Crama Oprisor - La Cetate Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2016
REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă. În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți pe plantațiile existente pe atunci în podgoriile oltenești ale Mehedințiului.
Gama La Cetate oferă lumii unele dintre cele mai bune vinuri create pentru renașterea pământului românesc. Acestea sunt și primele monosoiuri albe și roșii produse cu tradiție și mare atenție pentru a cinsti istoria vinurilor românești care încă se mai scrie prin meșteșugul oamenilor pasionați și dedicați de la Crama Oprișor.
Acest Pinot aduce parfumul vinului din Bucureștiul interbelic însă licoarea nu îți spune secretul cu ușurință. Aromele sale de vin elegant, savurat la petreceri dintr-o lume dispărută încurajează o și mai mare curiozitate ce debutează cu notele de lemn vechi.
ASPECT: Rubiniu intens, aproape opac.
MIROS: Parfumul de stejar amestecat cu note pământii dau senzația unui vin ținut la sticlă sigilată cu ceară și lăsată să se odihnească pe pământul unei pivnițe din piatră. Apoi își fac loc arome exotice, rom cald și nucă de cocos. La mijloc aromele revin la caracterul vinurilor roșii din Lumea Veche, poate unele dintre cele mai bune, clasice, fructate, cu note de iarbă sau frunze groase.
GUST: Pe papile se așează cu textura suplă și toate acele arome simțite mai devreme revin în aceeași ordine bine orchestrată parcă nu de om ci de natură.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin monosoi 100% Pinot Noir este bine primit la mese cu preparate din carne de vită în sos de ciuperci, carne de pui, cocoș sau fazan înăbușit în vin, garnisit cu usturoi.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
Tip strugure | Pinot Noir |
---|---|
Ţara de Origine | Romania |
Regiune | Mehedinti - Oltenia |
Tip ambalaj | Sticla |
Crama / Brand | Oprisor |
An productie | 2016 |
Culoare | Vin rosu |
Tip dulce | Sec |
Alcool | 14.0% |
Litraj | 0,75L |
Ingrediente | Vin linistit rosu din soiul / soiurile de struguri Pinot Noir |
Alergeni | Contine sulfiti |
Atentionari speciale | Consumati cu moderatie, alcoolul dauneaza grav sanatatii. Nerecomandat femeilor insarcinate. Este interzisa vanzarea catre persoanele cu varsta sub 18 ani. |