Bere Artizanala

In ultimii ani a devenit populara si berea artizanala, care este produsa de obicei in micro-berarii locale. Pentru a fi incadrata la categoria berii artizanale, producatorii trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa produca berea in cantitati mici, sub 7 milioane de hectolitri anual, sa foloseasca o reteta traditionala sau inovatoare, sa foloseasca ingrediente naturale, fara conservanti sau alte tipuri de substante care sa îi mareasca termenul de valabilitate, peste cel natural.


Pe Beicevrei.ro, în categoria Bere & RTD, ai la dispozitie berea artizanala One Beer Later, produsa la Buzau si Zaganu, o bere artizanala produsa in localitatea Maneciu, la poalele varfului Zaganu din muntii Carpati.

Grilă Listă
 • Zboina - Triple hops bere lager artizanala nefiltrata 20buc x 0.5L - st, Alc: 4.8% Zboina - Triple hops bere lager artizanala nefiltrata 20buc x 0.5L - st, Alc: 4.8%
  Nou!

  Zboina - Triple hops bere lager artizanala nefiltrata 20buc x 0.5L - st, Alc: 4.8%

  Zeița înaripată Zboina, păstrătoare a pocalului cu fericire, iubea atât de mult oamenii, încât îi lăsa sa bea din pocal câte un strop de fericire. Când au aflat zeii despre toate acestea, au blestemat-o să fie veșnic singură și nefericită. De atunci, oamenii au transmis legenda Zboinei din generație în generație și o însoțesc mereu cu gândul atunci când privesc frumusețea Vârfului Zboina, din Munții Vrancei.

   

  Inspirați de această legendă, povestită de bunicul lor într-o zi de vară, doi frați din Focșani au hotărât să creeze o bere naturală și pură asemenea fericii divine, oferită de zeița Zboina. În Atelierul de bere Focșani (membru al Vinexport S.A.), maestrul George Cristea folosește numai ingrediente naturale: apă, trei tipuri de malț (tip A și două malțuri tip weyermann) și trei tipuri de hamei.

   

  Procesul de hameiere presupune atât hameierea la cald, cât și hameierea la rece, numit ‘dry hopping’. Pentru o compoziție sănătoasă și gustoasă, berea este limpezită prin decantarea gravitațională a drojdiilor în surplus, în condiții de temperatură foarte joasă și presiune înaltă. Berea este fermentată până la 78% și maturată natural timp de 30 de zile.

   

   

  AROMA: Triple Hops este o bere cu aromă de flori, caramel și malț. Dulce, mulțumită zahărului caramelizat, amară și aspră cu note picante de frunze uscate și coji de nuci verzi. Amestecul celor trei tipuri de hamei oferă berii un gust amar, puternic, apropiat de cel al berii produse în stil bitter și maturată în butoaie din lemn, specifică țărilor din Regatul Unit.

  119,95 RON
 • One beer later - Bere artizanala American IPA 12 buc x 0,33L - sticla, Alc: 5% One beer later - Bere artizanala American IPA 12 buc x 0,33L - sticla, Alc: 5%

  One beer later - Bere artizanala American IPA 12 buc x 0,33L - sticla, Alc: 5%

  Numele spune totul, One Beer Later, realitatea se transforma si esti purtat intr-o calatorie fantastica si memorabila. One Beer Later, ceva mereu se schimba si ocaziile apar.Berea artizanala este cunoscuta si sub numele importat ca atare, "craft beer", un produs de fermentatie preparat din cereale, in cea mai mare parte din orz.One Beer Later este o bere nefiltrata, nepasteurizata. Tehnologia folosita este cea traditionala, bain-marie, pentru o incalzire blanda si uniforma, fermentator conic si fermentare prelungita, de cateva saptamani, fara filtrare sau pasteurizare. Toate acestea pentru un gust unic si memorabil.Drink Different,American IPA este o bere aurie, cu gust amarui, dar catifelat, si o aroma in care hameiul predomina, cu note usor florale, iar maltul se simte discret, cat sa dea echilibru.

  COMPOZITIE: Apa de fantana, malt de orz romanesc, malt Crystal, malt Munich, hamei Centennial, hamei Columbus, hamei Simcoe, drojdie.
  TEMPERATURA DE DEPOZITARE: Sub 20ºC, optim 12ºC.
  78,00 RON
 • Zboina - Double hops bere lager artizanala 24 buc x 0.33L - sticla, Alc: 4.8% Zboina - Double hops bere lager artizanala 24 buc x 0.33L - sticla, Alc: 4.8%
  Nou!

