Fernet

Fernetul este o bautura de tip amaro, un bitter compus din alcool si arome. Fernetul este obtinut din alcool obtinut din distilarea strugurilor si plante cu arome puternice, in diferite combinatii, ce variaza in functie de producator. Taria alcoolica este de pana in 45%, iar cele mai populare ierburi si condimente folosite in productia actuala sunt: smirna, rubarba, musetelul, nucsoara, aloe si mai ales frunzele de sofran.


Fernetul are traditie de peste 150 de ani in Italia, multumita producatorului Branca, care detine unitati de productie si in Argentina. Alte state in care se produce fernet sunt Cehia si Statele Unite ale Americii.  


Fernetul este servit de obicei ca un aperitiv, sec, cu gheata sau in amestec cu coca-cola, cafea si espresso. Fernetul poate inlocui alte sortimente de bitter in cateva tipuri de cocktail-uri, insa amestecul cu alte tipuri de bauturi este in general evitat, datorita aromelor puternice din ierburi, care tind sa acopere proprietatile organoleptice din alte distilate.


Fernetul este o licoare sofisticata ce se vrea a fi servita sec, de aceea echipa Beicevrei.ro va ofera fernetul original, produs de Branca, pentru o experienta autentic italiana.

Grilă Listă
  • Branca - Fernet Branca - 0,7L Branca - Fernet Branca - 0,7L
    -8%

    Branca - Fernet Branca - 0,7L

    Lichiorul produs de compania italiana Branca este un etalon al bauturilor de tip fernet, la nivel mondial. Încă din 1845, Branca respectă rețeta originală, iar etapele de producție au rămas apropiate de cele originale, folosite în secolul al XIX-lea. 

     

    Din generație în generație, Branca produce fernetul din 27 de ierburi și alte ingrediente, după o formulă secretă. Cele zece plante și condimente folosite in producția fernetului, dezvăluite de Branca sunt: chinină, rubarbă, mușețel, scorțișoară, frunze de tei, iris, șofran, curcumă, galingale (din familia ghimbirului) și smirnă.

     

    Secretul din spatele formulei de amestec și restul plantelor folosite de distileriile Branca rămân aceleași și pentru lichiorul cu extract de mentă, bazat pe o poveste interesantă.

    Sortimentul cu mentă a fost inspirat de obiceiul sopranei Maria Callas de a savura fernetul clasic de la Branca cu un strop de sirop de mentă. Lichiorul cu un procent ridicat de mentă a fost produs pentru prima dată în 1960, și a primit cele mai bune recenzii din partea publicului.

     

     

    ASPECT: Maro inchis.  

     

    MIROS: Din amestecul de ierburi insesizabile începe să se ivească menta. Pe măsura ce înaintăm cu degustarea bănuim și alte ierburi, poate smirnă, celelalte rămân fără nume.

     

    GUST:  Gustul este clar, definit. Menta este vedeta, urmată de familia impresionanta a ierburilor aromatice și condimente (piper).

     

    FINISH: Finish lung de mentă, fructe cu zahar și aroma fină din distilatul de lichior.

     

    Preț normal: 70,69 RON

    Special Price 65,03 RON

    (-5,66 RON)
Grilă Listă