THE HOUSE OF BRUICHLADDICH

THE HOUSE OF BRUICHLADDICH

marți, 23 mai 2017 17:21:43 Europe/Bucharest

THE HOUSE OF BRUICHLADDICH

Construită în 1881, distileria Bruichladdich se afla pe insula Islay. Răscolită de vânturi şi scăldată de valurile oceanului Atlantic, Islay este una dintre cele mai fertile insule din arhipeleagul Hebridelor.

Pozitia geografică, “terroir”-ul specific, este considerat o parte esentială ce caracterizează whiskyul, oamenii si mostenirea Bruchladdich.

 

BRUICHLADDICH

THE CLASSIC LADDIE SCOTTISH BARLEY

UNPEATED SINGLE MALT SCOTCH WHISKY

Obtinut printr-un procedeu de triplă distilare a orzului prevenit 100% din Scotia, Bruchladdich este un whisky cu arome complexe, florale si fără urmă de aromă de turbă. In procesul de obtinere se foloseste incă o parte dintr-o masinarie ce dateaza din epoca victoriana iar de-a lungul timpului, metodele traditionale folosite de artizanii distileriei au ramas neschimbate.Distilatele sunt maturate in Loch Indaal iar in procesul de obtinere se foloseste apa de izvor. Whiskyul este imbuteliat doar in Islay, locul de origine al distileriei.

Bruichladdich este dovada vie ca impartirea whiskyurilor dupa regiunile traditionale din Scotia nu este intotdeauna relevanta. Nu va ganditi ca numirea unui whisky “Islay” nu are legatura cu gustul pentru ca adevarul e mult mai complicat si mai interesant. Obtinut pentru prima data in 1881, cand când cărbunii erau disponibili ca si combustibil alternativ la turba locală, este probabil ca distileria Bruichladdich sa fi fost initial proiectată pentru a produce un whisky fără gust de turbă.

The Classic Laddie poarta stilul caracteristic Bruichladdich. Are un gust floral, elegant, sec, cu note dulcegi si arome specifice de pere si citrice, fara urma de arome de turba. Maturarea în depozitele de pe malul lacului Loch Indaal a perfectionat un single malț elegant ce aduce mai degraba cu rezultatul unui artizanat modern. Este un whisky multi-vintage, stilul specific fiind rezultatul maiestriei artizanilor in alegerea butoaielor si maturarea distilatelor de diverse varste. Distilatele sunt obtinute din orz provenit 100% din Scotia.

Ambalajul turcoaz este inspirat din culoarea marii ce scalda insula.

NOTE DE DEGUSTARE

CULOARE: galben aurie

AROMA:  arome dulcegi de orz, note de menta si flori salbatice proaspat taiate, margarete si flori de cires. Puritatea acestui whisky este remarcabila. Pe masura ce whiskyul “respira” in pahar, aromele saline se deconspira amintindu-va ca acest whisky se matureaza in apropierea marii. După aproximativ patru sau cinci minute și dupa dăugarea unei mici cantitati de apa, apar in scena aromele de fructe caramelizate, lamaie, miere si mandarine .

GUST: fin si revigorant cu note de stejar dulce si orz ce duc papilele gustative in extaz. Aromele fructate apar ca bulele unei sampanii. Note de mere verzi in parg, zahar brun si arome dulcegi de malt vin in incheiere.

FINAL: memorabil, fresh ca briza marii, cu note dulcegi de ierburi scotiene si citrice

Alc. Vol: 50%

PORT CHARLOTTE

SCOTTISH BARLEY

HEAVILY PEATED SINGLE MALT SCOTCH WHISKY

Port Charlotte este numele unui sat din apropierea distileriei Bruichladdich, unde a existat o distilerie pana in 1925. Acest whisky cu gust puternic de turba este un omagiu adus acestei distileriei pierdute. Orzul obtinut in Scotia a fost afumat pana la un grad de 40 ppm iar maturarea are loc in depozitele din satul Port Charlotte, tot ce a mai ramas din distileria originala.

Taria aromelor de turba si eleganta, complexitatea aromelor florale pentru care alambicurile distileriei Bruichladdich sunt renumite definesc creatia Port Charlote. Acesta a fost provocarea artizanilor cand au creat whiskyul Port Charlote, single maltul cu gust afumat de 40PPM, un omagiu adus distileriei pierdute si mai ales maiestriei mostenite in arta whiskyurilor afumate.

Acest lucru whisky este o dovada convingerii artizanilor distileriei Bruichladdich că ingredientele prime contează. Obtinute din orz scotia 100%, distilatele sunt maturate in Lochside din Port Charlotte, înainte de a fi îmbuteliate la distilerie folosind apă de izvor.

Port Charlote este obtinut din butoie alese manual de master distillerul Jim McEwan. Un single malt elegant cu o eleganta imbinare a aromelor puternice de turba cu arome florale specifice Bruichladdich. Textura este extraordinar de bogata iar gustul are o profunzime a aromelor si un character distinct. Senzatia de caldura mocnita te trage într-un vârtej de arome specific whiskyurilor din Islay dar cu o finețe care te face sa primesti cu placere “furtuna”.

NOTE DE DEGUSTARE

CULOARE: aurie

AROMA: pregnanta de fum de turba si miros specific, salin de furtuna din Atlantic; sistemul alfactiv e in stare de alerta in anticiparea unor experiente senzoriale majore. Un val de arome de briza sarata, lemn de stejar ars, piper negru, boia de ardei si frunze de tutun se remarca. Urmeaza un al doilea val ce aduce note de vanilie, smochine, pere si malt proaspat macinat, caramele dulci si nuci proaspat sparte. Aroma predominanta este de fum mognit. Inchide ochii si inhaleaza profund. Vei descoperi o minunatie aromantica.

