Bucura-te din plin de aromele Transilvaniei! Ce vin Liliac sa bei, in functie de mancarea pe care o consumi

Un taram al legendelor vii a fost intotdeauna Transilvania, iar o parte dintre aceste povesti minunate se refera la vinurile care isi au provenienta pe aceste meleaguri. Potrivit legendelor care au fost transmise din mosi stramosi, o seva nemaiintalnita strabate tinuturile Transilvaniei, hranind strugurii care se gasesc in aceste regiuni. Aici se dezvolta si strugurii folositi pentru a crea vinul Liliac, unul dintre cele mai apreciate din intreaga lume.

Daca nu stii ce tip de vin sa bei, in functie de felul de mancare pe care il consumi, nu e nicio problema! Te invatam noi! Pe Beicevrei.ro, gasesti o multime de sortimente ale vinului Liliac Transylvania, pe care le poti asocia cu tipul de mancare preferat. Atunci cand alegem vinul Liliac pe care vrem sa il bem in timpul unei mese, trebuie sa urmarim o armonizare cat mai buna intre gustul acestei bauturi alcoolice si gustul mancarurilor.

Iata care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont atunci cand asociezi vinul Liliac Transylvania cu preparate culinare:

Culoarea: Vinurile albe Liliac pot fi servite atunci cand consumam mancaruri putin colorate, cum ar fi preparatele din peste sau carne alba de pasare.

In schimb, vinurile rosii Liliac se asociaza cu preparatele din carne rosie, asa cum sunt cele de vita, porc, miel, vanat, la care putem adauga sosuri de culoare inchisa.

Densitatea: Preparatele culinare care au un gust delicat se potrivesc cu unul dintre vinurile fine Liliac Transylvania, iar preparatele grele, cu vinurile rosii corpolente.

In randurile de mai jos, iti prezentam cateva combinatii perfecte intre vinul Liliac Transylvania si feluri de mancare:

Carne de porc si de miel: vinuri rosii usoare (Pinot Noir, Feteasca Neagra);

Branzeturi fermentate: vinuri albe (Liliac Transylvania Sauvignon Blanc);

Friptura de curcan sau de pui la cuptor: vinuri rosii usoare (Merlot, Pinot Noir, Feteasca Neagra);

Peste de apa dulce: vinuri albe (Sauvignon Blanc);

Carne de vanat: vinuri rosii corpolente (Merlot, Feteasca Neagra);

Fructe de mare: vinuri albe (Sauvignon Blanc, Rose).

De asemenea, atunci cand vrei sa te rasfeti cu unul dintre vinurile Liliac Transylvania, trebuie sa fii atent la temperatura la care il servesti, pentru a nu isi pierde din aroma. Principiile dupa care trebuie sa va orientati sunt urmatoarele:

– vinul Liliac alb se serveste la o temperatura cuprinsa intre 10 si 12°C;

– vinurile Liliac rose si rosii, mai usoare se consuma la o temperatura de 12-14° C;

– vinurile Liliac rosii se servesc la temperatura camerei, adica 16 – 18°C;

– vinurile spumante Liliac se servesc la o temperatura de 6-8°C.

Un pahar de vin pe zi poate face minuni!

Numeroase studii au demonstrat ca vinul este foarte benefic pentru sanatate. Multi medici recomanda sa consumam un pahar de vin pe zi, fie ca il preferam alb, rosu sau rose, pentru ca ne aduce urmatoarele beneficii importante:

– vinul rosu previne aparitia cancerului;
– ajuta la scaderea nivelului de colesterol din sange;
– reduce sansele de ne imbolnavi de osteoporoza;
– contribuie la protectia vaselor de sange si are efect anti-imbatranire.

Like or share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *