de piersici și caise, cu accente minerale. Final ușor acidulat și post gust lung, echilibrat.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant ușor învechit, excelent ca aperitiv, sau alături de preparatele cu carne de pește și scoici. Îl recomandăm și la deserturi ușoare

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

  89,01 RON
 • Purcari - Spumant Cuvee Rose Brut - 0.75L, Alc: 12.5% Purcari - Spumant Cuvee Rose Brut - 0.75L, Alc: 12.5%

  Purcari - Spumant Cuvee Rose Brut - 0.75L, Alc: 12.5%

  REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT NOIR

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN SPUMANT ROSE BRUT. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

   

  Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit vinurile din Bordeaux.

   

  Acest lot special păstrează stilul classic al spumantelor inspirate de tradiția producătorilor francezi printr-un cupaj de Chardonnay și Pinot Noir, din cele mai bune recolte ale anilor anteriori. Aceste vinuri spumante au fost create și pentru a onora munca de aproape 200 de ani a oenologilor Purcari, dedicați să ofere lumii vinuri frumoase și nobile.

   

  Așa cum ne-au obișnuit și în cazul celorlalte spumante din gamă, în Purcari, rose-ul brut este obținut prin metoda clasică de fermentare și maturat la sticlă un timp îndelungat.

   

   

  ASPECT: Roz cu tentă cărămizie. Perlaj fin și persistent.

   

  MIROS: Buchet fin cu note de flori, coacăze negre, alte note de fructate și produse de patiserie.

   

  GUST: Aroma fructelor se răsfiră în note de cireșe amare și merișoare, fierte cu zahăr pentru umplutură de   foietaj dulce. Post gust lung, dulce-acrișor și vanilat.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant excelent ca aperitiv sau alaturi de preparate din carne albă, pește (somon afumat), aperitive cu ciuperci și deserturi cu fructe, ușor dulci.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

  89,01 RON
 • Purcari - Spumant Cuvee Feteasca Alba Brut - 0.75L, Alc: 12.5% Purcari - Spumant Cuvee Feteasca Alba Brut - 0.75L, Alc: 12.5%

  Purcari - Spumant Cuvee Feteasca Alba Brut - 0.75L, Alc: 12.5%

  REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN SPUMANT ALB BRUT. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

   

  Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit vinurile din Bordeaux.

   

  Acest lot special, numit cuvée, este obținut exclusiv din soiul Fetească Albă. Acesta este unul dintre vinurile spumante create pentru a onora munca oenologilor Purcari, dedicați să ofere lumii vinuri frumoase și nobile de aproape 200 de ani.

   

  Așa cum ne-au obișnuit și în cazul celorlalte două spumante din gamă, vinăria din Purcari ne oferă această Fetească Neagră în brut, fermentată clasic și învechită la sticlă timp de câteva luni.

   

   

  ASPECT: Galben-pai cu reflexii verzui. Perlaj fin și persistent.

   

  MIROS: Parfum de mere verzi, faguri de miere și flori de câmp împrospătate de o ploaie rece de vară.

   

  GUST: A doua fermentare oferă vinului un gust unic, fructat și veget. Post gust fructat cu tușe de miere (spre final), și aciditate bine echilibrată.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: O alegere excelentă pentru mesele festive cu foie gras, caviar și trufe.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

  89,01 RON
Grilă Listă