GUST: valuri de arome ale celui mai dulce, fluid, cald si afumat whsiky pe care l-ai experimentat vreodata iti inunda palatinul precum tarmul valurile oceanului Atlantic. Gustul este pregnant, concentrat si dulceag cu arome puternice ce explodeaza pe cerul gurii. Plin de profunzime si complexitate. Dulceata aromei de orz afumat contrasteaza cu prospetimea marina si bogatia aromelor de caramel si vanilie. Note de citrice si stejar ars se alatura. Odata ce papilele gustative se adapteaza la experienta, te bucuri de placerea acestui whisky celtic.

FINALUL: prelung, puternic, memorabil

OCTOMORE

SUPER HEAVILY PEATED SINGLE MALT SCOTCH WHISKY

Totul a inceput cu intrebarea “cum ar fi daca”. Cum ar fi daca s-ar produce primul whisky cvatruplu distilat de la 1600 incoace? Cum ar fi daca nu varsta ar fi principalul crietriu dupa care se evalueaza calitatea? Cum ar fi daca am folosi butoaie de vin provenite de la marile chateau-uri?

Cum ar fi daca am produce cel mai afumat whisky din lume?

Acestea au fost intrebarile artizanilor distileriei Bruichladdich. Dupa succesul inregistrat cu Port Charlotte, acestia au acceptat provocarea de a crea cel mai afumat whisky din lume. Maiestria in arta maltificarii nu este o stiinta exacta si rezultatul depinde de mai multi factori cum ar fi umiditatea, tipul de turbă, timpul avut la dispozitie, temperatura. Toate acestea joaca un rol important valuarea ppm finală.

Si nu e vorba de magie. Pana la urma oricine poate produce un whisky afumat. Obtinerea celui mai afumat whisky cu o varsta de 5 ani, cu un gust complex si bogat este un real triumf si o dovada a maiestriei in arta whiskyului.

Fiecare noua editie Octomore genereaza anticipare si interes. Cunoscatorii din intreaga lume au dezvoltat un cult pentru seria de whiskyuri cu cel mai mare grad de aroma si gust de turba, cel mai afumat whisky din lume, Octomore.

Fiecare noua editie ilustreaza maiestria master distiller-ului. Fiecare whisky este produs in cantitate limitata si prezinta caracteristici unice in semn de celebrare a valentelor notelor aromatice. Este unic, nu poate fi reprodus.

Pentru Octomore 07.1, orzul obtinut in Scotia a fost afumat pana la un grad de 208ppm. Maturarea a avut loc pe o perioada de 5 ani si a fost imbuteliat la 59,5% acl. Vol.

NOTE DE DEGUSTARE

CULOARE: auriu, nisipiu

AROMA: la inceput se dezvaluie note saline de briza marina, lamaie si tutun de pipa. Treptat, aroma de fum de turba se ridica urmata de note de vanilie, menta, caramel si migdale. Urmeaza arome de piersici si dulceata de pere. O simfonie, o incantare ce merita experimentata.

GUST: finete, dulceata si fum, acestea sunt primele caracteristici evidentiate. O textura ca nici alta, ca de satin insa iute se anima. Notele de stejar american sunt in ton perfect cu aromele de fum si fructe, coapte cu dibacie in timpul distilarii lente. Aromele de vanilie, miere si citrice se remarca si sunt repede completate de note de briza marina, midii afumate, flori de toamna si creme brulee.

FINALUL: pe masura ce dulceata provenita din esenta lemului de stejar se diminueaza, gustul salin apare in prim plan pentru ultima data. Aroma de fum de turba creste si depaseste in final orice altceva.

Alc. vol 59.5%

Postat în News De:
"Blugento" Admin

Acest site web utilizează Cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de social media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea site-ului nostru cu partenerii noștri de socializare, publicitate și analiză, care îl pot combina cu alte informații pe care le-ați furnizat-o sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor lor. Sunteți de acord cu cookie-urile noastre dacă continuați să utilizați site-ul nostru web.

Mai multe detalii

Loghează-te cu email

Ați uitat parola?

Nu ai incă cont? Creare Cont

Ați uitat parola?

Introduceți-vă adresa de e-mail mai jos. Veți primi o legătură de resetare a parolei.

Creează un cont

  • Sunt de acord cu prelucrarea de către operator a datelor mele cu caracter personal privind adresa de email, nume, prenume, nr. telefon, în scop de marketing direct, respectiv pentru a primi în continuare ofertele operatorului privind serviciile și produsele puse la dispoziție. Datele dvs. sunt procesate în siguranță. Pentru detalii legate de politicile noastre și drepturile dvs. privind prelucrarea datelor cu caracter personal accesați Politica de Confidențialitate. Temeiul prelucrării datelor este consimțământul iar durata prelucrării este întreaga perioadă a existenței acestuia. Consimțământul va putea fi retras prin accesarea link-ului de Dezabonare prezent în newsletter sau prin debifarea căsuței site Newsletter, prezente în contul de utilizator care va avea ca și consecință încetarea prelucrării.

    [Afișare]

Sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal în vederea plasării comenzii și creării opționale a contului, dacă s-a selectat opțiunea. Temeiul prelucrării îl reprezintă obligația contractuală, în scopul livrării produselor comandate, durata prelucrării fiind perioada termenului de prescripție de 3 ani de la plasarea comenzii. În măsura în care nu sunteți de acord cu prelucrarea datelor dvs, vă informăm că nu vom putea livra produsele comandate. Drepturile dvs. în calitate de persoană vizată sunt garantate prin Politica de Confidențialitate.

[Afișare]

Ești deja utilizator?

  • Ce este asta?