Chivite

CEL MAI BUN VIN ESTE CEL BĂUT CU PRIETENII!

 

Comandă acum pachetul de 12 sticle de vin Chivite, cu un discount amețitor de -75%, și împarte-l cu prietenul tău! 6 sticle pentru tine, 6 sticle pentru el! La cererea ta, livrăm la două adrese diferite. Tot ce trebuie să faci este să introduci a doua adresă de livrare în câmpul “comentarii” din pagina de comandă.

 

 

Familia Chivite produce vin în Spania, provincia Navarra încă de la 1647. Vinăria actuală, aflată în aceeaşi parte a Spaniei, a fost construită de Claudio Chivite, în secolul al XIX-lea. Claudio a construit în 1872 şi vinăria ‘La Cascajera’. În prezent, în același loc, se află pivnița ce păstrează cu grijă vinul produs de alt brand de succes - Gran Feudo, parte din grupul Chivite. Familia Chivite cultivă un total de 1000 de hectare în Navarra, cu soiuri tradiţionale spaniole (Tempranillo, Garnacha, Moscatel de Grand Menudo), dar şi soiuri de origine franceză (Merlot, Cabernet Sauvignon şi Chardonnay), pentru vinuri de calitate, exportate în 60 de state. Chivite Coleccion 125, este o gamă lansată în 1985, la comemorarea primului export de vin, realizat înca din 1860. Gama Coleccion reflectă calităţile unice ale solului pe care este cultivat soiul Chardonnay, cât şi profilul aromatic unic al fiecărui vin, produs an de an.

 

CHIVITE COLECCIÓN 125 BLANCO, ÎN TOP 10 DECANTER WORLD WINE!

Sarah Jane Evans - Maestru al Vinurilor - a publicat recent o selecţie a celor mai bune vinuri create pentru a fi învechite în condiţii de pivniţă, iar “multe îşi merită locul în pivniţa ta şi cu timpul îţi vor răsplăti efortul depus pentru învechire”. Încă odată, Chivite Colección 125, produs în Spania, este inclus în topul celor mai bune vinuri care pot fi învechite şi, mai mult de atât, a reuşit “să devină unul dintre Clasici”, după cum ne spune Sarah J. Evans. “Cunoscută mai mult pentru vinurile proaspete, Spania produce şi vinuri consistente, care au nevoie de învechire la sticlă pentru a atinge potenţialul maxim.“ Vinul alb Chivite Colección 125 este produs exclusiv din soiul de struguri Chardonnay, cultivat în Finca Legardeta, “o zonă foarte cunoscută, care oferă acestei varietăţi condiţii climatice şi soluri perfecte pentru vinuri unice şi complexe, care pot fi învechite la sticlă”, declara în urmă cu mulţi ani Don Julián, tatăl spiritual al casei Chivite.

 

ASPECT: Galben-pal cu accente verzui.

MIROS: Intens şi complex, puternic afumat, completat cu arome de coajă de pâine prăjită, alune de pădure, coajă de bergamotă şi mentă.

GUST: Acest Chardonnay se prezintă asemenea vinurilor tradiţionale de calitate, produse în cele mai bune regiuni ale Europei: este onctuos, elegant şi catifelat. Textura şi aroma de verbena îi accentuează propeţimea şi seduc degustătorul cu finalul de citrice, lung şi plăcut.

ASOCIERE CULINARĂ: Un spaniol bun, ce merită să aştepte o masă cu preparate din carne de peşte, asezonate cu sosuri albe şi ierburi aromate, pregătite la cuptor. Este un bun prieten al preparatelor vegetariene sau vegane, şi nu în ultimul rând, al brânzeturilor tari şi semitari.

TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.