BeiCeVrei.ro iti ofera 15% DISCOUNT pentru toate vinurile de import

Foloseste codul de discount DIPLOMACY pana la data de 01.12.2018


 

 

 

Povestea vinului cu Ambasadorul Chile la București

 

  

 

Extrem de elegant, cu o delicatețe aristocratică și cu multă cordialitate ne-a întâmpinat la ușa reședinței personale. Așa l-am întâlnit pentru prima oară pe ambasadorul Chile în România, E.S. Jose Miguel MENCHACA.

 

Urma să filmăm un interviu cu povestea vinului de Chile, istoria uneia dintre cele mai importante țări producătoare și exportatoare de vin din lume.

Aveam în vinoteca personală câteva sticle de vinuri chiliene, le savurasem....citeste mai mult

 


 

Consulul Madagascarului la București

 

  

 

Avea doar 9 luni de viață când a fost ascuns de o stewardesă sub palton ca să treacă granița. A fost singura modalitate de a fugi din România comunistă.

 

“Părinții mei au fost industriași, aveau fabrici și mulți angajați. După ce a fost alungat Regele, comuniștii au preluat puterea iar politica a devenit extrem de dură, noi nu mai aveam mari șanse, voiau să ne aresteze”, așa își începe povestea Serge Rameau, Consulul Onorific al Madagascarului la București.

A ajuns singur în Franța, unde l-a regăsit familia 3 ani mai târziu. A învățat limba română în copilărie....citeste mai mult

 


 

Povestea vinului cu ambasadorul Portugaliei la Bucuresti

 

  

 

Ambasadorul Portugaliei La București este pasionat de vinuri. Le cunoaște istoria, le descoperă savoarea cu mult talent și poate să-ți recomande diverse combinații de mâncare.

 

În sunetul de fado ce se auzea discret în restaurantul cu specific portughez din București, Excelența Sa Fernando Manuel de Jesus Teles FAZENDEIRO ne-a dus într-o călătorie minunată a preparatelor portugheze și a băuturilor lor tradiționale. Vinul de Porto este faimos încă din 1700.

Cultura vinului de Porto s-a dezvoltat considerabil în ultimul secol; este un vin licoros pe care....citeste mai mult

 


 

Povestea vinului cu Ambasadoarea Statului Israel

 

  

 

Când vine vorba de Țara Sfântă, povestea vinului este una dintre cele mai vechi cuprinse în Biblie. Vinul a fost prezent atât în Vechiul Testament, cât și Noul Testament.

 

Întâlnirea cu Tamar Samash, Ambasadoarea Statului Israel, m-a dus într-o istorie ce îmi era necunoscută până acum. Primisem de curând o sticlă de vin kosher de la niște prieteni evrei. Un minunat vin “Galil Mountain” pe care l-am savurat împreună. Urma să-i aflu povestea.

Excelența Voastră, cât de mult îi apropie vinul pe oameni? ....citeste mai mult

 


 

Povestea vinului cu Ambasadorul Japoniei

 

  

 

Era secolul al XVI-lea când primii misionari creștini din Portugalia ajungeau în Japonia. Iezuiții portughezi au adus cu ei și vinul liturgic, iar acesta este momentul primei atestări a consumului de vin în Japonia.

 

Localnicii l-au numit chintashu, o combinație între cuvântul portughez tinto (chinta în japoneză) care înseamnă roșu și shu, care înseamnă lichior.

Japonia nu este în mod natural un tărâm potrivit pentru cultivarea viței de vie. Din cauza umidității ridicate, a ploilor intense în sezonul de creștere a strugurilor, a solului acid și a unui teren limitat, pentru japonezi viticultura fost mereu o luptă.....citeste mai mult

 


 

Povestea vinului cu Ambasadoarea Statului Peru

 

  

 

Când zici Peru, te gândești imediat la fascinanta cetate incașă Machu Picchu, una dintre cele mai frumoase și enigmatice fortărețe din lume.

 

De aici începe povestea întâlnirii mele cu E.S. Maria Eugenia Echeverria Herrera, ambasadorul Republicii Peru. Am călătorit împreună, printr-o prezentare remarcabilă a Excelenței Sale, în cultura peruană, de la civilizația Inca, la conchistadori, la gastronomie și, desigur, vin.

