Akashi - Sake Shiraume Ginjo Umeshu - 0.5L, Alc: 15%
REGIUNE / ȚARĂ: AKASHI - HYOGO / JAPONIA
VOL. ALC.: 15%
VIN DEMISEC. Fabrica Akashi se află în Japonia, prefectura Hyōgo (orașul Akashi). În clădirea aflată aproape de malul golfului învolburat Osaka, Toji (maestrul), Kimio Yonezawa, continuă o afacere de familie pornită în 1856. Experiența de zeci de ani a Maestrului ne spune că pentru a obține cel mai bun sake este nevoie de cele mai bune ingrediente: orez și apă pură din sursă locală.
Sake are o tradiție lungă și cu fiecare generație perfecțiunea și precizia japoneză a oferit lumii o băutură din ce în ce mai bună, cu multe expresii oferite nu doar de tehnologie ci și de metodele inovative.
Shiraume Ginjo Umeshu este o băutură diferită de restul etichetelor de sake ce explică prin termenii traduși din japoneză compoziția sa unică. Shiraume se traduce în “alb” și “prună”, Ginjo face referire la stilul de sake, iar Umeshu definește un lichior japonez de prune. Acest sake special, produs din orez cultivat în Yamada Nishiki aduce o aromă cu un profil diferit, extrage esența de prună și dezvoltă buchetul. Prunele sunt înmuiate timp de 6 luni, apoi băutura este lăsată la maturat pentru încă doi ani și îmbuteliată.
ASPECT: Galben-auriu.
MIROS: Parfum intens de piersici, prune, prune ușor macerate, piele nouă și stafide cu o notă de marzipan.
GUST: Dulce, din zahăr și miere, cu textură de sirop. Arome de prune fierte ca pentru un compot de casă, stafide și puțin marzipan echilibrat de o aciditate slabă. Post gust lung, bogat, cu note de gutuie și măr roșu.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de preparate sărate și condimentate.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
Ţara de Origine | Japonia |
---|---|
Tip ambalaj | Sticla |
Crama / Brand | Akashi |
Alcool | 15.0% |
Litraj | 0,5L |
Atentionari speciale | Consumati cu moderatie, alcoolul dauneaza grav sanatatii. Nerecomandat femeilor insarcinate. Este interzisa vanzarea catre persoanele cu varsta sub 18 ani. |