Crama Girboiu - Constantin - Cupaj rosu (ME + CS + FN) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2016
REGIUNE / ȚARĂ: COTEŞTI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru cele mai bune soiuri românești și străine.
Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.
Constantin 2016, este un vin roșu în ediție limitată, super premium, obținut prin cupajarea soiurilor Merlot 40%, Cabernet Sauvignon 30% si Fetească Neagră 30%, selecționate din cele mai bune loturi, maturate în butoaie din stejar.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens și captivant.
MIROS: Constantin se lasă lin în pahar și aproape imediat împarte buchetul elegant de fructe roșii și negre (zmeură, prune, coacăze negre și cireșe). Complexitatea organoleptică este rezultatul maturării în baricuri noi, din stejar franțuzesc, care își aduc aportul prin notele de vanilie, scorțișoară, tutun și pielărie.
GUST: Vinul acoperă cu răbdare papilele și se arată echilibrat, cu aciditate potrivită și taninuri catifelate, dar persistente. Corpul vinului este peste media frașilor mai tineri, iar post gustul se lasă dominat de condimente.
ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj roșu ideal pentru mesele cu mușchi de vită în sos de piper verde, piept de rață caramelizat, brânzeturi maturate cu este specialitatea franceză Comté și la desert, alături de sufleu de ciocolată neagră sau un lava cake.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).
Tip strugure | Cupaj rosu |
---|---|
Ţara de Origine | Romania |
Regiune | Cotesti - Moldova |
Tip ambalaj | Sticla |
Crama / Brand | Gîrboiu |
An productie | 2016 |
Culoare | Vin rosu |
Tip dulce | Sec |
Alcool | 14.5% |
Litraj | 0,75L |
Ingrediente | Vin linistit rosu din soiul / soiurile de struguri Merlot, Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra. |
Alergeni | Contine sulfiti. |
Atentionari speciale | Consumati cu moderatie, alcoolul dauneaza grav sanatatii. Nerecomandat femeilor insarcinate. Este interzisa vanzarea catre persoanele cu varsta sub 18 ani. |