INFORMATII LA
0740.232.217L-V: 09.00 - 17.30
0Item(s)

Nu aveti niciun produs in cosul de cumparaturi.

Product was successfully added to your shopping cart.

Armagnac

Armagnac a fost primul brandy produs in Franta, in regiunea Gascony. Cu toate ca acesta are o istorie cu aproximativ 200 de ani mai lunga decat cognacul, acesta din urma a devenit mai cunoscut, fiind importat intr-o cantitate mai mare. In esenta, ambele bauturi alcoolice sunt brandy, insa aceasta este singura similitudine dintre ele. Probabil ca cognacul a capatat o popularitate mai mare datorita subtilitatii sale. La un ABV de 40%, niciun brandy nu ar putea sa fie catalogat ca „subtil”, insa fata de cognac care este extrem de rafinat, armagnacul are un aer mult mai rustic. 

Majoritatea acestor bauturi alcoolice sunt maturate mult mai mult de un an, in general in butoaie din lemn de stejar negru, mutate ulterior in butoaie deja folosite pentru a se administra impactul lemnului. Principalul scop al armagnacului este de a tempera robustetea aromei, asa ca timpul de maturare difera in functie de gustul pe care producatorul isi propune sa-l obtina. Exact ca in cazul cognacului, eticheta unei sticle de armagnac poate parea greu de deslusit, insa in esenta este destul de simplu: 

  • VS: Very Special, maturat 1 an
  • VSOP: Very Special Old Pale, maturat 4 ani
  • XO sau Napoleon: Extra Old, maturat cel putin 6 ani
  • Hors d’Age: maturat cel putin un deceniu.

 

Beicevrei.ro este importator oficial ARMAGNAC NIMES DELCLOU, cea mai veche casa de Armagnac din Franta, ce si-a inceput activitatea in 1832. Numele ei provine de la fondatorul Pierre Nismes si de la numele sotiei acestuia, Elisabeth Delclou.​ ​In ziua de astazi Nimes Delclou detine cea mai importanta colectie de Armagnac-uri vechi/millesime, in majoritate pastrate la imbatranire in depozite, asteptand momentul imbutelierii. Cel mai vechi dateaza din 1888. Comanda armagnac de pe Beicevrei.ro si experimenteaza calitatea originala a bauturilor alcoolice preferate.

Arată mai mult
Setare Direcție Descendentă

   

Articolele de la 1 la 12 dintr-un total de 23

Setare Direcție Descendentă

   

Articolele de la 1 la 12 dintr-un total de 23