BITTER & VERMOUTH

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
  • Antica - Vermouth Antica Formula GB - 1L, Alc: 16.5% Antica - Vermouth Antica Formula GB - 1L, Alc: 16.5%
    -21%

    Antica - Vermouth Antica Formula GB - 1L, Alc: 16.5%

    Antica Formula a fost creată pentru prima dată în 1786, în orașul italian Torino, de către Antonio Benedetto Carpano.

     

    Rețeta acestui vermut din secolul XVIII este în prezent neschimbată, mulțumită oamenilor din distileria Fratelli Branca, dedicați spiritului de inovație și efortului continuu de a respecta tradiția și standardul de calitate.

     

    Procesul începe cu selecția strugurilor de soiuri diferite din regiunea Emilia-Romagna și Sicilia. Apoi sunt folosite diferite metode de infuzii la cald, extracții la rece, din amestecuri de condimente, ierburi și rădăcini după o rețetă secretă de peste 230 de ani.

     

     

    ASPECT: Maro deschis cu tentă de chihlimbar.

     

    MIROS: Un buchet inconfundabil construit din esența de vanilie, fructe uscate, migdale, stafide și cuișoare.

     

    GUST: Antica Formula este incredibil de echilibrat. Este evident pelinul, adus din Alpi și din Valea Aosta (Italia), revin aromele bogate de vanilie de Madagascar, Papua Noua Guinee și Tahiti. Aici apar și notele de portocală amară, fruct de palmier, boabele de cacao și șofran care ne reamintește de Italia.

     

    FINISH: Gustul ne oferă o călătorie în jurul lumii, prin parfum, gust și inspirație.

     

    Preț normal: 127,41 RON

    Special Price 100,21 RON

    (-27,20 RON)
  • 9 Di Dante Inferno  - Vermouth 0.75L 9 Di Dante Inferno  - Vermouth 0.75L

    9 Di Dante Inferno - Vermouth 0.75L

    9 Di Dante Inferno este produs în regiunea italiană Piemonte, apreciată pentru cupajele și vinurile monosoi, dar și pentru vinurile de tip vermouth, obținute în stil tradițional, de sute de ani. 9 Di Dante Inferno este un vermuth superior de Torino, produs dintr-un cupaj de struguri locali, roșii și albi, Dolcetto, respectiv Cortese.

     

    Producătorul italian a găsit înspirația ca pentru fiecare plantă, condiment sau fruct, folosit în producția acestui vermouth să atribuie un cerc, sau un nivel, asemenea celor din poemul lui Dante Alighieri.

     

    Cele 9 ierburi, condimente și fructe inițiază o călătorie în lumea aromelor și o testare a simțurilor, pentru o experiență unică de descoperie a stilului autentic al vermouth-ului italian.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un parfum inițial de cireșe, urmat de note de coajă de portocală, vanilie și fructe de pădure.

     

    GUST: Gustul atrage mai adânc în cercurile de arome ale acestui vermouth. Pe papilele gustative se deschid aromele florale de nucșoară și busuioc, apoi își fac loc aromele de ierburi condimentate (chimen, fenicul).

     

    FINISH: Finalul este mediu spre lung și puțin amar, cât să fie plăcut. 

     

    129,12 RON
  • Forcalquier - Vermouth - 0.75L, Alc: 18% Forcalquier - Vermouth - 0.75L, Alc: 18%

    Forcalquier - Vermouth - 0.75L, Alc: 18%

    Vermutul Forcalquier este produs de Distilleries et Domaines de Provence. Unul dintre cei mai vechi producători de distilate și vinuri fortifiate din Franța (fondat 1898), îți are origine în mica localitate Forcalquier, la poalele munților Lure, între Alpi și Mediterană. Locația oferă resurse naturale ce includ numeroase plante folosite de distilerie în producția băuturilor de tip vermut, pastis și absint.

     

    Forcalquier Vermouth este un aperitiv îndrăzneț și clasic, produs cu absint vioi, revigorant, plante aromatice și condimente (roiniță, mentă, pelin, anason verde, scorțișoară, coriandru și boabe de piper). În total sunt folosite 15 botanice pentru o băutură modernă cu acel gust amar în stil italian, dar mai bogată în arome și mai persistentă, așa cum sunt vermuturile produse în regiunile franceze de peste 100 de ani.

     

     

    ASPECT: Galben cu tușe maro ce se intensifică după aerare.

     

    MIROS: Parfum complex și subtil cu note proaspete de absint, întrepătruns de condimente.

     

    GUST: Compoziția sa este dominată de absintul clar, puternic, ce se diluează treptat în note de ierburi, fructe și dulceață.

     

    FINISH: Valul cu zeci de straturi amărui se retrage fără grabă și lasă în urmă câteva note persistente de plante și condimente.

    65,57 RON
  • Noix de la Saint Jean - Lichior aperitiv din nuci GB - 0.75L, Alc: 15% Noix de la Saint Jean - Lichior aperitiv din nuci GB - 0.75L, Alc: 15%

    Noix de la Saint Jean - Lichior aperitiv din nuci GB - 0.75L, Alc: 15%

    Noix de la Saint Jean este un lichior produs de Distilleries et Domaines de Provence. Unul dintre cei mai vechi producători de distilate și vinuri fortifiate din Franța (fondat 1898), îți are origine în mica localitate Forcalquier, la poalele munților Lure, între Alpi și Mediterană.

     

    Locația oferă resurse naturale ce includ numeroase plante și fructe folosite de distilerie în producția băuturilor de tip lichior, vermut, pastis și absint.

     

    Lichiorul din nuci Noix de Saint Jean, este numit astfel după obiceiul producătorului de a culege nucile Dauphine înainte de sărbătoarea Sf. Ioan Botezătorul, atunci când sunt încă verzi. Aroma intensă și profilul aromatic bogat, este obținut din amestecul aromei de nuci cu mirodenii (nucșoară, scorțișoară și cuișoare).

     

     

    ASPECT: Roșu închis după culoarea vinului din care este produs. Învechirea la sticlă închide culoarea băuturii într-un maro-teracotă.

     

    MIROS: Parfumul este dominat de nuci, condimente și fructe confiate.

     

    GUST: Aroma principală a acestui aperitiv clasic, francez, este definită de uleiul natural și notele de lemn amestecat cu mirodenii. Aciditatea și dulceața naturală a lichiorului sunt bine echilibrate, de aceea textura aduce o consistență mare atât la miros cât și la gust.

     

    FINISH: Astringența nucilor și a taninilor oferă un gust final demisec, lung și plăcut.  

     

    64,97 RON
  • Rinquinquin a la Peche - Lichior aperitiv din piersici GB - 0.75L, Alc: 15% Rinquinquin a la Peche - Lichior aperitiv din piersici GB - 0.75L, Alc: 15%

    Rinquinquin a la Peche - Lichior aperitiv din piersici GB - 0.75L, Alc: 15%

    Rinquinquin a la Peche este un lichior produs de Distilleries et Domaines de Provence. Unul dintre cei mai vechi producători de distilate și vinuri fortifiate din Franța (fondat 1898), îți are origine în mica localitate Forcalquier, la poalele munților Lure, între Alpi și Mediterană.

     

    Băuturile de tip aperitiv au o istorie lungă și tradiție de sute de ani în fiecare regiune franceză, de aceea, în dialectul Franco-Provençal, Rinquinquin înseamnă ‘băutură revigorantă’. La producția acestui lichior sunt folosite trei soiuri de piersică, culese din Valea Râului Durance, zahăr din trestie și vin alb Lubéron din Valea Ronului.

     

    Fructele și frunzele sunt puse la macerat, separat, într-un amestec de alcool și vin timp de 6 -12 luni pentru a permite extragerea celor mai fine arome. La finalul proceselor de macerare, Rinquinquin este maturat timp de 6 luni în butoaie pentru a desăvârși gustul acestui lichior. 

     

     

    ASPECT: Galben, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Parfum din pulpă de piersică cu note de citrice. Frunzele de piersică aduc acele note vegetale, proaspete și revigorante.

     

    GUST: Aroma puternică de fructe dulci și dulciuri englezești.

     

    FINISH: Note fructate și alcool bine integrat, ce lasă o impresie finală de lungă durată. Servit sec, rece sau cu gheață, Rinquinquin a la Peche iese în evidență cu aromele vioaie, captivante, aduce o atmosferă interesantă și poftă pentru o masă copioasă.

     

    64,97 RON
  • Martini - Vermouth Bianco - 1 L, Alc: 15% Martini - Vermouth Bianco - 1 L, Alc: 15%
    -14%

    Martini - Vermouth Bianco - 1 L, Alc: 15%

    Alessandro Martini și Luigi Rossi au fost doi antreprenori și vizionari, care au preluat o distilerie în apropiere de orașul italian Torino, și au creat o băutură magică.

     

    În 1863, ce doi antreprenori au creat un vermut savurat de lumea întreagă de peste 150 de ani. De la plantele aromatice ale faimosului vermut clasic, la efervescența aurie a spumantelor, influența stilului Martini a cuprins continente și s-a întins pe zeci de ani. Cu toate acestea, stilul acestei băuturi se va regăsi mereu în faimoasa regiune viticolă Piemonte.

     

    Supranumit ‘biachissimo’, sau cel mai alb, datorită florilor de vanilie, Bianco este în esență un amestec de ierburi aromatice, flori și vinuri albe, cum este Trebbiano. Vegetalele frumos parfumate și vinul din soi italian aduce o strălucire aparte, un parfum seducător și o clasă impresionantă de arome, ce vor încânta oricând, fie ca este servit sec ori în cocktail-uri pe bază de vermut.

     

     

    ASPECT: Auriu, strălucitor și limpede.

     

    MIROS: Citrice, piersică și zmeură, fum de tutun și frunze de dafin proaspete.

     

    GUST: Bogat, mere coapte la cuptor cu ghimbir și scorțișoară, vegetale amare, puțină miere, vanilie și lămâie zemoasă.

     

    FINISH: Post gust cu note de măr dulce și scorțișoară.

     

    Preț normal: 56,23 RON

    Special Price 48,55 RON

    (-7,68 RON)
  • Martini - Vermouth Extra Dry - 1L, Alc: 18% Martini - Vermouth Extra Dry - 1L, Alc: 18%
    -15%

    Martini - Vermouth Extra Dry - 1L, Alc: 18%

    Martini, cel mai cunoscut brand al Italiei, în tot ceea ce poate fi vermouth și vin spumant, este întruparea unei scântei între două personalități ale anilor 1800: Alessandro Martini, un antreprenor inspirat și Luigi Rossi, un spirit creativ și pasionat. Cei doi s-au întâlnit în 1863 în orașul italian Torino și au ridicat o distilerie în micul orășel Pessione.

     

    Prima băutură creată în Pessione a fost Martini Rosso, urmat de Bianco, Extra Dry, Rosato, D’Oro și multe alte sortimente care au avut și au succes în orice colț al lumii. Povestea etichetei Extra Dry a început în 1890, anul în care fiul lui Rossi a lansat un vermut seccu doar 30 de grame zahăr per litru.

     

    După aproape 10 ani, în Ziua de Anul Nou 1900, Martini a lansat Extra Dry, vermutul pentru un nou secol. Scoarță și lemn, plante macerate și distilate, oferă aromele plăcute și echilibrul aromatic, iar zmeura proaspătă și coaja de lămâie asigură personalitatea unică a acestui vermut emblematic, produs după o rețetă încă secretă.

     

     

    ASPECT: Gălben-pal, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Parfum delicat cu note de mure, pepene galben, măr, lămâi și miere de salcâm.

     

    GUST: Aroma de măr domină papilele, urmat de rădăcină stânjenel, lemn și aciditate echilibrată. Apar și note de mijloc din rădăcini care dau un gust sec, dar nu atât de sec pe cât sugerează numele.

     

    FINISH: Mediu, cu note din coajă de lămâie, măr cu scorțișoară și piersică.

     

    Preț normal: 60,10 RON

    Special Price 51,06 RON

    (-9,04 RON)
  • Martini - Vermouth Riserva Speciale Ambrato - 0.75L, Alc: 18% Martini - Vermouth Riserva Speciale Ambrato - 0.75L, Alc: 18%
    -20%

    Martini - Vermouth Riserva Speciale Ambrato - 0.75L, Alc: 18%

    Alessandro Martini și Luigi Rossi au fost doi antreprenori și vizionari, care au preluat o distilerie în apropiere de orașul italian Torino, și au creat o băutură magică. În 1863, ce doi antreprenori au creat un vermut savurat de lumea întreagă de peste 150 de ani.

     

    Asemenea multor vermuturi Martini, Riserva Speciale Ambrato este bazat pe vinuri italiene produse în regiunea Piemonte. Toate varitățile de vinuri folosite în Ambrato au fost alese de Maestrul Beppe Musso. Vermuturile din gama Riserva Speciale sunt bazate pe rețete secrete ușor diferite decât cea a clasică: la celalalte vermuturi se folosesc două soiuri de pelin, pentru Ambratto se folosesc trei soiuri locale (Artemisia - Absinthium, Pontica și Vulgaris). 

     

    Pentru acest vermut sunt folosite și alte ingrediente rare, cum ar fi mușețel Roman, coajă de chinchoa (chinină) din Ecuador, rubarbă chinezească, ciulin italian și lemn de santal roșu din Africa Centrală.

    Extractele pentru fiecare vermut se odihnesc în cuve din stejar Tino pentru două luni, pentru a se armoniza aromele și caracterul. Cuvele Tino nu au mai fost folosite în ultimii zeci de ani, însă Riserva Speciale a făcut posibilă revenirea la această practică veche ce necesită o perioadă de peste un an pentru producția fiecărui lot.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar închis.

     

    MIROS: Parfum puternic de ierburi amestecate cu mirodenii. Cel mai puternic este pelinul, urmat de miere, caprifoi, note de flori, boabe de piper negru crăpate și cuișoare. Aroma fructată din coajă de piersică și banană răscoaptă se unesc frumos în scurt timp și dezvoltă parfumul băuturii.