Încă din anul 1500 Peru producea vin în mai multe zone ale sale, chiar și în cele deșertice. Cum crește via în zona deșertică? ....citeste mai mult

 


 

Povestea Vinului cu Ambasadorul Republicii Moldova

 

  

 

Cine să nu fi auzit până acum de vinurile din Republica Moldova?

 

Sunt atât de bune și au devenit cunoscute în lumea largă, încât orice cunoscător trebuie să le fi gustat măcar o dată. Vinurile moldovenești au crescut mult în calitate în ultimii ani. Clima favorabilă, condițiile speciale de păstrare și noile tehnologii au adus aceste vinuri într-o competiție directă cu marii producători mondiali. Tocmai de aceea, multe vinuri moldovenești sunt premiate la concursurile internaționale.

E.S. Mihai Gribincea, ambasadorul Republicii Moldova, ne-a povestit cum a ajuns ....citeste mai mult

 


 

Povestea vinului cu Ambasadorul Lituaniei în România

 

  

 

Eram curioasă să aflu mai multe despre Lituania, de această dată din perspectiva producției de vin.

 

Lituania nu este o țară celebră în creșterea viței de vie, dar are o licoare faimoasă: midus. Mied sau hidromel în limba română. Preparat dintr-un amestec de miere și apă, midus este băutura națională a lituanienilor.

Și cum strugurii sunt greu de cultivat din cauza radiației solare reduse, Lituania....citeste mai mult

 


 

Povestea vinului cu Ambasadorul Argentinei

 

  

 

“Malbec, sufletul Argentinei”

 

Orice pasionat de vinuri a băut, cel puțin o dată, Malbec. Un celebru soi argentinian ce își are originile în Franța. Puțini știu, însă, că în secolul al XIX-lea, o epidemie de filoxera a distrus majoritatea podgoriilor din Franța și Spania, astfel încât strugurele Malbec de la ei a dispărut în acele vremuri.

Dar a rămas în Argentina și a devenit simbolul industriei vinului....citeste mai mult

 


 

Povestea vinului cu Consilierul Politic al Canadei în România

 

  

 

Când zici Canada, te gândești imediat la Ice Wine (Vinul de gheață).

 

Este o băutură preparată în condiții speciale: strugurii sunt lăsați să se coacă până în iarnă când dă înghețul și vin primele zăpezi. Pentru a avea acea savoare deosebită, recolta viei se face doar între -8 și -12 grade Celsius. Canadienii sunt cei mai mari producători și exportatori de Ice Wine din lume.

Dar Canada nu produce doar celebrul Ice Wine...citeste mai mult

 


 

Povestea vinului cu Ambasadorul Germaniei în România

 

  

 

Germania poate fi o experiență încântătoare și dacă o alegem ca destinație turistică de vin.

 

Zone extrem de frumoase de-a lungul Rinului, podgorii răspândite pe dealuri însorite și celebrele Weinstrasse (Drumul Vinului), trasee speciale ce trec prin regiunile producătoare de vin, toate acestea reprezintă o combinație care face Germania să fie unică.

În cele 13 regiuni viticole importante ale țării, poți alege o călătorie turistică...citeste mai mult

 


 

Povestea vinului cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii

 

  

 

Statele Unite ale Americii se află în topul celor mai mari producători de vin din lume.

 

Știam că majoritatea producției este concentrată în zona Californiei, Sonoma și Napa Valley, dar eram curioasă ce alte podgorii merită a fi vizitate și cum a început istoria vinului pe acest teritoriu.

E.S. Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, a avut amabilitatea să ne povestească despre zonele viticole importante ale țării pe care o reprezintă dar și despre...citeste mai mult

 


 

Povestea vinului cu Ambasadorul Africii de Sud în România

 

  

 

Peisajele Africii de Sud sunt de o frumusețe legendară. De la “Muntele Masă” până la “Fereastra lui Dumnezeu”, de la cel mai mare canion verde din lume, la munții și pădurile sud-africane, zonele de coastă și deșertul, toate sunt o încântare pentru orice turist.

 

Africa de Sud se află în top în privința turismului de aventură; oferă peste 130 de genuri de experiențe generatoare de adrenalină într-o varietate de peisaje, de la litoral sălbatic, la savană sau la scufundări...citeste mai mult