TAIGA SHTOF – SIBERIAN SUPER PREMIUM VODKA

SH-T-OF: inseamna o unitate veche de masura pentru lichide (1 flacon = 1,23 L) utilizata in Rusia din timpuri stravechi, mult inainte de implementarea sitemului metric.

 

​Rusia ramane pana in ziua de astazi cel mai mare producator si consumator de vodka din lume.​ Numelui de „voda” care tradus din rusa inseamna „apa”, i s-a adaugat diminutivul „ka” (un fel de „apa mica”) care in acest context are un sens de alint, subliniind afectiunea pe care o porti pentru ceva ce iubesti. Numita si „vin din paine”, vodka a castigat in popularitate incepand cu secolul XIV cand calugarul bizantin Isidore de la manastirea Chadov din Kremlin, cunoscator in tainele distilarii, a produs prima reteta de vodka. In secolul XVII, vodka era deja bautura nationala a Rusiei.

 

Nascuta in Taigaua Siberiana, TAIGA SHTOF este mariajul perfect intre sursele de apa limpede din Arshan, Baikal, Nakhot si Altai din Rusia si distilatul pur produs din cea mai calitativa materie prima (din grau si secara „de iarna”, culeasa primavara dupa ce a petrecut 6-8 luni sub zapada), asa numitul Alpha Spirit. O vodka brutal de fina, un real etalon al autenticitatii si calitatii, TAIGA SHTOF reuseste sa captiveze spiritul unic si de necucerit al Siberiei. Conceptul de a crea un Grand Cru Vodka, un assemblage de o puritate fara egal din cele mai bune componente pe care Siberia le poate oferii, a primit forma clasica si patratoasa a unitatii de sh-t-of,imbracata in piele si marcata cu un model traditional buryat (populatie indigena a Republicii Buryat; mongoli din regiunile nordice).

 

RECOMANDARE DE CONSUM: Traditional se serveste langa „zakuski”: platouri de mezeluri fine, muraturi, oua, somon afumat si peste. Ideal se asociaza cu icre negre/ caviar, blinis (clatite de grau traditionale rusesti) si smantana. Este ingredientul perfect pt. cocktail-uri de mare finete, si poate fi consumat in asociere cu preparate asiatice din peste (sushi, sashimi) sau specialitati afumate din bucataria scandinava.
TEMPERATURA DE SERVIRE RECOMANDATA: Pentru a o putea savura cu adevarat, este recomandat a fi consumata bine racita dar nu inghetata, tinand doar partea inferioara a sticlei in gheata. Pentru efect, paharele pentru servire pot fi tinute in congelator inainte consum.
Like or share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *