Preparatele din peste si vinurile albe - cum asociezi fiecare sortiment?

Preparatele din peste si vinurile albe - cum asociezi fiecare sortiment?

luni, 2 noiembrie 2020 14:58:37 Europe/Bucharest

Preparatele din peste au fost intotdeauna printre preferatele romanilor, astfel incat salata de icre sau pestele afumat nu lipsesc de pe nicio masa festiva. In plus, diversele retete “pescaresti” de bors de peste sau saramura sunt delicatese care impresioneaza la fiecare degustare.

Dupa cum probabil stii deja, cea mai buna completare a unui preparat din peste sau fructe de mare este vinul, iar una dintre cele mai importante reguli in acest sens este ca vinul rosu nu se potriveste preparatelor de acest tip.

Poate fi foarte complicat sa echilibrezi o reteta de peste pentru a oferi gust si savoare deosebite, asadar cu atat mai grea poate fi asocierea cu o bautura care sa scoata in evidenta toate aromele preparatelor gastronomice. Tocmai de aceea, in randurile de mai jos vei descoperi cum sa complimentezi savoarea fiecarui preparat din peste cu un pahar din vinul potrivit.

  • Aperitivele trebuie servite in compania unor vinuri care trezesc pofta de mancare, motiv pentru care sortimentele seci si usoare sunt cele mai indicate. Sauvignon Blanc este o alegere excelenta in compania stridiilor, intrucat nu are o aciditate foarte mare, iar gustul este delicat. Sampania, pe de alta parte, se preteaza numai preparatelor pretentioase, precum caviarul. Pestele afumat, in schimb, poate fi acompaniat de orice vin tare care nu are note acrisoare.

  • Supele, borsurile sau ciorbele din peste pot fi savurate excelent in compania vinurilor cu gust puternic, asadar vinul alb sec va fi potrivirea perfecta.

  • Felul principal, insa, aduce cele mai mari provocari din perspectiva potrivirii bauturii. Tocmai de aceea, una dintre cele mai importante reguli este urmatoarea: cu cat pestele este mai slab, cu atat vinul va trebui sa fie mai putin pregnant.

Astfel, poti alege sortimente usor acide, precum Chardonnay, Pinot Blanc si Sauvignon Blanc. Specialitatile culinare din peste gras, in schimb, “cer” un vin mai tare, precum Marsala, iar daca mancarea este foarte condimentata, atunci se va potrivi perfect cu vinul alb sec sau demisec.

Pestele preparat la gratar sau cel oceanic poate fi complimentat de un pahar cu Chardonnay, iar pestele sarat “merge” cel mai bine cu un vin alb acrisor. Impreuna cu feliile de lamaie din farfurie, vinul acrisor va echilibra gustul sarat al preparatului culinar.

Vinurile albe seci sau demiseci sunt cea mai buna alegere pentru preparatele din peste, intrucat sortimentele dulci si demidulci se potrivesc foarte bine cu deserturile. Exista si persoane care asociaza anumite tipuri de vin rosu cu mancarea pe baza de peste, intrucat acest aspect tine foarte mult de preferinte si de gusturi. Astfel, nu trebuie sa interpretezi recomandarile specialistilor ca pe o regula, ci ai putea sa dai frau liber imaginatiei si sa experimentezi cat mai des.

Vinurile romanesti sunt deosebit de savuroase, fiind potrivite perfect cu retetele din peste care se prepara in tara noastra. Sortimentele de Muscat Ottonel, de exemplu, au note fine de miere si fructe coapte de toamna, astfel incat vor acompania excelent pestele slab preparat la gratar. Tamaioasa Romaneasca, in schimb, poate fi servita si langa preparate din peste oceanic, iar Feteasca Alba are puterea de a scoate in evidenta gusturile salatelor din peste sau fructe de mare.

Postat în News De:
Denisa Denisa

Acest site web utilizează Cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de social media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea site-ului nostru cu partenerii noștri de socializare, publicitate și analiză, care îl pot combina cu alte informații pe care le-ați furnizat-o sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor lor. Sunteți de acord cu cookie-urile noastre dacă continuați să utilizați site-ul nostru web.

Mai multe detalii

Loghează-te cu email

Ați uitat parola?

Nu ai incă cont? Creare Cont

Ați uitat parola?

Introduceți-vă adresa de e-mail mai jos. Veți primi o legătură de resetare a parolei.

Creează un cont

  • Sunt de acord cu prelucrarea de către operator a datelor mele cu caracter personal privind adresa de email, nume, prenume, nr. telefon, în scop de marketing direct, respectiv pentru a primi în continuare ofertele operatorului privind serviciile și produsele puse la dispoziție. Datele dvs. sunt procesate în siguranță. Pentru detalii legate de politicile noastre și drepturile dvs. privind prelucrarea datelor cu caracter personal accesați Politica de Confidențialitate. Temeiul prelucrării datelor este consimțământul iar durata prelucrării este întreaga perioadă a existenței acestuia. Consimțământul va putea fi retras prin accesarea link-ului de Dezabonare prezent în newsletter sau prin debifarea căsuței site Newsletter, prezente în contul de utilizator care va avea ca și consecință încetarea prelucrării.

    [Afișare]

Sunt de acord Termenii si Condițiile site-ului și cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal în vederea plasării comenzii și creării opționale a contului, dacă s-a selectat opțiunea. Temeiul prelucrării îl reprezintă obligația contractuală, în scopul livrării produselor comandate, durata prelucrării fiind perioada termenului de prescripție de 3 ani de la plasarea comenzii. În măsura în care nu sunteți de acord cu prelucrarea datelor dvs, vă informăm că nu vom putea livra produsele comandate. Drepturile dvs. în calitate de persoană vizată sunt garantate prin Politica de Confidențialitate.

[Afișare]

Ești deja utilizator?

  • Ce este asta?