Invata cum sa servesti vinuri si branza ca un specialist!

Vinul si branza se completeaza atat de bine! Daca vrei sa te rasfeti cu ceva bun si extrem de rafinat in acelasi timp, atunci poti opta cu incredere pentru aceasta combinatie. Cele doua produse sunt facute unul pentru celalalt; pur si simplu se contopesc intr-o armonie totala, pe care nu ai cum sa o refuzi… poate doar daca nu esti adeptul lactatelor. Pentru toti ceilalti, am pregatit un articol numai bun de „devorat”. Ia-ti paharul de vin alaturi si pregateste-te de cele mai delicioase 5 minute de lectura!

Pentru o experienta completa, vei avea nevoie de trei sau patru degustari de vinuri si branzeturi, insa daca esti singur acasa si nu planuiesti vreo petrecere extravaganta, atunci poti sa te rezumi la un singur tip. In general, este recomandat sa ai pe platou trei tipuri de branza pentru fiecare degustare. Acestea ar trebui sa prezinta un contrast placut de arome, gusturi, culori si forme.

In schimb, indiferent ce branzeturi alegi, vinul trebuie sa fie cat mai potrivit cu putinta. Este esential sa stii ce vinuri sunt potrivite, asa ca poti sa continui sa citesti acest articol si vei afla cele mai importante reguli.

Un platou rudimentar ar trebui sa includa branza moale, semi-moale si tare, dar poti alege si o branza albastra. Este indicat sa incepi cu cele mai delicate arome si sa te indrepti treptat catre cele mai pronuntate gusturi, atat in ceea ce priveste branzeturile, cat si vinurile. Incepe prin a servi o branza usoara si un vin mai slab. Apoi, indreapta-te catre un vin „corpolent” si o branza cu un gust mai pregnant.

Reguli de servire

Daca servesti un vin alb, precum un Chardonnay, iti recomandam sa-l combini cu branza cremoasa, cheddar maturat sau branza proaspata de capra. Texturile cremoase se vor combina perfect cu gustul delicat al vinului ales de tine. In schimb, daca preferi vinurile rosii, atunci alege o branza cu un gust mai puternic, precum cea de oaie. Pentru ornarea platoului, poti foarte bine sa alegi un parmezan.

 

vinuri

Cateva sfaturi care iti pot fi utile

• Daca organizezi o petrecere, prepara platourile cu branza inainte ca invitatii sa ajunga. Asigura-te ca branzeturile nu se ating, astfel incat aromele sa nu se amestece. Alege o varietate de marimi, texturi si forme. Acopera platourile cu o folie alimentara sau o carpa umeda, curata.

• Scoate platoul de la frigider cu aproximativ o ora inainte de servire, astfel incat branza sa poata ajunge la temperatura camerei.

• In ceea ce priveste temperatura vinurilor, fiecare sortiment in parte se serveste diferit. Este recomandat ca vinurile rosii sa se serveasca la temperatura camerei, adica la aproximativ 16-28 grade Celsius. In schimb, vinurile rosii trebuie tinute in frigider, astfel incat sa fie servite la 9-12 grade Celsius.

• Pe langa, poti sa servesti crackers si paine, precum chifle cu seminte si baghete.

• De altfel, nu uita ca branzeturile si vinurile sunt delicioase cu fructe; adauga si un platou cu mere, struguri, kiwi sau capsuni.

Like or share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *