Chateau Lafon Rochet - Saint Estephe Grand Cru Classe rouge 2007 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2007
REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 13%
VIN ROȘU SEC. În secolul al XVII-lea, printr-o alianţă între familiile Lafon şi Rochet, apare domeniul şi palatul actual, cu primele culturi de viţă de vie. În 1855, Chateau Lafon Rochet devine una dintre cele 61 de domenii care primesc clasificarea de calitate superioară (pentru vinurile Medoc din Bordeaux), cu ocazia Expoziţiei Universale de la Paris.
Culturile de viţă de vie se află pe un terroir excelent. Solul format în urmă cu milioane de ani este compus din pietriş şi clei, ce asigură o absorbţie bună a apei şi nutrienţi pentru culturi bogate şi sănătoase. Localizarea pe Paralela 45, aproape de Atlantic şi râul Gironde, aduce mult soare, veri calde, precipitaţii potrivite şi ierni blânde.
Pe loturile ce cuprind 41 de hectare în Saint-Estèphe (denumire de origine controlată), sunt cultivate patru soiuri, exclusiv pentru vinuri roşii. Cabernet Sauvignon şi Merlot, ocupă majoritatea culturii, urmate de parcele mici ocupate de Cabernet Franc şi Petit Verdot.
ASPECT: Roşu-purpuriu intens, cu tentă cărămizie.
MIROS: Un vin foarte aromat, cu o notă plăcută de aciditate şi o expresie inconfundabilă de fructe roşii din soiul Merlot, cu note de condimente şi lemn (oferite de maturarea a 50% din vin, timp 16-18 luni în butoaie noi din stejar francez.)
GUST: Paleta aromatică este contruită în jurul notelor de fructe şi condimente, în special piper alb. Finalul scoate în evidenţă tanini moi şi catifelaţi ce acoperă papilele şi oferă o astringenţă naturală, ce se păstrează cu răbdare în post gust.
ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj roşu care poate fi în centrul atenţiei la mesele cu orice tip de carne roşie: porc, vită, pregătită la tavă, gătite cu mult cimbru, piper, verdeţuri şi garnisite cu ghebe şi orice fel de ciuperci sălbatice. La finele mesei, se serveşte lângă brânzeturi fine, maturate, sau brânză de burduf în coajă de brad.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Se recomandă decantarea timp de minimum 30 de minute).
Tip strugure | Cupaj rosu |
---|---|
Ţara de Origine | Franta |
Regiune | Bordeaux |
Tip ambalaj | Sticla |
Crama / Brand | Chateau Lafon Rochet |
An productie | 2007 |
Culoare | Vin rosu |
Tip dulce | Sec |
Alcool | 13.0% |
Litraj | 0,75L |
Ingrediente | Vin linistit rosu din soiul / soiurile de struguri Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot |
Alergeni | Contine sulfiti |
Atentionari speciale | Consumati cu moderatie, alcoolul dauneaza grav sanatatii. Nerecomandat femeilor insarcinate. Este interzisa vanzarea catre persoanele cu varsta sub 18 ani. |