Blair Athol - Flora & Fauna Scotch single malt whisky 12 yo - 0.7L, Alc: 43%
În 1789, John Stewart și Robert Robertson au construit această distilerie numită Aldour în regiunea Highland, orășelul scoțian Pitlochry. Afacerea lor nu a avut succes și la scurt timp distileria lor a fost închisă. În 1825 Robertson a extins și redeschis distileria sub numele Blair Athol.
În perioada antebelică Blair Athol a fost cumpărată de proprietarul Arthur Bell & Sons, iar Blair athol era înclus în blend-ul Bell. O scurtă perioadă de pauză după 1945 și distileria a reluat producția.
distileria Blair Athol este acum parte grupul Diageo, iar whisky-ul produs este comercializat cu etichetă proprie, dar este inclus și în blend-ul Bell, aflat printre cele mai cunoscute în Marea Britanie. Whisky-ul este produs din orz mălțuit la partenerii Diageo, fermentat și distilat în alambicurile originale din cupru, în formă de pară, cu capacitate de 12,000 de litri. În ultimele faze de producție whisky-ul este tras în diferite butoaie din stejar montate în cele două depozite din piatră unde umezeala și temperatura scăzută sunt elemente de bază ale maturării tradiționale.
ASPECT: Auriu.
MIROS: Arome de alune și vin sherry. Puțină turbă deschide apetitul pentru acest scotch clasic.
GUST: Corp mediu, dominat de malț. Puțin dulce și citric.
FINISH: Aici apare acel mult așteptat fum din turbă. Finalul aduce și note amărui și seci.
Tip Băutură | Whisky |
---|---|
Ţara de Origine | Scotia |
Tip ambalaj | Sticla |
Vechime | 12 ani |
Brand | Blair Athol |
Ingrediente | Apa, alcool distilat din cereale. |
Atentionari speciale | Consumati cu moderatie, alcoolul dauneaza grav sanatatii. Nerecomandat femeilor insarcinate. Este interzisa vanzarea catre persoanele cu varsta sub 18 ani. |
Litraj | 0,7L |
Alcool | 43.0% |