     

    GUST: Pelin amar, echilibrat de dulceață din miere și multe straturi aromatice complexe. În tabloul aromatic apar și citrice zemoase, note de ierburi verzi și flori albe din pomi fructiferi. Aroma fructată vine din căpșune coapte, presărate cu piper negru și flori albe. Nuanța amară din extractul de lemn dulce curăță puțin apapile și pregătește finalul.

     

    FINISH: Foarte lung, cu note pronunțate de flori, soc și caprifoi. Este și revigorant din citrice amestecate cu piper.

     

    Preț normal: 86,63 RON

    Special Price 69,31 RON

    (-17,32 RON)
  • Martini - Vermouth Riserva Speciale Rubino - 0.75L, Alc: 18% Martini - Vermouth Riserva Speciale Rubino - 0.75L, Alc: 18%
    -21%

    Martini - Vermouth Riserva Speciale Rubino - 0.75L, Alc: 18%

    Alessandro Martini și Luigi Rossi au fost doi antreprenori și vizionari, care au preluat o distilerie în apropiere de orașul italian Torino, și au creat o băutură magică. În 1863, ce doi antreprenori au creat un vermut savurat de lumea întreagă de peste 150 de ani.

     

    Asemenea multor vermuturi Martini, Riserva Speciale Ambrato este bazat pe vinuri italiene produse în regiunea Piemonte. Toate varietățile de vinuri folosite în Ambrato au fost alese de Maestrul Beppe Musso. Vermuturile din gama Riserva Speciale sunt bazate pe rețete secrete, ușor diferite decât cea a clasică: la celalalte vermuturi se folosesc două soiuri de pelin, pentru Ambratto se folosesc trei soiuri locale (Artemisia - Absinthium, Pontica și Vulgaris). 

     

    Pentru acest vermut sunt folosite și alte ingrediente rare, cum ar fi mușețel Roman, coajă de chinchoa (chinină) din Ecuador, ciulin italian și lemn de santal roșu din Africa Centrală.

    Extractele pentru fiecare vermut se odihnesc în cuve din stejar Tino pentru două luni, pentru a se armoniza aromele și caracterul. Cuvele Tino nu au mai fost folosite în ultimii zeci de ani, însă pentru Riserva Speciale producătorul a revenit la această practică veche ce necesită o perioadă de peste un an pentru producția fiecărui lot.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Arome de piper negru, căpșune, mure și coacăze negre urmate de aroma ceva mai consistentă a pelinului amestecat cu alte ierburi. Apare și o urmă lemnoasă, asociată cu santalul.

     

    GUST: Foarte fructat de poame sălbatice apropiate de coacăze. Pelin uscat, piper negru și tanini lemnoși slabi, compensați de dulceața fructelor și puțină chinină.

     

    FINISH: Lung, revigorant, cu note de piper negru crăpat, pelin diluat, dar persistent, și ceva fructe de pădure.

     

    Preț normal: 86,63 RON

    Special Price 68,31 RON

    (-18,32 RON)
  • Martini Fiero - Vermouth Aperitiv 0.75L, Alc: 14.9% Martini Fiero - Vermouth Aperitiv 0.75L, Alc: 14.9%
    -10%

    Martini Fiero - Vermouth Aperitiv 0.75L, Alc: 14.9%

    Alessandro Martini și Luigi Rossi au fost doi antreprenori și vizionari, care au preluat o distilerie în apropiere de orașul italian Torino, și au creat o băutură magică.

     

    În 1863, ce doi antreprenori au creat un vermut savurat de lumea întreagă de peste 150 de ani. De la plantele aromatice ale faimosului vermut clasic, la efervescența aurie a spumantelor, influența stilului Martini a cuprins continente și s-a întins pe zeci de ani. Cu toate acestea, stilul acestei băuturi se va regăsi mereu în faimoasa regiune viticolă Piemonte.

     

    Fiero este cel mai nou membru al familiei Martini. Un vermut creat din amestecul de citrice și portocală amăruie cu vinuri albe – aperitivul perfect alături de un tonic. Culoarea sa aprinsă și aromele fructate sunt 100% naturale și sunt rezultatul unui proces meticulos realizat sub stricta supraveghere a specialistului Giuseppe Musso.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu deschis.

     

    MIROS: Stilul vermut este dominat de aroma dulce de portocală.

     

    GUST: Pe papile este proaspăt, înțepător, cu note simple și curate din suc de citrice.

     

    FINISH: Finalul este sec, cu note de portocale proaspete.

     

    Preț normal: 48,97 RON

    Special Price 43,83 RON

    (-5,14 RON)
Grilă Listă