Avincis - Negru de Dragasani 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2016
REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI – OLTENIA / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: NEGRU DE DRĂGĂȘANI
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani, se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.
În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.
Din 2007, strănepoata lor, Cristiana, și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor, oferă o gamă extinsă de vinuri prețioase monosoi și cupaj, promovează arta, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa, prin oenoturism.
ASPECT: Violet închis.
MIROS: Negrul de Drăgăşani este un soi românesc, sănătos şi parfumat cu arome simple uşor de distins în orice buchet. Vinul pictează împrejurimile prin arimele frumoase de violete, cireşe negre şi afine
GUST: La gust păstrează aceleaşi forme, aceleaşi tuşe, ale peisajului, şi adaugă textura catifelată, cu aromă fructată şi uşor condimentată cu piper proaspăt.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin cu arome puternice pentru friptură de porc la grătar și porc afumat cu condimente clasice și exotice. Merită încercat şi la mesele cu brânzeturi tradiționale.
TEMP. DE SERVIRE: 17°C.
Tip strugure | Negru de Dragasani |
---|---|
Ţara de Origine | Romania |
Regiune | Dragasani - Oltenia |
Tip ambalaj | sticla |
Crama / Brand | Avincis |
An productie | 2016 |
Culoare | Vin rosu |
Tip dulce | Sec |
Alcool | 14.5% |
Litraj | 0,75L |
Alergeni | Contine sulfiti |
Atentionari speciale | Consumati cu moderatie, alcoolul dauneaza grav sanatatii. Nerecomandat femeilor insarcinate. Este interzisa vanzarea catre persoanele cu varsta sub 18 ani. |