  Zboina - Double hops bere lager artizanala 24 buc x 0.33L - sticla, Alc: 4.8%

  Zeița înaripată Zboina, păstrătoare a pocalului cu fericire, iubea atât de mult oamenii, încât îi lăsa sa bea din pocal câte un strop de fericire. Când au aflat zeii despre toate acestea, au blestemat-o să fie veșnic singură și nefericită. De atunci, oamenii au transmis legenda Zboinei din generație în generație și o însoțesc mereu cu gândul atunci când privesc frumusețea Vârfului Zboina, din Munții Vrancei.

   

  Inspirați de această legendă, povestită de bunicul lor într-o zi de vară, doi frați din Focșani au hotărât să creeze o bere naturală și pură asemenea fericii divine, oferită de zeița Zboina. În Atelierul de bere Focșani (membru al Vinexport S.A.), maestrul George Cristea folosește numai ingrediente naturale: apă, două tipuri de malț (tip A și malț weyermann) și două tipuri de hamei.

   

  Procesul de hameiere presupune atât hameierea la cald, cât și hameierea la rece, numit ‘dry hopping’. Pentru o compoziție sănătoasă și gustoasă, berea este limpezită prin decantarea gravitațională a drojdiilor în surplus, în condiții de temperatură foarte joasă și presiune înaltă. Berea este fermentată până la 78% și maturată natural timp de 30 de zile.

   

   

  AROMA: Zboina are un profil aromatic echilibrat, răcoritor, ușor de băut și pentru cei care doresc să guste pentru prima dată un tip de bere artizanală, nefiltrată. În Zboina se remarcă aromele de drojdie, pâine flori și miere, cu o tentă de caramel. Finish-ul este ușor amărui, apoi dulce.

   

  119,38 RON
 • One beer later - Bere artizanala American Ale 12 buc x 0,33L - sticla, Alc: 5% One beer later - Bere artizanala American Ale 12 buc x 0,33L - sticla, Alc: 5%

  One beer later - Bere artizanala American Ale 12 buc x 0,33L - sticla, Alc: 5%

  Numele spune totul, One Beer Later, realitatea se transforma si esti purtat intr-o calatorie fantastica si memorabila. One Beer Later, ceva mereu se schimba si ocaziile apar.Berea artizanala este cunoscuta si sub numele importat ca atare, "craft beer", un produs de fermentatie preparat din cereale, in cea mai mare parte din orz.One Beer Later este o bere nefiltrata, nepasteurizata. Tehnologia folosita este cea traditionala, bain-marie, pentru o incalzire blanda si uniforma, fermentator conic si fermentare prelungita, de cateva saptamani, fara filtrare sau pasteurizare. Toate acestea pentru un gust unic si memorabil.One Beer Later ne incanta cu o noua bere, de data aceasta o bere artizanala in stilul American Amber Ale, de culoarea chihlimbarului, mediu acidulata, cu note caracteristice de malt caramelizat , pin si lamaie, de la varietatile americane de hamei. Berea ALE este un tip de bere caracterizat prin drojdia care fermenteaza rapid dandu-i un gust dulce, corpolent si fructat. Cele mai multe beri contin hamei - ajuta la pastrarea berii si la raspandirea unei amaraciuni cu rol de dusman al dulcelui excesiv provenit din malt. Berea ALE este fermentata la temperaturi cuprinse intre 15 si 25ºC,la temperaturi superioare - drojdia poate produce o cantitate considerabila de esteri si alte arome secundare ce vor conduce la o bere fructata.

  COMPOZITIE: Apa de fantana, malt de orz romanesc, malt Crystal, hamei Centenar, hamei Columbus, drojdie.
  TEMPERATURA DE DEPOZITARE: Sub 20ºC, optim 12ºC.
  78,00 RON
 • One beer later - Bere artizanala American Stout 12 buc x 0,33L - sticla, Alc: 5% One beer later - Bere artizanala American Stout 12 buc x 0,33L - sticla, Alc: 5%

  One beer later - Bere artizanala American Stout 12 buc x 0,33L - sticla, Alc: 5%

  Numele spune totul, One Beer Later, realitatea se transforma si esti purtat intr-o calatorie fantastica si memorabila. Fie te simti mai destept decat Einstein, fie ai sfaturi de oferit, ca un adevarat guru,sau pur si simplu totul ti se pare mai frumos. One Beer Later, ceva mereu se schimba si ocaziile apar.Berea artizanala este cunoscuta si sub numele importat ca atare, "craft beer", un produs de fermentatie preparat din cereale, in cea mai mare parte din orz. O bere artizanala, de tip American Stout, mediu alcoolizata, cu aroma puternica de hamei si "finish" amarui caracteristic, ce pune Buzaul pe harta producatorilor de bere artizanala din Romania.

  COMPOZITIE: Apa de fantana, malt de orz romanesc, malt Crystal, malt negru, malt Chocolate, malt de grau, orz prajit, hamei Chinook, hamei Nugget, drojdie.
  TEMPERATURA DE DEPOZITARE: Sub 20ºC, optim 12ºC.
  82,82 RON
 • Zaganu Imperial Russian Stout 12 bucati x 0,33L buc , Alc: 10% Zaganu Imperial Russian Stout 12 bucati x 0,33L buc , Alc: 10%

  Zaganu Imperial Russian Stout 12 bucati x 0,33L buc , Alc: 10%

  Ca stil de bere, Russian Imperial Stout are o poveste interesantă. A fost creată, prima oară, de maeștri berari englezi pentru export și ajunsă, pe la 1800 (sau chiar mai devreme, zice legenda), până la curțile țarilor Rusiei, de aici și numele său.
  Zăganu Imperial Russian Stout este un Imperial Stout puternic, cu 10.5% alcool, o bere neagră, amăruie, cu arome complexe și intense de ciocolată neagră, cacao, cafea, nuci și caramel. Este creată cu 6 tipuri diferite de malț, 2 tipuri de hamei și
  maturată cel puțin 45 de zile.
  147,80 RON
 • Zaganu - Bere artizanala Rosie 12 bucati x 0,33L - sticla, Alc: 7% Zaganu - Bere artizanala Rosie 12 bucati x 0,33L - sticla, Alc: 7%

  Zaganu - Bere artizanala Rosie 12 bucati x 0,33L - sticla, Alc: 7%

  Zăganu Roșie este un Red Ale stil belgian, o bere nepasteurizată, nefiltrata, de culoare roșiatică, fermentată în mod natural timp de 23 de zile.Caracteristic stilului, Zaganu Rosie are arome puternice florale, fructate si un gust puternic, plin.Este facuta cu 3 tipuri de malt, 3 tipuri de hamei si o drojdie belgiana speciala de fermentatie inalta.

  98,53 RON
 • Zaganu - Bere artizanala Bruna 20 buc x 0,5L - sticla, Alc: 7% Zaganu - Bere artizanala Bruna 20 buc x 0,5L - sticla, Alc: 7%

  Zaganu - Bere artizanala Bruna 20 buc x 0,5L - sticla, Alc: 7%

  Bere artizanala bruna (Schwarzbier).
  Nepasteurizata, nefiltrata, fermentata minim 30 de zile, cu un gust puternic, note fine de ciocolata si caramel, facuta cu 3 tipuri de hamei si 3 malturi speciale ce ii dau culoarea specifica, aramie inchisa spre negru.
  172,70 RON
 • Zaganu - Bere artizanala Blonda 20 buc x 0,5L - sticla, Alc: 5.3% Zaganu - Bere artizanala Blonda 20 buc x 0,5L - sticla, Alc: 5.3%

  Zaganu - Bere artizanala Blonda 20 buc x 0,5L - sticla, Alc: 5.3%

  Bere artizanala de tip Pilsner (Pale Lager).
  O bere nepasteurizata, fermentata minim 21 de zile, facuta cu 3 tipuri de hamei , 3 tipuri de malt si o drojdie de fermentatie inferioara.
  158,20 RON
 • Zaganu - Bere artizanala IPA 12 bucati x 0,33L- sticla, Alc: 5.6% Zaganu - Bere artizanala IPA 12 bucati x 0,33L- sticla, Alc: 5.6%

  Zaganu - Bere artizanala IPA 12 bucati x 0,33L- sticla, Alc: 5.6%

  Zăganu India Pale Ale este un IPA stil american, de culoare aramie, nepasteurizata, fermentata in mod natural timp de minim 23 zile si apoi “dry-hopped” cu hameiuri Americane aromate.
  IPA-ul are un gust puternic amarui caracteristic stilului, apoi un post-gust lung si aromat, cu note tropicale, citrice, caracteristice hameiurilor speciale de peste ocean.
  Este facuta cu 3 tipuri de malt, 3 tipuri de hamei american si o drojdie speciala de fermentatie inalta.
  98,53 RON
 • Zaganu - Bere artizanala Adonis Pale Ale 12 buc x 0,33L - sticla, Alc: 5.6% Zaganu - Bere artizanala Adonis Pale Ale 12 buc x 0,33L - sticla, Alc: 5.6%

  Zaganu - Bere artizanala Adonis Pale Ale 12 buc x 0,33L - sticla, Alc: 5.6%

  S-a creat aceasta bere in editie limitata prima oara in 2016, pentru a celebra intoarcerea pe cerul romanesc a vulturului barbos care i-au inspirat. Pentru zaganul Adonis, pozat de biologi pasionati de la Soc. Ornitologica Romana, au scos berea in editie speciala cu acelasi nume. Adonis Pale Ale se remarca printr-un gust intens, o amareala moderata la inceput, cu un post-gust lung, cu note citrice, de mandarina si fructe tropicale date de cele 2 hameiuri de pe 2 continente diferite – un hamei european (Mandarina Bavaria) si unul american (Citra).
  98,53 RON
Grilă Listă