Mahmureala este de domeniul trecutului! Iata 5 alimente recomandate dupa ce ai consumat bauturi alcoolice

Vara este aici, ceea ce inseamna ca ne asteapta multe petreceri de neuitat, care tin pana dimineata. Implicit, este posibil sa te astepte multe mahmureli destul de neplacute. Pana la urma, plecam de acasa cu gandul de a consuma responsabil, insa un pahar de vodka se transforma in trei-patru. Plus ca la vodka se mai adauga si putina sampanie si eventual un shot de Jager, sincalcand orice regula, iar dimineata parca am vrea sa dam timpul inapoi. Vestea proasta: nu este posibil. Vestea buna: exista cateva alimente “minune” care te vor scapa de durerile de cap si senzatia de greata.

Unii sustin ca mahmureala se trateaza cu o cafea buna, in timp ce altii sunt convinsi ca un burger suculent este raspunsul. Stim, pare tentant sa te opresti la primul fast food si sa comanzi un “meniu cu de toate” si o cafea cat mai mare. Totusi, aceste alimente nu vor face decat sa-ti inrautateasca starea. Cafeaua intensifica secretia de aciduri gastrice, ceea ce va conduce la arsuri stomacale. Pe de alta parte, pizza, burgerii sau ouale cu bacon vor face ficatul si pancreasul sa lucreze mai greu, adica ultimul lucru pe care ti-l poti dori dupa ce ai consumat bauturi alcoolice intr-o cantitate mare.

In schimb, alege alimente care sunt usor de digerat. Iata un top 5 de variante.

Banane

Alcoolul blocheaza productia hormonului care ajuta corpul sa retina apa, ceea ce va conduce la deshidratare si la pierderea de electroliti precum potasiu si sodiu. Bananele sunt bogate in potasiu; mai exact, o banana medie contine 12% din doza zilnica de potasiu necesara.

Felii de paine cu miere

Mierea poate ameliora simptomele mahmurelii datorita continutului de fructoza ridicat. In general, procentul varianza intre 34,8% si 39,8%, in functie de tipul de miere. Nu exista foarte multe studii pe aceasta tema, insa s-a observat pe un esantion de 50 de adulti ca mierea creste rata de alcool eliminat din organism cu pana la 32,4%. Cert este ca aceasta combinatie de miere si paine este foarte usor de digerat si va creste nivelul de zahar din sange, lucru care va ajuta la combaterea durerilor de cap.

Oua

Nu, nu ne referim la un sandvis foarte gras, cu oua, bacon si sosuri. Fierbe 1-2 oua si mananca-le cu putina sare si o felie de paine. Acestea contin cisteina, un aminoacid pe care corpul nostru il foloseste pentru a produce antioxidantul glutation. Alcoolul scade cantitatea de glutation din organism, iar fara el, corpul nostru va avea dificultati in a elimina toxinele secundare produse de catre metabolizarea alcoolului.

Muraturi

Muraturile sunt bogate in sodiu, un electrolit care este epuizat atunci cand consumi bauturi alcoolice in mod excesiv. Mananca muraturi si bea-le saramura pentru a creste nivelul de sodiu din organism si a combate mai usor mahmureala. Un singur castravete contine aproximativ 13% din cantitatea zilnica necesara organismului. Mai mult, 75 ml de saramura acopera aproximativ 20% din necesarul zilnic. Desigur, cantitatile pot diferi in functie de reteta folosita in prepararea muraturilor.

Apa

Apa este unul dintre principalele alimente care te vor ajuta sa combati mahmureala. Din moment ce bauturile alcoolice sunt diuretice, te vor face sa mergi la toaleta mai des, ceea ce inseamna ca vei pierde multa apa.

Like or share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *